کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ده واقعیت جالب درباره خواب دیدن
۲۰:۳۶, ۶/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/تیر/۹۲ ۲۰:۳۷ توسط ali0077.)
شماره ارسال: #1
آواتار
خواب‌ها مى‌توانند جالب، هیجان‌انگیز، وحشتناک و یا صرفاً عجیب و غریب و غیرعادى باشند. در این مقاله با ١٠ واقعیت درباره خواب که توسط پژوهشگران کشف شده است آشنا مى‌شویم.
[/b]
١- همه خواب مى‌بینند
مردها خواب مى‌بینند. زن‌ها خواب مى‌بینند. حتى بچه‌ها خواب مى‌بینند. همه ما خواب مى‌بینیم، حتى کسانى که ادعا مى‌کنند که خواب نمى‌بینند هم خواب مى‌بینند. در واقع، پژوهشگران دریافته‌اند که افراد معمولاً هر شب چند بار خواب مى‌بینند که هر کدام بین ۵ تا ٢٠ دقیقه طول مى‌کشد. بنابراین، در یک طول عمر معمولى، افراد به طور میانگین شش سال را صرف خواب دیدن مى‌کنند!

٢- امّا اغلب خواب‌ها فراموش مى‌شوند
براساس برآوردهاى صورت گرفته توسط آلن هابسون، پژوهشگر خواب، در حدود ٩۵ درصد خواب‌ها کوته زمانى پس از بیدار شدن، فراموش مى‌شوند. چرا به یاد آوردن خواب‌ها دشوار است؟ براساس یک نظریه، تغییراتى که در مغز در خلال خوابیدن اتفاق مى‌افتد از پردازش و ذخیره‌سازى اطلاعات که براى شکل دادن حافظه مورد نیاز است، پشتیبانى نمى‌کند. اسکن مغزى از افراد به هنگام خواب نشان داده است که قطعه پیشانى، ناحیه‌اى که نقشى کلیدى در شکل دادن حافظه بازى مى‌کند، در خلال خواب REM (حرکات سریع چشم)، یعنى مرحله‌اى که خواب دیدن اتفاق مى‌افتد، غیرفعال است.

[b]٣- همه خواب‌ها رنگى نیستند

با وجودى که در حدود ٨٠ درصد خواب‌ها رنگى هستند امّا درصد کمى از افراد ادعا مى‌کنند که فقط خواب‌هاى سیاه و سفید مى‌بینند. در یک مطالعه، افرادى که در حال خواب دیدن بودند را از خواب بیدار مى‌کردند و از آ‌نها مى‌خواستند که از یک طیف رنگ، رنگى که مطابق با خوابشان بوده را انتخاب کنند. بیشترین رنگى که انتخاب شد، رنگ‌هاى روشن و ملایم بودند.

[b]۴- خواب زن‌ها و مردها متفاوت است

پژوهشگران به تفاوت‌هایى بین محتواى خواب‌هاى زن‌ها و مردها پى برده‌اند. در یک مطالعه، چنین نتیجه‌گیرى شده است که مردها بیشتر از زن‌ها خواب‌هایى درباره پرخاشگرى مى‌بینند. براساس گفته‌هاى ویلیام دامهوف، پژوهشگر خواب، زن‌ها خواب‌هاى طولانى‌تر و با شخصیت‌ها و اشخاص بیشتر مى‌بینند. در ارتباط با شخصیت‌هایى که نوعاً در خواب‌ها ظاهر مى‌شوند، در خواب مردها تعداد شخصیت‌هاى مرد دو برابر تعداد زن‌هاست در حالى که زن‌ها درباره هر دو جنسیت تقریباً به طور برابر خواب مى‌بینند.


[b]۵- حیوانات هم احتمالاً خواب مى‌بینند

آیا تا کنون سگ یا گربه‌اى را دیده‌اید که پا یا دمش را در هنگام خواب تکان مى‌داده است؟ هر چند با اطمینان نمى‌توان در این مورد صحبت کرد اما پژوهشگران معتقدند که حیوانات نیز احتمالاً خواب مى‌بینند. حیوانات نیز مانند انسان‌ها، مراحل خواب شامل چرخه‌هاى REM و NREM را طى مى‌کنند. در یک مطالعه، به گوریلى چند نماد به عنوان ابزار ارتباطى آموخته شد. در یک مقطع، گوریل علامت «شکل خواب» را انتخاب کرد و این احتمالاً نشانگر این بود که تجربه خواب دیدن داشته است.

[b]
[b]۶
- شما مى‌توانید خواب‌هایتان را کنترل کنید[/b]
خواب روشن خوابى است که شما با وجودى که هنوز در حال خواب هستید اما از این که دارید خواب مى‌بینید آگاهى دارید. در خلال این نوع خواب، شما مى‌توانید غالباً محتواى خوابتان را کنترل یا هدایت کنید. تقریباً نیمى از مردم مى‌توانند به یاد آورند که حداقل یکبار چنین خوابى را تجربه کرده‌اند و برخى افراد به دفعات چنین تجربه‌اى را داشته‌اند.

٧- هیجانات منفى در خواب‌ها متداول‌ترند[/b]
در طول یک دوره چهل ساله، کالیون هال، پژوهشگر، بیش از ۵٠ هزار خواب را از دانشجویان دانشکده ثبت کرد. این گزارش‌ها در خلال دهه ١٩٩٠ توسط یکى از دانشجویان هال به نام ویلیام دامهوف در دسترس عموم قرار گرفت. گزارش خواب‌ها نشان داد که بسیارى از هیجانات از جمله شادى، لذت و ترس در خواب‌ها وجود داشته است. متداول‌ترین هیجانى که در خواب‌ها وجود داشته اضطراب بوده و به طور کلّى هیجانات منفى بسیار بیشتر از هیجانات مثبت بوده است.


٨- نابینایان نیز خواب مى‌بینند
با وجودى که کسانى که قبل از پنج سالگى بینائیشان را از دست داده‌اند، در دوران بزرگسالى خواب‌هاى تصویرى نمى‌بینند امّا هنوز خواب مى‌بینند. علیرغم فقدان تصاویر، خواب افراد نابینا به همان پیچیدگى و روشنى افراد بیناست. خواب افراد نابینا به جاى حس تصویرى، معمولاً شامل اطلاعاتى از دیگر حواس نظیر صوت، لمس، مزه، شنوایى و بویایى است.

٩- در هنگام خواب دیدن، عضلاتتان فلج هستند
مشخصه خواب REM، مرحله‌اى که خواب دیدن در خلال آن اتفاق می‌افتد، فلج عضلانى است. چرا؟ این پدیده، فقدان کشیدگى طبیعى عضلانى در خواب نام دارد و شما را از حرکت و نقش بازى کردن در خواب‌هایتان به هنگام خوابیدن باز مى‌دارد. اساساً به دلیل آن که نورون‌هاى حرکتى تحریک نمى‌شوند، بدن شما حرکت نمى‌کند.
در برخى موارد، این فلج عضلانى حتى تا ١٠ دقیقه پس از بیدار شدن نیز ادامه مى‌یابد. وضعیتى که به آن فلج خواب مى‌گویند. آیا تا کنون برایتان پیش آمده که وسط یک خواب وحشتناک از خواب پریده باشید و ببینید که قادر به حرکت نیستید؟ با وجودى که این تجربه ترسناکى است امّا به عقیده متخصصان کاملاً عادى است و تنها چند دقیقه طول مى‌کشد تا کنترل عادى عضلانى باز گردد.

١٠- بسیارى از خواب‌ها عمومیت دارند
با وجودى که خواب‌ها غالباً به شدّت تحت تأثیر تجربیات فردى ما هستند امّا پژوهشگران دریافته‌اند که برخى موضوعات در بین فرهنگ‌هاى مختلف، بسیار مشترکند. براى مثال، آدم‌ها در سراسر دنیا غالباً خواب‌هایى درباره تحت تعقیب بودن، مورد حمله قرار گرفتن و یا پرت‌شدن مى‌بینند. خواب‌هاى مشترک دیگر شامل رویدادهاى مدرسه، احساس یخ‌زدگى و بى‌حرکتى، دیر رسیدن، پرواز و عریان بودن در بین جمع مى‌باشد.
[/b]


منبع:سایت رهبران شیعه ، روانکده
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رمز شب ، arman mohseny ، یوسف خان ، حوریه سادات ، Zahra.B ، مهدی2012 ، 135 ، af_akbarzadeh ، ترنم بهاری ، ztb ، reyhaneh.sh ، Bahar ، حضرت عشق ، دل خسته ، zahra11 ، nasimesaba ، fiftynine ، شهرام ، نورالسادات ، آفتاب ، Mohammad Trust ، آسمانه سجادی ، "شهید" ، یاران مهدی ، پارمیس ، sabrina
۲۳:۵۴, ۶/تیر/۹۲
شماره ارسال: #2

یک سوال:
راسته وقتی آدم خواب میبینه روحش از بدنش جدا شده و اکثر خواب هایی که می بینه اتفاقات یا مکان هایی که روحش رفته؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012 ، pari74bala ، دل خسته ، رکن الهدی ، nasimesaba ، نورالسادات
۰:۲۸, ۷/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/تیر/۹۲ ۰:۳۶ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #3
آواتار
نقل قول:یک سوال:
راسته وقتی آدم خواب میبینه روحش از بدنش جدا شده و اکثر خواب هایی که می بینه اتفاقات یا مکان هایی که روحش رفته؟

وَهُوَ الَّذِي يتَوَفَّاكُمْ بِاللَّيلِ وَيعْلَمُ مَا جَرَحْتُمْ بِالنَّهَارِ ثُمَّ يبْعَثُكُمْ فِيهِ لِيقْضَى أَجَلٌ مُسَمًّى ثُمَّ إِلَيهِ مَرْجِعُكُمْ ثُمَّ ينَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ(الأنعام/60)

او کسي است که (روح) شما را در شب (به هنگام خواب) مي‌گيرد؛ و از آنچه در روز کرده‌ايد، با خبر است؛ سپس در روز شما را (از خواب) برمي‌انگيزد؛ و (اين وضع همچنان ادامه مي‌يابد) تا سرآمد معيني فرا رسد؛ سپس بازگشت شما به سوي اوست؛ و سپس شما را از آنچه عمل مي‌کرديد، با خبر مي‌سازد.

اللَّهُ يتَوَفَّى الْأَنْفُسَ حِينَ مَوْتِهَا وَالَّتِي لَمْ تَمُتْ فِي مَنَامِهَا فَيمْسِكُ الَّتِي قَضَى عَلَيهَا الْمَوْتَ وَيرْسِلُ الْأُخْرَى إِلَى أَجَلٍ مُسَمًّى إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يتَفَكَّرُونَ(الزمر/42)

خداوند ارواح را به هنگام مرگ قبض مي‌کند، و ارواحي را که نمرده‌اند نيز به هنگام خواب مي‌گيرد؛ سپس ارواح کساني که فرمان مرگشان را صادر کرده نگه مي‌دارد و ارواح ديگري را (که بايد زنده بمانند) بازمي‌گرداند تا سرآمدي معين؛در اين امر نشانه‌هاي روشني است براي کساني که انديشه مي‌کنند!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: reyhaneh.sh ، ali0077 ، حضرت عشق ، دل خسته ، nasimesaba ، نورالسادات ، قلب ، "شهید"
۱۶:۵۷, ۱۸/مهر/۹۳
شماره ارسال: #4
آواتار
واقعا مطلبت عالی بود و برای من قابل استفاده!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، nasimesaba ، نورالسادات ، قلب
۲۰:۱۹, ۱۸/مهر/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
(۶/تیر/۹۲ ۲۰:۳۶)ali0077 نوشته است:  
۶- شما مى‌توانید خواب‌هایتان را کنترل کنید
خواب روشن خوابى است که شما با وجودى که هنوز در حال خواب هستید اما از این که دارید خواب مى‌بینید آگاهى دارید. در خلال این نوع خواب، شما مى‌توانید غالباً محتواى خوابتان را کنترل یا هدایت کنید. تقریباً نیمى از مردم مى‌توانند به یاد آورند که حداقل یکبار چنین خوابى را تجربه کرده‌اند و برخى افراد به دفعات چنین تجربه‌اى را داشته‌اند.


من خیلی تجربه این مدل خواب رو دارم
خیلی هم جالب بود
مثلا اراده میکردم که فلان جا باشم
فورا همونجا بودم!
Blush
یک سری هستن که معتقدن توی این زمان آدم میتونه مثلا روح ابن سینا رو تصور کنه و وقتی ظاهر شد سوالات خودشو بپرسه!!
البته بنده تایید نمیکنم!!Wink

امضای MAHDI59
[تصویر: masoud.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، nasimesaba ، ali0077 ، حضرت عشق ، Eve ، قلب
۲۰:۳۰, ۱۸/مهر/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
(۱۸/مهر/۹۳ ۲۰:۱۹)MAHDI59 نوشته است:  یک سری هستن که معتقدن توی این زمان آدم میتونه مثلا روح ابن سینا رو تصور کنه و وقتی ظاهر شد سوالات خودشو بپرسه!!
البته بنده تایید نمیکنم!!Wink
سلام
شاید بشه در زمان حرکت کنی و ابن سینا رو در اون زمان ببینی ، اما نمیتونی روح که کنترلش دست الله هست رو بدون اجازه الله احضار کنی!
روح اموات قدرتش بیشتر از روح ما است ، و اصلا ما قدرت کنترل ارواج رو نداریم ، خصوصا ارواح انسان های بزرگ،مگر این که ما ولی خدا باشیم و خدا این قدرت رو به ما بده.
ولی خوب شاید بشه با ارواح زندگان تماس برقرار کرد.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: nasimesaba ، Eve ، نورالسادات
۲۰:۴۳, ۱۸/مهر/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
(۱۸/مهر/۹۳ ۲۰:۳۰)دل خسته نوشته است:  سلام
شاید بشه در زمان حرکت کنی و ابن سینا رو در اون زمان ببینی ، اما نمیتونی روح که کنترلش دست الله هست رو بدون اجازه الله احضار کنی!
روح اموات قدرتش بیشتر از روح ما است ، و اصلا ما قدرت کنترل ارواج رو نداریم ، خصوصا ارواح انسان های بزرگ،مگر این که ما ولی خدا باشیم و خدا این قدرت رو به ما بده.
ولی خوب شاید بشه با ارواح زندگان تماس برقرار کرد.
درسته
منظور منم احضار روح نبود
به نظرم توی این مدل خواب اگه اینکار رو بکنیم
در واقع ذهنیت خودمون رو از اون فرد میبینیم
یعنی روحی در کار نیست
فقط تصورات خودمونه
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، nasimesaba ، ali0077 ، حضرت عشق ، نورالسادات
۲۰:۴۵, ۱۸/مهر/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۸/مهر/۹۳ ۲۰:۳۰)دل خسته نوشته است:  ولی خوب شاید بشه با ارواح زندگان تماس برقرار کرد.


ینی چییی؟؟؟

با روح زندگان؟Confused
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: nasimesaba ، حضرت عشق
۲۱:۱۲, ۱۸/مهر/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
(۱۸/مهر/۹۳ ۲۰:۴۵)mahpare نوشته است:  ینی چییی؟؟؟

با روح زندگان؟Confused
سلام
نمی گم حتما شدنی هست اما نمیشه گفت نشدنی هست
چون روح ها از جسم خارج می شند و می تونند با هم تماس برقرار کنند.
مثلا فرض کنید توی یک خواب باشند و با هم یک سری فعالیت انجام بدند.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahpare ، nasimesaba ، ali0077 ، حضرت عشق
۲۲:۰۸, ۱۸/مهر/۹۳
شماره ارسال: #10
آواتار
(۱۸/مهر/۹۳ ۲۰:۱۹)MAHDI59 نوشته است:  من خیلی تجربه این مدل خواب رو دارم
خیلی هم جالب بود
مثلا اراده میکردم که فلان جا باشم
فورا همونجا بودم!
Blush
یک سری هستن که معتقدن توی این زمان آدم میتونه مثلا روح ابن سینا رو تصور کنه و وقتی ظاهر شد سوالات خودشو بپرسه!!
البته بنده تایید نمیکنم!!Wink

بسم تعالی

ما میرفتیم کلاس یک کتابی در مورد معرفت نفس. استادمون میگفت که اگه غذا خوردنتون و اعمالتون رو در طول روز بیشتر کنترل کنید ، مثلا انواع و اقسام غذا و غذاهای رنگارنگ و... نخورید، میتونید اینطوری خواب ببینید و خوابتون رو کنترل کنید. من هم یکبار اینطوری شدم.هل شدم زدم یک کوه رو منفجر کردمBig Grin
اما دیگه کلاس رفتنمون کنسل شد(Sad) و این خواب های ما هم تعطیل!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، nasimesaba ، حضرت عشق ، قلب ، ali0077
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:


بالا