کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
روح انسان مذکر است یا مؤنث؟
۱۷:۵۴, ۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در نوشتاری اصل خلقت زن و مرد را از نگاه قرآن تشریح کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بخشی از نوشتار این مرجع تقلید به شرح ذیل است:

«زن یا مرد بودن، مربوط به پیکر است؛ نه جان و روح. همچنین تعلیم، تربیت، تهذیب و تزکیه ویژه نفس است و نفس غیر از بدن و نیز بدن غیر از نفس است و شاگرد کلاس درس قرآن روح است، نه بدن؛ روح نیز نه زن و نه مرد است.

ذات اقدس الهی می‏‌فرماید: ﴿ونفس وما سوّاها ٭ فألهمها فجورها وتقواها﴾1. این نفس، نه مذکر است و نه مؤنث. همچنین می‏‌فرماید: ﴿فإذا سَوّیته ونفخت فیه من روحی﴾2. روح از آن جهت که موجود مجرد است، اندامی ندارد تا مذکر یا مؤنث باشد. نیز می‏‌فرماید: ﴿یا أیها الإنسان إنّک کادح إلی ربّک کدحاً فملاقیه﴾3؛ ای انسان، تو سالک الی‏‌الله هستی. بدن سفر نمی‏‌کند تا سالکان دو صنف باشند: بعضی زن و بعضی مرد! سالک الی‏‌الله، روح است و روح، نه مؤنث است و نه مذکر.

این از معارف بلندی است که خدای سبحان قرآن کریم را برنامه درسی قرار داد و خود را معلّم معرفی کرد؛ ﴿الرّحمن ٭ علّم القران﴾4 و آن شاگردی که قرآن را فرامی‏‌گیرد، روح است؛ نه تن. انسان در عالم رؤیا که تن را رها می‏‌کند و بسیاری از مسائل برای او حل می‏‌شود، آنجا نه مذکر است و نه مؤنث. در عالم رؤیا چون عالم برزخ است، بدن برزخی انسان را همراهی می‏‌کند، امّا جان او که می‏‌فهمد، نه مذکر است و نه مؤنث.»

منابع:

1 سوگند به نفس و آنکه آن را درست کرد! سپس گناهکاری و تقوایش را الهام کرد (سوره شمس، آیات 87).

2 پس وقتی آن را درست کردم و از روح خود در آن دمیدم (سوره حجر، آیه 29).

3 ای انسان! حقاً تو به سوی پروردگار خود به سختی در تلاشی و او را ملاقات خواهی کرد (سوره انشقاق، آیه 6).

4 سوره الرحمن، آیات21.

(5)زن در آینه جلال و جمال- ص 80

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آلاله ، یاســین ، مهدی2012 ، 313flowers ، mohammadhadi ، ضحی ، 59-11(یامهدی) ، fiftynine ، حسن.س. ، مجتبی110
۲۱:۳۵, ۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
نقل قول:زن یا مرد بودن، مربوط به پیکر است؛ نه جان و روح.
یعنی روح ما مونث یا مذکر نیست!!!! واقعااا؟

یه سوال توی اون دنیا فقط روح ما هست و جسم ما نیست دیگه؟ در عالم برزخ چی؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ضحی ، مصطفي مازح7610
۲۱:۵۹, ۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
نقل قول:
یعنی روح ما مونث یا مذکر نیست!!!! واقعااا؟

یه سوال توی اون دنیا فقط روح ما هست و جسم ما نیست دیگه؟ در عالم برزخ چی؟
روح یک موجود مجرد(غیرمادی) هست ودر موجود مجرد مذکر ومونث معنی نداره!

وقتی که از این دنیا(عالم ماده) رفتیم این جسم مادی هم در همین دنیا باقی می ماند

و اون معاد جسمانی که مطرح هست با جسم "مثالی" تحقق می یابد

برای تقریب به ذهن گفته اند همون جسمی که در خواب مشاهده میکنید!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، fazel ، mohammadhadi ، مهدی2012 ، ضحی ، مصطفي مازح7610
۱۲:۰۸, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
یک سوال من اینو قبول دارم اما چرا خصوصیات روحی ما انسان ها از نظر زن و مرد بودن با هم فرق داره ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصطفي مازح7610 ، 59-11(یامهدی) ، مهدی2012
۱۲:۳۹, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
(۱۰/تیر/۹۲ ۱۲:۰۸)ضحی نوشته است:  یک سوال من اینو قبول دارم اما چرا خصوصیات روحی ما انسان ها از نظر زن و مرد بودن با هم فرق داره ؟
سلام
روحياتي كه شما ميفرماييد بيشتر جنبه جسمانيت داره و به خلق و خوي جسماني مربوط ميشه . اين مسائل جداي مسائل روح در عالم ديگر است. ما تو اين دنيا به برخي از اخلاقيات هم به اشتباه ميگيم روحيه ما اينجوريه يا روح و روانم اينو ميخواد در صورتي كه اين موارد جسمانيه و ربطي به روح واقعي ما نداره.
براي اطلاعات بيشتر به كتابهاي آيت الله جوادي آملي مراجعه فرماييد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، سید ابراهیم ، مهدی2012 ، ضحی
۱۲:۵۳, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
(۱۰/تیر/۹۲ ۱۲:۰۸)ضحی نوشته است:  یک سوال من اینو قبول دارم اما چرا خصوصیات روحی ما انسان ها از نظر زن و مرد بودن با هم فرق داره ؟
سلام
در تکمیل فرمایشات دوستمون ، خیلی از حالات رفتاری ما که به حالات روحی نسبت داده میشه به هورمون هامون ربط داره،مثلا اینکه شجاعت اقایان از خانم ها بیشتره،یا اینکه خانم ها حساس ترند و ...
من اون زمانی که در خواب هام دقت میکردم،خیلی از صفت های این دنیام رو نداشتم،یعنی اگه تو خوابهاتون دقیق شید اونجا متوجه میشید که جنسیت ندارید
علاوه بر اون در اوایل سوره نساء گفته شده که همه رو از نفس واحد خلق شدن
متقضیات عالم باعث میشه که زوج باشیم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012 ، ضحی ، مصطفي مازح7610
۱۳:۴۴, ۱۰/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۲ ۱۳:۴۶ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #7
آواتار
ببخشید اگه اون دنیا روح نه مونثه و نه مذکر پس چه جوری اون دنیا ازدواج میکنن؟ اصلا دارییییییییم؟ پس قضیه ی حوررری ها چی میشه؟ Huh

یعنی اون دنیا از قیافه ی روح تشخیص نمیدن که فلانی مرده یا زنه؟ یعنی شکل روح زن و مرد مثل الان نیست؟ یعنی اون دنیا قیافه ما چه جوری میشهDodgy؟Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، ضحی
۱۴:۲۶, ۱۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
Sad چرا پاک شد؟
دوباره مینویسمSad
چه سوالای خوب و سختی
اهل فن هاش لطفا جواب بدن،روشن شیم
ازدواج رو اون دنیا داریم و حتی اگه زن و شوهری مومن باشن و بخوان اون دنیا هم باهمند
من فکر میکنم منظور اون روحی هست که خدا در انسان دمیده،اون جنسیت نداره
و البته گویا زوجیت با زن و مرد متفاوته
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012 ، ضحی
۱۴:۳۷, ۱۰/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۲ ۱۴:۳۹ توسط ahmad1300.)
شماره ارسال: #9

(۱۰/تیر/۹۲ ۱۳:۴۴)مهدی2012 نوشته است:  ببخشید اگه اون دنیا روح نه مونثه و نه مذکر پس چه جوری اون دنیا ازدواج میکنن؟ اصلا دارییییییییم؟ پس قضیه ی حوررری ها چی میشه؟ Huh

یعنی اون دنیا از قیافه ی روح تشخیص نمیدن که فلانی مرده یا زنه؟ یعنی شکل روح زن و مرد مثل الان نیست؟ یعنی اون دنیا قیافه ما چه جوری میشهDodgy؟Huh

سلام مرد مومن اون دنیا که روحت زندگی نمیکنه معاد جسمانی و روحت مثل این دنیا به جسمت برمیگرده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، ضحی ، مصطفي مازح7610
۱۴:۴۹, ۱۰/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۲ ۱۴:۵۱ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #10
آواتار
fatemeh-55 نوشته است:وقتی که از این دنیا(عالم ماده) رفتیم این جسم مادی هم در همین دنیا باقی می ماند

ahmad1300 نوشته است:سلام مرد مومن اون دنیا که روحت زندگی نمیکنه معاد جسمانی و روحت مثل این دنیا به جسمت برمیگرده

Huh
آخر چی شد؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، ضحی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا