|
روح انسان مذکر است یا مؤنث؟
|
|
۱۷:۵۴, ۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
آیتالله عبدالله جوادی آملی در نوشتاری اصل خلقت زن و مرد را از نگاه قرآن تشریح کرد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بخشی از نوشتار این مرجع تقلید به شرح ذیل است: «زن یا مرد بودن، مربوط به پیکر است؛ نه جان و روح. همچنین تعلیم، تربیت، تهذیب و تزکیه ویژه نفس است و نفس غیر از بدن و نیز بدن غیر از نفس است و شاگرد کلاس درس قرآن روح است، نه بدن؛ روح نیز نه زن و نه مرد است. ذات اقدس الهی میفرماید: ﴿ونفس وما سوّاها ٭ فألهمها فجورها وتقواها﴾1. این نفس، نه مذکر است و نه مؤنث. همچنین میفرماید: ﴿فإذا سَوّیته ونفخت فیه من روحی﴾2. روح از آن جهت که موجود مجرد است، اندامی ندارد تا مذکر یا مؤنث باشد. نیز میفرماید: ﴿یا أیها الإنسان إنّک کادح إلی ربّک کدحاً فملاقیه﴾3؛ ای انسان، تو سالک الیالله هستی. بدن سفر نمیکند تا سالکان دو صنف باشند: بعضی زن و بعضی مرد! سالک الیالله، روح است و روح، نه مؤنث است و نه مذکر. این از معارف بلندی است که خدای سبحان قرآن کریم را برنامه درسی قرار داد و خود را معلّم معرفی کرد؛ ﴿الرّحمن ٭ علّم القران﴾4 و آن شاگردی که قرآن را فرامیگیرد، روح است؛ نه تن. انسان در عالم رؤیا که تن را رها میکند و بسیاری از مسائل برای او حل میشود، آنجا نه مذکر است و نه مؤنث. در عالم رؤیا چون عالم برزخ است، بدن برزخی انسان را همراهی میکند، امّا جان او که میفهمد، نه مذکر است و نه مؤنث.» منابع: 1 سوگند به نفس و آنکه آن را درست کرد! سپس گناهکاری و تقوایش را الهام کرد (سوره شمس، آیات 87). 2 پس وقتی آن را درست کردم و از روح خود در آن دمیدم (سوره حجر، آیه 29). 3 ای انسان! حقاً تو به سوی پروردگار خود به سختی در تلاشی و او را ملاقات خواهی کرد (سوره انشقاق، آیه 6). 4 سوره الرحمن، آیات21. (5)زن در آینه جلال و جمال- ص 80 |
|||
|
|
۲۱:۳۵, ۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
نقل قول:زن یا مرد بودن، مربوط به پیکر است؛ نه جان و روح.یعنی روح ما مونث یا مذکر نیست!!!! واقعااا؟ یه سوال توی اون دنیا فقط روح ما هست و جسم ما نیست دیگه؟ در عالم برزخ چی؟ |
|||
|
|
۲۱:۵۹, ۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
نقل قول:روح یک موجود مجرد(غیرمادی) هست ودر موجود مجرد مذکر ومونث معنی نداره! وقتی که از این دنیا(عالم ماده) رفتیم این جسم مادی هم در همین دنیا باقی می ماند و اون معاد جسمانی که مطرح هست با جسم "مثالی" تحقق می یابد برای تقریب به ذهن گفته اند همون جسمی که در خواب مشاهده میکنید! |
|||
|
|
۱۲:۰۸, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
یک سوال من اینو قبول دارم اما چرا خصوصیات روحی ما انسان ها از نظر زن و مرد بودن با هم فرق داره ؟
|
|||
|
|
۱۲:۳۹, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۱۰/تیر/۹۲ ۱۲:۰۸)ضحی نوشته است: یک سوال من اینو قبول دارم اما چرا خصوصیات روحی ما انسان ها از نظر زن و مرد بودن با هم فرق داره ؟سلام روحياتي كه شما ميفرماييد بيشتر جنبه جسمانيت داره و به خلق و خوي جسماني مربوط ميشه . اين مسائل جداي مسائل روح در عالم ديگر است. ما تو اين دنيا به برخي از اخلاقيات هم به اشتباه ميگيم روحيه ما اينجوريه يا روح و روانم اينو ميخواد در صورتي كه اين موارد جسمانيه و ربطي به روح واقعي ما نداره. براي اطلاعات بيشتر به كتابهاي آيت الله جوادي آملي مراجعه فرماييد. |
|||
|
|
۱۲:۵۳, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۱۰/تیر/۹۲ ۱۲:۰۸)ضحی نوشته است: یک سوال من اینو قبول دارم اما چرا خصوصیات روحی ما انسان ها از نظر زن و مرد بودن با هم فرق داره ؟سلام در تکمیل فرمایشات دوستمون ، خیلی از حالات رفتاری ما که به حالات روحی نسبت داده میشه به هورمون هامون ربط داره،مثلا اینکه شجاعت اقایان از خانم ها بیشتره،یا اینکه خانم ها حساس ترند و ... من اون زمانی که در خواب هام دقت میکردم،خیلی از صفت های این دنیام رو نداشتم،یعنی اگه تو خوابهاتون دقیق شید اونجا متوجه میشید که جنسیت ندارید علاوه بر اون در اوایل سوره نساء گفته شده که همه رو از نفس واحد خلق شدن متقضیات عالم باعث میشه که زوج باشیم |
|||
|
|
۱۳:۴۴, ۱۰/تیر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۲ ۱۳:۴۶ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
ببخشید اگه اون دنیا روح نه مونثه و نه مذکر پس چه جوری اون دنیا ازدواج میکنن؟ اصلا دارییییییییم؟ پس قضیه ی حوررری ها چی میشه؟
![]() یعنی اون دنیا از قیافه ی روح تشخیص نمیدن که فلانی مرده یا زنه؟ یعنی شکل روح زن و مرد مثل الان نیست؟ یعنی اون دنیا قیافه ما چه جوری میشه ؟
|
|||
|
|
۱۴:۲۶, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
چرا پاک شد؟دوباره مینویسم ![]() چه سوالای خوب و سختی اهل فن هاش لطفا جواب بدن،روشن شیم ازدواج رو اون دنیا داریم و حتی اگه زن و شوهری مومن باشن و بخوان اون دنیا هم باهمند من فکر میکنم منظور اون روحی هست که خدا در انسان دمیده،اون جنسیت نداره و البته گویا زوجیت با زن و مرد متفاوته |
|||
|
|
۱۴:۳۷, ۱۰/تیر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۲ ۱۴:۳۹ توسط ahmad1300.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۱۰/تیر/۹۲ ۱۳:۴۴)مهدی2012 نوشته است: ببخشید اگه اون دنیا روح نه مونثه و نه مذکر پس چه جوری اون دنیا ازدواج میکنن؟ اصلا دارییییییییم؟ پس قضیه ی حوررری ها چی میشه؟ سلام مرد مومن اون دنیا که روحت زندگی نمیکنه معاد جسمانی و روحت مثل این دنیا به جسمت برمیگرده |
|||
|
|
۱۴:۴۹, ۱۰/تیر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۲ ۱۴:۵۱ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
fatemeh-55 نوشته است:وقتی که از این دنیا(عالم ماده) رفتیم این جسم مادی هم در همین دنیا باقی می ماند ahmad1300 نوشته است:سلام مرد مومن اون دنیا که روحت زندگی نمیکنه معاد جسمانی و روحت مثل این دنیا به جسمت برمیگرده ![]() آخر چی شد؟ |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

؟
چرا پاک شد؟