کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خلیج فارس محل وقوع داستان یونس (علیه السلام)
۱۲:۳۶, ۱۰/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
خلیج فارس محل وقوع داستان یونس (علیه السلام)

یک جفرافیدان ایرانی از وجود نقشه‌ای در ترکیه خبر داد که نشان می‌دهد داستان بلعیده شدن حضرت یونس (علیه السلام) توسط یک ماهی بزرگ در دریایی که امروز همه آن را به نام «خلیج فارس» می‌شناسند، رخ داده است.
به گزارش مهر، آئین اختتامیه دومین دوره جشنواره کتاب خلیج فارس عصر روز یکشنبه 8 اردیبهشت با حضور چهره‌هایی مانند عبدالمحمد آیتی، جواد صفی‌نژاد، رضا شعبان‌نژاد و سیدمحمود دعایی و نیز علی شجاعی صائین و علی اوجبی مدیرعامل و معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب در سرای اهل قلم وابسته به این موسسه برگزار شد.

در ابتدای این برنامه، علی اوجبی معاون فرهنگی خانه کتاب در سخنان کوتاهی گفت: جشنواره کتاب خلیج فارس هم از جنبه موضوع و هم از جنبه گردهمایی پژوهشگران و تاریخ‌پژوهان برجسته، مهم است؛ این جشنواره تلاش می‌کند با بهره‌مندی از توان پژوهشگران برجسته،موضوع خلیج فارس را در کانون توجه قرار دهد.

در ادامه جواد صفی‌نژاد، پژوهشگر در زمینه جغرافیا با بیان اینکه نام خلیج فارس در برخی روایات مذهبی هم آمده است، گفت: داستان خارج شدن حضرت یونس (علیه السلام) از شکم ماهی، یکی از این روایت‌ها است. در ترکیه نقشه‌ای هست که در آن محلی که یونس (علیه السلام) از شکم ماهی خارج شده و فرشته‌ای برای او لباس می‌آورد، به تصویر کشیده شده است.

وی ادامه داد: یونس (علیه السلام) از فرزندان هود (علیه السلام) به‌شمار می‌رفت و پیامبری بود که در منطقه نینوا، مقابل موصل و غرب دجله، زندگی می‌کرد. یونس از قومش به تنگ آمده و از راه دجله وارد دریا شد. پس از آن از مسیر خلیج فارس سوار بر یک کشتی مسافربری دچار توفان و در شکم ماهی گرفتار می‌شود و پس از سجده بسیار خداوند به ماهی امر می‌کند تا یونس (علیه السلام) را به ساحل بازگرداند.

[تصویر: 146798_186.jpg]
جواد صفی‌نژاد در حال نشان دادن نقشه‌ای قدیمی از خلیج فارس که در ترکیه نگهداری می‌شود
صفی‌نژاد سپس گفت: هنگامی‌که «مسالک‌الممالک» ابواسحاق ابراهیم استخری در دوره عثمانی به ترکی ترجمه می‌شود، مکتبی به وجود می‌آید و نقشه‌های جغرافیایی را به مینیاتور تبدیل می‌کنند. من در این کتاب مطلبی درباره حضرت یونس (علیه السلام) پیدا نکردم، اما هنگامی که کتاب «خلیج فارس» به ترکی منتشر شد، مینیاتوری به همان سبک «مسالک‌الممالک» منتشر شد که داستان این پیامبر را بیان می‌کند.

این محقق در عرصه جغرافیا افزود: این نخستین نقشه‌ای است که نقاشی تُرک در آن مسائل مذهبی و جغرافیایی را در سال 865 هجری قمری ترسیم کرده و به دلیل وجود نام خلیج فارس در روایتی مذهبی برای ما مهم است؛ در این نقشه، تنگه هرمز، دریای چین و سراندیب مشخص شده‌اند، همچنین نام دریای فارس در آن دیده می‌شود و از هفت بندر معروف مانند هرمز، سیراف، جناوه (گناوه) و ماهرویان نام برده شده است.

به گفته این مردم‌شناس، نقشه مذکور را مذهبیان و جغرافیدانان تایید کرده‌اند و در آن سه جزیره مشخص است که همان سه جزیره ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی هستند.این پژوهشگر جغرافیا در ادامه از مسئولان «کتاب ماه تاریخ و جغرافیا» خواست تا این نقشه را پشت جلد این نشریه منتشر کنند.
صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا الله
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، ارش کمانگیر ، Hadith ، دل خسته ، فانوس *7* ، aleerz ، arman mohseny ، MANI110 ، bagheri4 ، لبخند خدا
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  دمشق سقوط خواهد کرد و وقوع تنش داخلی در ایران قطعی است -Ali- 0 975 ۱۴/آذر/۹۶ ۲۱:۳۳
آخرین ارسال: -Ali-
  «الکفیل» نایب الزیاره شما در حرم حضرت عباس(علیه السلام) می شود saloomeh 11 6,703 ۸/تیر/۹۴ ۰:۵۷
آخرین ارسال: نرگس مهدوی
  کشف نام خلیج‌فارس در حدیث پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) +سند علمدار133 0 1,208 ۱۶/تیر/۹۲ ۱۵:۳۲
آخرین ارسال: علمدار133
  تصاویر زیبا از حرم امام حسین (علیه السلام) كارمند پيمانی 3 2,395 ۹/دی/۹۱ ۱۰:۱۷
آخرین ارسال: كارمند پيمانی
  رو نمایی از ساخت ضریح جدید حضرت امام حسین علیه السلام در قم محب الزهرا 10 8,480 ۱۵/مهر/۹۱ ۱۷:۵۸
آخرین ارسال: مرغ باغ ملکوت

پرش در بین بخشها:


بالا