|
(A)جرعه های حکمت&
|
|
۱۳:۰۰, ۲۷/آبان/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان و رفقای گرامی
در این بخش سعی می شود به مرور ناب ترین حکمت های روح افزا و هدایت گر اهل بیت علیهم السلام را تقدیم شیعیان و محبین و طالبان حق و حقیقت نماییم . باشد که خدا به برکت عمل به تعالیم اهل بیت ما را به سرمنزل مقصود برساند. حکمت -1- : چهار چيز دل را مىميراند: گناه پىدرپى، گفتگوى زياد با زنان، مجادله با احمق- او بگويد و تو بگويى به جايى هم نرسد- و همنشينى مردگان؛ پرسيدند: اى رسول اللّه! مردگان كيانند؟ فرمود: ثروتمندان عياش. نصايح، ص: 176 حکمت -2- : رسول خدا صلوات الله علیه به علی علیه السلام فرمودند : اى على! چهار چيز كيفرش از هر گناهى زودتر مىرسد: بدى در مقابل نيكى، ظلم به بىگناه، خيانت به شخص وفادار، و قطع رحم با خويشاوندان خوشرفتار نصايح، فصل اول ص : 173 |
|||
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱:۵۴, ۱۰/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
تحف العقول عن آل الرسول ص 81
مولا علی علیه السلام: َ لَا تَخُنْ مَنِ ائْتَمَنَكَ وَ إِنْ خَانَكَ وَ لَا تُذِعْ سِرَّهُ وَ إِنْ أَذَاعَه به کسی که تو را امین حساب کرده خیانت مکن، هرچند او به تو خیانت کرده باشد و راز او را فاش مساز، اگر چه او راز تو را فاش ساخته باشد.
|
|||
|
|
۱:۱۲, ۱۱/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/فروردین/۹۰ ۱۶:۳۸ توسط -Ali-.)
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
مردى از امام صادق عليهالسلام اندرزى درخواست نمود! آن حضرت به او فرمودند:
۱- اگر خداى تعالى روزى را به عهده گرفته است غصه خوردنت براى چیست؟! ۲- اگر روزى تقسیم شده است، حرص و آز براى چیست؟! ۳- و اگر سنجش (در قیامت) حق است، پس ثروت اندوزى براى چیست؟! ۴- و اگر عوض دادن خداى تعالى حق است، پس بخل ورزیدن براى چیست؟! ۵- و اگر کیفر الهى آتش دوزخ است، پس گناه براى چیست؟! ۶- و اگر مرگ حق است، پس شادمانى براى چیست؟! ۷- و اگر (کارنامه) اعمال بر خدا عرضه مىشود، پس فریب براى چیست؟! ۸- و اگر گذر کردن بر صراط حق است، پس خودپسندى براى چیست؟! ۹- و اگر تمام چیزها به قضا و قدر است، پس اندوه براى چیست؟! ۱۰- و اگر دنیا ناپایدار است، پس اعتماد و آرامش به آن براى چیست؟! خصال صدوق ، ج ۲، ص ۴۵۰٫ |
|||
|
|
۱۴:۳۷, ۱۳/فروردین/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/فروردین/۹۰ ۱۴:۵۰ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
شبيهترين انسان به چهار پايان چراگاه
على (علیه السلام) در باره بعضى از مردم راه گم كرده و منحرف با كميل بن زياد سخن گفته و در ضمن فرموده است: آن كس كه علاقه شديد بلذّت دارد و مطيع شهوات خويشتن است يا آن كس كه دچار حرص شده و عاشق جمع مال و ثروتست، اين دو مراعات اوامر دينى را در هيچ مورد نمينمايند و شبيهترين موجود به اين دو طبقه منحرف چهار پايان چراگاهست. الحديث-روايات تربيتى ج3 121 بىراهه روى ..... ص : 120 |
|||
|
|
۲۳:۴۱, ۲۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
امام جواد علیه السلام
سه چیز است كه هر كس آن را مراعات كند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت كردن ، 3 - و توكل بر خدا در هنگام تصمیم گیری مسند الامام الجواد صفحه 247 |
|||
|
|
۱۶:۵۵, ۲/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
|
سلام
اعمال قبل از خواب حضرت زهرا سلام (علیها السلام) فرمودند: یكشب رختخوابم را پهن كرده بودم و می خواستم بخوابم ، حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بر من وارد شد و فرمودند: ای فاطمه ! نخواب ، مگر چهار عمل را بجا آوری . گفتم : آن چهار عمل چیست ؟! فرمود: اول : ختم قرآن كن . دوم : پیغبران را شفیع خود گردان . سوم : مؤ منین را از خود خوشنود گردان . چهارم : حج و عمره را بجا آور. سپس مشغول نماز شدند، من منتظر ماندم تا نماز حضرت تمام شد، گفتم : یا رسول اللّه ، مرا امر فرمودید: به چهار چیز كه قدرت انجام آن را دراین وقت ندارم . آن حضرت تبسمی كردند و فرمودند: 1 هر وقت خواستی بخوابی قل هو اللّه احد را سه مرتبه خوان ، مثل این است كه قرآن را ختم كردی یعنی ثواب ختم قرآن را برایت می نویسند. 2 وقتی كه بر من و پیغبران قبل از من صلوات بفرستی ، ما در روز قیامت شفیعان تو خواهیم بود. یعنی بگویی : سَلامٌ عَلَی جَمیعِ الاْ نْبیاء و المُرسَلین 3 وقتی برای مؤ منین استغفار بگویی ، یعنی بگویی : اَللّهُمَّ اغْفِر المُؤ منینَ و المُؤ منات . پس تمام آنها از تو خوشنود می شوند. 4 و وقتی بگویی : سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُالِلّهِ وَلا اِلهَ اِلا اللّهُ وَاللّهُ اَكْبَرُ. پس حج و عمره بجا آوردی . داستانهايي از اذکار ختوم و ادعيه مجرب / علي مير خلف زاده منبع |
|||
|
|
۱۳:۱۸, ۳/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
|
بیدار كردن فرشتگان بندگان را ..
پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله فرمود: هیچ یك از مردم نمى خوابد مگر اینكه فرشته اى بر او نگهبان است و هر شب دو بار او را از خواب بیدار مى كند و مى گوید: اى بنده خدا! برخیز براى یاد خدا (و مناجات و نماز شب ) او ثناى فرشته اى كه او را بیدار مى كرد مى شنید. مرحوم میرزا جواد آقا ملكى تبریزى ، ذیل این روایت مى نویسد: این اخبار را انكار نكن ، من خدا را شاهد مى گیرم كه از شب زنده داران و متهجّدین ، كسى را مى شناسم كه صداى فرشته اى كه او را در هنگام سحر بیدا مى كند مى شنود كه به او به لفظ آقا خطاب مى كند و او براى ذكر خدا و نماز شب بر مى خیزد.(1) ((تصور مى شود این شخص كه براى اقامه نماز شب با صداى فرشته بیدار مى شود خود میرزا جواد آقاست كه براى پرهیز از خودستایى این حقیقت را به این عبارت بیان كرده است . او جز خدا و خواست او هوایى در سر نداشت و به چیز دیگرى نمى اندیشید)).(2) امام صادق علیه السلام فرمود: آنگاه كه بنده اى در نیمه شب با مولایش خلوت كند و با او به مناجات بپردازد، خداوند قلبش را نورانى مى كند و چون بگوید: ((یا ربّ یا ربّ)) خداوند جلیل مى فرماید: ((لبیك )) بنده من ! درخواست كن تا عطایت كنم .(3) 1.اسرار الصلوة : ص 289. (ملكى تبریزى ) 2.مردان علم در میدان عمل : ج 3، ص 122 (به نقل از سیماى فرزانگان ). 3.اسرار الصّلوة : ص 294 (ملكى تبریزى رحمه الله علیه ). * برگرفته از کتاب / داستانهاى شیرین از نماز شب/سید عبدالله حسینى |
|||
|
|
۲۰:۰۵, ۱۴/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
![]() برادران رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اصحاب در محضر رسول اكرم اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بودند، در ضمن سخن ، عرض كردند: آیا ما برادران توایم ای رسول خدا ؟!. آنحضرت فرمود: نه ، شما اصحاب من هستید، ولی برادران من كسانی هستند كه بعد از من می آیند و به من ایمان می آورند، در حالی كه مرا ندیده اند. سپس فرمود: برای عمل صالح هر فردی از آنها پنجاه برابر پاداش عمل صالح شما داده می شود. اصحاب عرض كردند پنجاه نفر از خودشان ؟ فرمود:نه پنجاه نفر از شما. آنها سه بار این سؤال را كردند، پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) همین جواب را داد، سپس به علت پاداش پنجاه برابر آنها اشاره كرده و فرمود: لانّكم تجدون علی الخیر اعوانا: این بخاطر آن است كه شما دارای شرائطی هستید كه آن شرائط شما را در كارهای خیر یاری می كند ،مانند حضور پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) علی (علیه السلام) و نزول وحی و... . |
|||
|
|
۱۱:۴۲, ۲۴/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
|
حضرت علی علیه السلام - نهج البلاغه - حکمت 10
با مردم آنگونه معاشرت کنید، که اگر مردید بر شما اشک ریزند، و اگر زنده ماندید، با اشتیاق سوى شما آیند. حکمت 23 : کسی که کردارش او را به جایى نرساند، افتخارات خاندانش او را به جایى نخواهد رسانید. حکمت 20 : از لغزش جوانمردان درگذرید، زیرا جوانمردى نمى لغزد جز آن که دست خدا او را بلند مرتبه مى سازد. امام محمد باقر علیه السلام فرموده اند: "هر چشمى در روز قیامت گریان است ، مگر سه چشم : چشمى كه در راه خدا بى خوابى كشد، چشمى كه از ترس خدا اشكش جارى گردد ، و چشمى كه بر آنچه خداوند حرام كرده است بسته باشد الكافى جلد 2 صفحه ٨٠ " |
|||
|
|
۰:۰۱, ۲۶/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
بسم الله
امیر المومنین علیه السلام فرمودند: صلوات بر پیامبر(صلی الله علیه و آله) گناهان را نابود می کند بهتر از نابود کردن آب آتش را.(ثواب العمال/330.) امام صادق علیه السلام از قول پدران گرامیش علیهم السلام نقل کرده که پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود:من در روز قیامت کنار میزان می ایستم پس کسی که اعمال بدش بر اعمال حوبش سنگینی کرد من صلوات هایی که در دنیا بر من فرستاده است را می آورم و کفه اعمال حسنه اش را سنگین می کنم.(ثواب الاعمال/330.بحارالانوار/56/92.) رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: نزدیک ترین مردم در قیامت به من کسی است که بیشتر در دنیا بر من صلوات فرستد.(کنز العمال489/1) رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمودند: بر من صلوات بفرستید که در عوض خداوند بر شما صلوات می فرستد.(همان.) حضرت علی علیه السلام فرمودند: تمام دعاها در پرده حجاب بسر می برند و مستجاب نمی شوند مگر این که دعا کننده بر محمّد و آل او بفرستد.(ثواب الاعمال/334.بحارالانوار58/94.) امام رضا علیه السلام از قول رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمودند: کسی که در روز جمعه صد بار بر من صلوات فرستد خداوند شصت حاجتش را بر آورد سی تا از آنها برای دنیا و سی تا را بری آخرت.(ثواب الاعمال/334.) امام رضا(علیه السّلام) فرمودند: آن کس که قدرت ندارد گناهش را محو کند پس زیاد بر محمد و آل محمد صلوات بفرستد زیرا این کار گناهان را نابود می کند.(بحار الانوار47/94). از امام باقر و یا امام صادق(علیه السّلام) روایت است که فرمودند: در قیامت سنگین ترین چیزی که در ترازوی اعمال گداشته می شود صلوات بر محمد و آل محمد است.(بحار الانوار49/94). منبع |
|||
|
|
۱۰:۴۳, ۲۶/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
|
بسم الله
یه حدیث از مولا خوندم که خیلی خوشم اومد ازین شوخ طبعی و شیرین بیانی مولام... حضرت امیر: با زن سبزه ی درشت چشم بزرگ سُرینِ چهارشانه ازدواج کنید. اگر پسندتان نیفتاد مهریه اش با من! منبع: «تحکیم خانواده از نگاه قرآن و حدیث» نوشته آقای ری شهری
یا الله
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| جرعه ای حکمت (حادیث کاربردی از میزان الحکمه) | عبداللهی | 4 | 1,666 |
۴/مرداد/۹۳ ۱۰:۳۷ آخرین ارسال: عبداللهی |
|

![[تصویر: k9y61psnvaby6it31z.jpg]](http://up.iranblog.com/images/k9y61psnvaby6it31z.jpg)