کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
معجزه و قانون علت و معلول
۲۰:۲۲, ۱۲/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/اسفند/۹۲ ۲۱:۱۳ توسط مهدی عباس زاده.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام علیکم

saloomeh نوشته است:آقا سید درباره معجزه چه نظری دارین ؟ آیا معجزه قوانین علی و معلولی رو نقض نمیکنه ؟

نقل از اینجا

که به نظرم جواب کاملی به آن داده نشده

سید ابراهیم نوشته است:خب بچه ها در ابتدا باید بگم که اصل علیت چون یک اصل قطعی عقلانی است پس هیچگونه استثناءیی هم ندارد واینکه برخی از دوستان میگویند معجزه در علیت یک استثاء است سنی است که مسلما اشتباه می باشد.

دوست دارم این مبحث کامل روشن بشه.

سید ابراهیم نوشته است:در مورد معجزه و علیت هم بسیار بسیار میتوان صحبت کرد و من ان شاءالله قصد دارم بعدا تاپیکی با این موضوع باز کنم.

نقل از اینجا

سید جان من براتون باز کردم بفرمایید این گوی و این میدان
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
۶:۱۶, ۱۳/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/اسفند/۹۲ ۶:۱۷ توسط مهدی عباس زاده.)
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام علیکم

بنده میخواهم خودم شروع بکنم انشاء الله آسید ابراهیم هرجا دیدند که اشتباه است تصحیح میفرمایند.

معجزه برای اثبات نبوت به کار میرود که این اثبات عموما پس از پذیرش توحید است.

پس ما قبول داریم که خدا خالق همه چیزه ، و لازم به اثباتش نیست.

حالا این خالق همه چیز که خدای تعالی میباشد به گونه ای است که وقتی اراده میکند چیزی باشد میشود.

إِنَّما أَمرُ‌هُ إِذا أَر‌ادَ شَيئًا أَن يَقولَ لَهُ كُن فَيَكونُ(یس(36):82)

هنگامی که چیزی را اراده فرماید، کارش این بس که (برای آن) می‌گوید: «شو‌»، پس (بی‌درنگ) می‌شود.

وقتی معجزه به دست نبی جاری میشود در واقع خدای تعالی آن چیز را ایجاد مینماید ولی همزمان با کاری ظاهری از آن نبی.

أَنّي أَخلُقُ لَكُم مِنَ الطّينِ كَهَيئَةِ الطَّيرِ‌ فَأَنفُخُ فيهِ فَيَكونُ طَيرً‌ا بِإِذنِ اللَّـهِ ۖ وَأُبرِ‌ئُ الأَكمَهَ وَالأَبرَ‌صَ وَأُحيِي المَوتىٰ بِإِذنِ اللَّـهِ ۖ وَأُنَبِّئُكُم بِما تَأكُلونَ وَما تَدَّخِر‌ونَ في بُيوتِكُم(آل عمران(3):49)

که من به‌راستی از گل برای شما (چیزی) به شکل پرنده می‌سازم، آن‌گاه در آن می‌دمم، پس به اذن خدا پرنده‌ای می‌شود؛ و به اذن خدا نابینای مادرزاد و پیس را بهبود می‌بخشم، و مردگان را به اذن خدا زنده می‌گردانم، و شما را از آنچه می‌خورید و در خانه‌‌هایتان ذخیره می‌کنید، خبری مهم می‌دهم

پس اراده خدا همانطور که در باقی آفرینش وجود دارد در این معجزات هم وجود دارد به همین دلیل بإذنی تکرار میشود.

اما در مورد علت و معلول، بنده نمیتوانم رابطه بین خالق و مخلوق را علت و معلول بنامم.

در واقع معجزه رابطه خالق و مخلوقی را به هم نزده است. زیرا همه چیز مخلوق خداست و معجزه نیز.

تنها فرق معجزه با دیگر مخلوقات خدا این است که ما با مخلوقات دیگر انس گرفته ایم و رفتار آنها را طبیعی میبینیم ولی با معجزه انسی نداریم و رفتارش را خلاف رفتار سایر موجودات میابیم.

مثلا بارها با عصا به سنگ میزنیم ولی از آن چشمه ای جوشان بیرون نمی آید و به این عادت میکنیم ولی وقتی حضرت موسی همین کار را انجام میدهد ولی سنگ شکافته میشود و 12 چشمه بیرون می آید قطعا برای ما کاری خارق عادت(یعنی پاره کننده عادت) است. و این هم فقط برای آن است که نشان بدهد با خالق این جهان ارتباط دارد و الا او هم مانند دیگران وقتی چوب را به سنگ میزند قاعدتا نباید اتفاق خاصی میفتاد.

فعلا والسلام.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، سید ابراهیم ، صبح صادق ، bagheri4
۱۱:۵۱, ۱۳/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
در مورد معجزه درست فرمودید، چقدر هم اسم خوبی برایش انتخاب شده است خرق عادت.!

ولی این تاپیک گویا قرار است مبحثی باشد در مورد علت و معلول. اگر مایلید موضوع بحثمان با چارت دقیق تری پیش برود...

بسم الله در مورد علت و معلول اگر مطلبی دارید ارائه بفرمایید تا با همفکری بتوانیم ان شاالله به نتایج منطقی برسیم.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، صبح صادق ، مهدی عباس زاده ، Ali#59 ، MohammadSadra
۱۷:۲۴, ۱۳/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
سلام علیکم

تعریف علت چیست؟

تعریف معلول چیست؟

اگر میشود جناب سید ابراهیم به این دو پاسخ بدهید.(پاسخ دقیق، چون انشاء الله قرار است بعدا ازش استفاده بشود به خودم هم پاس ندید که قبول نمیکنم)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم
۷:۳۷, ۱۴/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

در مورد معجزه

اون معنی که اوردید اصطلاح معجزه رو میرسونه

معجزه رو برای این میگن که خلق خدا نمی تونه و عاجزه از انجام آن عمل

خدا سنت های زیادی داره

خدا جهان ما رو اینطور آفریده

میتونست طوری بیافرینه که عصا با یه تکان بشه اژدها

ولی الان اینطور نیست و اگر کسی تونست چنین کاری رو بکنه سنت جاری و عادی رو بهم زده که معلوم میشه به صاحب سنت وصله

در مورد پیامبر که گفتید شاید البته به اصل بحث مربوط نشه

ولی حقیقت اینه که وقتی پیامبر و هر معصومی چنین عملی رو انجام میدهند با همان جلوه اسم اعظم که در خودشون تجلی کرده انجام میدن

یعنی مثلا اگر خدا به چیزی بگه کن فیکون همین در مورد امام هم صادقه چون از مجرای اسم اعظم خدا انجام میشه و دوباره کاری نیست که بگیم الان معصوم اراده کردند حالا باید خدا هم تصویب کنه تا آن عمل انجام بشه

حالا باقی بحثو انجام بدید شاید دوباره بیام پارازیت بندازم!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fighters ، مهدی عباس زاده
۲۱:۱۰, ۱۴/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
سلام علیکم

عبدالرحمن نوشته است:حالا باید خدا هم تصویب کنه تا آن عمل انجام بشه

جالب است این را شما از کجا فهمیدید که لازم نیست خدا تصویب کند؟ بنده فکر میکردم ما که بشری مختار هستیم اگر بخواهیم لیوان آب را از روی زمین بلند کنیم باید خدا بخواهد که بشود و الا ما قادر به انجامش نیستیم.

البته
عبدالرحمن نوشته است:جلوه اسم اعظم که در خودشون تجلی کرده انجام میدن

هم ادعا است و نیاز به اثبات دارد و ما در حال حاضر در مقام اثبات تجلی اسماء الهی در ذات کسی یا رد آن نیستیم. البته خود این هم نیاز به مقدمات دارد که تجلی و جلوه یعنی چه؟ آیا فقط لفظی را که شنیده بیان میکند یا مسمی هم دارد؟ و مقصود گوینده چیست؟

بحث در مورد تجلی از این تاپیک خارج است به نظرم لطفا اگر مایلید تاپیک دیگری ایجاد کنید تا علاقمندان در آن موضوع به بحث بپردازند.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا