کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ده واقعیت جالب درباره خواب دیدن
۲۰:۳۶, ۶/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/تیر/۹۲ ۲۰:۳۷ توسط ali0077.)
شماره ارسال: #1
آواتار
خواب‌ها مى‌توانند جالب، هیجان‌انگیز، وحشتناک و یا صرفاً عجیب و غریب و غیرعادى باشند. در این مقاله با ١٠ واقعیت درباره خواب که توسط پژوهشگران کشف شده است آشنا مى‌شویم.
[/b]
١- همه خواب مى‌بینند
مردها خواب مى‌بینند. زن‌ها خواب مى‌بینند. حتى بچه‌ها خواب مى‌بینند. همه ما خواب مى‌بینیم، حتى کسانى که ادعا مى‌کنند که خواب نمى‌بینند هم خواب مى‌بینند. در واقع، پژوهشگران دریافته‌اند که افراد معمولاً هر شب چند بار خواب مى‌بینند که هر کدام بین ۵ تا ٢٠ دقیقه طول مى‌کشد. بنابراین، در یک طول عمر معمولى، افراد به طور میانگین شش سال را صرف خواب دیدن مى‌کنند!

٢- امّا اغلب خواب‌ها فراموش مى‌شوند
براساس برآوردهاى صورت گرفته توسط آلن هابسون، پژوهشگر خواب، در حدود ٩۵ درصد خواب‌ها کوته زمانى پس از بیدار شدن، فراموش مى‌شوند. چرا به یاد آوردن خواب‌ها دشوار است؟ براساس یک نظریه، تغییراتى که در مغز در خلال خوابیدن اتفاق مى‌افتد از پردازش و ذخیره‌سازى اطلاعات که براى شکل دادن حافظه مورد نیاز است، پشتیبانى نمى‌کند. اسکن مغزى از افراد به هنگام خواب نشان داده است که قطعه پیشانى، ناحیه‌اى که نقشى کلیدى در شکل دادن حافظه بازى مى‌کند، در خلال خواب REM (حرکات سریع چشم)، یعنى مرحله‌اى که خواب دیدن اتفاق مى‌افتد، غیرفعال است.

[b]٣- همه خواب‌ها رنگى نیستند

با وجودى که در حدود ٨٠ درصد خواب‌ها رنگى هستند امّا درصد کمى از افراد ادعا مى‌کنند که فقط خواب‌هاى سیاه و سفید مى‌بینند. در یک مطالعه، افرادى که در حال خواب دیدن بودند را از خواب بیدار مى‌کردند و از آ‌نها مى‌خواستند که از یک طیف رنگ، رنگى که مطابق با خوابشان بوده را انتخاب کنند. بیشترین رنگى که انتخاب شد، رنگ‌هاى روشن و ملایم بودند.

[b]۴- خواب زن‌ها و مردها متفاوت است

پژوهشگران به تفاوت‌هایى بین محتواى خواب‌هاى زن‌ها و مردها پى برده‌اند. در یک مطالعه، چنین نتیجه‌گیرى شده است که مردها بیشتر از زن‌ها خواب‌هایى درباره پرخاشگرى مى‌بینند. براساس گفته‌هاى ویلیام دامهوف، پژوهشگر خواب، زن‌ها خواب‌هاى طولانى‌تر و با شخصیت‌ها و اشخاص بیشتر مى‌بینند. در ارتباط با شخصیت‌هایى که نوعاً در خواب‌ها ظاهر مى‌شوند، در خواب مردها تعداد شخصیت‌هاى مرد دو برابر تعداد زن‌هاست در حالى که زن‌ها درباره هر دو جنسیت تقریباً به طور برابر خواب مى‌بینند.

