|
حدمتعارف جهیزیه چقدراست؟!
|
|
۱۶:۰۷, ۲۶/دی/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام این روزها که بحث مهریه ؛باید ها ونبایدهایش ومیزان آن درتالار مطرح شده است،بد نیست کمی هم به آن سوی مخارج شروع یک زندگی مشترک نگاهی بیاندازیم.(جهیزیـــــــــه) یک ارتباط مستقیمی وجودداره بین میزان مهریه متعهدشده از طرف آقای داماد واهدای جهیزیه از طرف خانواده عروس خانم.که درعین مستقیم بودن خیلی هم بی معنی است....خیلی از خانواده ها، پدرومادرهارامیگویم هنوز از یخچال واجاق گازی استفاده میکنند که مربوط به 20یا30سال پیش (وشاید دست دوم)باشد اما به خاطر فشارویا رسم غلط زمانه مجبور هستند تاچندسال مقروض شوند،میلیونهاتومان خرج کنندتابتوانند جهیزیه دخترشان راتهیه کنند. لوازمی تهیه میشود که شاید هرگز مصرف نشود،ست کردن مارک ها ورنگ هاباهم والبته هرچه گران تر ولوکس ترحفظ شان ومنزلت هم بیشتر.!!! نگاهی بیاندازیم به میزان جهیزیه وهزینه شروع زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها: جهیزیه دختر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چگونه تهیه شد یک سوال ساده: حدمتعارف میزان جهیزیه از نظر شما چقدراست؟ وازآن مهمترچقدربه این نظرتان پای بندید؟ برای تکمیل پست،نوشته حجت الاسلام شهاب مرادی وپیشنها ایشون رودراین مورد اضافه میکنم: الو!هندجگرخوار!!!! وقتی صحبت از ازدواج و سختی ها و آسانی های آن می شود تقریبا یک مسئله در اظهارات اقشار مختلف مردم مشترک است همگی از افزایش چشم گیر و روز افزونِ تجملات و سنگینی مخارج عروسی و بَرج های این سبک زندگی جدید اظهار نارضایتی و نگرانی می کنند اما شگفت آور این است که این اظهارات هیچ تاثیری در تصحیح این بخش نوظهور در سبک زندگی امروزه ایرانیان ندارد و این فرهنگ اسراف و تجمل گرایی روز به روز، رو به گسترش است و دامنه ی تاثیرش از پایتخت تا دورترین دهِ کوچک، همه را در برگرفته است. اغلب مردم برای تن دادن به این رسم های جاهلانه، خودشان را مجبور می بینند تا جایی که حتی برای انجام این نوع خرج و برج های غیر ضروری، پس انداز ۳۰-۲۰ ساله خود را برای عروسی یک فرزند خرج می کنند و حتی از دیگران قرض می گیرند و یا حتی صدقه! و این یک فاجعه اخلاقی است و یک خطای واضح، آن هم برای ازدواج هایی که متاسفانه طبق آمار، احتمال شکست آن و منجر شدنش به طلاق، حدود ۲۰درصد است! و در صورت تداوم، احتمال دلخوشی و صلح و صفا در آن ناچیز! به جای فهرست کردن رسوم نادرست و رفتارهای خطای دوخانواده ی دختر و پسر در یک عروسی -از خواستگاری تا پاتختی- و نقد تک تک موارد، یک پیشنهاد ساده عرض می کنم؛ پیشنهادی که نه خرجی لازم دارد و نه بودجه ای، پیشنهادی که منافع مادی هیچ کسی را هم به خطر نمی اندازد، اما در صورت پذیرش شما و ترویج آن، ریشه ی آداب رسوم جاهلانه ای را می خشکاند که دل بسیاری از دخترکان نازنین کشورم را شکسته و مادران و پدران بسیاری را خحالت زده کرده. ان شاءالله این پیشنهاد بازار تفاخرهای احمقانه را کساد می کند؛ خیلی ساده و عملیاتی است: از شرکت در مراسم بازدید و رویت جهیزیه خودداری کنید و از اساس این نوع دعوت ها را توهین به شخصیت خودتان تلقی کنید. اصلا برایتان فرق نکند جهیزیه مربوط به چه عروس خانمی است؛ هر