کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
داناترين امت كيست؟
۲۳:۳۷, ۲۶/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام

آيا حضرت امیرالمومنین علي عليه السلام داناترین امت نبود؟؟؟؟؟

[تصویر: velayat%20info%2011.jpg]
یکی از بدیهیات عقلی این است که برای حل مشکلات وسوالات خود به داناترین فرد گروه و یا جامعه ی خود رجوع می کنیم. این امر از ساده ترین تا پیچیده ترین امور روزمره زندگی ما را در بر میگیرد. هرچه مسئله ی مورد نظر مهمتر باشد حساسیت ما برای رجوع به داناترین فرد بیشتر می شود (مانند یک عمل جراحی). حال سوال این است که آیا عقل ما حکم نمیکند برای امر مهمی مثل هدایت جامعه ی اسلامی به داناترین فرد جامعه رجوع کنیم؟؟[b] اگر جوا ب مثبت است مصداق این داناترین بعد از رحلت پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چه کسی بوده؟ در این مورد ابتدا به سخنان پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در منابع عامه(اهل تسنن) اشاره می کنیم:
1- أَعْلَمُ‏ أُمَّتِي‏ مِنْ بَعْدِي عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع‏ - پس از من داناترین فرد امتم علی بن ابی طالب است (فرائد السّمطین1 : 97، کنزالعمّال11: 614)
2- علیّ أعلم‏ الناس‏ باللّه‏ - علی داناترین مردمان به خداست (کنزالعمّال11: 614)
3- أَنَا مَدِينَةُ الْعِلْمِ‏ وَ عَلِيٌّ بَابُهَا من شهر علم ام و علی دروازه ی (ورود به) آن است. (المستدرک علی الصحیحین3: 339، ح4695 و ح4696، تاریخ بغداد4: 234)
4- إنّه لأول‏ أصحابي‏ سلما، و أكثرهم علما، و أعظمهم حلما همانا او پذیرنده ترین اصحاب من (در برابر حق) و داناترین ایشان و بردبارترین آنان است. (مجمع الزوائد9: 102)
در احادیثی دیگر پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) علاوه بر امیرالمومنین علی(علیه السلام) این ویژگی را برای سایر ائمه(علیه السلام) نیز ذکر کرده اند اما این مسئله آنقدر در تاریخ آشکار است که حتی مخالفین ایشان هم به آن اعتراف کرده و در مشکلات علمی خود به ایشان رجوع می کردند.
و همچنين عبد الملک بن سليمان مي‌گويد: به عطا (از فقهاي به نام اهل سنت) گفتم: أَكان في أَصحاب محمد أَعلم من علي؟ آيا در ميان اصحاب پيامبر اعلم تر از علي است؟ قال: لا ، والله لا أَعلمه. به خدا سوگند من اعلم از علي را نمي شناسم. الاستيعاب، ج3، ص1104 بخاري در تاريخش از جهدب تيمي نقل مي‌کند که مي‌گويد: قال لنا علي حدثنا يحيى بن اليمان عن سفيان عن جحدب التيمي قال سمعت عطاء قالت عائشة علي أعلم الناس بالسنة. علي بن ابي طالب عالم ترين انسان ها به سنت پيامبر است[/b]
. التاريخ الكبير، ج2، ص255
موفق باشيد بابي انت و امي يا علي عليه السلام
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، مفقود الاثر ، بیداری اندیشه ، ztb ، Hadith ، علی 110 ، ELENOR ، sagheb
۱۳:۲۸, ۱۵/مهر/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام

زيارت حضرت أميرالمؤمنين عليه السلام‏
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا وَصِيَّ الْأَوْصِيَاءِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا عِمَادَ الْأَتْقِيَاءِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ الْأَوْلِيَاءِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا سَيِّدَ الشُّهَدَاءِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا آيَةَ اللَّهِ الْعُظْمَى السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا خَامِسَ أَهْلِ الْعَبَاءِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَنْ وُلِدَ فِي الْكَعْبَةِ وَ زُوِّجَ فِي السَّمَاءِ بِسَيِّدَةِ النِّسَاءِ وَ كَانَ شُهُودُهَا الْمَلاَئِكَةَ الْأَصْفِيَاء يَا مَوْلاَيَ يَا حُجَّةَ اللَّهِ يَا أَمِينَ اللَّهِ يَا وَلِيَّ اللَّه‏ إِنَّ بَيْنِي وَ بَيْنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ذُنُوباً قَدْ أَثْقَلَتْ ظَهْرِي وَ مَنَعَتْنِي مِنَ الرُّقَادِ وَ ذِكْرُهَا يُقَلْقِلُ أَحْشَائِي
وَ قَدْ هَرَبْتُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ إِلَيْك فَبِحَقِّ مَنِ ائْتَمَنَكَ عَلَى سِرِّهِ وَ اسْتَرْعَاكَ أَمْرَ خَلْقِهِ وَ قَرَنَ طَاعَتَكَ بِطَاعَتِهِ وَ مُوَالاَتَكَ بِمُوَالاَتِهِ‏ كُنْ لِي إِلَى اللَّهِ شَفِيعاً وَ مِنَ النَّارِ مُجِيراً وَ عَلَى الدَّهْرِ ظَهِيرا
سلام برتو اى (بهترين وصى و) جانشين اوصياى پيمبران سلام‏ برتو اى عماد ونگهبان اهل تقوى!
سلام برتو اى ولى امور اولياء حق سلام برتواى سيدشهيدان (راه خدا)!
سلام برتواى بزرگترين آيت و حجت الهى سلام برتواى پنجم اهل عبا.!
سلام برتواى آنكه در خانه كعبه متولد شدى و عقد تزويجت درآسمان با سيد زنان عالم بسته شد و شاهدان اين عقد ملائكه برگزيده خدا بودند.
اى مولاى من اى حجت خدا اى امين خدا اى ولى خدا!
همانا ميان من و خداى عزوجل گناهانى است كه پشت مرا سنگين كرده و مرا از خواب و آسايش بازداشته و تذكر آن گناهان اعضاء و احشاء مرا به لرزه مى‏آورد.
و من بسوى خداى عزوجل و تو گريخته و پناه آورده‏ام.
پس سوگند به حق خدائى كه تو را برسرخود امين گردانيد و براى رعايت و تربيت خلقش تو را برگزيد و طاعتش را به طاعت تو و دوستيش را به دوستى تو قرين گردانيد.
كه از من نزد خدا شفاعت كنى و از آتش دوزخم نجات بخشى و بر حوادث دهرياريم فرمايى.
[/font]
[font=B Lotus](فرازي از زيارت اميرالمؤمنين /مفاتيح الجنان)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، sagheb
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا