|
ویژگیهای زن نمونه در اسلام+دستورالعملی برای یافتن این همسر
|
|
۱۱:۵۳, ۲۱/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/فروردین/۹۲ ۲۳:۱۶ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام این دستور العملی است که از امیرالمومنین صادر شده است و مورد امضای ایشان است برای آقایانی که می خواهند همسری نیکو اختیار کنند. تلویحاً ویژگیهای یک زن ایده آل هم در این دستور العمل از منظر اسلام و خداوند ذکر شده است که یک زن نمونه در اسلام از منظر خدا چه ویژگیهایی باید داشته باشد: أَخْبَرَنَا عَبْدُ اللَّهِ أَخْبَرَنَا مُحَمَّدٌ حَدَّثَنِي مُوسَى قَالَ حَدَّثَنَا أَبِي عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ عَنْ عَلِيٍّ علیه السلام قَالَ: مَنْ أَرَادَ مِنْكُمُ التَّزْوِيجَ فَلْيُصَلِّ رَكْعَتَيْنِ وَ لْيَقْرَأْ فِيهِمَا فَاتِحَةَ الْكِتَابِ وَ يس فَإِذَا فَرَغَ مِنَ الصَّلَاةِ فَلْيَحْمَدِ اللَّهَ تَعَالَى وَ لْيُثْنِ عَلَيْهِ وَ لْيَقُلْ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي زَوْجَةً وَدُوداً وَلُوداً شَكُوراً غَيُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَكَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَكَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِيتُ ذَكَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَيْهَا سَرَّتْنِي وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِي وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَيْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِي وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَيْهَا أَرْضَتْنِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ هَبْ لِي ذَلِكَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُكَهُ وَ لَا آخُذُ إِلَّا مَا مَنَنْتَ وَ أَعْطَيْتَ وَ قَالَ مَنْ فَعَلَ ذَلِكَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مَا سَأَل مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج14، ص: 218 مولا علی علیه السلام فرمودند: هر کس بخواهد ازدواج کند، پس دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت بعد از فاتحه سوره ی یاسین بخواند و بعد از نماز خدا را حمد سپاس بگوید و این دعا را بخواند: اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي زَوْجَةً وَدُوداً وَلُوداً شَكُوراً غَيُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَكَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَكَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِيتُ ذَكَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَيْهَا سَرَّتْنِي وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِي وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَيْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِي وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَيْهَا أَرْضَتْنِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ هَبْ لِي ذَلِكَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُكَهُ وَ لَا آخُذُ إِلَّا مَا مَنَنْتَ وَ أَعْطَيْتَ خدایا روزی ام کن همسری بسیار مهربان که فرزند آور باشد و بسیار سپاسگزار باشد و غیور باشد و اگر به او نیکی کردم شکرگزار باشد و اگر نسبت به او بدی کردم مرا ببخشاید و اگر تو را یاد کردم مرا در این کار یاری دهد و اگر ذکر تو را فراموش کردم مرا به یادت بیاندازد و اگر از نزد او خارج شدم (شأن و اموال و حقوق مرا) حفظ کند و اگر بر او وارد شدم مرا شاد سازد و اگر به او امر کردم مرا اطاعت کند و اگر بر او قسم خوردم بپذیرد قسمم را و اگر براو غضب کردم مرا از خود راضی کند یا خدای صاحب جلال و اکرام ببخش به من آن را که همانا از تو مسئلت دارم چنین همسری را و امید دارم که از سر منتت به من اعطا کنی چنین همسری را و حضرت فرمود: هر کس چنین کند اعطا می کند خدا به او آنچه را که درخواست نموده است [size=x-large] |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۴۵, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۲۱/فروردین/۹۲ ۱۷:۴۸)mahdi2012 نوشته است: با این حرفتان موافق نیستم بنظر بنده و در این دوران بیشتر به این مربوط میشه که خانمی میل به داشتن فرزند داشته باشه ، الان اکثر و اتفاق خانم ها دوست ندارند بیش از یک فرزند و بعضی حتی یک فرزند هم داشته باشند. خب این خصلت بدی هست... وظیفه عشق تداوم نسله. |
|||
|
|
۱:۱۲, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۲۱/فروردین/۹۲ ۲۱:۰۶)Fateme135 نوشته است: دربحث اینکه یه زن نازاهست این مورددست خودش نبوده که اسلام اون روناپسندبدونه...شماازویژگی صحبت کردید..ویژگی چیزی هست که فردداره ومیتونه اون روتغییربده ولی نازابودن زن چیزی هست خدابرای اون شخص مقدرکرده...آیاخداوندچیزی روکه برای شخصی مقدرکرده حکم به ناپسندبودن اون میکنه؟؟...اگه اینجوری باشه که عدل خدانقض میشه چون اون زن بایدغصه ی این چیزیکه خدابهش داه به عنوان بدترین ویژگی روبخوره وبپذیره درصورتیکه خودش دراون دخالتی نداشته. این مساله باید در بخشی مربوط به عدل الهی بررسی بشه. در هر صورت ما قبول داریم که نابارور بودن یه زن یا مرد نقص محسوب میشه (هرچند ناخواسته) و ما باید همسری انتخاب کنیم که قابلیت باروری داشته باشه. مگر اینکه برامون داشتن فرزند مهم نباشه(که معمولا هست) این که چرا خدا خودش شخص رو نابارور کرده و حضرت علی (علیه السلام) که همه ی صحبت هاش حق است هم ناباروری ناپسند میدونه، برمیگرده به عدل خدا. که مثال های دیگری هم میشه آورد مثل نقص عضو بودن، معلولیت ذهنی و... پس بهتره در مورد عدل خدا بحث بشه. |
|||
|
۱:۴۲, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
دوستان ! چرا بحث رو پیچیده میکنید. فقط جمله آخر که احتمال زیاد جزء حدیث نیست ، مشکل داره. که بهتره جناب آقای علی 110 رفع ابهام کنن.این موضوع هیچ ربطی به عدالت نداره. همونطور که گفتم .این فقط یه دعاست وآدمها توی دعا چیزهای کامل میخوان نه ناقص.این آخه چه ربطی به عدالت داره؟
|
|||
|
|
۵:۵۸, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام دوستان عزیز شما چطور برداشت کردید که عبارت فرزند اور مخالف عبارت زن نازا است کلمه(ولودا) یعنی بسیار فرزند اور این بدان معنی هستش که در اوردن فرزند زیادکوشا باشیدو چندین فرزند اختار کنید والا زن تا ازدواج نکنه که نیدونه نازا هستش یا نه و برداشت نا درست از سخن مولا نکنید محاله که امام حق سخنی بگوید که با عدل خدا در تضاد باشد امید وارم رفع ابهام شده باشه یا علی مدد |
|||
|
|
۱۲:۳۶, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۲۲/فروردین/۹۲ ۱:۴۲)مهسا110 نوشته است: دوستان ! چرا بحث رو پیچیده میکنید. فقط جمله آخر که احتمال زیاد جزء حدیث نیست ، مشکل داره. که بهتره جناب آقای علی 110 رفع ابهام کنن.این موضوع هیچ ربطی به عدالت نداره. همونطور که گفتم .این فقط یه دعاست وآدمها توی دعا چیزهای کامل میخوان نه ناقص.این آخه چه ربطی به عدالت داره؟سلام...اتفاقاربط کاملی داره به عدل خدا...خودآقای علی110بیان توضیح بدن که این عبارت آیاجزءدعاهست یاخیر....وچه باشه وچه نباشه وچه قبول کنیدویانکنیداگه بخوایم نازابودن زن روبدترین ویژگی بدونیم طبق این دعا این برخلاف عدل خداست چون ویژگی رومیشه تغییردادولی چیزی که اکتسابی نباشه چطوری میشه تغییرش داد؟؟؟پس یاجمله رواشتباه نوشتن وکلمه ی ((ویژگی ))روآوردن یادرداخل دعاذکرشده...که دراینصورت من اون رومغایرباعدل خدامیدونم... |
|||
|
|
۱۲:۵۸, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۲۲/فروردین/۹۲ ۱۲:۳۶)Fateme135 نوشته است: سلام...اتفاقاربط کاملی داره به عدل خدا...خودآقای علی110بیان توضیح بدن که این عبارت آیاجزءدعاهست یاخیر....وچه باشه وچه نباشه وچه قبول کنیدویانکنیداگه بخوایم نازابودن زن روبدترین ویژگی بدونیم طبق این دعا این برخلاف عدل خداست چون ویژگی رومیشه تغییردادولی چیزی که اکتسابی نباشه چطوری میشه تغییرش داد؟؟؟پس یاجمله رواشتباه نوشتن وکلمه ی ((ویژگی ))روآوردن یادرداخل دعاذکرشده...که دراینصورت من اون رومغایرباعدل خدامیدونم... سلام دوست عزیز با خواندن متن عربی دعا متوجه میشید که به هیچ وجه کلمه ویژگی یا شبیه به آن در داخل این دعا نیامده.بحث ویژگی و... توضیحی بود که علی آقا فرموده بودند. متن حدیث این قسمته: مولا علی علیه السلام فرمودند: هر کس بخواهد ازدواج کند، پس دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت بعد از فاتحه سوره ی یاسین بخواند و بعد از نماز خدا را حمد سپاس بگوید و این دعا را بخواند: اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي زَوْجَةً وَدُوداً وَلُوداً شَكُوراً غَيُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَكَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَكَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِيتُ ذَكَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَيْهَا سَرَّتْنِي وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِي وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَيْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِي وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَيْهَا أَرْضَتْنِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ هَبْ لِي ذَلِكَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُكَهُ وَ لَا آخُذُ إِلَّا مَا مَنَنْتَ وَ أَعْطَيْتَ خدایا روزی ام کن همسری بسیار مهربان که فرزند آور باشد و بسیار سپاسگزار باشد و غیور باشد و اگر به او نیکی کردم شکرگزار باشد و اگر نسبت به او بدی کردم مرا ببخشاید و اگر تو را یاد کردم مرا در این کار یاری دهد و اگر ذکر تو را فراموش کردم مرا به یادت بیاندازد و اگر از نزد او خارج شدم (شأن و اموال و حقوق مرا) حفظ کند و اگر بر او وارد شدم مرا شاد سازد و اگر به او امر کردم مرا اطاعت کند و اگر بر او قسم خوردم بپذیرد قسمم را و اگر براو غضب کردم مرا از خود راضی کند یا خدای صاحب جلال و اکرام ببخش به من آن را که همانا از تو مسئلت دارم چنین همسری را و امید دارم که از سر منتت به من اعطا کنی چنین همسری را و حضرت فرمود: هر کس چنین کند اعطا می کند خدا به او آنچه را که درخواست نموده است. اما بحثی که شما میفرمایید برای من عجیبه.همونطور که دوستان فرمودند همه ما در هنگام دعا بهترین ها رو از خدا تقاضا می کنیم و کاملا طبیعیه این دعا.چطور امکان داره کسی موقع دعا از خدا یه همسر عقیم طلب کنه؟این مساله مخالف فطرت کمال طلب انسانه.نازایی یک بیماریه و بیماری هم یک نقصه.حضرت هم نفرمودند که با کسانی که نازا هستند ازدواج نکنید چون معمولا قبل از ازدواج مشخص نمیشه چه کسی نازاست چه مرد و چه زن. حالا اینکه شما چطور به نقض عدل خدا میرسید برای بنده واقعا جای سواله. |
|||
|
|
۱۳:۱۱, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
خیر ...احتمالانوشته های من روبادقت کامل مطالعه نکردیدمن گفتم یاکلمه ی ویژگی درمتن دعابوده یانبوده دراین موردخودآقای علی 110بایدتوضیح بدن ولی درصورتیکه به عنوان یه ویژگی تلقی بشه ازنظراسلام وخدا((دقت کنیدمیگم ویژگی))چون ویژگی رومیشه تغییرداد((ولی نازابودن زن دست خودش نیست که بخوادتغییرش بده))پس این میشه خلاف عدل خدا
ببینیدمن براساس نظرخودم میگم وقصدتحمیل این نظروندارم سوالی هست که پیش اومده ...بایدمنظورازکلمه ی ویژگی دراینجامشخص بشه اگه این حل بشه باقی قضایاهم حل میشه....ویژگی اکتسابی دست افرادهست غیراون خیر...همین. |
|||
|
|
۱۵:۰۲, ۲۲/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/فروردین/۹۲ ۱۵:۰۴ توسط omidman.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۲۲/فروردین/۹۲ ۱:۴۲)مهسا110 نوشته است: دوستان ! چرا بحث رو پیچیده میکنید. فقط جمله آخر که احتمال زیاد جزء حدیث نیست ، مشکل داره. که بهتره جناب آقای علی 110 رفع ابهام کنن.این موضوع هیچ ربطی به عدالت نداره. همونطور که گفتم .این فقط یه دعاست وآدمها توی دعا چیزهای کامل میخوان نه ناقص.این آخه چه ربطی به عدالت داره؟ سلام به همه ی بچه های خوب تالار؛ در مورد نقدی که به صحبت بنده شد، هیچ شکی تو عدل خدا ندارم. منظورم این بود که اگه بخواهیم در مورد چرایی نقص انسان صحبت کنیم، بهتره در جای دیگه ای بحث بشه و این به بحث عدل خدا برمیگرده که حتما دلیلی داره. از طرف دیگه ما صددرصد به همه ی احادیث نمی تونیم اطمینان کنیم، چون وقتی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور میکنن دین اسلام کاملا تغییر کرده و دین واقعی نزد ایشون هست و به مردم عرضه میکنن، برای همین ما این قدر به حضور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیاز داریم. "اللهم العجل لولیک الفرج" قصد شبهه افکنی ندارم، من یه جای دیگه یه مطلب مشابه دیدم:(http://www.askdin.com/thread20213.html) زيد بن ثابت گفت: پيامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به من فرمود: اى زيد آيا ازدواج كرده اى؟ گفتم: نه، فرمود: ازدواج كن و بر عفت خود بيفزاى، ولى با پنج طايفه ازدواج مكن، زيد گفت: آنها چه كسانى هستند يا رسول اللَّه؟ پيامبر فرمود: با «شهبرة» و «لهبرة» و «نهبرة» و «هيدرة» و «لفوت» ازدواج مكن، زيد گفت: يا رسول اللَّه هيچ يك از اينها راکه فرمودى نفهميدم و آشنايى با آنها ندارم، پيامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: مگر شما عرب نيستيد؟ «شهبرة» زن زاغ چشم بى حياست و «لهبرة» زن بلند قدّ لاغر است و «نهبرة» زن كوتاه قد زشت است و «هيدرة» پيرزن حيلهگر است و «لفوت» زنى است كه از كس ديگرى بچه دارد. |
|||
|
|
۲۳:۴۱, ۲۲/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
باور کنید این فقط یک دعاست و فقط جمله ی آخرش مشکل داره.اصلا بحثی از نقص در اون حدیث نشده که بعد به عدالت ربط پیدا بکنه. مگه کسی پیدا میشه که از خدا چبز ناقص بخواد؟ این حدیث داره به آقایون میگه که از خدا چی بخوان. فقط لفظ ویژگی صحیح نیست.که اون هم بعدا در توضیح آورده شده و جز حدیث نیست.
|
|||
|
|
۷:۱۱, ۲۳/فروردین/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/فروردین/۹۲ ۷:۲۵ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
نقل قول:خیر ...احتمالانوشته های من روبادقت کامل مطالعه نکردیدمن گفتم یاکلمه ی ویژگی درمتن دعابوده یانبوده دراین موردخودآقای علی 110بایدتوضیح بدن ولی درصورتیکه به عنوان یه ویژگی تلقی بشه ازنظراسلام وخدا((دقت کنیدمیگم ویژگی))چون ویژگی رومیشه تغییرداد((ولی نازابودن زن دست خودش نیست که بخوادتغییرش بده))پس این میشه خلاف عدل خداشبهه برطرف شد: دوستان راست میگن اون فقط یه دعایه دیگه و ما همیشه تو دعا بهترین ها رو میخوایم. مثلا فکر کنم پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرموده اند که ما از خدا فردوس را بخواهیم. که فکر کنم فردوس بهترین جای بهشته و ما رو عمرا را نمیدن. اونا اگر بگن که آدمای نازا بهشت نمیرن اون موقع میگیم این عدل نیست. به هر حال اونا بابت نقصشون هم اون دنیا ثواب و پاداششون رو دارن البته اگه ناشکر نباشند. به هر حال اون هم یه امتحان الهیه و خدا هم برای اونا همسرانی رو قرار داده. نقل قول:قصد شبهه افکنی ندارم، من یه جای دیگه یه مطلب مشابه دیدمدر ابتدا خدا رو شکر میکنم که این ویژگی ها فقط مربوط به زن هاست و مربوط به ما نیست .اینو نمیدونم چی بگم چون که دعا نیست . البته شاید این حدیث فقط مربوط به همین آقای زید باشه؟؟!!!ولی خدایی این حدیثم تو مخم نمیره. آخه زن زاغ چشم چه گناهی کرده که بی حیاست. راستی زاغ چشم چه جوریه ؟نقل قول:«شهبرة» زن زاغ چشم بى حياستببخشید من اشتباه برداشت کردم یه اشتباه بزرگ. اینجا منظور این نیست که زن زاغ چشم بی حیاست منظور اینه که شهبره زنی که هم زاغ چشم است و هم بی حیا است. این خیلی مهمه ها!!! یکی دیگه باشه فکر میکنه همه ی زن های زاغ چشم بی حیا اند و با هیچ کدومشون نباید ازدواج کرد بعد این میشه تحریف احادیث و بهونه ی دست 4تا آدم چند نقطه ای. شبهه برطرف شد. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| این حرف قرآن است...مردان و زنان بیهمسر خود را همسر دهید... | Admirer | 70 | 27,523 |
۲۰/مهر/۹۴ ۲۳:۵۸ آخرین ارسال: السا |
|
| سال جدید،با همسر یا بی همسر؟ | Ali#59 | 329 | 156,667 |
۲۵/اسفند/۹۳ ۰:۲۴ آخرین ارسال: مجتبی110 |
|
| یافتن همسر مناسب ؛ چگونه؟ | soheyl68 | 48 | 19,986 |
۲۸/تیر/۹۳ ۱۲:۵۶ آخرین ارسال: دل خسته |
|
| مادران نمونه | آلاله | 7 | 4,699 |
۱۵/مهر/۹۲ ۲۰:۲۵ آخرین ارسال: aboutorab |
|

.

. البته شاید این حدیث فقط مربوط به همین آقای زید باشه؟؟!!!