عروس خانمی! حتی از نزدیک ترین اقوام و عزیزترین دوستان تان. دقت بفرمایید دوست و فامیل و آشنای شما و همان در و همسایه ی معروف، فقط برای چهار نفر مثل من و شما خودش و خانواده اش به سختی اقتصادی انداخته است تا پس از رویت تمام جزییات جهیزیه مورد تشویق شما و سایرین قرار بگیرد. همین! و اگر خواستگارهای متعددی بی دلیل رد می شوند به دلیل خجالت از همین بازدید کنندگان دو فامیل از جهیزیه محقر -بخوانید شرافتمندانه- است. بگذارید این نوع مجالس را همان انسان هایی شرکت کنند که شبیه برخی زنان حقیر مکه ی قبل از بعثت هستند و مهم ترین صفت جاهلیت عربی یعنی تفاخر را در خود به وفور دارند همان هایی که وقیحانه ضعف های اقتصادی دیگران را به روی آنها می آورند و مدت ها در مورد نقائص مالی و معیشتی فقرای فامیل و آشنایان شان صحبت می کنند و در مقابل متمکنین و ثروتمندانِ مسرف و مترَف، غرق در حسرتی جانسوز و حسدی بی انتها لب به تملق باز می کنند. این نوع مجالس احمقانه را به آنها بسپارید. و شما که خردمند و فرهیخته هستید در چنین برنامه هایی که اساسش چیزی جز تفاخر و چشم و هم چشمی نیست، شرکت نکنید. تا مبادا این بازار عکاض و این بورسِ تجمل و اسراف، مکارم اخلاق شما را خراب کند. ...وای تصورش هم تحقیرآمیز است. مانند مراسم دیدن سیسمونی! یعنی سان دیدن از پوشک بچه! چقدر سخیف است چنین رسم هایی. درپناه حق |
|||
|
|
۱۷:۱۳, ۲۶/دی/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
به نظر من توافقی هست و به شان طرفین بستگی داره (فکر می کنم اکر خارج از شان باشه بهش خمس می آد)،البته تعریف فقهی شان با تعریف مردم فرق می کنه ،شان فقهی یعنی مقدار درآمد.این که چه کسی بگیره هم توافقیه.ممکنه در یک ازدواج خانواده مرد به مایحتاج اولیه کفایت کنند ،(که منطقی هم هست) ، اما خانواده خانم داوطلبانه با دادن مبلغی جهیزیه بهتری رو متقبل بشند. البته بهترین حالت به نظر من تامین مایجتاج ماندکار (با کیفیت) مورد نیاز هست، اگر خواستند خرج بیشتری کنند برای مسکن خرج کنند. |
|||
|
|
۱۸:۱۵, ۲۶/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/دی/۹۱ ۱۸:۳۴ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
به نظر حقیر باید این مراسم جهاز برون رو بکل حذف کنن
طرف به خاطر این که کم نیاره جلو در و همسایه کلی میره زیر بار قرض و فشار جهاز در حد لزوم . وسایل اضافی هم نباید باشه وگر نه باید سر سال خمسش رو بدید طرف میره چند میلیون چینی میخره!!! هیچوقت هم داخلش چیزی نمیخورند که مبادا خراب بشه! نمیدونم روی چه حسابی به ما میگن عاقل!!! اخه ۲ نفر ادم اینهمه وسایل میخوان چی کار؟! طرف قرض کرده جهاز خریده توی اپارتمان شاه داماد جا نشده گذاشته خونه مامانش اینا!!! یا اون یکی توی یه سالن ۲۴ متری رفته ال ای دی ۵۰ اینچ خریده با یخچال ساید بای ساید!! اقا کم کنید حاشیه رو جوونا برن دنبال خونه زندگیشون طرف ۳ تا دختر داره اولی رو شوهر داده به بقیه میگه تا ۴ سال دیگه که قسط ها رو بدم از شوهر کردن خبری نیست!!!! جهاز هم که ۳ برابر شد دیگه هیچ!!!!!!!!!! نقل قول: یک ارتباط مستقیمی وجودداره بین میزان مهریه متعهدشده از طرف آقای داماد واهدای جهیزیه از طرف خانواده عروس خانم مثلا هر هزار تا سکه چقدر جهاز میشه؟!!