[b]۵- حیوانات هم احتمالاً خواب مى‌بینند

آیا تا کنون سگ یا گربه‌اى را دیده‌اید که پا یا دمش را در هنگام خواب تکان مى‌داده است؟ هر چند با اطمینان نمى‌توان در این مورد صحبت کرد اما پژوهشگران معتقدند که حیوانات نیز احتمالاً خواب مى‌بینند. حیوانات نیز مانند انسان‌ها، مراحل خواب شامل چرخه‌هاى REM و NREM را طى مى‌کنند. در یک مطالعه، به گوریلى چند نماد به عنوان ابزار ارتباطى آموخته شد. در یک مقطع، گوریل علامت «شکل خواب» را انتخاب کرد و این احتمالاً نشانگر این بود که تجربه خواب دیدن داشته است.

[b]
[b]۶
- شما مى‌توانید خواب‌هایتان را کنترل کنید[/b]
خواب روشن خوابى است که شما با وجودى که هنوز در حال خواب هستید اما از این که دارید خواب مى‌بینید آگاهى دارید. در خلال این نوع خواب، شما مى‌توانید غالباً محتواى خوابتان را کنترل یا هدایت کنید. تقریباً نیمى از مردم مى‌توانند به یاد آورند که حداقل یکبار چنین خوابى را تجربه کرده‌اند و برخى افراد به دفعات چنین تجربه‌اى را داشته‌اند.

٧- هیجانات منفى در خواب‌ها متداول‌ترند[/b]
در طول یک دوره چهل ساله، کالیون هال، پژوهشگر، بیش از ۵٠ هزار خواب را از دانشجویان دانشکده ثبت کرد. این گزارش‌ها در خلال دهه ١٩٩٠ توسط یکى از دانشجویان هال به نام ویلیام دامهوف در دسترس عموم قرار گرفت. گزارش خواب‌ها نشان داد که بسیارى از هیجانات از جمله شادى، لذت و ترس در خواب‌ها وجود داشته است. متداول‌ترین هیجانى که در خواب‌ها وجود داشته اضطراب بوده و به طور کلّى هیجانات منفى بسیار بیشتر از هیجانات مثبت بوده است.

٨- نابینایان نیز خواب مى‌بینند
با وجودى که کسانى که قبل از پنج سالگى بینائیشان را از دست داده‌اند، در دوران بزرگسالى خواب‌هاى تصویرى نمى‌بینند امّا هنوز خواب مى‌بینند. علیرغم فقدان تصاویر، خواب افراد نابینا به همان پیچیدگى و روشنى افراد بیناست. خواب افراد نابینا به جاى حس تصویرى، معمولاً شامل اطلاعاتى از دیگر حواس نظیر صوت، لمس، مزه، شنوایى و بویایى است.

٩- در هنگام خواب دیدن، عضلاتتان فلج هستند
مشخصه خواب REM، مرحله‌اى که خواب دیدن در خلال آن اتفاق می‌افتد، فلج عضلانى است. چرا؟ این پدیده، فقدان کشیدگى طبیعى عضلانى در خواب نام دارد و شما را از حرکت و نقش بازى کردن در خواب‌هایتان به هنگام خوابیدن باز مى‌دارد. اساساً به دلیل آن که نورون‌هاى حرکتى تحریک نمى‌شوند، بدن شما حرکت نمى‌کند.
در برخى موارد، این فلج عضلانى حتى تا ١٠ دقیقه پس از بیدار شدن نیز ادامه مى‌یابد. وضعیتى که به آن فلج خواب مى‌گویند. آیا تا کنون برایتان پیش آمده که وسط یک خواب وحشتناک از خواب پریده باشید و ببینید که قادر به حرکت نیستید؟ با وجودى که این تجربه ترسناکى است امّا به عقیده متخصصان کاملاً عادى است و تنها چند دقیقه طول مى‌کشد تا کنترل عادى عضلانى باز گردد.

١٠- بسیارى از خواب‌ها عمومیت دارند
با وجودى که خواب‌ها غالباً به شدّت تحت تأثیر تجربیات فردى ما هستند امّا پژوهشگران دریافته‌اند که برخى موضوعات در بین فرهنگ‌هاى مختلف، بسیار مشترکند. براى مثال، آدم‌ها در سراسر دنیا غالباً خواب‌هایى درباره تحت تعقیب بودن، مورد حمله قرار گرفتن و یا پرت‌شدن مى‌بینند. خواب‌هاى مشترک دیگر شامل رویدادهاى مدرسه، احساس یخ‌زدگى و بى‌حرکتى، دیر رسیدن، پرواز و عریان بودن در بین جمع مى‌باشد.
[/b]

منبع:سایت رهبران شیعه ، روانکده
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رمز شب ، arman mohseny ، یوسف خان ، حوریه سادات ، Zahra.B ، مهدی2012 ، 135 ، af_akbarzadeh ، ترنم بهاری ، ztb ، reyhaneh.sh ، Bahar ، حضرت عشق ، دل خسته ، zahra11 ، nasimesaba ، fiftynine ، شهرام ، نورالسادات ، آفتاب ، Mohammad Trust ، آسمانه سجادی ، "شهید" ، یاران مهدی ، پارمیس ، sabrina

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۵۶, ۲۶/آذر/۹۳
شماره ارسال: #21
آواتار
(۲۶/آذر/۹۳ ۲۰:۲۷)آیدا77 نوشته است:  سلام بچه ها
کسی روکه مادرخواب دیدیم امکان داره اونم ماروتوی خوابش دیده باشه؟(همون زمان همون چیزایی که مادیدیم)
اگه مایکنفرو توخواب ببینیم درواقع روح های ماهمدیگرو دیدن؟
سلام
اون چیزی که من میدونم اینه که درواقع ما تو خوابمون از اون فرد یک تصویر مجازی میبینم و این چیزی جز خیال خودمون نیست
همون طوری که ممکنه یک شب تعداد بسیار زیادی از افراد خواب یک شخصیت مشهور رو ببینند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، آیدا77
۰:۱۰, ۲۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #22

بچه ها من یک بار شب گناه کردم بعد شب خواب عجیبی دیدم
خواب دیدم حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اومد و دست منو بوسید و رفت . به نظر شما این معنیش چی میتونه باشه؟
البته احساس میکنم تو خواب و بیداری بودم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali0077 ، حضرت عشق
۱۴:۲۰, ۲۷/آذر/۹۳
شماره ارسال: #23
آواتار
سلام!
آقای ان شاء الله شهید!
خواب تعبیر کردن خیلی شرایط داره!
و اینجا معبر خواب نداریم! فقط اطلاعاتی که داریم رو قرار می دیم!
_--------------------------------------------------------
از کجا متوجه شدید پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هست؟
مکانی که دیدید چجور جایی بود؟
رنگ خوابتون چی بود؟
روز، شب؟ و خیلی سؤال های دیگه باید مشخص باشه!
استاد ما می گفت:
یه عالمی نقل کرده بود که 700 بار خواب پیامبر رو دیده بوده و هر بار از ایشون سؤالی می پرسید و جواب می گرفت، بار آخری که خواب دید پیامبر بود و به اون عالم فرمود که: تمام اون 699 که فکر کردی منو دیدی خودت بودی!
و فکر می کردی که تو خوابت من رو می بینی!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیدا77 ، ali0077 ، دل خسته
۱۴:۴۲, ۱۷/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #24
آواتار
(۶/تیر/۹۲ ۲۰:۳۶)ali0077 نوشته است:  
٩- در هنگام خواب دیدن، عضلاتتان فلج هستند
مشخصه خواب REM، مرحله‌اى که خواب دیدن در خلال آن اتفاق می‌افتد، فلج عضلانى است. چرا؟ این پدیده، فقدان کشیدگى طبیعى عضلانى در خواب نام دارد و شما را از حرکت و نقش بازى کردن در خواب‌هایتان به هنگام خوابیدن باز مى‌دارد. اساساً به دلیل آن که نورون‌هاى حرکتى تحریک نمى‌شوند، بدن شما حرکت نمى‌کند.
در برخى موارد، این فلج عضلانى حتى تا ١٠ دقیقه پس از بیدار شدن نیز ادامه مى‌یابد. وضعیتى که به آن فلج خواب مى‌گویند. آیا تا کنون برایتان پیش آمده که وسط یک خواب وحشتناک از خواب پریده باشید و ببینید که قادر به حرکت نیستید؟ با وجودى که این تجربه ترسناکى است امّا به عقیده متخصصان کاملاً عادى است و تنها چند دقیقه طول مى‌کشد تا کنترل عادى عضلانى باز گردد.

[/b]

سلام
این مورد با عقل جور در نمیاد!بقیه رو نمیدونم.شما باور میکنید این یکی رو؟؟
۱۴:۵۶, ۱۷/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #25

سلام،
من که هر شب بی برو برگرد خواب میبینم ، یک در هزار ممکنه خوابمو از یاد ببرم.
همه نوع خواب هم دیدم ، اول شخص، سوم شخص،
خواب خوب، خواب بد،
خواب جاهای آشنا، جاهای نا آشنا
ولی راستش دنبال تعبیرشون نمیرم اینقد که خواب میبینم، مگه خوابهای خاص
۱۳:۵۲, ۱۸/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #26

سلام...یه مدل خواب هست که من شنیدم که بعضی ها حوادث آینده رو در خواب میبینند و بعدا که اتفاق میوفته یادشون میاد که خوابشو قبلا دیدن یه مدلی ها هم هستن بعضی ها شب از بلندی تو خواب پرت میشن میخورن زمین...Big Grin
۱۳:۵۵, ۱۸/اسفند/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/اسفند/۹۳ ۱۳:۵۷ توسط Ye Rahgozar.)
شماره ارسال: #27

(۱۸/مهر/۹۳ ۲۰:۳۰)دل خسته نوشته است:  سلام
شاید بشه در زمان حرکت کنی و ابن سینا رو در اون زمان ببینی ، اما نمیتونی روح که کنترلش دست الله هست رو بدون اجازه الله احضار کنی!
روح اموات قدرتش بیشتر از روح ما است ، و اصلا ما قدرت کنترل ارواج رو نداریم ، خصوصا ارواح انسان های بزرگ،مگر این که ما ولی خدا باشیم و خدا این قدرت رو به ما بده.
ولی خوب شاید بشه با ارواح زندگان تماس برقرار کرد.
ما تو درک کامل بدیهیات(محسوسات) هم موندیم، اونوقت این دوستمون احاطه ی کامل به عالم ارواح دارند! دست مریزاد!
۱۶:۰۸, ۱۸/اسفند/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/اسفند/۹۳ ۱۶:۱۶ توسط قلب.)
شماره ارسال: #28
آواتار
(۲۷/آذر/۹۳ ۰:۱۰)"شهید نوشته است:  بچه ها من یک بار شب گناه کردم بعد شب خواب عجیبی دیدم
خواب دیدم حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اومد و دست منو بوسید و رفت . به نظر شما این معنیش چی میتونه باشه؟
البته احساس میکنم تو خواب و بیداری بودم
سلام
البته ببخشید اینو میگم ولی حتما شیطان بوده که به خاطر گناه دستت رو بوسیده
آخه حبیب الله میاد دست منو شما رو میبوسه
از شما بیشتر توقع میرفت

(۱۱/آبان/۹۳ ۱۶:۵۵)نورالسادات نوشته است:  سلام

ممنون ازشما به مطالب مفیدی دررابطه باخواب درارسال اول تاپیکتان اشاره کردید.

دقیا من هم بیشتر خوابهایی که میبینم به حالت شماره ۶نزدیک است یعنی می توانم کنترل کنم وحتی پیش آمده که درخوابی که میدیدم خبرناگواری درمورد عزیزانم کسی ازاقوام به من داده امامن ناراحت نشده ام ودرعالم خواب اوازمن باحالت تعجب وناراحتی میپرسه وااااا ناراحت نشدی ازاین اتفاق!!!!! ومن باخنده به اون جواب دادم که:نترس ,هول نکن این خوابه,من دارم خواب میببنمBig GrinCool

خیلی ترسناکم نه؟
سلام
گفته میشه شیاطین برای آزار دادن در خواب ما میان و مرگ یکی از عزیزانمون رو بازسازی می کنن
شما هم خوب مقابله کردیدا خخخخخخ
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali0077
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا