|
راه اینکه خدا به ما حکمت بده چیه؟(مقاله ی فوق ویژه و کاربردی
|
|
۰:۰۰, ۱۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام ابتدا یه حدیث فوق العاده کاربردی و بسیار بسیار بسیار حیاتی تقدیم میکنم : امیرالمومنین می فرمایند که خداوند به حضرت رسول فرمود: يا أحمد إن العبد إذا جاع بطنه و حفظ لسانه علمته الحكمة و إن كان كافرا يكون حكمته حجة عليه و وبالا و إن كان مؤمنا تكون حكمته له نورا و برهانا و شفاء و رحمة فيعلم ما لم يكن يعلم و يبصر ما لم يكن يبصر فأول ما أبصره عيوب نفسه حتى يشتغل بها عن عيوب غيره و أبصره دقائق العلم حتى لا يدخل عليه الشيطان من موضع و أبصره حيل الشيطان و حيل نفسه حتى لا يكون لنفسه عليه سبيل... الوافی ج 26 ص 151 خداوند به رسول خدا فرمود: ای احمد اگر بنده ی من شکم و زبانش را کنترل کند و حفظ کند، به او حکمت را تعلیم می دهم اگر آن بنده کافر باشد، آن حکمت علیه خودش حجت خواهد بود و وبالش خواهد شد (در روز قیامت) اما اگر مومن بود آن حکمت را برایش نور و برهان و شفا و رحمت قرار میدهم پس آنچه را که قبلاً نمی دانست می فهمد، و آنچه را قبلاً نمی دید میبیند. پس اولین چیزی که او را بدان بینا میکنم عیوب نفسش است تا آنچنان مشغول آنها شود که از عیوب دیگران باز ماند و او را به دقایق نکات علمی بینا می گردانم تا اینکه شیطان بر او مسلط نگردد و او را نسبت به حیله های شیطان و نفس بصیر می کنم بر او تسلط پیدا نکنند... حدیث حاوی نکات بسیار عظیم و حیرت انگیزی است که سعی میکنم در حد وسع اندکم مقداری از آن را تقدیم کنم اول اینکه تصریح دارد که حکمت را خدا عنایت میکند و اکتسابی نیست!!!!!!!!!!! البته مقدماتش دست ما است اما خودش نه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! دوم اینکه می فرماید مهمترین نشانه ی اینکه خدا به کسی حکمت داده این است که بینای عیوب خودش می شود!!! اما مهمتر از آن کیفیت آن است چنان عیوب خود را در مقابلش نمایان میبیند که از دیدن عیوب دیگران فارغ میشود!!!!!!!!!!!!!!!!! یکی از مهمترین وجوه تمایز ما و انسانهای حکیم همین است که ما گرچه بعضاً عیوب خود را هم میبینیم اما ماشالله ماشالله عیوب دیگران رو هم خوب جلوی چشمامون هست!!! اما همونطور که در این حدیث شریف هم مشاهده می فرماید انسان حکیم چنان در عیوب خود غرق میشود که دیگه فارغ میشود از عیب جویی و دیدن عیوب دیگران!!! البته آثار حیرت انگیز دیگری هم در متن حدیث برای حکمت ذکر شده است که توضیحش در اینجا نمیگنجد!! اما قصه ی ما به همین جا ختم نمیشود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! تا انسان به عیوبش واقف نشود کبر از قلبش خارج نمی شود!!!!!!!!! تا کبر از قلبش خارج نشود، خشوع به قلبش وارد نمی شود که خشوع و کبر دو ویژگی متضاد است!!!!!! تا خشوع به قلب انسان وارد نشود، یقین به قلب انسان وارد نمی شود(( (امام صادق علیه السلام: لَا يَقِينَ إِلَّا بِالْخُشُوع يقين جز با خشوع بدست نمی آید "تحف العقول، النص، ص: 304")))تا یقین به قلب انسان وارد نشود ایمانش مستودع است و مستقر نیست و به قول معروف به یه پیسّی میپرّه ایمانمون در پیچ و خم امتحانای جوندار!!!!!! امیرالمومنین امام على عليه السّلام فرمايد: غاية الايمان الإيقان. نهايت ايمان يقين است. زندگانى حضرت زهرا عليها السلام ( ترجمه بحار الأنوار)، ص: 922و در این حدیث نورانی راهکار بدست آوردن حکمت را که در نهایت منجر میشود به ایمان راسخ چه چیز معرف میکند؟ بله کنترل شکم و زبان!!!!!!!!!!!!! شدت کاربردی بودن و عظمت و مفید بودن این حدیث این است که یک دستور العمل بسیار کاربردی به انسان میدهد برای کسب حکمتی که مقدمه ی واقف شدن به عیوب است و واقف شدن به عیوبی که مقدمه ی خروج کبر است و خروج کبری که مقدمه ی ورود خشوع است و ورود خشوعی که مقدمه ی ورود یقین است و ورود یقینی که مقدمه ی تبدیل ایمان مستودع به ایمان مستقر و راسخ است!!!! إن شاء الله همچنان که در تاپیک درست کردن ایمان و اصلاح قلبم را از کجا شروع کنم؟ (پست ویژه) هم از قول مولا علی در خطبه 176 بیان داشتیم که فرموده اند: وَ اللَّهِ مَا أَرَى عَبْداً يَتَّقِي تَقْوَى تَنْفَعُهُ حَتَّى [يَخْتَزِنَ] يَخْزُنَ لِسَانَهُ ... وَ لَقَدْ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلوات الله علیه: لَا يَسْتَقِيمُ إِيمَانُ عَبْدٍ حَتَّى يَسْتَقِيمَ قَلْبُهُ وَ لَا يَسْتَقِيمُ قَلْبُهُ حَتَّى يَسْتَقِيمَ لِسَانُه به خدا قسم هیچ بنده ی با تقوایی را نمی بینم که از تقوایش بهرهمند گردد مگر آنکه زبان خود را حفظ کند و همانا از رسول خدا صلوات خدا بر او باد فرمود: ایمان بنده درست نمی شود تا وقتی که قلبش درست نشود و قلبش درست نمی شود تا زمانی که زبانش درست نشود همانطور که مشاهده میکنید این هم دقیقاً بیان دیگری است از همین سیکلی که به طرق مختلف بیان فرموده اند راه خیلی عجیب نیست کو رونده اش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ پدر و مادر حقیر را اگر راه داشت دعا بفرماید... |
|||
|
|
۹:۵۹, ۱۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
پله پله تا دیدار.
|
|||
|
|
۱۰:۳۵, ۱۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
مطلب بسیار عالی و به قول خودتان شدیدا کاربردی.... انشاء الله که بتونیم عمل کنیم، و به قول محمد گرامی پله پله .....
جهت سلامتی و طول عمر بابرکت پدر و مادر شریفتان : اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
|
|||
|
|
۲۳:۰۵, ۱۶/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
پس رابطه مستقیمی است بین ندیدن عیوب مردم و خویشتن داری.
هر چقدر خویشتن دار باشیم و مانع شکم پرستی و زبان آوری خودمان شویم خدا هم به قولش عمل خواهد کرد. انشاءالله به نیت اولیاء علی آقا: اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم. |
|||
|
|
۳:۳۶, ۱۷/بهمن/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/بهمن/۹۱ ۳:۳۹ توسط شهرام.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
وقتی تاپیک رو خوندم گفتم باید نصیحت های لقمان حکیم به فرزندش رو اینجا بنویسم(اگر چه حتما هممون خیلی شنیدیم) ولی به قول علی اقا کو رونده اش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ای فرزندم از چهار هزار حدیث چهارصد و از چهارصد نکته هشت مورد را فرا گرفته ام که به این شرح هست: دو چیز را هرگز فراموش نکن 1-خدا 2-مرگ دو چیز را زود فراموش کن
1-بدی دیگران در حق خودت 2-خوبی تو در حق دیگران چهار چیز را بیش ازپیش نگه دار 1-شکم را در سر سفره ی مردم 2-چشمت را در خانه ی دوستان 3-زبانت را در جمع 4-دلت را در سر نماز ارزوی سلامتی برای همه ی پدر و مادرانی که به رضای خدا درست پرورش دادند. یا حق |
|||
|
|
۳:۴۰, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
ممنونم ازتون ![]() |
|||
|
|
۱۳:۵۳, ۱۷/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
انشاالله که بتونیم از عاملینش باشیم
با دعای خیر شما دوستان
|
|||
|
|
۱۱:۱۵, ۲۰/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
بسم رب الزهراء
خواستم يه نكته اي رو اضافه كنم كه مهمه اول جهت ظهور مولا و شفاي مرضي صلوات قال الله الحكيم في القرآن الكريم : اتقوا الله و يعلمكم الله تقوا پيشه كنيد تا خداوند شما را بياموزد يعني راه و چاه رو نشونت بده علم حقيقي بلكه لدني بهت بده خدا توفيق بده انشاءالله |
|||
|
|
۱۲:۲۳, ۲۰/بهمن/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۱ ۱۲:۲۹ توسط DRiVeR.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
خیلی مطلب جالبی بود
نظرتون در مورد این حدیث چیه؟ من أخلص لله أربعین صباحاً، فجّر الله ینابیع الحکمة من قبله علی لسانه:
هر کس چهل روز خود را برای خداوند خالص کند، خداوند چشمه های حکمت را از دلش بر زبان وی جاری و روان می کند |
|||
|
|
۱۸:۱۹, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
صبحی که از علی110 این حدیث رو شنیدم احساس کردم کله ام سنگین شد،گیج می زدم ![]() آخه مهمترین موضوع در مورد این حدیث اینه که راه دست یافتن به همه توفیقات الهی اعم از ترک کبر،خشوع،یقین و ایمان راسخ .. کلیدش دست خودمونه ! شاید این فیوضات از لطف خدا باشه،ولی بدست آوردن حکمت که باب رسیدن به این برکات است بدست خود ماست با رعایت دو چیز : زبان و شکم
با کنترل زبان و شکم خداوند حکمت را به ما عنایت میکنه،و بعد از اون عیب هامون رو میبینیم و رفع میکنیم ،سپس دوری از کبر بعدش خشوع ،بعدش . . . در قرآن هم آیه جالبی به چشمم خورد( 269 بقره) در اونجا این مورد مطرح بود که اگر بنده ای از مال طیب خود ،انفاق کند و این انفاق در راه خدا باشد و برای او! خداوند به او حکمت عنایت میکند یوتی الحکمه من یشاء. . . یا علی (علیه السلام) مدد است.
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| از کجا معلوم توبه ی من قبول شده؟ (مقاله ی فوق ویژه!!!!!!!!!) | علی 110 | 21 | 16,056 |
۱۹/بهمن/۹۲ ۲۳:۲۷ آخرین ارسال: mohebALI |
|
| مسیر زندگی ام را با تو طی کردم به خیال اینکه توشه ای دارم | soshiant | 2 | 2,058 |
۲۹/بهمن/۹۱ ۱:۳۵ آخرین ارسال: mohammad reza |
|
| ریشه ی زود رنجی و اینکه زود به ما بر میخوره چیه؟ | mohebALI | 0 | 1,359 |
۳۱/اردیبهشت/۹۱ ۱۱:۲۷ آخرین ارسال: mohebALI |
|