|
|||
|
|
۱۱:۴۷, ۲۷/دی/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام میدونید من خانواده هایی رو دیدم که میشینن کنار هم و تواناییهاشونو جمع میکنن و بعد برنامه میریزن . من دیدم دختر و پسری رو که فقط به هم ازدواج کردن و همه چیو در زندگیشون خریدن . چه خوب بود عوض چشم و هم چشمی و مراسمات , دو خانواده توان اقتصادیشونو میزاشتن رو هم و تلاش میکردن تا زندگش رو شکل بدن . متاسفانه این روزا , دختر خانمها هستند که اینقدر به مراسمات اولیه و تشریفات دیگه اهمین میدن که داماد با خودش میگه : پس من چرا انتظاراتم کم باشه ! فکر میکنم دختر و پسر خیلی و خانواده هاشون خیلی صادقانه رفتار کنن و اگر میخوان جهیزیه اقتصادی تر باشه پس نباید انتظار مراسمات تشریفاتی از داماد داشته باشن . من خانواده عروس و داماد دیدم که برای شروع زندگی , پول گذاشتن رو هم و خانه برای عروس و داماد تهیه کردن و در عوض مراسمات ساده و تشریفات هم حداقل بود . اما من نوعا دیدم که وقتی خانواده عروس خواسته هاشو میگه , حسابی دست بالا میگیره و از داماد انتظارات زیادی داره ! در حالیکه خودشون مایل به جهیزیه آنچنانی دادن نیستن ! ( با اینکه ممکنه خانمهای این انجمن دلگیر شن اما متاسفانه این دختر خانمها هستند که در ابتدای زندگی بصورت خیلی افراطی از داماد انتظار مخارج سنگین دارند ) توجه بفرمایید که فقط تهیه یه ماشین و یه خونه همین الان هزینه بالای یکصد میلیون تومان داره ! تازه هنوز هزینه های خرید و مراسمات رو در نظر نگرفتم . تازه جهیزیه خوبیش اینه که بصورت یک جنس وارد زندگی میشه اما بسیاری از خرجهایی که داماد باید انجام بده , مثل غذا دادن و تالار و عکاسی و گل و بلبل و ... صرفا هزینه های گزافیست که ارزشی به لوازم زندگی اضافه نمیکنه !کلا میخوام بگم هیچ چیز بهتر از توافق و صداقت نیست .
|
|||
|
|
۱۲:۳۶, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
از نظر من حد متعارف آن,تهیه ضروری ترین اقلام هست.تمام چیزهایی که برای شروع یک زندگی مشترک مورد نیاز هست.از جمله گاز و یخچال و .... .در این بین,مخصوصا برای وسایل آشپزخانه ,خیلی چیزها ضروری نیست. البته به سبک زندگی آدم ها هم بستگی دارد.مثلا در زندگی سالم و سنتی که ما(من و همسرم) داریم,چیزهایی مثل سرخ کن یا ماکروفر یا سُلاردام و.. اصلا جایگاهی ندارند.اما ممکن است در زندگی مدرن فرد دیگری, اینها حتما مورد نیاز باشد.
به خاطر تغییر شیوه زندگی آدم ها,اینکه فرد آنقدر مشغله دارد که نیاز دارد هر روز غذای آماده را از فریزر در بیاورد و در ماکروفر گرم کند,حتما نیاز هست.البته آدم هر سبکی را انتخاب کند,باید متناسب با آن جهاز تهیه کند.اما من بیشتر چیزهایی که در جهاز هست را اضافی میدانم ولی چون عرف هست,خیلی ها تهیه میکنند. در واقع عرف را خود ما میسازیم و به شیوه های غلط آن دامن میزنیم. من خیلی به این معتقدم که زندگی را باید با خرج کم شروع کرد.من خودم در تهیه جهیزیه کاملا به این دقت داشتم که به پدرم فشار نیاید و چیزهای فانتزیو غیر ضروری را نگرفتم.فقط اقلام اصلی... اینکه همه وسایل از یک مارک باشند هم اصلا نظر درستی نیست.حتی اگر مشکلات دیگرش را کنار بگذاریم,علت اصلی نخریدن همه چیز از یک مارک این هست که از هرمارکی فقط دو یا سه نوع محصولش خیلی خوب در می آید.این را باید از فروشنده ها پرسید... |
|||
|
|
۱۲:۵۵, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۲۶/دی/۹۱ ۱۶:۰۷)rastin نوشته است: یک ارتباط مستقیمی وجودداره بین میزان مهریه متعهدشده از طرف آقای داماد واهدای جهیزیه از طرف خانواده عروس خانم.که درعین مستقیم بودن خیلی هم بی معنی است.سلام اتفاقا رابطه معنا را و مستقیمی وجود داره.در برنامه ای مربوط به رادیو معارف بررسی می کرد که مهریه صدیقه کبری سلام الله علیها به صورت کامل صرف خرید یک جهزیه متناسب شد. |
|||
|
۱۲:۵۷, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۲۶/دی/۹۱ ۱۶:۰۷)rastin نوشته است: ...وای تصورش هم تحقیرآمیز است. مانند مراسم دیدن سیسمونی! یعنی سان دیدن از پوشک بچه! چقدر سخیف است چنین رسم هایی. (۲۶/دی/۹۱ ۱۷:۱۳)دل خسته نوشته است: البته بهترین حالت به نظر من تامین مایجتاج ماندکار (با کیفیت) مورد نیاز هست، اگر خواستند خرج بیشتری کنند برای مسکن خرج کنند. (۲۶/دی/۹۱ ۱۸:۱۵)وحید110 نوشته است: به نظر حقیر باید این مراسم جهاز برون رو بکل حذف کنن (۲۷/دی/۹۱ ۱۱:۴۷)mahdy_mir نوشته است: من دیدم دختر و پسری رو که فقط به هم ازدواج کردن و همه چیو در زندگیشون خریدن . (۲/بهمن/۹۱ ۱۲:۳۶)parisan نوشته است: از نظر من حد متعارف آن,تهیه ضروری ترین اقلام هست خدمت دوستان جسارت نباشه ولی همه اینها حرف هست. کو گوش شنوا ؟!!! |
|||
|
|
۱۴:۰۲, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
|
۱۴:۲۶, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
سلام بچه ها!
من در مورد جهیزیه یه چند تا مثال میزنم. چیزایی که برای خودم اتفاق افتاده رو میگم. اولاً این که بعضی از وسایل واقعاً ایرانیش از خارجیش بهتره. مثلاً این که تمام مارک های مولینکس و کنوود و بلک اند دکر و ... میان و ته دیگ به ذائقه ایرانی تولید میکنن، شما گول نخورین. به نظر من و نظر تمام فروشنده ها، مثلاً پارس خزر از همه این مارک ها خیلی خیلی بهتره. معقول هم هست. کیفیتش که عالیه. یه مشکلی براش پیش بیاد، حداقل با 10-20 هزار تومن مثل روز اولش میشه. اما در مورد خارجی ها، یا بهتره بگم چینی ها، باید بندازینش سلط (!) آشغال. خیلی چیزها، مثل سرویس لحاف و تشک که از قدیم مد بوده، باید منسوخ بشه. اون مال قدیم بود که عروس و داماد دم به دم براشون مهمون میومد و همه ماشین نداشتن که شب برن خونه خودشون، به همین دلیل شب خونه هم میخوابیدن. الآن خونه ها که سوراخ موشه و جایی برای این جور خاصه خرجی ها نداره، زوج هم که احتیاجی ندارن، پس این گزینه رو حذف کنین. یکی از دوستان مثال زده بود سرویس چینی میخرن و نوی نو میمونه و توش غذا نمیخورن که مبادا خراب نشه! این مال 20 سال پیشه!!! الآن سرویس کریستال میخرن و نوی نو میمونه و توش هیچی نمیخورن که مبادا خراب نشه! از خریدن فرش های دستباف جداً خودداری کنین. زیرا 3-4 سال بعد نی نی دار میشین و بعد که روش خراب کاری کنه، (حتماً یکبار برای هر خانواده بچه داری پیش میاد) دیگه نمیشه به راحتی شستش. (بهتره بدونین که بهترین راه شستن فرش دستباف شستنش با آب دریاچه نمکه) خونه ها الآن کوچیکه! پس داشتن دو دست مبل استیل و راحتی کار اشتباهیه. ترجیحاً راحتی بگیرین که خودتون هم استفاده کنین. لزومی نداره که همه از اون یخچال و فریزرهایی داشته باشن که عکسشو توی اتوبان همت انداخته. یه معمولی و دو طبقه اش هم توی خونه جا میشه، هم این که 2 تا آدم مگه چقدر میخورن که ساید بای ساید بخرن؟؟!!! پرده های خیلی ژیگول نخرین، چون خیلی از آقا داماد ها مستاجرن و سال دیگه این موقع باید بلند شین از اونجا، اونوقت پرده ها دیگه به درد خونه جدید نمیخوره. کلاً جهیزیه تون رو هم لازم نیست که کسی ببینه. چون همونایی هم که میبینن، فقط افاده اش رو شما میبینین و توی دل خودشون حسرت میخورن که چرا خودشون از این چیزا ندارن. کلاً با دل همدیگه بازی نکنین. آخر و عاقبت نداره. (توی هر موردی) از ما گفتن بود و از خیلی از شماها هم نشنیدنD: موفقیت و خوشبختی تون رو از خدا اصرار میکنم. |
|||
|
|
۱۴:۵۰, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۲/بهمن/۹۱ ۱۴:۰۲)دل خسته نوشته است: سلام با عرض معذرت با عقیده شما کمی مخالفم حتی خیلی از دوستانی که داخل تالار فعال هستند به چنین چیز های یا اعتقادی ندارند یا اگر هم اعتقاد داشته باشند توانایی مخالفت در برابر والدین خود را ندارند. ما اینجا دور خودمان جمع شدیم و نوای همه چی آرومه، من چقدر خوشبختم رو سر می دهیم اما حقیقت در بیرون تالار چیز دیگری است برادر من. چند درصد افراد متاهلی که در تالار هستند به چنین سبکی زندگی خودشون رو شروع کردند ؟!! امر به معروف و نهی از منکر وقتی جواب می دهد که زرق و برق اینطور مسایل چشم آدم رو کور نکرده باشه. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| جهیزیه دختر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چگونه تهیه شد | علیرضا110 | 3 | 2,499 |
۲۹/دی/۹۰ ۲۰:۲۱ آخرین ارسال: سجاد_ف |
|

... صرفا هزینه های گزافیست که ارزشی به لوازم زندگی اضافه نمیکنه !