|
لطفا مودب باشیم...
|
|
۱۲:۳۷, ۲۸/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
1- وقتی فرعون, ساحران کشورش رو برای مقابله با حضرت موسی (علیه السلام) فراخوند, اونا در برابر پیامبر خدا تواضع کردند و با کمال ادب با ایشون برخورد کردند و این باعث نجاتشون شد! 2- در بصره زن بدکاره ای زندگی میکرد که در تمام منطقه شهره بود! ولی خیلی مودب و مهربان با اطرافیانش برخورد میکرد !! یک روز وقتی با کنیزانش از کوچه ای عبور میکرد جمعیتی رو دید که دارن به موعضه های یک زاهد گوش میدن, یکی از کنیزانش رو فرستاد که ببینه اونجا چه خبره!؟ ولی هرچقدر منتظر شد اون کنیز برنگشت, دومی رو فرستاد, سومی رو فرستاد و ... آخر فقط خودش موند, تعجب کرد که چرا کنیزانش برنگشتن! پس خودش رفت بین جمعیت! زاهد همه رو به خدا میخوند با لحنی زیبا و دلربا. میگفت : صد بار اگر توبه شکستی باز آی ... یکی از حضار پرسید : ما خیلی گنهکاریم, مگه میتونیم برگردیم؟ اون زاهد گفت : عیبی نداره, توبه کنید, خدا توبه همه رو میپذیره! حتی اگه فلانی(اسم اون زن بدکاره رو آورد!) باشه!!!! اون زن با شنیدن اسمش خیلی تحت تاثیر قرار میگیره باخودش فکر میکنه یعنی من انقدر بدم که مردم برای مثال های اینچنینی اسم من رو میارن؟؟ اون تا مدت ها خودش رو تو خونه ش زندانی میکنه و پس از توبه به راه راست برمیگرده! این زن رو ادب و مهربانیش نجات داد! 3 - سارق و راهزن مشهوری در مکه زندگی میکرد, اون معروف به امانتداری و حفظ عدالت و ادب بود! شبی به قصد دزدی از دیوار خونه ای بالا رفت , اون خونه متعلق به مومنی بود که برای راز و نیاز شبانه بیدار شده بود و درحال خواندن قرآن بود : "آیا وقت اون نرسیده که به سمت خدا برگردید؟؟" (حدید / 16) راهزن با شنیدن این آیه به خودش میاد و میگه : "چرا! وقتش رسیده..." این مرد رو امانتداری, برخورد عادلانه و ادبش نجات داد! نتیجه اخلاقی : مهم نیست چقدر بد هستیم, مهم نیست چقدر گناه میکنیم, ولی حواسمون باشه که همه ی پل های پشت سرمونو خراب نکنیم, حداقل یک راه برای برگشتمون باقی بذاریم و چقدر زیباست اگر اون راه , اون پل, اون طناب آخر , ادب و نزاکت باشه! متاسفانه امروز این قضیه رو حتی در بین بچه حزب اللهی ها هم کمتر میبینیم! چقدر زشته وقتی تو بعضی سایتای مذهبی مدیران ارشد اون, در برخورد هاشون با بی ادبی تمام به خودشون اجازه بدن که هر حرفی رو بزنن و هرطور که دلشون میخواد برخورد کنن! انگار به جز خودشون و هم فکرانشون , بقیه انسان ها در درجات پایین تری از انسانیت قرار میگیرند!!!!!! این نشون دهنده دین و ایمان اوناست؟؟؟؟ این چه ذهنیت بدی در مخاطبینشون ایجاد میکنه !!؟؟ فقط میتونم بگم مواظب باشیم, پل های پشت سرمون رو خراب نکنیم! دل هایی که شکسته میشن با رفتارهای اشتباهمون, روزی دامن خودمون رو میگیرن... لطفا مودب باشیم ... |
|||
|
|
۲۳:۵۳, ۲۹/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام.
ممنون بابت ایجاد تاپیک ارزشمند شما.کاملا حق با شماست.نحوه رفتار و گفتارمون در هر موقعیتی خیلی مهمه و باید رفتار و گفتارمون سنجیده و با رعایت ادب باشه.چون ممکنه جزیی ترین رفتار و برخوردمون در دیگری تاثیر بذاره.(چه رفتار خوب و چه رفتار بد) سخن جالبی که از شهید همت شنیدم رو جا داره اینجا قرار بدم،چون برای بنده واقعا سخن پرمفهومی بود: شهید همت:ما در قبال تمام کسانی که راه کج میروند مسئولیم،حق نداریم با آنها برخورد تند کنیم،از کجا معلوم که ما در انحراف اینها نقش نداشته باشیم؟ خدا از سر تقصیرات همه ما بگذره و مارو ببخشه.الهی آمین. التماس دعا |
|||
|
|
۲:۱۷, ۳۰/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
وقتی اسمی از ادب آورده میشه شاید اولین چیزی که به ذهن متبادر میشه اینه که ادب به چه چیزی یا چه کاری گفتهمیشه واصولا شخص مودب کی هستش؟! با اجازه صاحب تاپیک بنده ادب رو از نگاه عرفا وبزرگان معرفی میکنم! ![]() مرحوم علامه طباطبایی ادب رو اینچنین معرف میکنند: "ادب هیئت نیکویی است که سزاوار است فعل مشروع برآن واقع شود" ایشان ادب رو در مقام "فعل" می گیرند وفعل مشروع هم فعلی است که شرع اونو بیان کرده ویا هر انسان عاقلی اونو تایید میکنه پس فعل غیر مشروع =بی ادبی در محضر خداوند ضمن اینکه هرکاری که عقل وشرع اونو درست میدونه انسان باید درآن کار مودب باشد مثلا نماز یک فعل مشروع است و وقتی که نماز گزار فعل نماز را به بهترین وجه انجام دهد می گویند شخص نماز گزار در فعل نماز ادب رو رعایت کرده که در بعد ظاهر همون عطر زدن و لباس سفید و... مرحوم علامه طبابایی میفرمایند که اگر بخواهیم ادب رو به گونه ای دیگه تعریف کنیم می شود"ظرافت عمل" علامه حسن زاده ادب رو اینچنین بیان می فرمایند:"ادب به معنای رعایت کردن حدود هر چیزی است"و در کتاب هزار ویک نکته می فرمایند: درخت را به بستن وپیراستن تربیت می شودوحیوان به افسارش وانسان با تحصیل علوم الهیه وتزکیه نفس . . . ان شاءالله به حق مودب ترین موجود عالم حضرت بقیةالله ارواحنا فداه ماهم در محضر خداوند (حداقل)با تزکیه نفس مودب شویم |
|||
|
|
۳:۱۷, ۳۰/خرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۲ ۲:۲۰ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
نقل قول: نقل قول:شهید همت:ما در قبال تمام کسانی که راه کج میروند مسئولیم،حق نداریم با آنها برخورد تند کنیم،از کجا معلوم که ما در انحراف اینها نقش نداشته باشیم؟ سلام دوستان واقعأ اینقدر از این جملات خوشم اومده،که نتونستم فقط تشکر کنم و اعتبار بدم. به نکته خوبی اشاره کردید.[/b] متأسفانه این روزها میبینم و میشنوم که افرادی هستنند که بر اثر برخوردهای نادرست برخی حزب اللهیا ،از دین هم زده و بیزار شدند.(حتی،در همین تالار) و یا افراده بی دینی که براثر برخوردها و رفتارهای یسری مذهبی ها،به راه راست که هدایت نشدند، هیچ،بلکه بدتر هم شدند.و واقعأ تأسف داره. ایمان همراه با اخلاق نیکو و پسندیده،معنا پیدا میکنه.(مطمئن باشید،خطاب به خودمم هست) |
|||
|
|
۹:۵۴, ۳۰/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله
(۳۰/خرداد/۹۲ ۳:۱۷)asal.m نوشته است: متأسفانه این روزها میبینم و میشنوم که افرادی هستنند که بر اثر برخوردهای نادرست برخی حزب اللهیا ،از دین هم زده و بیزار شدند.(حتی،در همین تالار)سلام علیکم تمامی فرزندان آدم در اثر وسوسه ابلیس در خطر لغزشند . هر چه سمت و سوی خدایی پیدا نماییم ، این وسوسه ها و به تبع آن لغزشها ،بیشتر میشوند . تا انجا که به مقام مخلصین برسیم . آنگاه است که ابلیس دست از سر نفس برداشته و تسلیم میشود . این همان قَسَمی است که به عزت خداوند خورده ، پس مراقبت و محافظت از ایمان هر چه بیشتر ، ادعای ما در دیانت هر چه بیشتر ، خطر لغزش ما بیشتر میشود . هدف این بخش از تالار دقیقا همین است که خود را اصلاح نماییم و با اصلاح خود جامعه را اصلاح کنیم ، ان شاءالله .. موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
۱۰:۵۹, ۳۰/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
نقل قول:متأسفانه این روزها میبینم و میشنوم که افرادی هستنند که بر اثر برخوردهای نادرست برخی حزب اللهیا ،از دین هم زده و بیزار شدند.(حتی،در همین تالار)جا داره من اینجا یه چیزی رو بگم ولی نمیدونم چقدر حقیقت داره ولی اونجوری که من خودم تجربه کردم و از چند نفر پرسیدم همینجور بوده: بیشتر افراد مذهبی(منظورم ظاهره،،،، کسی از باطن خبر نداره:ریش و نماز و روزه و آهنگ گوش نکنه و ...) بد اخلاقتر از بقیه افراد هستن!!!! دوستان ناراحت نشین چون من خودم مذهبی هستم. این حرف من تنها نیست و حرف چند نفر دیگه هم هست و البته من خودم هم تجربه کردم که بیشتر افرادی که ظاهرشون مذهبی هستن و آهنگ گوش نمیدن بد اخلاق هستن که الان هم چند نفری توی ذهنم هست...و یا توی اقواممون الان یک آمار بگیرم اکثر اونایی که زیاد از دین حرف میزنن اخلاقشون بده ولی اونایی که خوش اخلاق هستن اکثرا زیاد مذهبی نیستن و یا نماز نمیخونن!!!! این واسه منم خیلی عجیبه و دقیقا نمیدونم دلیلش چیه ولی یک حقیقته!!! شاید دلیلش اینه که افرادی که تازه مذهبی میشن مغرور میشن و یا رفتارهای غیر مذهبی دیگران که خیلی زیاده موجب عصبانیت و بد اخلاقی اون ها میشه!!! به هر حال این یک خطره چون باعث میشه بقیه از دین فرار کنند ![]() نظر شما چیه؟ |
|||
|
|
۱۱:۵۶, ۳۰/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
نقل قول:جا داره من اینجا یه چیزی رو بگم ولی نمیدونم چقدر حقیقت داره ولی اونجوری که من خودم تجربه کردم و از چند نفر پرسیدم همینجور بوده: اصولا دزد سراغ خونه ای میره که توش سرمایه ای هست. افراد بی ایمان یا... اگر نگوییم اصلا خیلی کمتر مورد طمع شیطان هستند. از اون طرف خدا خودش گفته که اگه صرف این که بگید ایمان آوردیم کار تموم نمیشه و امتحان میشید. که آزمایش هایی که گذشته ها شدند شما هم میشید. این طوری خدا اون هایی که واقعا در دعوی ایمانشون صادق هستند رو مشخص میکنه. مومن بودن سخته. از آفات خیلی بزرگش عجب و تکبره. پناه می بریم به خدا از تمام این آفات هلاک کننده. |
|||
|
|
۱۲:۰۶, ۳۰/خرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۲ ۱۱:۳۲ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
نقل قول:به هر حال این یک خطره چون باعث میشه بقیه از دین فرار کنند موافقم... بخاطره دله فاطمه خانم این جملمو حذف کردم. البته اینجا جا داره از یسری مدیران و ناظران خوب تالار بدلیله برخوردهای خیلی خوبشون تشکر کنم تا خدایی نکرده خقشون ضایع نشه.وخیلی دوست داشتم که اسمشون رو بیارم،ولی صلاح نمیبینم.ای کاش یک تاپیکی ایجاد میکردید و از بعضی مدیران و ناظران خوش برخورد و با ادب، تقدیر و تشکر میشد
|
|||
|
|
۲:۱۲, ۳۱/خرداد/۹۲
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
سلام...
متاسفانه خیلیا هستن که ادعای ایمان دارند ولی..............جز دلسرد کردن کار دیگه بلد نیستن...... در مورد ادب هم احادیث زیاد داریم که اگر بخوایم فقط به یکیشون توجه کنیم برامون کفایت میکنه..... مولا علی (علیه السلام) در وصیت به امام حسن (علیه السلام) فرمودند : ادب ، مایه باروری عقل و تزکیه قلب و زینت زبان و راهنمای انسان به اخلاق پسندیده است ، اگر ادب همراه انسان نباشد او حیوانی رها شده بیش نیست ، خداوند به ادب خیر دهد کوچک را آقایی میبخشد ، پس در جستجوی ادب باش تا شخصیت و ثروت بدست آوری ، هرکس پی ادب باشد به وسیله آن چیره میشود کسی که آن را رها کند بر او چیره میشوند و حمله می آورند. اعلام الدین |
|||
|
|
۲:۵۶, ۳۱/خرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۲ ۲:۵۷ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِكَ ... 159 آل عمران
پس به [بركت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعا از پيرامون تو پراكنده مىشدند ... خلق خوب داشتن، تاثیر گرفتن از اخلاق پیامبر گرامی است . هر کس هم بد اخلاق باشد ، اول از همه به خودش سخت می گذرد . این مدیر و ناظمی هم برچسب هست . مگر بنده بیرون که بروم کسی من رو می شناسد که بخواهم مغرور ِ این برچسب بشوم ![]() نزنید این حرفها رو ![]() هر کس هم ادعای ایمان دارد ، یک قدم پیش بگذارد ، ما هم بشناسیمش! ایمانی که ادعایش بشود ، ایمان نیست . |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| چگونه باشیم تا موثر باشیم؟ | راوی110 | 1 | 1,307 |
۱۹/فروردین/۹۳ ۱۲:۵۴ آخرین ارسال: راوی110 |
|

![[تصویر: sad.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/sad.png)