کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال ِ بزرگ !!
۱۲:۲۷, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
راستش من نمیدونم تا حالا سر ِ این قضیه که میخوام مطرح کنم چقدر اینجا بحث شده و چقدر بهش پرداخته شده ... ولی واقعا" واسه ی من سوالی شده که میتونه در حل کردن ِ خیلی از نکته ها کمکم کنه ...

بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟

البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

خواهشا" از این برهان های دبیرستانی استفاده نکنید ! خیلی سطحی توضیح میدن ...

منطقی ، عقلی و عادلانه بحث میتونه پیش بره .
خیلی براهین وجود داره در باره ی خدا و بی خدایی ، من کاری به اینها ندارم .
فقط و فقط سوالم اینه که آیا قرآن از طرف آفریدگار ِ این جهان هست یا نه ؟

از نظر علمی ، تاریخی ، عقلی ...
فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .

امیدوارم بحث به انحراف کشیده نشه ! اینطوری استهلاک و خستگی میره بالا و نتیجه ی دلخواه به دست نمیاد .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی ، ایرانی ، Reza71 ، فرهاد55 ، medad.sefid ، dinpajoohan ، saloomeh ، آیات ، آشفته ، مفقود الاثر ، faraz_223 ، arnh ، saba

آغاز صفحه 10 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۳۷, ۱۷/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/بهمن/۹۱ ۱۴:۰۶ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #91
آواتار
نقل قول:آیا به نظر شما اصلاً خدا هست آقای بلو؟

اگر هست به چه علت؟

اگر نیست به چه علت؟

من زیست شناسی ، فیزیک ، زمین شناسی ، ریاضیات و خیلی دروس دیگه رو در حد مقدماتی و نسبتا تخصصی گذروندم ...
یه سری چیزا که نسبت داده میشه به خدا و ماورا طبیعه کاملا علمی میدونم و چیز ِ عجیبی واسم نیست ، و در مورد ِ آفرینش زمین از 4میلیارد سالِ پیش که شروع شده اطلاعاتی دارم که زیاد با آموزههای ادیان یکی نیست .
ولی به خدا اعتقاد دارم ...
نه اون خدایی که خیلیها باور دارن ...
راستش حدود 4000سال پیش خدایان اسکاندیناوی و یونان مثل زئوس و اینها و خدایان مصر و هند و اینها بودن و کم کم old fashion شدن و چیز ِ جدیدی ارائه شد به بشریت .
از یه جنبه ی دیگه بعضی جاها رو با علم نمیتونم جواب بدم ، مثلا" شاید به نظر شما آدم یهو درست شد و به شکل امروزی ، یا گیاهان همه اینطوری که هستن درست شدن و خیلی چیزای دیگه ، ولی قطعا" نظر من و قشر عظیمی از اندیشمندان و دانشمندان دنیا اینطور نیست و دلیل ِ علمی هست برای خیلی از چیزها ...
ولی وقتی به خارج از کره ی زمین نگاه میکنم به اصطلاح خودمون میگرخم ! خیلی چیزا هست که خارج از دسترس ماست و هیچی در موردشون نمیدونیم ، ولی هست ... پس یه طوری به وجود اومدن . اون جایی که من ( من ِ انسان ) نمیتونم نظر بدم و نمیدونم یه چیزی هست که این همه نظم رو قاعده رو نوشته و پیاده کرده .
با توجه به این چیزا فکر میکنم یه دستی باید بالای همه ی این دستها باشه ، البته خیلی داناتر از چیزی که ما فکر میکنیم .
شاید چندتا خدا باشه ، شاید یکی ... شاید آدم فضایی باشن ، شاید یه چیز ِ دیگه ... ولی قطعا" چیزی هست که هم در ایجاد زمین یه دخالتی داشته و شروع حیات ، و هم در ادامه دخالت کرده مثل درست کردن حرام مصر یا تخت ِ جمشید و یا چیزای دیگه ...

نقل قول:در صورت امکان یه توضیح هم در مورد چشم دل به من بدید

اینکه این چشم دل چی هست؟
چه جوری میشه باهاش نگاه کرد؟
فرقش با چشم سر چیه؟
آیا ممکن هست مثل چشم سر کور بشه؟
آیا ممکن هست مثل شب کوری یا مشکلات دیگری که خطای دید چشم سر داره سراب رو آب ببینه؟
اگر بله به چه طریق میشه اون رو تشخیص داد؟

دیدی هست که عقل به انسان میده ، برای فهم یه سری چیزها ... یه کسی که یه سوال فیزیک هالیدی رو به یه نگاه روابطش رو میفهمه و جواب میده چشمش در این زمینه بینا شده . کسی که از دیدن مشکلات بقیه دلش میلرزه بینا شده .

کسی که یه سری حقایق رو میبنه ، درک میکنه و با بی طرفی و انصاف و عدالت رفتار میکنه بینا شده . حالا در هر زمینه ای .
آره ، کور ، شب کور ، کور رنگ ... چرا که نه .
فکر میکنم اول خوندن و تحقیق و خوندن و خوندن و سعی در پیدا کردن ِ حقیقت بدون ِ پیش داوری و قضاوت و طرفداری کردن کمک کنه در فهمیدن ِ حقیقت و اینکه آیا این چشم دل درست کار میکنه یا نه .

چشم دل ، همون انصاف و وجدان ِ آدم هست که در همه وجود داره ، ولی مردم سعی میکنن با تعلیمات ِ هدفدار و قضاوت در طبق ِ چیزی که میخوان و نه حقیقت اون رو یه طور ِ دیگه بکنن و یا خاموشش بکنن ... وجدان ِ بیدار و آزاد و به دور از تعصب و حمایت کورکورانه فکر میکنم همین چیزی باشه که من مد ِ نظرم هست .

نقل قول:البته این مرد در مورد خیلی از چیزهایی که مرد 1000 سال بعدش براش حقوق تعیین کرده است حقوقی تعیین نکرده بوده
یا حداقل اسنادی در صحتش موجود نیست
مثلاً در اسلام برای حیوانات حقوقی وجود دارد! مستنداتش هم موجود است
البته حقوق انسانها بسیار مدون تر و مفصل تر از آن چند خطی که به آن استناد میکنید در اسلام تبیین شده است در مقایسه با منشوری که منسوب است به کورش

شما حقوق حیوانات رو میبینی ، بعد زن رو که ناقص العقل و بی حق و نصف ِ مرد خطاب میکنن رو نمیبینی ؟!!!!!!!!!!!!!!!!

نقل قول:نظر لطف شماست بلو جان شرمنده میکنی مارو با الطافت برادر[تصویر: happy.png]
من شما رو نگفتم ، خیل ِ عظیم هموطنان ِ بی مطالعه و زود باورم رو گفتم .

نقل قول: یه جورایی گویا ایشان مدعی هستند با توجه به مطالب قرآن و زمان و مکان نزولش این از محالات بوده که به عقل بشری اون زمان و مکان برسه
من متوجه نشدم که در مقام اثبات اعجاز قرآن هستند جناب بلو یا انکارش
این قسمت رو هم به حقیر پاسخ بفرماید سپاسگذارم از شما برادر

یه اشاره ای کردم در همون ارسال ...
چیزِهایی در قرآن گفته شده که حرف ِ انسان ِ عادی ِ اون موقع نیست ، و واقعا" خارق العادست ... ولی با پیشرفت ِ علم معلوم میشه چیزهایی گفته شده که بوده در زمین ، ولی کسی کشفش نکرده ...
شما معجزه رو چیزی از ماوراطبیعه میدونید ، ولی به نظر من علم ِ خالص و ناب هستش که باعث رخداد چنین چیزهایی میشه ... علمی که بشر با توجه به هوشیاری که پیشرفتی که داره داره به دستش میاره .
قرآن ، ید ِ بیضا ، زنده کردن مرده ( که این یکی خیــــــــلــی جای سوال داره ) ، هر کدوم علمی هست که این ارفاد به دست آوردن و استفاده کردن . قبلا" میگفتن فلانی روی آب راه میره ، یا پرواز میکنه ... اینا علم هست ، چیزی که داریم استفاده میکنیم .

نقل قول:این سوال بسیار مهم و مبنایی هست

انگیزه ی به وجود آوردن و تعلیم این علوم و دادن گواهی فارغ التحصیلی از این علوم مدرن که ساخته ی ذهن و علم و عقل بشر خود بنیاد است چیست؟
آیا جز این است که زندگی بهتری برای خودش داشته باشد؟
یک سوال
آیا منکر هستید که یکی از مهمترین نیاز ها در جوامع بشری که منسوخ شدنی نیست نیاز به این است که انسان ها به حقوق هم و جان و مال هم تجاوز و ظلم نکنند؟

چرا هیچ رشته ای را بشر تأسیس نکرده استکه فارغ التحصیلانش را تضمینی کاری کند که به حقوق دیگران تعدی نکنند و ظلم و تجاوز نکنند؟

من این تیکه رو درست نفهمیدم ، یه توضیح اگه ممکن هست .

نقل قول:این دین که زیرکانه عمل کرده است، آیا کسی هست
یا منظورتان طراح آن است
اگر طراح یا طراحانی دارند چه طور آن را طراحی کرده اند که از هزاران سال پیش تا کنون به قول خودتان عده ی بسیاری هر یک به نوعی به آن روی آورده اند؟
یه توضیحی بدید در مورد این فراز از فرمایشاتتون ممنون میشم

نقل قول:دین بسیار عالی و دقیق برنامه ریزی شده
یعنی دین مفعول هست که توسط کسی برنامه ریزی شده .
نقل قول:
من که گفتم ، دینها طوری برنامه ریزی شدن که کمتری ایراد بهش وارد بشه ، انقدر قوی هست این برنامه که انسان رو مطیع خودش کنه ، با دادن وعده هایی که معلوم نیست راست هست یا دروغ و عالم غیب هست و هیچ دلیلی بر وجود یا عدم وجودش نیست ...

نقل قول:ببینید من انتظارم از شما که مدعی تحقیق و پژوهش هستید بسیار بیش از اینها هست
اینجا ما داریم یک بحث دقیق انجام میدیم
الان طبق کدام مستندات شما مدعی هستید که:

گرایش به دین گریزی بسیار بیش از گرایش به دین گرایی شده است در کل دنیا؟؟؟؟؟؟؟؟؟

منابع و مستندات خود برای این ادعا رو حتماً ذکر کنید دوست من

این یه مورد فقط دیده ها و شنیده هایی هست که دارم توی کشور میبینم و تحقیقی نکردم .

نقل قول:این که میگن گرایش به معنویت رو به فزونی است، منظور فقط گرایش به اسلام نیست. گرایش به مکاتب دیگه هم هست.
و اتفاقا این گرایش همون چیزی است که در این سایت داره باهاش مبارزه میشه
و چرا مبارزه میشه؟
در واقع در اسلام اعتقاد بر اینه که فقط مسلمانان به بهشت می روند (این رو اگر اشتباه گفتم تصحیح کنید) و غیر مسلمانان هر چقدر که خوب باشند میرن جهنم (فکر کنم یه جایی گفته شده که کارهای اونها مثل بذری است که بدون خاک کشت شده، از یه عالم دینی هم سوال کردم می گفت اونها هر چی کار خوب انجام بدن فقط عذاب جهنمشون رو کم می کنه). به همین خاطر تلاش بر این هست که تا حد امکان مردم به سمت اسلام و تشیع کشیده بشن.
دقیقا" !
معنویت نه تنها یعنی دین ، بلکه هرچیز ِ خوب و مفیدی که بتونه اون حس ِ رضایت رو در آدم ایجاد کنه و آدم حس کنه کار ِ درست رو انجام داده میتونه باشه . چیزی که اسلام زیاد سازشی باهاش نداره ...

نقل قول: «مَثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ نارا فَلَمّا أَضاءَتْ ما حَوْلَهُ ذَهَبَ اللّهُ بِنُورِهِمْ وَ تَرَكَهُمْ فِي ظُلُماتٍ لا يُبْصِرُونَ» (1)

«وصف آنان (منافقان) داستان كسي است كه آتشي برافروخته (تا در سايه آن راه پيدا كند يا گرم شود). وقتي اطراف او را روشن ساخت ، (ناگهان آتش او خاموش گردد) خدا نور آنان (منافقان) را برد و آنان را در تاريكي‏ ها رها ساخت كه نمي ‏بينند.»

«صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لا يَرْجِعُونَ» (2)

«آنها كر ، گنگ و كورند ؛ از گمراهي باز نمي ‏گردند.»

همیشه چیزی بگو که نشه ردش کرد ، ونه نه تاییدش کرد ... بترسون و هشدار بده ... و البته تهدید و ناسزا هم که جای خود ...

نقل قول:واقعا شما برای چی به این تالار اومدین؟
اونطور که از فعالیت شما معلوم هست شما گمراه شدید و هر چه قدر هم که بحث کنیم گمراهیتون بیشتر میشه که کمتر نمیشه.
خواهشن دیگه به این تالار نیاید و وقت ما رو نگیرید .
ما بچه ها دنبال رشد و رستگاری هستیم ولی شما هنوز اعتقاد به خدا ندارید و فقط وقت ما رو تلف کردید.
متاسفم براتون . بالاخره همه میمیرن بعد معلوم میشه کی به کی اما اونوقت دیگه دیره.

واللا من شما رو دعوت نکردم ، شما خودت پریدی وسط .
بعد منی که دارم بحث منطقی میکنم و یا حداقل سعی میکنم منطقی باشم گمراهم ! شما دنبال ِ رشد به جای تاسف خوردن و تهدید کردن برو هستی کودت رو عوض کن ، اینجا نیازی به دخالت ِ شما نیست .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، faraz_223
۱۴:۰۷, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #92
آواتار
فطرت آدمی بر مبنای حقیقت خواهی و کمال جویی است.... وقتی این دو در کنار هم می آیند می توانند یک حس معنوی را در او ایجاد کنند. اینکه می فرمایید معنویت هر چیز خوب و مفیدی است را من دقیقا نمی فهمم.

در این جا باید دقیق بحث کنیم اگر میخواهید به جواب برسید... نمی دونم چرا شما ارسال های حقیر را کاملا نخوانده رها می کنید. و پاسخی نمی دهید....

خوب و مفید چیست؟ مبنای تعاریف ما درکجاست؟ اصلا چه کسی خواسته اسلام را با فیزیک و زیست اثبات کند که شما اینگونه استدلال می آورید!!!!!!!

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، blue.blood ، faraz_223
۱۴:۰۸, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #93
آواتار
نقل قول:البته در زمان اسلام ، اگر کسی بهش اسلام عرضه شده باشه و زمینه هدایت داشته باشه ، و بر مذهبی غیر شیعه باقی بمونه ، اهل بهشت نخواهد بود.

ممنون از جوابتون و تشکر بیشتر برای نشون دادن ِ این همه تبعیض !
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223
۱۴:۱۲, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #94

سلام بلوی گرامی
بی زحمت سوالاتت رو به چند قسمت تقسیم کن و هر کدوم رو توی یه تاپیک مطرح کن. اینجوری راحت تر میشه نتیجه گرفت.
ممنون
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، faraz_223
۱۴:۱۳, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #95
آواتار
۱۹:۳۸, ۴/بهمن/۹۱

شماره ارسال: #27

راستش من این ارسال رئ الان دیدم ، ولی نفهمیدم ارتباطش با حرفهای من چی بود !
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223
۱۴:۲۰, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #96

سلام جناب بلو
در مورد اون ارسال 27: دوستان این موضوع رو مطرح کردند که اگر مثلاً یک سوره از قرآن رو چند بار بخونیم، کم کم این حس بهمون دست میده که قرآن درسته.
بعد این موضوع مطرح شد که خیلی متنها رو اگه با یه حالت خاصی (توام با اخلاص و احترام و اعتماد و ...) بخونیم به همین حس می رسیم.
بعد آقا ابراهیم توضیح دادند که خوندن قرآن باید چطور باشه که بحث نیمه تمام موند.

واقعیتش خود من که علاقه دارم این بحثها تداوم پیدا کنه. اینجوری می تونیم از هم یاد بگیریم.
۱۴:۲۲, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #97
آواتار
(۱۷/بهمن/۹۱ ۱۴:۰۷)سید ابراهیم نوشته است:  فطرت آدمی بر مبنای حقیقت خواهی و کمال جویی است.... وقتی این دو در کنار هم می آیند می توانند یک حس معنوی را در او ایجاد کنند. اینکه می فرمایید معنویت هر چیز خوب و مفیدی است را من دقیقا نمی فهمم.

در این جا باید دقیق بحث کنیم اگر میخواهید به جواب برسید... نمی دونم چرا شما ارسال های حقیر را کاملا نخوانده رها می کنید. و پاسخی نمی دهید....

خوب و مفید چیست؟ مبنای تعاریف ما درکجاست؟ اصلا چه کسی خواسته اسلام را با فیزیک و زیست اثبات کند که شما اینگونه استدلال می آورید!!!!!!!

در مورد ِ معنویت من یه چیز ِ خیلی Light و سطحی گفتم ، خواهشا" این حرف رو بیخیال بشید .
البته شما درست میفرمایی ، من یه چیز ِ سطحی گفتم .

من که نخواستم اسلام رو با این چیزا نه رد کنم نه ثابت ، میگم به عنوان ِ کسی که قوانین ِ کلی رو بلد هستم میگم که نمیشه به خدا اعتقاد نداشت ، یا حداقل من به این نتیجه رسیدم ( با توجه به حرفهای قبلم ) .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، faraz_223
۱۴:۲۲, ۱۷/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/بهمن/۹۱ ۱۴:۲۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #98
آواتار
(۱۷/بهمن/۹۱ ۱۴:۱۳)blue.blood نوشته است:  ۱۹:۳۸, ۴/بهمن/۹۱

شماره ارسال: #27

راستش من این ارسال رئ الان دیدم ، ولی نفهمیدم ارتباطش با حرفهای من چی بود !

1- زمانی که تاپیکی را ایجاد میکنید باید کاملا حواستان به آن باشد و تمام پست ها را با دقت مطالعه کنید، اینکه دوستان بیایند نظراتی را ایجاد کنند و بعد از مدتی شما بگویید این را تازه دیدم فکر کنم کمی باعث دلسردی و بیخیالی دوستان می شود قبول ندارید؟؟؟

2- ارتباط آن هم در این بود که حقیر به شدت اصرار دارم برای پیدا کردن نتیجه ای در هر علم باید مبادی و مبانی آن را آموخت، شما زمانی که هیچی از فوتبال نمی دونی و اصلا نمی دونی فوتبال چند به چند است چی جوری میتونی نظرت رو در مورد دو تیم باشگاهی بگی؟؟؟؟؟ ابتدا باید در هر علم مبانی را آن دانست.

3- یه چیز خیلی واضح و روشن هم بگم: حقیر هنوز نمی دونم شما در این تاپیک حقیقتا دنبال اثبات چه امری هستید؟؟؟؟

4- در ضمن دوست عزیز سعی کنید در این تاپیک هایی که بحث عقلانی و مهمی در پیش روی دیگران است مطالب سطحی را بیان نکنید. SmileSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، ELENOR ، فاطمه خانم ، قلب ، faraz_223
۱۴:۲۴, ۱۷/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/بهمن/۹۱ ۱۴:۲۹ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #99
آواتار
(۱۷/بهمن/۹۱ ۱۴:۱۲)فرهاد55 نوشته است:  سلام بلوی گرامی
بی زحمت سوالاتت رو به چند قسمت تقسیم کن و هر کدوم رو توی یه تاپیک مطرح کن. اینجوری راحت تر میشه نتیجه گرفت.
ممنون

سلام .

راستش من فقط 1 سوال دارم ، دوستان هستن که بحث تو بحث میارن و ما رو دور دنیا
تاب میدن ، و البته با ما تاب میخورن !!

(۱۷/بهمن/۹۱ ۱۴:۲۲)سید ابراهیم نوشته است:  

1- زمانی که تاپیکی را ایجاد میکنید باید کاملا حواستان به آن باشد و تمام پست ها را با دقت مطالعه کنید، اینکه دوستان بیایند نظراتی را ایجاد کنند و بعد از مدتی شما بگویید این را تازه دیدم فکر کنم کمی باعث دلسردی و بیخیالی دوستان می شود قبول ندارید؟؟؟

2- ارتباط آن هم در این بود که حقیر به شدت اصرار دارم برای پیدا کردن نتیجه ای در هر علم باید مبادی و مبانی آن را آموخت، شما زمانی که هیچی از فوتبال نمی دونی و اصلا نمی دونی فوتبال چند به چند است چی جوری میتونی نظرت رو در مورد دو تیم باشگاهی بگی؟؟؟؟؟ ابتدا باید در هر علم مبانی را آن دانست.

3- یه چیز خیلی واضح و روشن هم بگم: حقیر هنوز نمی دونم شما در این تاپیک حقیقتا دنبال اثبات چه امری هستید؟؟؟؟

4- در ضمن دوست عزیز سعی کنید در این تاپیک هایی که بحث عقلانی و مهمی در پیش روی دیگران است مطالب سطحی را بیان نکنید. SmileSmile

آره ، کاملا" حق با شماست ... راستش یه مدت نتونستم بیام و حساب ارسالها از دستم در رفت ، دیگه اینطوری شد ، شرمنده .

در این تاپیک دنبال ِ اثبات ِ اینکه قرآن از طرف ِ آفریدگار ِ این جهان نوشته شده .

چشم ، دیگه چیز ِ سطحی هم نمیگم
Heart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، سید ابراهیم ، مجید املشی ، faraz_223
۱۴:۳۴, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #100

سلام بلو جان
وقتی یه بحث داره سریع پیش میره، خیلی زود به بیراهه کشیده میشه و آخرش معلوم نمیشه چی به چی شد. اینجور مواقع بای بحث رو کند کرد. مثلاً یه وقفه 24 ساعته در نظر بگیرید و تا فردا به این تاپیک پاسخ ندید. هر چی بحث کندتر پیش بره، فکر بیشتری روش میشه و منطقی تر میشه.
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا