کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ازدواج چیست ؟
۱:۰۸, ۲۹/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان .

یک سوال دارم و شاید جوابش در عین داشتن ظاهری ساده نشان دهنده عمده تفکر هر شخص نسبت به بیش از نیمی از عمر خودشه .

شما چه تعریفی از ازدواج دارید ؟

در چند سطر و به طور کوتاه بیان کنید .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، فرشته مهربون ، یاوران مهدی ، دل خسته ، فاطمه خانم ، Hadith ، شیدا ، faraz_223 ، Farzaneh ، mohamad ، meshkat ، مفقود الاثر ، azade ، MohammadSadra ، omidman ، ترنم ، Admirer ، میثاق ، paramida.ir ، مجید املشی

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲:۳۲, ۱۱/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #41
آواتار

12 - تأمين سلامت و امنيت اجتماعي و رواني

كه اين سلامت و امنيت اجتماعي و رواني بويژه براي دختران بسيار مهم است و ازدواج نقش مهمي را در اين زمينه ايفا مي كند .

13 - يافتن ياور در مسير پيمودن راه كمال و بندگي :

يك كوهنورد رو در نظر بگيرين براي رسيدن به قله اگه تنهايي راه بيفته خيلي زود خسته ميشه ، دلسرد ميشه و از ادامه راه پشيمون ميشه يا حداقل راه رو به كندي طي مي كنه ، ولي اگه دو نفره راه بيفتن ديگه احساس تنهايي ندارن ، تو مسير راه همديگه رو براي رسين به قله تشويق و ترغيب مي كنن ، تو سختي ها و مشكلات مسير به داد هم ميرسن و همديگه رو ياري مي كنن و...

و در نتيجه سختي راه كمتر به چشمشون مياد و زودتر به قله مي رسند .

همه انسان ها در مسير بندگی به يك ياور نياز دارند كه با هم همدل و هم عقيده باشند ، و پا به پاي هم به سوي قله كمال و بندگی بروند و...

همسر هم عقیده بهترین یاور در این مسیر هست

وقتي پيامبر عزيزمان از اميرالمومنين عليه السلام پرسيدند كه زهرا چگونه همسري براي شماست ؟

اميرالمومنين به اولين نكته اي كه اشاره كردند اين بود :

زهرا براي من نيكو ياوري است در مسير بندگي و طاعت خدا

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Farzaneh ، Havbb 110 ، میثاق
۱:۳۱, ۱۲/اردیبهشت/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/اردیبهشت/۹۲ ۱:۳۵ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #42
آواتار
14 - عمل به سنت موكد دین

پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) مي فرمايند:

ازدواج سنت من است ، پس هر كس از سنت من روي گرداند از من نيست .

15 - ايجاد بهترين زمينه براي تمرين كمالات

پيوند ازدواج محبوب ترين پيوند نزد خالق هستي و مناسب ترين فرصت براي تكميل ارزشها و تمرين خوبي هاست .

لذا مي توان از زندگي مشترك به "ميدان مسابقه در كمالات و ارزش ها" تعبير نمود . كه در اين مسابقه هر يك از زن و مرد كه در محبت ، صبر ، ايثار ، تغافل ، ادب و ساير ارزشها از ديگري پيشي بگيرد نفر اول و فرد ممتاز خواهد بود و البته از امتيازات اين مسابقه ، كمك به رقيب در پيمودن اين راه است

و با تمرين اين كمالات در خانواده زمينه احياي اين كمالات در بيرون از خانواده و نسبت به هم وطنان مان فراهم مي شود .
شايد به همين جهت هست كه

پيامبر عزيزمان صلی الله علیه و آله و سلم مي فرمايند:

بهترين شما كسي است كه براي خانواده اش بهترين باشد .
.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، میثاق ، Farzaneh ، ayat-avini
۱۵:۰۳, ۱۳/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #43
آواتار
سلام

چرا باید ازدواج کرد اونم توی این دنیای نامردی؟؟؟؟؟؟؟
به نظر من، اگر ازدواج نکنیم دین و ایمان و اخلاقمون بیشتر محفوظ می مونه.درسته مشکلات زندگی شیرین هستن ولی گاه اونقدر مشکل ها زیاد میشه که _ خدایی نکرده_ از خدا کمتر یاد می کنیم(هرچقدر هم می خواد قوی باشی......)
ازدواج های این دوره زمونه پوچ و بچه بازیه.
اگر دقیق به اطرافمون توجه کنیم به حرفم خواهید رسید.
۱۵:۳۷, ۱۳/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #44
آواتار
(۱۳/اردیبهشت/۹۲ ۱۵:۰۳)دغویه نوشته است:  سلام

به نظر من، اگر ازدواج نکنیم دین و ایمان و اخلاقمون بیشتر محفوظ می مونه.درسته مشکلات زندگی شیرین هستن ولی گاه اونقدر مشکل ها زیاد میشه که _ خدایی نکرده_ از خدا کمتر یاد می کنیم(هرچقدر هم می خواد قوی باشی......)

روايت شده ، بانويى به محضر امام صادق (ع ) آمد و عرض كرد:
من زن متبتله هستم (يعنى وارسته و رها شده از كامجوئى هاى دنيا مى باشم )، امام صادق (ع ) به او فرمود: منظورت از اين سخن چيست ؟ .
او در پاسخ گفت : ازدواج نمى كنم (غريزه جنسى را به خاطر زهد و وارستگى ، ترك مى نمايم ) .
امام صادق (ع ) فرمود: چرا ازدواج نمى كنى ؟ .
او گفت : مى خواهم ، به مقام عالى زهد و وارستگى نائل شوم . امام صادق (ع ) به او فرمود:
انصر فى فلو كان ذلك فضلا لكانت فاطمة احق منك ، انه ليس احد يسبقها الى الفضل
: برو از اين تصميم دست بردار، اگر ترك ازدواج ، ارزش معنوى بود، حضرت زهرا (س ) به خاطر آن ارزش ، سزاوارتر از تو به ترك ازدواج بود، زيرا هيچ بانوئى در تحصيل ارزشهاى معنوى ، از حضرت زهرا (س ) پيشى نگرفته است [ بنابراين وقتى كه فاطمه (س ) ازدواج كرد، بدان كه ترك ازدواج ، فضيلت نخواهد بود ] .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soshiant ، وحید110 ، میثاق ، Farzaneh ، mia'd
۱۶:۰۸, ۱۳/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #45
آواتار
(۱۳/اردیبهشت/۹۲ ۱۵:۰۳)دغویه نوشته است:  سلام

سلام دوست عزیز .

اگر دنیا نامرده و ازدواجها پوچ راهش این نیست که ازدواج نکنیم ، بلکه باید با چشم باز و بصیرت اقدام به ازدواج کرد .
اگر ازدواجهای امروزی بانکی شده و بویی از سنت و اعتقادات دینی نبرده به حساب درست نبودن اصل این سنت الهی نگذاریم .

وقتی پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از حضرت علی (علیه السلام) میپرسه فاطمه رو چگونه دیدی ؟

حضرت در جواب میگه بهترین همراه برای رسیدن به خدا .( نقل به مضمون )

اگر نگاه ما برای انتخاب همسر چنین نگاهی باشه و این نگاه متقابل باشه قطعا منجر به زیبا شدن مسیر ازدواج میشه .

شما تصور کن مسیر زندگی رو به یک مسیر کوهنوردی . قطعا 2 نفر خیلی راحت تر میتونن مسیر رو طی کنن .

دوست عزیز شما اجازه نده تجملات و عوام فریبی و زرق و برق و چشم و هم چشمی دخالتی داشته باشه تو انتخابت و اصل رو بر جواب حضرت علی (علیه السلام) به پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بزار ، به امید خدا ازدواج چنان لذتی برای شما خواهد داشت که هیچوقت حاضر نشید دیرتر دست به انجام اون بزنید .انشاءالله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثاق ، Farzaneh ، 135 ، دغویه
۱:۳۷, ۱۵/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #46
آواتار

16 - تامین حس نیاز محبت كردن و مورد محبت واقع شدن :

ابراز محبت و مورد محبت واقع شدن يك نياز هست براي همه ي بشريت ، از طفولیت تا كهنسالی . همسر گزينه بسيار مناسبي براي ارضاي اين غريزه هست .

17 - تكريم شخصيت :

به طور عموم هر کسی پس از ازدواج در جامعه و حتی در بین خانواده بيشتر مورد احترام و تکریم واقع می شود .

18 - كسب اعتبار در جامعه :

عموماً اشخاص پس از ازدواج دارای اعتبار و اعتماد بیشتری در بین مردم و خانواده می شوند .

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Farzaneh ، عبدالرحیم ، میثاق
۱۹:۰۷, ۱۵/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #47
آواتار
شما درست می فرمایید.
ولی ما خودمون رو هم بکشیم به پای امام علی و حضرت زهرا نمی رسیم. کدوم پسری عقل و دین و اخلاق امام علی رو داره و کدوم دختر می تونه توی این دوره زمونه مثل ایشون همسری وفادار باشه؟

درسته باید ائمه رو الگو قرار بدیم و تاجایی که می شه ازشون الگو برداری کنیم ولی .....

یه جرایی حس می کنم باید از ازدواج ترسید.

شعارم اینه:
آدم وقتی تنهاست اون تنهایی ازش محافظت می کنه و افراد تنها انسان های سالم تری هستند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Fatemeee
۱۹:۱۹, ۱۵/اردیبهشت/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۲ ۱۹:۲۱ توسط Fatemeee.)
شماره ارسال: #48
آواتار
(۱۵/اردیبهشت/۹۲ ۱۹:۰۷)دغویه نوشته است:  شما درست می فرمایید.
ولی ما خودمون رو هم بکشیم به پای امام علی و حضرت زهرا نمی رسیم. کدوم پسری عقل و دین و اخلاق امام علی رو داره و کدوم دختر می تونه توی این دوره زمونه مثل ایشون همسری وفادار باشه؟

درسته باید ائمه رو الگو قرار بدیم و تاجایی که می شه ازشون الگو برداری کنیم ولی .....

یه جرایی حس می کنم باید از ازدواج ترسید.

شعارم اینه:
آدم وقتی تنهاست اون تنهایی ازش محافظت می کنه و افراد تنها انسان های سالم تری هستند.
سلام...
دوست عزیزم...ازلحاظ روانشناسی انسانهای متاهل سالم ترازانسانهای تنهاهستند،به دلیل اون رابطه ای که درکنارازدواج بوجود میاد((رابطه ی جنسی))ودرکناراین رابطه اون صمیمیتی که بین دوزوج شکل میگیره...
انسان وقتی ازدواج میکنه ازلحاظ حمایتی یه تکیه گاه پیدا میکنه ودرکناراون یه رابطه ی صمیمیانه شکل میگیره...باشکل گرفتن این رابطه ی صمیمانه انسان به این حس میرسه که کسی روداره تابتونه درکنارش اون آرامش لازم روکسب کنه..
انسانهای تنهافقط ازاستقلال بیشتری برخوردارند...
۱۹:۳۷, ۱۵/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #49
آواتار
یعنی خانواده پشتیبان و تکیه گاه محکمی نمی تونه باشه؟ صمیمیت در خانواده هم می تونه بیشتر شکل بگیره شاید هم بیشتر از همسر آدم. آرامش پیش کسانی که عمری باهاشون بودیم راحتتر پیدا میشه تا همسری که بعد از20-30 سال داریم باهاش آشنا می شیم.

می دونید حضرت زهرا و امامان برای اینکه زمین بدون حجت نمونه ازدواج کردند ما برا چی ازدواج کنیم؟

درسته ازدواج جایگاه والایی داره ولی واقعا هدفش رو نمی تونم درک کنم.
سوال های زیادی توی مغزمه که همیشه آخرش به جای اولم برمی گردم که
چرا ازدواج؟خانواده م رو چرا ترک کنم؟ چه فایده ای داره؟ بجز دین - که شاید همونم ازمون گرفته بشه- چی بهم اضافه می شه ؟ و ........
۱۹:۵۲, ۱۵/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #50
آواتار
روح ادم همیشه دنبال تکامله و سعی میکنه با شخصی که به نظرش کاملترین هست به تکامل برسه
وهمیشه این نیاز توی ادم هست

البته بدون وجود خدا تو زندگی فک نمیکنم صورت بگییره....
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]