کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فروهر نماد شیطانی یا نماد یکتاپرستی؟
۱۸:۱۹, ۲۳/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام چند روز پیش با یکی از دو ستان در مورد شیطان پرستی صحبت میکردیم که ایشون نماد فروهر را نماد شیطان پرستی قلمداد کرد و مدرک ارائه شده ایشون یکی از برنامه های شوک در سال 88 بود که نماد فروهر را متعلق به شیطان پرستی دانست من اطلاعاتی در مود فروهر دارم که در زیر میارم شما هم نظرتون رو هم بدین که من مطلعتر بشم اخه پیش خودم گفتم شاید نمادهای یکتا پرستی رو هم بخوان به خودشون نسبت بدن یکی از دوستان تازه مسلمان شده من که زرتشت بود دلیل انتخاب اسلام رو شباهت زیاد و البته وسعت بیشتر اسلام میدونست
علامت فروهر به چه معناست؟
نیاکان ما از چند هزار سال پیش دریافته بودند که هر انسان زنده از تن، جان، روان، وجدان و فروهر (Fravahr) سرشته شده که پویندگی و بالندگی انسان از کوشش و جوشش آن‌هاست.
فروهر از دو واژه‌ی “فره” به معنی جلو، پیش و “وهر” یا ورتی به معنی برنده و کشنده درست شده است و شاید بتوان گفت از نظر زندگی، فروهر بزرگترین و باارزش‌ترین جزء وجود انسان است ، چون پرتوی از هستی بی‌پایان اهورامزداست که انسان را به‌سوی رسایی رهنما می‌شود و وظیفه‌ی پیش‌بری و فرابری، برای انسان به برترین پایه‌ی هستی را داراست. و پس از مرگ با همان پاکی و درستی به اصل خود (اهورامزدا) می‌پیوندد.
امروزه نگاره‌ی زیر بین زرتشتیان نمایانگر شکل فروهر است و به‌عنوان نشانواره‌ی دین زرتشتی به‌کار می‌رود. این نگاره، گذشته‌ی چندین هزارساله داشته و شبیه آن در جاهای دیگر و نزد قوم‌های دیگری دیده شده است ولی شکل کنونی آن در کتیبه‌های هخامنشی بالای سر پادشاهان دیده می‌شود.

هر پاره‌ای از نگاره‌ی فروهر یادآور اهمیت و مسولیت فروهر در زندگی است:
1- سر: سر فروهر به‌صورت مردی سالخورده است تا با دیدن آن به‌یاد آوریم که فروهر مانند بزرگان و افراد مسن ما را راهنمایی می‌کند.
2- دست‌ها: دست‌های فروهر به‌طرف بالاست به‌خاطر آنکه همیشه به اهورامزدا توجه داشته باشیم.
در دست فروهر حلقه‌ای وجود دارد که آن‌را نشانه‌ی احترام به عهد و پیمان می‌دانند.
3- بال‌ها: بال‌های فروهر باز است. چون با دیدن بال‌های باز، ذهن انسان متوجه پرواز و پیشرفت شده و از دیدن این دو بال باز فورا به یاد می‌آورد که فروهر او را به‌سوی پیشرفت و سربلندی راهنمایی می‌کند.
همچنین هر بال خود دارای سه بخش است که نشانه‌ی اندیشه‌نیک، گفتار نیک و کردار نیک بوده و با دیدن این سه بخش آگاه می‌شویم که هرگونه پیشرفتی باید از راه درست یعنی به‌وسیله‌ی اندیشه و گفتار و کردار نیک انجام شود.
4- دایره میان شکل: دایره خطی‌ است منحنی که از هر نقطه‌ی آن شروع کنیم باز به همان نقطه خواهیم رسید. منظور از این دایره در میان فروهر، نشان‌دادن روزگار بی‌پایان است. به این معنی که هر عمل و کرداری که در این زندگی (روی دایره) صورت گیرد نتیجه‌ی آن در همین دنیا متوجه انسان است و اثر آن باقی خواهد ماند. (باز به همان نقطه از دایره خواهد رسید). و در جهان دیگر روان از پاداش یا جزای آن برخوردار خواهد شد.
5- دامن: دامن فروهر از سه قسمت به‌وجود آمده که نشانه‌ی اندیشه و گفتار و کردار بد است . از مشاهده‌ی این سه بخش درمی‌یابیم که همواره باید اندیشه و گفتار و کردار بد را به زیر افکنده، پست و زبون سازیم. (همانطور که دامن در زیر قرار دارد)
6- دو رشته‌ی آویخته: این دو رشته نشانه‌ی سپنتامینو (مینوی خوب) و انگره‌مینو (مینوی بد) است که همیشه ممکن است در اندیشه‌ی انسان ظاهر شوند . وظیفه‌ی هر زرتشتی این است که خوبی را در اندیشه‌ی خود قرار داده و بدی را از آن دور کند (نیک بیندیشد).
البته هر پر هم معنای داره که بدلیل طولانیتر شدن مطلب اینجا نیوردم

[تصویر: 17]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammadhadi ، پارمیس ، promised-mahdi ، سعید714
۲۲:۱۰, ۲/مهر/۹۴
شماره ارسال: #2
آواتار
بله دین زرتشت دینی الهی است که در آن خداوند یکتا پرستش می شود من نیز یک همکلاسی زرتشتی دارم از او خواستم
که چند برگی از اوستا را به زبان فارسی برایم بیاورد تا از نزدیک اوستا را ببینم مطالب اوستا واقعا مطالب شرک آمیز نیست
و علاوه بر این فروهر را در تخت جمشید بارها در مکانهای مختلف بالای سر پادشاهان هخامنشی دیده ام فروهر همنطور که
گفتید یک نماد ایرانی اصیل است و ایرانیان اصیل هرگز شیطان پرست نخواهد بود ایرانی فرزند خلف علم و ایمان است
نگاه به جامعه ی امروزی ایران نکنید بسیاری از ما اصلیت ایرانی خود را گم کرده ایم یا در حقیقت برایمان گم کرده اند
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعید714 ، پارمیس
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]