|
ما از تبار قریشیم!! جمله ای منتسب به امام حسین (علیه السلام)
|
|
۵:۰۷, ۱۶/تیر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۲ ۲۱:۱۸ توسط Reza71.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
اول از همه لازم میدونم این مورد رو بیان کنم که این مطالب رو قرار دادم تا اگه زمانی شما هم با اینگونه صحبتها در پیرامون خودتون رو به رو شدید بتونید به اونها مستدل جواب بدید و حقیقت رو اشکار کنید. ضمنا این مطالب جدید نیستن.
دروغی وقیحانه برای خراب کردن وجهه ی امام سوم در منظر شیعیان
گفته میشود امام حسین فرموده که دوستان ما اعراب و دشمنان ما ایرانیان هست و بعدش باید ایرانیان را کشت و همسرانشان را به اسارت گرفتو برای این کارشان استناد به کتاب سفینه البحار مرحوم شیخ عباس قمی میکنند ما با هم مرور میکنیم و دو مطلب را با هم تطبیق میدهیم . من متن کامل بخش عربی که در عکسی که جاعلا ن آورده اند برای شما نقل میکنم و بعد اصل این روایات را با هم مرور میکنیم و بعدا ببینیم حقیقت کجاست در این عکس کذائی اینگونه آمده ![]() ما از تبار قریشیم و و هواخواهان ما عرب و دشمنان ایرانی ها هستند.روشن است که هر عربی ازهر ایرانی بهتر و بالاترو هر ایرانی ازدشمنان ماهم بدتر است.ایرانی ها را باید دستگیر کرد . و به مدینه آورد و زنانشان را بفروش رسانید و مردانشان را به بردگی و غلامی اعراب گماشت... این مطالبی که در این عکس نوشته شده و با ناشی گری ویرایش شده اولا ترجمه ای که در زیر متن عربی آمده ترجمه مرحوم شیخ عباس قمی نیست بلکه جاعلان و دروغگویان با ناشی گری ترجمه کرده اند و در ثانی این ترجمه با متن عربی ارتباطی ندارد ![]() در بخش اول مرحوم شیخ عباس قمی نوشتند : در فضائل عجم: س، [تفسير القمي] وَ لَوْ نَزَّلْناهُ عَلى بَعْضِ الْأَعْجَمِينَ فَقَرَأَهُ عَلَيْهِمْ ما کانُوا بِهِ مُؤْمِنِينَ قَالَ الصَّادِقُ ع لَوْ نُزِّلَ الْقُرْآنُ عَلَى الْعَجَمِ مَا آمَنَتْ بِهِ الْعَرَبُ وَ قَدْ نُزِّلَ عَلَى الْعَرَبِ فَآمَنَتْ بِهِ الْعَجَمُ فَهَذِهِ فَضِيلَةُ الْعَجَم الخ مع، [معاني الأخبار] بِالْإِسْنَادِ الْمُتَقَدِّمِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ يُوسُفَ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ جَبَلَةَ عَنْ ضُرَيْسِ بْنِ عَبْدِ الْمَلِکِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَقُولُ نَحْنُ قُرَيْشٌ وَ شِيعَتُنَا الْعَرَبُ وَ عَدُوُّنَا الْعَجَمُ بيان و شيعتنا العرب أي العرب الممدوح من کان شيعتنا و إن کان عجما و العجم المذموم من کان عدونا و إن کان عربا ۴۷ سوءالرای الثانی (عمر)فی الاعاجم قب(مناقب) ما ورد بسبي الفرس إلى المدينة أراد عمر أن يبيع النساء و أن يجعل الرجال عبيد العرب، و عزم على أن يحمل العليل و الضعيف، و الشيخ الکبير في الطواف و حول البيت علی ظهورهم، فقال أمير المؤمنين عليه السّلام: إن النبي صلّى اللّه عليه و آله قال: أکرموا کريم قوم، و إن خالفوکم، و هؤلاء الفرس حکماء کرماء، فقد ألقوا إلينا السلام و رغبوا في الاسلام، و قد أعتقت منهم لوجه اللّه حقي و حق بني هاشم فقالت المهاجرون و الأنصار قد وهبنا حقنا لک يا أخا رسول الله همانطور که میبینید در اصل مطلب چقدر اینها تصرف کردند و سر و ته مطلب را پاک نمودند و فقط به همان اندازه ای که قصد تحریک ایرانیان را داشتند اکتفا نموده اند و در اون بخش آوردند اولا در این مطلب عجم آورده مقابل عرب و عجم "به غیر عرب" گفته میشود هر کسی که عرب نباشد به فارس و ترک و لر و کرد و رومی و افریقائی غیر عرب و انگلیسی و غیره پس ترجمه عرب به فارس عمدی بوده برای تحریک ایرانیان ثانیا در این روایت میفرماید که ما اهلبیت از قریش هستیم و هر کسی که ما را دوست داشته باشد عرب هست و هر کس که ما را دشمن بدارد عجم هست. و امام بیان نمیکند ایرانیان دشمن هستند بلکه میفرماید هر کسی شیعه ما باشد حتی اگر زبانش عربی نباشد باز در شرافت با ما شریک هست و هر کسی که ما را دشمن بدارد گرچه از اعراب باشد ولی در شرافت با ما شریک نیست. ![]() مطلب سوم بخش بعدی روایت هست که حکایتی را در مورد زمانی که عمر اسرای ایرانی را وارد مدینه کرد و خواست که زنان اسرای ایرانی را بفروش برساند و مردانشان را برده اعراب قرار بدهد و چنين قصد داشت که اسراى ايرانى، عربهای ناتوان و عليل و پيرمردان عرب را، در طواف، و اطراف بيت، در پشت خود حمل کنند. امير مؤمنان عليه السّلام فرمود: پيامبر اکرم صلّى اللَّه عليه و آله گفتند: عزيز يک ملت را گرامى بداريد گر چه با شما مخالف باشند و اين ايرانيان، دانشمند و کريم هستند و به اطاعت ما در آمدهاند، و مايل هستند دين اسلام را بپذيرند من حق خودم، و حق بنى هاشم را در راه خدا آزاد کردم همانطور که دیدیم نه تنها در این روایت هیچ تحقیری برای ایرانیان بیان نشده بلکه از ایرانیان حضرت علی علیه السلام تعریف و تمجید نموده هست و ایرانیان را حکیم و اندیشمند و دانشمند توصیف نموده و این تکریم و شرافتیست برای ایرانیان از زبان مبارک حضرت علی علیه السلام متن اصلی سوال: [b]جمله از از حسین بن علی (علیه السلام) نوشته بود که ((ما از تبار قریشیم و هواخواهان عرب و دشمنان ما ایرانی ها هستند.واضح است که هر عربی از هر ایرانی بهتر و هر ایرانی از دشمنان ما بدتر.ایرانی ها را باید به مدینه آورد و زنانشان را به فروش رساند و مردانشان رو به بردگی گماشت )) سند آن هم کتاب سفینه البحار و مدینه الاحکام و الاثار نوشته مرحوم شیخ عباس قمی صفحه 164 پاسخ :
با عرض سلام و تحیت. دوست محترم! ما نمی دانیم چه كسی متن عربی ذكر شده در ذیل واژه "عجم" از كتاب "سفینة البحار" را این گونه ترجمه كرده است؟! بهتر است نگوییم ترجمه، بلكه بگوییم یك سری جملات و تعابیری از خودش به هم بافته است، و بدون این كه اندكی آگاهی از متون عربی داشته باشد، آن را ترجمه حدیث نشان داده است. در كتاب "سفینة البحار"، نوشته شیخ عباس قمی(رحمة الله علیه)، ج2، ص164، ذیل واژه "عجم" این گونه آمده است: راوی می گوید: "سمعت أباعبدالله(علیه السلام) یقول: نحن قریش وشیعتنا العرب وعدونا العجم"، یعنی امام فرمود: ما از قریش هستیم و پیروان ما عرب هستند و دشمنان ما عجم هستند. نكات قابل توجه در این حدیث به قرار زیر است: اولاً: اباعبدالله(علیه السلام) در روایات، منظور امام صادق(علیه السلام) است، نه امام حسین(علیه السلام). ثانیاً: واضح و روشن است كه هیچ گاه این گونه نبوده كه هر عربی پیرو اهل بیت باشد و هر عجمی دشمن آنان؛ و این مطلب بر همه كس روشن است، چه برسد به امام. لذا نمی توان چنین مطلبی را از گفته امام برداشت كرد؛ بلكه تاریخ در خصوص ایرانیان و حتی در زمان حیات اهل بیت نشان می دهد كه آنان از بیشترین علاقمندان به خاندان اهل بیت(علیه السلام) بوده اند. ضمنا عجم خصوص ایرانیان نیستند، بلكه هر غیرعرب، در زبان عربی، عجم نامیده می شود؛ اگر چه گاه از عجم، مصداقا ایرانیان قصد می شوند، واین قرینه می خواهد. ثالثاً: خود مرحوم مجلسی در بحار الانوار توضیح می دهد كه فرمایش امام به شرح ذیل است: "بیان: أی العرب الممدوح من كان من شیعتنا وإن كان عجماً، والعجم المذموم من كان عدونا وإن كان عرباً" یعنی منظور امام این است كه عربی كه ممدوح و پسندیده است كسی است كه از شیعیان ما باشد، اگر چه در اصل عجم بوده و اهل فارس؛ و عجمی كه مذموم و ناپسند است كسی است كه دشمن ما باشد، ولو این كه عرب باشد. حاصل نظر مرحوم مجلسی این است ـ كما این كه با توجه به قرائن تاریخی و ملاحظه روایاتی كه در مدح ایرانیان آمده، برداشت صحیح هم از روایت همین است ـ که ملاك شیعه و پیرو امام بودن مهم است. آن كسی ممدوح و سزاوار مدح است كه شیعه اهل بیت باشد، خواه عرب باشد و یا عجم، و آن كسی مذموم و سزاوار مذمت است كه دشمن اهل بیت باشد، چه عرب باشد و چه عجم. و عبارت امام(علیه السلام) تعبیری استعاری از این مطلب است. شیخ عباس قمی در ادامه مطلب، بیانی می آورد راجع به بدبینی و سوء نیت خلیفه دوم نسبت به عجم ها، و نقل می كند كه وقتی گروهی از اهل فارس و عجم ها را به مدینه آوردند، خلیفه دوم می خواست زن های آنان را بفروشد و مردان آنان را غلام اعراب نماید، یا آنها را موظف كند تا افراد علیل و ضعیف و پیر را در هنگام طواف بر دوش خود حمل نمایند؛ تا این كه امام علی(علیه السلام) فرمودند: "انّ النبی(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قال: أكرموا كریم قوم وإن خالفوكم وهؤلاء الفرس حكماء كرماء فقد ألقوا إلینا السلام ورغبوا فی الإسلام، و قد أعتقت منهم لوجه الله حقی وحق بنی هاشم… " یعنی رسول اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: "احترام بگذارید به كسانی كه نزد قوم خود محترم هستند، اگر چه مخالف شما باشند؛ و آنان اهل فارس هستند و بزرگوار و با احترام. آنان نسبت به ما دشمنی ندارند و متمایل به اسلام هستند؛ و من برای رضای الهی آن مقدار كه حق خودم و بنی هاشم است را در راه خدا می بخشم و آنان را آزاد می كنم… در نوشته ای که شما آورده اید این قسمت ضمن حدیث آورده شده، و این صحیح نیست. در ذیل همین واژه "عجم" روایات زیادی از اهل بیت در مورد مقام و شأن والای عجم ها ـ وبه قرائن مراد اهل فارس است كه همان ایرانی ها باشند ـ وارد شده است؛ مانند این روایت كه از امام باقر(علیه السلام) نقل شده است كه اصحاب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) سیصدوسیزده مرد هستند كه از عجم می باشند.(سفینةالبحار، ج2، ص165) و یا این كه در روایت دیگری از رسول اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آمده است كه: "اگر ایمان معلق در ثریا(آسمان ها) هم باشد، مردانی از عجم به آن دست می یابند ـ (همان) ـ و روایات دیگر كه مجال ذكر آن نیست. متن اصلی |
|||
|
|
۱۱:۴۹, ۱۶/تیر/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
در واقع چیزی که دینتون رو خراب کرده همین برداشت ها و تفسیرهای چند گانه از صحبت های بزرگانتون هست،اگه یه تفسیر و برداشت واحد بود به جد میشه گفت که هیچ مشکلی الان تو کشورای اسلامی نداشتیم
|
|||
|
۱۴:۰۴, ۱۶/تیر/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۱۶/تیر/۹۲ ۱۱:۴۹)anti نوشته است: در واقع چیزی که دینتون رو خراب کرده همین برداشت ها و تفسیرهای چند گانه از صحبت های بزرگانتون هست،اگه یه تفسیر و برداشت واحد بود به جد میشه گفت که هیچ مشکلی الان تو کشورای اسلامی نداشتیم سلام من متوجه نشدم دقیقا که منظورتون چی بوده و به کدم قسمت از این نوشته ها ارتباط داشت. این مطالب رو من خودم وقتی باهاش برخورد کردم از چند نفر دربارشون پرسیدم و جوابهاشون تقریبا همین بود. متن اول فقط داره دروغ بودن ترجمه و مطلب رو بیان میکنه و متن دوم نشون میده که جمله اصلا از امام حسین نیست. کسانی هم که الان دارن رو این طور مطالب و مطالب دروغین دیگه مانور میدن رو ببینید کیان. |
|||
|
|
۱۶:۵۰, ۱۷/تیر/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
باسلام!
واقعازحمت reza71 جای تشکر داره چون اینکارهاروفقط انسان های باایمان قوی انجام میدهند چون کار زحمتیست و همچنین نیازبه علم و دانش بالایی دارد.واین نکته روهم بایددرنظرداشته باشیم که کسانی که بدون فهمیدن درست یه مطلب درموردش قضاوت میکنند زیادهستند.درجواب دوستمونanti نیز باید بگم که ما با تفسیرها جلو نمیریم که بخوان مشکل ساز باشند ما با اصل کار و اون اصل حدیث و یامطلب جلومیریم و الحمدلله توی این موضوع هم انسان هایی داریم که سطح سوادشون دست نیافتنیست واین رو هم اضافه میکنم که مشکلات کشورهای اسلامی چندان ربطی به تفسیرهای سخن بزرگانمون نداره.یه مشکلیه که تقریبا همه کشورهاهم یه مشکل واحد دارند.شبیه به مشکلی که سال88برای ایران برنامه ریزی شده بود. پس اینهابه دین زیادربطی نداره کسانی که برنامه ریز این مشکلات هستند،دین رو بهانه قرارمیدن.درضمن هرموقع باهمچین تفاسیری که خلاف عقل رو شرح میده روبرو شدید،اول دنبال مفسرش بگردید بعد قضاوت کنید. باتشکر! |
|||
|
|
۱۶:۵۷, ۱۷/تیر/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
فکر میکنم دروغ بودن این مطلب واضح باشه چون غیر ممکن هست طرز فکر شخصی در مورد ایرانیان اینطور باشه و بیشترین منتقم های اون شخص ایرانی باشن
|
|||
|
|
۱۹:۲۸, ۱۷/تیر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۲ ۲۲:۰۸ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۱۶/تیر/۹۲ ۱۱:۴۹)anti نوشته است: در واقع چیزی که دینتون رو خراب کرده همین برداشت ها و تفسیرهای چند گانه از صحبت های بزرگانتون هست،اگه یه تفسیر و برداشت واحد بود به جد میشه گفت که هیچ مشکلی الان تو کشورای اسلامی نداشتیم بسم الله الرحمن الرحیم کاملا مشخصه که مقصر این همه اختلاف و سوء تفاهم کدام افراد هستند ولی... و نرى (فرعون) و (هامان) و (جنودهما) منهم ما كانوا يحذرون ----- خیلی مطلبتون خوب بود آقا رضا اگر میشه کمی رنگارنگ و قسمت قسمتش کنید که بشه با حوصله و دقت بیشتری خواند |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| (A+)چرا و چگونه سيّدالشّهدا (علیه السلام) تنها شد (مقاله ویژه!!!)# | علی 110 | 14 | 13,486 |
۲۶/فروردین/۹۷ ۱۴:۳۷ آخرین ارسال: imaneavare_59 |
|
| طی الارض و عبور از موانع با توسل به امام جواد (علیه السلام ) | آفتاب | 22 | 11,120 |
۸/فروردین/۹۷ ۰:۴۰ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| چرا مدت سوگواری امام حسین ع طولانی است؟ | aliabad | 72 | 16,316 |
۲۳/مهر/۹۵ ۲۱:۲۹ آخرین ارسال: aliabad |
|
| زندگی از دیدگاه امام حسین ع | aliabad | 0 | 1,188 |
۱۲/مهر/۹۵ ۱:۱۶ آخرین ارسال: aliabad |
|
| چرا پرچم گنبد حرم امام حسین علیه السلام سرخ است؟ | در جستجوی سختی | 2 | 2,230 |
۱۰/آبان/۹۴ ۱۵:۱۱ آخرین ارسال: Mohammad Trust |
|
| امام علی (علیه السلام) از نگاه دانشمندان | bahareh | 1 | 1,927 |
۲۱/شهریور/۹۴ ۱۹:۱۱ آخرین ارسال: Bamdaad |
|
| عدل علی {علیه السلام}... {قضاوتهاى حضرت} | بچه های گمنام | 36 | 11,610 |
۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۱۲ آخرین ارسال: بچه های گمنام |
|

![[تصویر: hossein.jpg]](http://haghjo.org/images/magalat_/hossein.jpg)
![[تصویر: 1z.jpg]](http://haghjo.org/images/magalat_/1z.jpg)
![[تصویر: 1b.jpg]](http://haghjo.org/images/magalat_/1b.jpg)