کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحدی قرآن مبتنی بر چه معیارهایی است؟
۱۸:۰۵, ۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۱ ۱۶:۵۷ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #1

سلام خدمت دوستان گرامی
حتماً در مورد تحدی قرآن شنیده اید. تحدی قران به این معناست که هیچکس نمی تواند متنی مانند قرآن بیاورد.
در این تاپیک به این موضوع می پردازیم که یک متن، باید دارای چه ویژگیهایی باشد تا آن را مانند قرآن بدانیم، و چه کسی صلاحیت بررسی این معیارها را دارد.

به زودی مطالبی رو در این مورد قرار خواهم داد. پیشاپیش از توجهتون ممنونم

در اینجا به این سوال می رسیم که اگر یک متن بخواید مشابه قرآن تلقی شود، باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟
در مورد تحدی قرآن، معیارهای مختلفی ذکر می شود. این معیارها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
1- معیارهای ملموس
2- معیارهای ماورایی

معیارهای ملموس، معیارهایی هستند که توسط افراد عادی یا افراد متخصص قابل بررسی اند. بررسی و درک این معیارها، نیازی به این ندارد که فرد به یک درجه بالای معنوی رسیده باشد. به طور مثال معیارهای زیر معیارهایی ملموس اند:

- فصاحت و بلاغت قرآن: متن مورد نظر باید از نظر فصاحت و بلاغت در حد قرآن باشد.

- عربی بودن: چنین متنی باید حتماً عربی باشد. این موضوع کار را برای افراد غیر عرب سخت می کند.

- عدم تشابه با قرآن: بر خلاف تصور عمومی، چنین متنی نباید مشابه قرآن باشد، زیرا در آن صورت تقلید ادبی به شما می رود، نه آوردن یک متن جدید. به طور مثال وقتی کسی آیۀ اول سورۀ مؤمنون(قد افلح المؤمنون) را به شکل «قد افلح الصالحون» تغییر دهد این به معنای آوردن آیه ای مشابه قرآن نیست. بلکه چنین متنی باید با توجه به معیارهای دیگر، مانند قرآن باشد.

معیارهای ماورایی، معیارهایی هستند که لازم است فرد به آگاهی هایی فراتر از معمول دست یابد تا وجود این معیارها در قرآن را حس کند (در صورت وجود این معیارها) و سپس با توجه به عدم وجود این معیارها در سایر متنها، آن را یک متن خارق العاده ارزیابی کند. به طور مثال اعتقاد بر این است که:

- چنین متنی باید حقایق عالم هستی را در خورد داشته باشد. یک انسان معمولی نمی تواند این شرط را برآورده کند، زیرا علم او محدود است. (همچنین یک انسان معمولی نمی تواند وجود این معیار را در قرآن بسنجد)
- بعضی بر این عقیده اند که چنین متنی باید تمام علوم را در بر داشته باشد. در مورد این که آیا تمام علوم در قرآن هست یا نه، بین علمای اسلامی اختلاف نظر هست. بعضی معتقدند که تمام علوم در قرآن در قرآن آورده شده و پیشوایان اسلام قادر به درک آن بوده اند، در حالی که برخی دیگر معتقدند که این علوم در "لوح محفوظ" هست که در قرآن به آن اشاره شده. به هر حال این موضوع توسط افراد عادی قابل بررسی نیست.
- چنین متنی باید راهنمایی انسان را به سمت کمال تضمین کند. بدیهی است که چنین تضمینی تنها از سوی فردی می تواند داده شود که حقایقی فراتر از انسانهای معمولی را بداند. و البته بررسی این معیار هم برای هر کسی ممکن نیست.

- و ...

در صورتی که ما می توانیم از معیارهای ماورایی استفاده کنیم که یا خودمان به درک بالایی رسیده باشیم و یا اینکه اسلام را با توجه به معیار دیگری قبول کرده باشیم (که در آن صورت می توانیم وجود چنین معیارهایی را در قرآن به صورت تعبدی بپذیریم). اما در این صورت ما نیازی به اثبات الهی بودن قرآن با استفاده از "تحدی" نخواهیم داشت.

پس بیایید ببینیم آیا معیارهای ملموس مثل فصاحت و بلاغت، می توانند توسط یک انسان برآورده شوند یا نه؟ در پست بعد به این موضوع خواهیم پرداخت.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ایرانی ، ats ، MohammadSadra

آغاز صفحه 8 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۵۵, ۲۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #71
آواتار
بله دیگه بزار دوستانی که میخونن نتیجه بگیرن . من بحث رو خوب خوندم . منتها شما یک چیزی گفتی و به نظر خودت رد کردی ماجرا رو . بنده چنین برداشتی ندارم .

موفق باشید
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱:۳۸, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/بهمن/۹۱ ۱:۴۳ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #72

جالبه که جواب خودتو می تونی در ارسال قبلیت پیدا کنی.
در هر صورت برداشت من و شما چندان مهم نیست. صاحبنظران راه خودشون رو می رن... هر کس هم خواست می تونه برداشت خودش رو داشته باشه.
موفق باشید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، فرهاد55
۱۸:۳۳, ۲۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۳۷ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #73

این رو خودم ویرایش کردم. باید بیشتر تحقیق کنم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110
۲۳:۱۵, ۲۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #74
آواتار
نقل قول:تا به حال هیچکس نتونسته تمام معیارهایی که برای موضوع تحدی ذکر شده رو برآورده کنه. و هیچ کس هم نخواهد توانست. چرا که بعضی از این معیارها به شکلی اند که یک انسان عادی قادر به برآورده کردن اونها نیست.

ضمن تشکر از متانت و ادب شما در بحث که ان شاالله به انصاف و پذیرفتن حق بیانجامد

برادر من بعد از کلی بحث نمیتونید یک نتیجه ای که از قبل در گوشتون خونده بودن رو بگید

اولا

تا همین مبانی ملموس و مورد قبول غیر معنوی و مادی رو هم کسی بیاره ما قبول میکنیم . بنابرین این که دلایل غی قابل اثباتی برای موضوع تحدی داریم ربطی به موضع شما به عنوان یک مخالف نداره
و این ممکنه بین کسانی که ایمان قطعی دارند مطرح بشه . بلکه مسایلی بالاتر از این ه مطرح بشه اما در مباحثه میان ما فعلا مطرح نیست
حالا خودتون دلیل میارید خودتونم رد میکنید دیگه از ابداعات مباحثه حساب میشه!!!

نقل قول:راستش دلیل پافشاری دوستان رو درک می کنم. در واقع این مسائل اهمیت و حساسیت زیادی دارند و حتی اگر ما دلیل کافی برای دفاع از موضوع تحدی رو نداشته باشیم، نمی تونیم با قطعیت اون رو رد کنیم. چون علم ما کامل نیست.

عرض کدم با همین مسایل ملموس هم کتاب دیگری برای هدایت با همین مشخصات بیارید ما قبول میکنیم !
نقل قول:به همین خاطر ممکنه این تاپیک با سیاست "مطرح نشدن شبهه" در تضاد باشه. بنابر این مدیران می تونند تصمیم بگیرند که تاپیک رو حذف کنند یا اون رو باقی بگذارند.

شما راحت باش و شبه رو مطرح کن . خدا ا شکر تاپیک به جاهای خوبی رسید و مشخص شد که تحدی برقراره و کسی نتونسته بشکنه و یکی از ابزار نشان دادن الهست قرآن کریم همینه

ا
نقل قول:ما یک نکته دیگه هم وجود داره: شما می دونید که به اعتقاد اسلام، اصول دین تقلیدی نیست. بنابراین ما نمی تونیم یک استدلال رو صرفاً به دلیل اینکه یکی از علما اون رو درست می دونند بپذیریم. بلکه خودمون باید بررسی کنیم. ما نمی تونیم چیزی رو صرفاً به ایسن دلیل که شنیده ایم کس دیگری اون رو اثبات کرده بپذیریم، بلکه باید خودمون استدلال رو بررسی کنیم. همچنین پذیرش یک استدلال به شکل تعبدی یک جور دور منطقی به حساب میاد.

واقعا برو با خودت خلوت کن مسایل دیگه رو حذف کن توی ذهنت بعد نتیجه بگیر . مطالبی هم که نوشتیم برات بخون . بعد دیگه اگر واقعا نرسیدی به حقانیت اسلام دیگه ول کن . اگر هم رسیدی باز بچسب بهش
توی این حالت بلاتکلیفی خودت رو نگه ندار
نقل قول:پس به نظرم خوبه بحث تحدی رو (به عنوان یک استدلال بر درستی اسلام) تا زمانی که اون رو شخصاً بررسی نکرده ایم و در مورد درستی اش مطمئن نشده ایم به کار نبریم.

خوب فعلا که کسی نتونسته به این تحدی جواب بده Winkحتی با همون معیار های ظاهری و قابل قبول همه .
پس دلیلی است بر اثبات ان

در پناه خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، فرهاد55 ، بیداری اندیشه ، علی 110 ، قلب
۱۶:۳۰, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #75

سلام آقا وحید
الآن که سرچ کردم دیدم خود فصاحت و بلاعت هم به عنوان یک معیار تنها مطرح شده. واقعیتش سایتهای مذهبی مختلف به شکلهای مختلفی بحث رو مطرح کرده اند. شاید نظر شما درست باشه.

حالا یک سوال: فصاحت و بلاغت بر مبنای چه معیارهایی است؟ یعنی آیا منحصر به معیارهایی است که در پست دوم تاپیک مطرح شده یا معیارهای دیگری هم هست؟ اگه امکانش هست یه سوال از کارشناسان در این مورد بفرمایید.
ممنون
۱۸:۳۹, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #76

من هم باید قدری بیشتر تحقیق کنم. راستش چیزی که گفتم بر اساس یه سری از سایتهای مذهبی بود، اما الآن که سرچ کردم می بینم بین مذاهب مختلف اسلامی و کارشناسای مختلف در این موضوع اختلاف نظر وجود داره.
۲۱:۰۰, ۲۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #77
آواتار
اقا فرهاد
برادرانه میگم
گاهی فکر میکنم اصلا نمیخونی متون رو . یا اونقدر باورهات بات بزرگه که اصلا بهش فکر نمیکنی !
موفق باشی

پ ن : لصفا به کم لحنتون دوستانه باشه Smile
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا