کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4.43 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحقیقی پیرامون موسیقی (مقاله ای از گروه بیداری اندیشه)
۳:۱۲, ۲۷/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/خرداد/۹۴ ۱۴:۱۰ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
چرا تا اسم موسیقی اسلامی میاید فقط مداحی را میشناسید؟
چرا فکر میکنید اسلام یعنی شما؟
من خواننده ای غربی میشناسم که در شعرش درباره مفاهیمی همچون فرار از خود پرستی و مبارزه با نفس میگوید.درست است بگوییم این انسان رستگار نمیشود چون مسلمان نیست؟
دوستان بازگردید و کتاب عدل الهی استاد مطهری را مرور کنید.موسیقی وداحی نیست.موسیقی یعنی نوای انگیزش روح نه نوای بد صدای یک نره خر که همه وجودش و شعرش پر از غم و خاک بر سری است.یادمان نرود اهل بیت گریه نمیخواهند آگاهی میخواهند.من به تمام آنچه که برخی به سبب کجروی ها و افراط و تفریط هایشان انجام میدهند اعتراض دارم.لطفا دگم نباشید و عادلانه و منصفانه مباحثه کنید.

تحقیقی پیرامون موسیقی

کاری از گروه بیداری اندیشه

[تصویر: Song.jpg]

محتوای تاپیک "تحقیقی پیرامون موسیقی" به صورت مقاله ارائه شده است.
فکر می کنم پاسخ بسیاری از سوالات پیرامون موسیقی را در این مقاله خواهید یافت

[تصویر: download_icon.gif]
لینک دانلود مقاله ی "تحقیقی پیرامون موسیقی از سرور پرشین گیگ

لینک دانلود مقاله ی "تحقیقی پیرامون موسیقی" از سرور ترین بیت

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: EMPERATOR ، SAViOR ، یاران مهدی ، nurehagh ، 872325 ، حلما ، amir-mahdi ، MiNuTeS ، ST92 ، lllhamedlll ، lpsl ، ابولفضل پیروز ، ilidin ، سدرة المنتهی ، soltanmahmoud ، secret_man ، One to be ، Blank Mind ، fereydun ، yashar1374 ، پوریا تکتاز ، adyan313 ، immigrant7sm ، Havbb 110 ، onidona ، مجتبی110 ، مجید املشی ، حضرت عشق ، مهشاد ، ANTI satan ، حسن عزتي ، نرگس مهدوی ، saman151 ، amirhooshmand ، vahrakan ، fazel ، rezakian ، sabrina

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۵۳, ۲/آذر/۹۰
شماره ارسال: #51
آواتار
دوست عزیزی که فرمودند فقط خدا رو قبول دارند میشه بفرمایید سطح تحصیلات و دانش شما چقدره؟

اگر ممکنه هم سطح تحصیلاتتون رو بفرمایید هم سطح دانشتون؟منظورم از سطح دانش اینه که در چه زمینه ای صاحب نظر هستید یا فعالیت دارید؟

نکته دیگه اینه که دوست عزیز شما اگر خدا رو کاملا قبول داشته باشی پس بقیه چیزها هم قبول داری اما اگر قبول نداری پس صحبت درباره قرآن از جانب شما نپذیرفتنیه و بحث درباره اون از جانب شما منتفی است.

ان شاءا... شما پاسخ سوالات مرا بدید تا من بتونم دلایلی در سطح دانش شما برای شما بیاورم تا با هم ببینیم تکلیف موسیقی بالاخره چی میشه.شما قبلا فرموده بودی یا قانع میکنی یا میشی...ان شاءا.. باهم همراه میشیم تا ببینیم آخر کار چی میشه.

در پناه حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Admirer ، rastin ، mhvvhm
۲۱:۴۵, ۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/بهمن/۹۰ ۲۱:۵۸ توسط ali.khm.)
شماره ارسال: #52
آواتار
سلام دوست عزیز
اول اینکه یه مطلبی رو خدمتت عرض کنم و اون اینکه همیشه این رو به یاد داشته باشید که مجاز اعلام کردن و یا نکردن یک مورد مثلا موسیقی توسط یک نهاد فرهنگی کشور نمیتونه واقعا ملاک باشه . و ملاک واقعی در مرحله اول قرآن و پس از آن پیامبر و امامان و نهایتا عقل خود آدمی هستش.

مورد دوم اینکه اواخر انتقادات زیادی به مسئولان فرهنگی کشور در مورد سریال ها و ... وارد شده و متاسفانه با عرض معذرت یا نشان از بی کفایتی مسئولان فرهنگی هستش یا حتی به قول یکی از دوستانم نفوذی داخلشون هست !!

مواردی هم از صدا و سیما دیده شده که واقعا انتظار اون از رسانه یک کشور مسلمان شیعی بعیده . مثلا پخش بعضی فیلم های سینمایی هالیوودی که در اونها به طور علنی یا نشان های شیطانی و شیطان پرستی نشون داده شده ویا نماد هایی از فراماسونری به وفور ویا فیلم هایی که در تناقض با فرهنگ کشور عزیزمان است و یا نمایش فیلمهایی که در اصل هدف از اونها ضد ایرانی بوده مثل ترانسفور مرز .
پس باز هم عرض میکنم مجاز اعلام کردن یا نکردن یک موسیقی از طرف این عزیزان نمیتونه ملاک باشه.
مخصوصا اینکه بنده خودم در جاهایی از این موسیقی های مثلا مجاز به گوشم خورده و واقعا تعجب کردم با چه توجیهی روی این موسیقی ها اسم مجاز گذاشتن و بهش مجوز دادن !!!

و در پایان
دوست عزیزم یک توصیه دوستانه می کنم . تا میتونی از موسیقی فاصله بگیر !!
برادر گلم بحث من سر غنا و این جور حرفا نیست حرفم کلی تر از این حرفاست .
شاید در مرحله اول این یک فکر تندرویی به نظر برسه اما توصیه میکنم یه تحقیقی در این زمینه بکنید مثلا در سایت موعود در مورد اثرات مخرب موسیقی . من یه چند سطری از خلاصش میگم:

در اون مقاله اومده بود که دو نوع موسیقی در طبیعت داریم که یکیش طبیعیه و ساخته خدای توانا مثل صدای آبها برگ های درختان صدای پرندگان و . . . که آرامش بخش هستن .
و یک نوع هم مصنوعیه که ساخت دست بشره مثل ابزارهای موسیقی ( تار ویولون پیانو و . . .) که در نهایت موسیقی با اونها نواخته میشه.
و بر خلاف موسیقی طبیعت ، آرام بخش نیست هر چند در ظاهر آرام بخش به نظر برسه
در تحقیقاتی که انجام شده به این نتیجه رسیدن که موسیقی نوعی حالت آشفتگی در مغز را بوجود می آورد و با ایجاد نوعی حالت تخدیر و اعتیاد در مغز و روان انسان تعادل فکری را از انسان سلب می کند و اجازه نمیدهد انسان از فکرش به طور کامل بهره ببرد و در واقع انجام تصمیمات احساسی را به طور کاذب به مغز القا میکند.
اطمینان داشته باشید اگر چیز مفیدی بود از طرف اولیای خدا توصیه می شد و منع نمیشد.
مگر در صدر اسلام اولیای ما موسیقی گوش نمیکردند چیزی کم داشتند یا خدای ناکرده نمی توانستند کاری را به پیش ببرند ؟!!
پیشنهاد می کنم خودتون مقاله رو مطالعه کنید.

در روایات هم آمده که شخصی نزد ابی عبدالله( منظور امام صادق ) علیه السلام آمد و عرض کرد : من گاهی برای رفع حاجت می روم و صدای کنیزان همسایه را می شنوم که آواز میخوانند و به همین خاطر نشستنم را طولانی میکنم تکلیف من چیست ؟
که امام در پاسخ می فرمایند: برو توبه کن و نماز بسیار بخوان ! مگر نمیدانی در قیامت از چشم و گوش و زبان سوال خواهد شد؟
و ...

که البته کمی خلاصه کردم این روایت رو.
انسان مسئول است در قبال اینکه چه چیزی تحویل مغزش میدهد چه از طریق دیدن یا شنیدن یا . . .

از طولانی شدن مطلب معذرت می خواهم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، یا ثارالله ، بیداری اندیشه ، zahra11 ، mhvvhm ، vahrakan
۲۲:۰۱, ۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #53
آواتار
(۲/بهمن/۹۰ ۲۰:۵۲)فدايي ولايت نوشته است:  باسلام.من يكي دو ساله كه آهنگهاي بعضي خواننده هارو گوش ميدادم و چند وقتيه كه به اين فكر افتادم كه آيا همين آهنگ هايي كه مجاز اعلام شدن،گوش دادن به همشون جايزه يا حرامه؟
اسم چند تا از اين خواننده هايي كه ميگم اين زير هست.(مهم تر هاش ستاره داره)با تصوير گذاشتم كه راحت تر بشناسيد

خواهش ميكنم كمكم كنيد.
ناظران محترم اگه لازمه،تصاوير رو حذف كنيد اما خواهشا كل تايپيك حذف نشه

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

گناه داشتن یا نداشتن موسیقی یک امر کاملا نسبیه.یعنی ممکنه گوش دادن به موسیقی برای یک نفر گناه داشته باشه و گوش دادن به همون موسیقی برای یکی دیگه حرام نباشه...

از کجا بفهمیم که برای ما حلال است یا خیر:

1- در اصلِ گوش دادن یا ندادن موسیقی ابتدا به مرجع تقلید خودتون رجوع کنید.
من به عنوان مثال نظر دوتا از مراجع تقلید رو می ذارم:

آیت الله مکارم شیرازی (مد ظله العالی) :

کلیّه صداها و آهنگ هایى که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام و غیر آن حلال است و تشخیص آن با مراجعه به اهل عرف خواهد بود.

معنیش اینه که اگر آهنگی که داری گوش می کنی توی مجالس گناه (پارتی و مجلس فساد و ...) استقاده میشه گوش دادن بهش حرامه و در غیر اینصورت اشکالی نداره . یعنی باید به عرف جامعه نگاه کنی (عرف جامعه یعنی چیزی که توی جامعه رایج هست) اگر عرف اینجوریه که فلان آهنگو توی مجالس فساد استفاده می کنند نباید گوش بدی...

نظر آیت الله مکارم در مورد موسیقی

آیت الله بهجت (رحمت الله علیه) :

ایشان گوش دادن به هر نوع موسیقی را حرام اعلام فرمودند. حتی خرید و فروش نواها و آلات موسیقی یا نگهداری آلات موسیقی در منزل نیز حرام دانسته اند.از نظر ایشان گوش دادن به موسیقی سنتی نیز حرام می باشد

نکته : همونطوری که دیدید مجوز داشتن آهنگ ها نیز از نظر مراجع به منزله حلال بودن گوش کردن به آن ها نیست.

البته هر کدام از علما برای صدور این احکام دلایل زیادی دارند . به طور مثال آیت الله بهجت (رحمت الله علیه) دلایل زیادی برای حرام اعلام کردن موسیقی (از جمله صدمات آن به روح و جان انسان) بیان فرموده اند...

2- حال اگر از نظر مرجع تقلید ما گوش دادن به موسیقی هایی حرام اعلام نشده است از کجا بفهمیم که گوش کردن به آن برای ما خوب است یا خیر...این دیگر به فرد فرد انسان ها بستگی دارد.
بنابراین من نمی توانم به شما بگویم آهنگ هایی که نام بردید برای شما حلال است یا خیر. من فقط می توانم بگویم گوش دادن به این آهنگ ها برای خودم حلال است یا خیر. چرا؟
زیرا به طور کلی گوش دادن به موسیقی هایی که انسان را از حالت طبیعی خارج می کنند حرام است. خارج شدن از حال طبیعی یعنی زیادی شاد شدن (همان غنا) یا زیادی غمگین و محزون شدن
مثلا بعضی آهنگ های یگانه من رو واقعا غمگین می کنه پس گوش دادن به اون ها برای من حرامه .
حالا شما باید (بعد از یافتن نظر مرجع تقلیدت و در صورت مثبت بودن حکم ایشان) به خودت نگاه کنی. باید ببینی که این آهنگ ها چه تاثیری روت می ذاره و بعد بفهمی که واست حلاله یا حرام

در پناه حق....
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، zahra11 ، mhvvhm ، vahrakan
۳:۰۸, ۵/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/اردیبهشت/۹۱ ۱۶:۴۵ توسط یا ثارالله.)
شماره ارسال: #54
آواتار
(۴/بهمن/۹۰ ۲۰:۱۶)فدايي ولايت نوشته است:  با تشكر از همه ي دوستان به خاطر جواب هاتون.اما من بايد بگم كه هرچي كه شما گفتين رو تو رساله ها خونده بودم يا از اين و اون شنيده بودم.من ميخوام بدونم كه چطوري بفهمم فلان آهنگ تو پارتي و عروسي استفاده ميشه كه به اون گوش ندم؟؟؟!؟!؟!!؟!؟!؟

واقعا تبریک می گم که انقدر آدم محتاطی در زمینه دینتون هستین. إن شاءالله این رفتار پسندیده رو همیشه و در همه زوایای زندگیتون داشته باشید...

بعضی آهنگ ها به طور مشخص در مجالس فساد استفاده میشوند . یعنی اصلا به این منظور ساخته شده اند که در اینگونه مجالس به کار روند. که از محتوای آهنگ ها (وگاهی از نوع موسیقی) کاملا مشخص است.
مثلا وقتی محتوای یک آهنگ به طور کلی توصیف چشم و ابرو و ... است واضح است که برای چه مجلسی ساخته شده...
مثلا وقتی یک موسیقی ریتمی دارد که انسان را ناخودآگاه به حال رقص (یا حتی به فکر رقص) در می آورد یا مثلا طوری است که ناخودآگاه دست یا پای شما با آن ضرب میگیرد(یا حتی به فکر ضرب گرفتن با آهنگ می افتید) ، این موسیقی را غنا میگویند و آن نیز در مجالس فساد استفاده می شود....

تشخیص این گونه آهنگ ها واضح است! اما دسته دیگری از موسیقی ها هستند که مشخصا برای مجلس فساد ساخته نشده اند و تشخیص حلال یا حرام بودن آن برای انسان بستگی به خود فرد دارد.

روش آن هم اینست که آهنگ را گوش می دهید و به دو نکته توجه می کنید:
1- می بینید که محتوای آن چیست . آیا چیزی در نفی دین دارد ؟ گوش دادن را متوقف می کنید.
2- می بینید که موسیقی آن روی شما تاثیر گذار است؟ آیا از حالت عادی خارج شدید؟ به حالت شادی زیاد یا غم زیاد در آمدید؟ گوش دادن را متوقف می کنید.

اگر موارد فوق را نداشت آهنگ مناسبی برای شماست...

یا علی
۷:۱۳, ۱۰/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۰ ۷:۲۵ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #55
آواتار
بله دوستان درست میگن. عزیزان سعی کنین خودتون و فرزندانتون رو عادت ندین که از موزیک لذت ببرن. حالا گاهی هر از گاهی آهنگهای مفید خصوصا اشعار بزرگان مثل حافظ و مولوی و سعدی رو میشه گوش داد اما باید دقت کرد که نباید اونقدر به اونها بها و ارزش داده بشه که فرد اعتیاد پیدا کنه و توی مشکلات و فشارهای روحی مخصوصا نباید سراغ موزیک آمد چون مثل مواد مخدر عمل میکنه و اعتیاد میاره. چه بهتر که حین مشکلات و ناراحتی ها، قرآنی، نمازی، مناجاتی، مداحی اهل بیتی، توسلی گوش بدیم تا برکات دنیوی و اخروی و افزایش محبت خدا و ائمه رو داشته باشیم.
خصوصا فرزندان، بنده متاسفانه دیدم بچه ها از سن کودکی یه گوشی موبایل بهشون میدن پر از آهنگهای ایرانی و خارجی. بچه هم به مرور با اینها انس می گیره. وقتی ببینه موزیک برای والدین مهمه برای اونهم اهمیت فوق العاده پیدا میکنه. وقتی ببینه برای والدین مهم نیست برای اونهم مهم نخوهد بود. اما وقتی از والدینش یاد بگیره که مثلا موزیک جزئی مهم از زندگی هست چطور میشه قطع علاقه کرد و چنین فرزندی رو به سمت نوای دینی سوق داد؟ این مسائل خیلی مهم هستن و مسئولیت سنگینی به عهده ما والدین فردا هست.

خلاصه اینکه همونطور که قبلا عرض کردم خیلی خوبه که خودمون سعی کنیم موزیک حتی خوبش رو ترک کنیم. این باعث میشه اعتیاد به چیز پوچ پیدا نکنیم و در موقعیتهای مختلف زندگی به خداوند و ائمه رو بیاریم. هیچ انس و آرامشی به جز یاد خدا و به تبعش معصومین، نمی تونه آرامش قطعی و با ثبات رو برای ما فراهم کنه. ضمن اینکه آخرت ما هم اونی میشه که باید بشه ان شاءالله.

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، Dragonborn ، zahra11 ، فدايي ولايت ، mhvvhm ، vahrakan
۱۲:۰۳, ۱۹/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #56
آواتار
(۱۰/بهمن/۹۰ ۱۴:۳۱)Free Hugs نوشته است:  ببخشید میشه یه نفر یه جمع بندی کلی بکنه؟؟؟

(۱/اردیبهشت/۹۰ ۱۰:۵۸)mohamad نوشته است:  مطالبی که جناب "بیداری اندیشه" در این تاپیک ارسال کرده اند، بسیار مفید می باشد.
و پاسخ بسیاری از سوالات ما در آن وجود دارد
بنده چند پست اصلی ایشان را بصورت یک فایل PDF گردآوری کرده و در لینک زیر به اشتراک گذاشته ام.
لینک دانلود مقاله

مطمئن هستم که مفید خواهد بود.

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، mhvvhm ، بیداری اندیشه ، EMPERATOR ، vahrakan
۱۴:۲۶, ۱۹/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اسفند/۹۰ ۱۴:۳۰ توسط mhvvhm.)
شماره ارسال: #57
آواتار
سلام دوستان
بازم مثل همیشه نظر من موند!Blush
راستش بیشتر تاپیک هارو خوندم ببینید اینکه کلا اگه آهنگ حرام یا حلالیش به تاثیرش رو آدمای مختلف فرق داره قبول دارم اما کدوم آدمی مومنی هست که ریسک کنه سر این که آهنگی حرام هست یا نه گوش کنه؟؟؟؟؟؟واقعا بعضی موقع ها اینقدر گفتیم حرام حرام اینگار حرام بودن از دهن افتاده(مثل غذا که بعد از پختش از دهن می افته) یعنی خیلی ها الان با شنیدن کلمه حرام(منظورم بعضی متدینین هست) اصلا ککشون نیز نمی گزه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
علاقه به موسیقی مثل علاقه به را رفتن رو لبه تیغ هست اگه شما آدم با تقوایی باشی یه موقع هم آهنگی به گوشت بخوره(نه که از صبح تا شب آهنگ گوش کنی:dodgySmile در صورتی که باعث تاثیر رو مغزش دواقع همون خوشحالی و یا ناراحتی کاذب نشه ایرادی نداره!
اونایی هم که ادعا دارن هیچ آهنگی براشون حرام نیست و باعث تغییر شخصیت و تاثیر رو مغزشون برای تصمیماتشون نمیشن بگم اگه شما اینقدر مردی یکی دوبار مواد مخدر به خودت بزن بعد اگه معتاد نشدی من اسممو عوض می کنم!
دنیای امروز واقعا در تولید انواع مخدرات جسمی(مواد مخدر-یا همون پنیر خودمونBig Grin و غذاهای حرام) روحی (روابط جنسی نامشروع و فحشاو...)و مغزی(فیلم های آن چنانی و مبتذل موسیقیجات بر فعل سبزیجاتBig Grin....) واقعا سرگرمی و مشغله ذهنی خاصی برای جوانان مخصوصاو بقیه سنین چیزی کم نگذاشته!
همه این برنامه ها برای اینکه راه درست و فکر درست تو مغز ما قرار نگیره!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، وحید110 ، EMPERATOR ، Marooned ، vahrakan
۹:۴۲, ۱۵/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #58
آواتار
بذارید از تجربه خودم واسطون بگم.عمری موزیک گوش دادم چیزی جز پریشانی ناراحتی ذهنی و افسردگی حاصل نداشت.هر چی آرومتر ملودیک تر احساسی تر = تخریب ذهن بیشتر.هیچ فرقی نمیکنه تکنوازی استاد شهناز باشه یا مونلایت سوناتای بتهووین.وقتی گوش میدی حال میکنی ولی بعد یه مدت داغون میشی.چرا؟ بعدا میفهمی. Sad
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، فاطمه خانم ، بیداری اندیشه ، فانوس *7* ، Nii Sama ، saba
۲۳:۳۸, ۲۶/آذر/۹۳
شماره ارسال: #59

سلام دوستان من مدتیه یک فایل صوتی به دستم رسید که میگفت این فایل صوتی در مورد موسسه تجسم خلاق هست.وقتی فایل رو پلی کردم دیدم با یکسری آهنگ هایی بسیار ملایم و زیبا شروع شد و گوینده مثلا میگفت الان مغز شما در حالت آلفا یا بتا هست و در مورد خوابیدن و اینکه تجسم کنید توش حرف میزد. و همچنان این آهنگ های زیبا پخش میشد و گوینده به شنونده فقط دستور می داد که چه کارهایی رو انجام بده.
میخاستم بدونم این تجسم خلاقی یعنی چی و اینکه مغز میره توی حالت های آلفا و بتا یعنی چی من متوجه نمیشم اینا رو ولی تا جاییکه فهمیدم ظاهرا با گوش دادن این نوار و صحبتای گوینده فرد شنونده باید به خوابی بره.
دوستان اگه کسی چیزی میدونه در این زمینه بهم بگه ممنون میشم.آیا این ها خطرناکند یا نه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، مجتبی110
۱:۳۶, ۱/دی/۹۳
شماره ارسال: #60

دوستان کسی نیست بگه این حالت آلفا و بتا چین؟ یا اصلا این چیزی که تو پست قبلیم گفتم چیه؟
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]