کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
وقتی فقر وارد خانه ای شد، دین ...
۱۳:۳۷, ۲۲/خرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/خرداد/۹۲ ۱۳:۴۳ توسط soheyl68.)
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خداوند سبحان
سلام دوست عزیز

وقتی فقر بیاد خونه تون، چه اتفاقی می افته؟ چه اتفاقی برای دین و دین داری تون می افته؟

من این رو نمی فهمم که می گن وقتی فقر بیاد، دین می ره. یعنی چی؟

فکر می کنم اگر انسان، قهمیده باشه، هیچی نداشته باشه بخوره، گرسنه اما دین دار می میره. اما اگر فرزند و همسر داشته باشه، نمی دونم !

به میزان ایمان و دین داریش هم مربوطه البته.

وقتی فقر وارد خانه ای شد، دین ...؟ شما بگید

نظرتون در مورد این جمله چیه؟
کسی که زندگی مادی و اقتصادی ندارد،زندگی مذهبی و معنوی هم ندارد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، laanbar1-2-3 ، شیدا ، مفقود الاثر ، Reza2035 ، rastin ، مجید املشی ، mahdy30na ، sarallah ، منادی حق ، black ، مهدی2012 ، Agha sayyed

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲:۱۴, ۲۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #11
آواتار
(۲۲/خرداد/۹۲ ۲۳:۱۹)pari74bala نوشته است:  می دونی چرا این موضوع رو نمی فهمی چون تا حالا فقر نیومده تو خونتون.
این سوال رو نباید از آدم های شکم پر بپرسی باید بری از اونی بپرسی که واقعا داره تو جامعه با فقر دستو پنجه نرم می کنه.
این آدما تو کشور ما کم نیستن.

خب دوست عزیز اگه ارسالهارو بخونی ما هم اشاره کردیم به اینکه چون در موقعیتش نیستیم برامون قابل هضم نیست.
ولی همه ما در اطراف دیدیم این مسائلو.و با خونواده های فقیر و غنی برخورد داشتیم.

پس میتونیم تجربیات ظاهری اونا رو تجربه زندگی خودمون بکنیم.

مثل همون مثالی که زدم.ببینیم اون خونواده فقیری که خدارو شکر میکنه واقعا به چه چیزهایی فکر میکنه که قانع به این زندگیشه و شاکره که اگه ی روزی ما هم در شرایط فقر قرار گرفتیم بتونیم از تجربش استفاده کنیم.و وقتی فقر وارد زندگیمون شد دینمون رو از دست ندیم.

در پناه خدا

امضای ترنم
آب را گل نكنید . . .
شاید از دور علمدار حسین،
مشك طفلان بر دوش،
زخم و خون بر اندام،
می رسد تا كه از این آب روان،
پر كند مشك تهی، ببرد جرعه آبی برساند به حرم،
تا علی اصغر بی شیر رباب، نفسش تازه شود و بخوابد آرام . . .
آب را گل نكنید . . .

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: pari74bala ، soheyl68 ، منادی حق ، شیدا ، یاســین
۳:۰۱, ۲۳/خرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/خرداد/۹۲ ۱۹:۱۴ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #12

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

ببینید دوستان،فقر مالی بنظره من،واقعأ به مرور زمان موجب کم شدن دین و ایمان میشه در اکثر مواقع.و این به این معنی نیست که پس فقرا آدم های بدهستن و ما خوبیم،نه،بقول دوستمون اگه ماهم جای اونا بودیم،شاید ایمانمونو از دست میدادیم. و بازم این جمله به این معنی نیست که پس هرکس ثروت مند است،با ایمانه،اون یک موضوعه جداس.ایمانه ثروت مند با توجه به شرایطش بررسی میشه و فقیر هم.و بهتر میدونید که از مولا درباره ایمان هر دو قشر ،سخن داریم.و در مورد ثروتمندان هم گفته شده، هر موقع ثروتمندی رو دیدیم،بدونیم حق چندین آدم پشت این مال،خورده شده.ولی یک دختر یا خانم ثروتمند،تن فروشی نمیکنه برای پول،آمار معتادی در اینجور خانوادها خیلی کمتر از یک خانواده فقیر و بیچاره است که براثر فشار و سختی زندگی در این راه پا گذاشتند، یا دختران فراری و سرگردان در خیابانها و پسران خلاف کار و دزدی و... مسلمأ در قشر فقیر،بیشتره.قشر تهیدست جامعه، بجز فقرمالی،فقر فرهنگی هم دارند.و بیشتر فسادهای جامعه امروز ما،متأسفانه در این قشره،خودتون بهتر میدونید. فکر کنم عده ای شما مستند فقر و فحشا رو دیده باشید(من خودم ندیدم) یا حداقل صحبت های دختران تن فروش و فروخته شده به کشورهای عربی یا دخترانی که در خانه های همین کشور ما در معرض انتخاب و ...قرار میگرن رو شنیده یا خوانده باشید،یا خانمهایی که کنار خیابان می ایستند تا ماشین مدل بالایی بیاد و سوارشون کنه و در عوض کاری که میکنند،اندک پولی گیرشون بیاد تا شکم خودشون یا بچشون (که پدر نداره یا پدرش زندانه) سیر کنند،حتمأ گوشه ی همین خیابانها دیدید.اونموقع متوجه میشوید مشکل اصلی بوجود آمدن چنین مسائلی،وجود فقر مالی،که همه باعث بی دینی و فساد در چنین خانواده هایی میشود.

تا حالا با خودتون فکر کردید،بچه پسرها یا دخترهایی که کنار خیابان گل،آدامس و... میفروشن، یا اونهایی که کارتن و...جمع میکنند،شب کجا میخوابند،پیشه چه کسی دارند بزرگ و تربیت میشوند و هزران فکره دیگه؟؟؟؟؟؟؟چنین بچه هایی مسلمأ در جایی بزرگ نمیشوند که حرف از دین درستی و... باشه و یا پیشه شخصه درست ایمانی که بهشون دین و ایمان بیاموزه و احکام اولیه دینشونو بهشون یاد بده تربیت نمی شوند.چنین بچهایی بنظره شما چه آینده ای میتونند داشته باشند؟؟میشند کسانی که اصلأ نمیدونن دین چی هست ولی هزار کار خلاف بلدند.

(اینها که شرحشونو دادم،بنظره من فقرای واقعین)

[/b]

شاید،فقر از یک در وارد میشه و ایمان از در دیگر خارج،میتونه اشاره به یک جامعه باشه.وقتی فقر وارد یک قشری از جامعه شد،فساد بیشتره جامعه رو در بر بگیره و اخلاق و ایمان از آن جامعه خارج بشه.شاید منظور این بوده که کاری نکنیم که فقر جامعه رو بگیره (ربا، بی عدالتی، پارتی بازی و ...برای کسب شغل،انواع کلاه برداری و...نکنیم)
[align=-WEBKIT-CENTER]
[/b]

بیشتر مشکلات الان در قشرهای یا خیلی پولداره،(به دلیل غرق شدن در مال و ثروت و دنیا و فقر از یک نظره دیگر و دلایل دیگه که اینجا جای بحثش نیس)یا خیلی فقیر(به دلیل نداشتن یک لقمه نان شب و هزارن مشکلات خانوادگی و فرهنگی دیگر).ولی در خانواده هایی که در حد متوسطند حالا یکم بالا،یکم پایین،خانواده هایی که حداقل دستشون به دهنشون میرسه،خیلی کمتر(نه اینکه نیست،کمتر) معمولأ این قشر متوسط ،ایمانشون محکمتره و حتی اگه کمیم سختی میکشند،باز خدارو شکر میکنند.ولی همانطور که شنیدیم،شکمه گرسنه، دین و ایمان آدمو به باد میده.

وگرنه امام علی علیه السلام،به فرزندشون محمد حنفیه نمیفرمودند:ای فرزند!من از تهیدستی بر تو هراسناکم،از فقر به خدا پناه ببر،که همانا فقر، دین انسان را ناقص،وعقل را سرگردان،وعامل دشمنی است. (حکمت 319 نهج البلاغه)[/font]
[b]یا فقر،مرگ بزرگ است. (حکمت163)
[font=Tahoma]
و در آخر،فقر در اکثر جوامع وجود داره و واقعأ موجب مشکل شده واین قابل انکار نیس.

[تصویر: A0766841.jpg][تصویر: 1163f9c2-bcf5-4edd-8c29-9ff82310f399.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soheyl68 ، Reza2035
۱۱:۰۴, ۲۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #13
آواتار
حدیثی بسیار مشهور وجود دارد که: "كَادَ الْفَقْرُ یَكُونُ كُفْراً" و بسیاری از ما بنا بر آن می گوییم: "اگر فقر از پنجره داخل شود، ایمان از در خارج می شود."
این در حالی است که:
اولا خود بسیار دیده ایم که انسان هایی علیرغم فقر، ایمان خود را حفظ کرده اند. و اتفاقا ایمان در قشر اغنیاء از ایمان در قشر فقراء کمتر است:

«كَلاَّ إِنَّ الْإِنْسانَ لَیَطْغى‏ * أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى‏[علق/6-7] چنین نیست (كه شما مى ‏پندارید) به یقین انسان طغیان مى ‏كند. از اینكه خود را بى ‏نیاز ببیند!»
ثانیا در احادیث متعددی مطالبی بیان شده که فقراء را به بهشت نزدیک تر از دیگران دانسته و این به معنای ایمان آنهاست. به عنوان نمونه:
امام صادق علیه السّلام فرمودند: فقراء مؤمن در بهشت گردش مى ‏كنند و قبل از چهل سال از اغنیاء وارد بهشت مى ‏گردند مثل اینها مانند آن دو كشتى مى ‏باشد كه از جلو مامور مالیات مى ‏گذرد، او به یك كشتى نگاه مى‏ كند و هنگامى كه چیزى در آن ندید او را رها مى ‏كند ولى كشتى دومى را به‏ خاطر داشتن مال زیاد نگه مى ‏دارد.[ إرشاد القلوب إلى الصواب، ج‏1، ص 155. ]
همچنین ایشان می فرمایند: هر گاه روز قیامت بر پا شود و بنده مؤمن كه هر دو اهل بهشت مى ‏باشند براى حساب حاضر مى ‏شوند، یكى از آنها در دنیا فقیر و دیگرى غنى بوده ‏اند فقیر مى ‏گوید: بار خدایا چرا مرا در اینجا حاضر كرده‏ اند كه در دنیا ولایت و حكومتى نداشتم تا ظلم كنم و یا عدالت كرده باشم.
خداوندا من كه مالى نداشتم تا حق آن را بدهم و یا از دادن حق خوددارى كنم، روزى من در دنیا فقط به اندازه خرجم بود و مى ‏دانى كه براى من چه مقدر كرده بودى و زندگى من چگونه بود، خداوند متعال در این هنگام مى ‏فرماید بنده من راست مى ‏گوید راه او را باز كنید تا داخل بهشت گردد.
اما مرد توانگر براى حساب باقى مى‏ماند و باید همه حساب‏هاى خود را پس دهد، او به اندازه ‏اى عرق مى‏كند كه اگر چهل شتر از عرق او بخورند سیر مى ‏گردند، و بعد از مدتى معطلى و گفتگو به او اجازه مى ‏دهند تا وارد بهشت گردد.[ أمالی الصدوق، ص 360 ،المجلس السابع و الخمسون.]
ثالثا احادیثی در مدح فقر وجود دارد:
خداوند در مناجات خود به موسى علیه السّلام فرمود: اى موسى: هر گاه مشاهده كردى كه فقر به طرف تو مى ‏آید به او خوش آمد بگو كه فقر از شعار بندگان صالح مى‏باشد، و هر گاه دیدى كه مال به طرفت مى ‏آید بدان آن گناهى است كه به آن عقوبت خواهى شد.[لكافی، ج‏2، ص263.]
على علیه السّلام فرمودند: فقر براى مؤمنان از گردنبند زیبائى كه بر سینه اسب‏ها مى ‏آویزند زیباتر است.[الكافی، ج‏2، ص265.]
پیامبر صلی الله علیه و اله فرموده اند: فقر مایه مباهات من است. و به آن افتخار می کنم.[بحار الأنوار، ج‏69، ص55.]
همچنین ایشان در دعا می فرمودند: بار الها بحال مسكنت و ندارى زنده‏ام دار، و در حال ندارى مرا بمیران و با كسانى كه دارا نیستند حشرم ده.[ سنن النبى صلى الله علیه و آله با ترجمه، ج‏1، ص77.]
بنابراین حتما فهم ما از حدیث ذکر شده غلط است. و به همین دلیل علماء نیز برای بیان معنایی صحیح درباره حدیث کوشیده اند. از جمله علامه مجلسی فرموده اند: کفر به دلیل احتمال حسادت به اغنیاء یا احتمال عدم رضایت به قضاء و قدر الهی و نظیر آن است. که در فقراء ممکن است.[ر.ک بحار الأنوار، ج‏69، ص 32.]
البته با جستجوی بیشتر نسخه کامل تری از حدیث وجود دارد که توضیح آن راحت تر است: قَالَ ص لَوْ لَا رَحْمَةُ رَبِّی عَلَى فُقَرَاءِ أُمَّتِی كَادَ الْفَقْرُ یَكُونُ كُفْراً[ جامع الأخبار، 109 و بحار الأنوار، ج‏69، ص 47.] یعنی اگر رحمت خدا بر فقرا نبود، فقر به کفر منتهی می شد!
و تعبیر "لولا" برای شرطی است که محقق نمی شود. یعنی عدم وجود این رحمت معنا ندارد!
و حال اینکه :
آیات و روایات فراوانی مسلمانان را به کار و تلاش و تجارت و کسب مال حلال سفارش کرده و جامعه را از فقر و تنگدستی بر حذر داشته، فقر را خطرناک ترین دشمن تکامل انسانی و موجب عقب ماندگی فکری و انحطاط عقلی و اخلاقی و باعث از دست رفتن سلامت جسمی معرفی کرده است. امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود: "از فقر به خداوند پناه ببرید که باعث عقب ماندگی و نارسایی در امور دینی و موجب پریشانی عقل و نارسایی فکر است".[آیت الله حسین نوری، اقتصاد اسلامی،‌ ص 96 - 97؛ وسایل الشیعه، ج 12، ص 6-‌ 8. نظیر احادیث مذکور را از امام صادق(علیه السلام) نقل نموده است.]
نیز فرمود: "فقر و تنگدستی زبان افراد زیرک و باهوش را می بندد و آنان را از بیان دلیل گنگ و لال می گرداند. شخص فقیر در شهر خود نیز غریب است".[آیت الله حسین نوری، اقتصاد اسلامی،‌ ص 96 - 97؛ وسایل الشیعه، ج 12، ص 6-‌ 8. نظیر احادیث مذکور را از امام صادق(علیه السلام) نقل نموده است.]
از پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل شده کال و ثروت، موجب حفظ کمال و عزت و تقوا است.[وسایل الشیعه، ج 12، ص 16.]
مسئلة اقتصاد و فقر زدایی به قدری دارای اهمیت است که از آن حضرت نقل شده: "فلو لا الخلبز ما صلّینا و لا صمنا و لا أدّینا فرائض ربّنا؛[وسایل الشیعه، ج 12، ص 17.] اگر نان نبود - و شکم ها گرسنه بود - از نماز و روزه و انجام سایر فرائض و واجبات خبری نبود". با وجود این که اقتصاد و حل مشکل فقر و بیکاری اهمیت فراوانی دارد، ولی بدتر از فقر،‌ نداشتن برنامة صحیح اقتصادی و جدولی متناسب با درآمد ها برای مخارج و هزینه های زندگی است. خطری که اسراف و ریخت و پاش ها، زندگی فرد و جامعه را تهدید می کند، به مراتب زیادتر از فقر است. کشورهای اسلامی همانند ایران به صورت طبیعی، فقیر نیستند. اما سوء تدبیر و نداشتن برنامه ریزی صحیح اقتصادی،‌ وابستگی های همه جانبه را برای آنان فراهم ساخته است. در حدیث صحبت از توسعة سیاسی نیست بلکه "سوء التدبیر" یعنی نداشتن برنامه یا برنامة نادرست است و به قرینة بحث فقر، منظور، سوء تدبیر در امور اقتصادی است.

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bahar ، soheyl68 ، منادی حق
۱۲:۰۷, ۲۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #14
آواتار
سپاس از همه دوستان
خیلی استفاده کردم

به نظر من انسان هایی بودن که به دلیل فقر، گرسنه بودن و هیچ نداشتن. اما نماز می خوندن و با گرسنگی از دنیا رفتن. یعنی ایمان داشته و تا لحظه آخر، عبادت می کرده و ذره ای از ایمانش کم نشده. عبادت که رایگانه و خرجی نداره. پس ادامه داده. اما به دلایلی نتونسته کار کنه و درآمدی داشته باشه. مثلا بیماری خاصی، یا نداشتن ظاهر خوب به دلیل فقر و ... حالا این فرد در یک آلونکی یا احتمالا در کنار خیابون یا در حاشیه شهر روزگار می گذرونه. پول که نداره، چیزی هم رایگان نیست که خودشو از گرسنگی نجات بده. اما تا لحظه آخر دین دار و مومن می مونه و از دنیا می ره.
درسته که منظور از سخنان بزرگان، فقط فقر مادی نبوده. در مثال بالا که گفتم هم بنده ی خدا مومن بوده و از نظر معنوی، فقیر نبوده. اما فقر مادی داشته. چون اون از نظر معنوی، غنی و ثروتمند بوده، تا لحظه مرگش، از ایمان و دین داریش کم نشده.
یعنی هر فردی به دلیل فقر مادی، حاضر نمی شه به هر شکلی، پول در بیاره. اگر مومن باشه، تلاش می کنه برای رهایی از فقر مادی، اما اگر نتونست، حتما حاضر به انجام هر کاری نمی شه. و شاید مومن اما به دلیل گرسنگی از دنیا بره.

نظر؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bahar ، ترنم
۱۲:۱۹, ۲۳/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #15

بنظره منم،صد در صد چنین فقرایی وجود دارند ولی امروزه کم هستن...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: pari74bala ، Reza2035 ، soheyl68
۴:۰۷, ۲۴/خرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/خرداد/۹۲ ۴:۱۹ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #16

نقل قول:نظر؟

سرکار خانم
asal.m

مثال های بسیار ملموسی زدند ... حالا من این مثال رو به شکل دیگه ای مطرح میکنم .
یک جوان را تصور کنید که هیچ راهی برای ازدواج نداره... این شخص در جامعه چطور رفتار میکنه ؟

خود ارضایی ؟ همجنس گرایی ؟ روابط نامشروع ؟ چشم چرانی ؟ حراج زیبایی ؟

مطمئنا از وضع جامعه با خبر هستید دیگه... از این جوانان چند در صد تقوی پیشه کردند و هیچ تغییری در عبادت هاشون و دینشون پیش نیومده ؟این هم نوعی فقره که نابودی دین رو توش میتونید با چشم ببینید و شاید بعضی ها هم اونو تجربه کرده باشند و درکش کنن.
پس اینکه میگن اگر فقر از دری وارد شود دین از در دیگر خارج میشود حرف گزافی نیست ...اینکه فقر نیمی از کفر است گزاف نیست .
فقر = احتیاج
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soheyl68 ، M912 ، Bahar ، black
۱۴:۴۶, ۲۴/خرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/خرداد/۹۲ ۱۴:۴۶ توسط M912.)
شماره ارسال: #17
آواتار
من که خودم به چشم خودم دیدم
اما خیلی ها فقر رو نچشیدن و فقط میگن میشه چون فقرایی رو دیدیم که خدا رو شکر میکنن یا نماز میخونن اما این اصلا ربطی نداره مثل مثالی که جناب
Reza2035
زدند ممکنه اون جوون ها هم نماز بخونن اما نماز جوابگوی نیاز اونها نیست و بلاخره هر از گاهی ممکنه گناه کنند
یا حانواده ای که فقیرند ومجبورند در مورد بعضی از مسائل دروغ بگویند تا مورد تحقیر قرار نگیرن مردی که حاضر است رشوه بگیرد دزدی کند یا هر گناهی که پیش خانواده شرمنده نباشد یا بخاطر مسائل مالی خانومی که مجبور باشد در شرایط بد و پر ازگناه همچنان به سر کار رفتن ادامه دهد این در حالی است که خیلی از زن ها مجبور به تن فروشی هستند در حالی که اگر وضعیت مالی خوبی داشتند یا در خانواده خوبی بزرگ شده بودند از ما هم مسلمان تر بودن و وای به حال فرزندان این خانواده ها
مثال زیاد است اما گناهش به گردن کسانی که وظیفه دارند فقر را از بین ببرند اما در عوض به فقرای سایر کشور ها کمک میکنندSmile

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، Bahar
۴:۵۰, ۲۵/خرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/خرداد/۹۲ ۴:۵۰ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #18
آواتار
نقل قول:ممکنه اون جوون ها هم نماز بخونن اما نماز جوابگوی نیاز اونها نیست و بلاخره هر از گاهی ممکنه گناه کنند
یا حانواده ای که فقیرند ومجبورند در مورد بعضی از مسائل دروغ بگویند تا مورد تحقیر قرار نگیرن مردی که حاضر است رشوه بگیرد دزدی کند یا هر گناهی که پیش خانواده شرمنده نباشد یا بخاطر مسائل مالی خانومی که مجبور باشد در شرایط بد و پر ازگناه همچنان به سر کار رفتن ادامه دهد این در حالی است که خیلی از زن ها مجبور به تن فروشی هستند در حالی که اگر وضعیت مالی خوبی داشتند یا در خانواده خوبی بزرگ شده بودند از ما هم مسلمان تر بودن و وای به حال فرزندان این خانواده ها
مثال زیاد است
این فقری که شما میگین فقر اقتصادیه و به نظرم ربطی به دین و ایمان نداره... فقرهای دیگه باعث میشه که به انحراف کشیده بشه: فقر اطلاعات، فقر فرهنگی، فقر عقل، فقر امان و .......
آدم هایی هم بودن حتی از گرسنگی مردن ولی حتی فقیری نکردن چه برسه به دروغ و دزدی و تن فروشی!!!!

نقل قول:ببخش تا خدا ببخشه !!![تصویر: happy.png]
Dodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا