کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: *به نظر شما جهل نوین نتیجه چیست؟؟؟ *
نا آگاهی و دوری از معارف مورد نیاز انسان
به بن بست رسیدن بشریت
تمام شدن ایدئولوژی هایی که هدف زندگی را تعیین میکنند
ترس انسان از رویارویی عقل و جهل
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
===بحث مهم : جهل نوین چیست ؟؟===
۲۳:۰۹, ۲۴/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۲ ۲۳:۲۶ توسط faateme-313.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

قال الامام علی – علیه السلام – : الجهلُ مُمِیتُ الأَحْیَاءِ و مُخَلِّدُ الشَقَاءِ.«غرر الحکم، ح ۱۴۶۴»امام علی – علیه السلام – فرمود: جهل مایه مرگ زندگان و جاودانی بدبختی است.

سلام و عرض ادب خدمت همسنگران گرامی
بدون مقدمه میرویم سر بحث اصلی ,طبق حدیثی که خدمتتون عارض شدم در نظر معصوم جهل نوعی مرگ و باعث جاودانی بدبختی است همانطور که امیر ملک کلام در حدیث دیگری می فرمایند:
الْجَهْلُ مَوْتٌ.«غرر الحکم، ح ۱۱۶۲»امام علی – علیه السلام – فرمود: نادانی مرگ است.
و بنا به تعریف بزرگان از جهل که:

مراد از جهل در لسان قرآن و معصومين، عليهم السلام، جهل به امور مادى و قواعد طبيعت نيست.

درست است كه ناآگاهى از اين امور نيز جهل محسوب مى‏شود،
اما مسئله اين است كه با عالم شدن در اين امور هدفى كه پروردگار از علم و معرفت دارد تأمين نمى‏شود.[/b]

[/font]
[font=Tahoma]خداوند علم به اين امور را علم به ظواهر مى‏داند و مى‏فرمايد:«وَعْدَ اللَّهِ لا يُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ. يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غافِلُونَ». «1»خدا اين وعده را داده است و خدا از وعده‏اش تخلف نمى‏كند، ولى بيشتر مردم معرفت و شناخت [نسبت به وفاى قطعى خدا در مورد وعده‏اش‏] ندارند. [تنها] ظاهرى [محسوس‏] از زندگى دنيا را مى‏شناسند و آنان از آخرت [كه سراى ابدى و داراى نعمت‏هاى جاودانى و حيات سرمدى است‏] بى‏خبرند..

آيه شريفه به صراحت بيان مى‏دارد كه در دنيا، عده‏اى امور و روابط مادى را خوب مى‏شناسند، ولى از ديگر معارف غافل و بدان‏ها جاهل‏اند و راهشان به دوزخ ختم مى‏شود.

با توجه به آیه ای که ذکر شد نظر شما درباره جهل نوینی که جامعه ی امروز بشریت را فراگرفته چیست؟ و چه چیزهایی را نشانه جهل می دانید؟

حقیر سعی میکنم در ادامه ی نظرات و بیانات شما عزیزان جهل نوین را شرح دهم .
قال الامام علی – علیه السلام – : الجَهْلُ فی الإِنْسَانِ أَضَرُّ مِن الآکِلَةِ فی الْبَدَنِ.«غرر الحکم، ح ۱۸۳۰»امام علی – علیه السلام – فرمود: جهل برای انسان، زیانبارتر است از خوره برای بدن.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن.س. ، مجید املشی ، ELENOR ، فاطمه خانم ، عبدالرحیم ، ترنم ، شهیدطیبه واعظی ، میلاد.م ، Agha sayyed ، ارش کمانگیر ، سید ابراهیم ، علی 110 ، بیداری12 ، m.hossein ، Asma ، عبدالرحمن ، mahdy30na ، آفتاب
۳:۳۳, ۲۵/تیر/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

در سوره احزاب خداوند به زنان پیامبر میفرمایند سفارشاتی در ایه 32 میکند و سپس در ایه

33 میگوید :

وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَى

در خانه‏هايتان قرار گيريد و مانند روزگار جاهليت قديم زينتهاى خود را آشكار مكنيد

یه نکته که از کلمه اولی یعنی جاهلیت نخستین برداشت میشود جاهلیتی دیگر وجود دارد که حدیثی از پیامبر است

من بین دو جاهلیّت که دومین آن سخت‌تر از اوّلی است، برانگیخته شده‌ام.

و نکته دیگر اینکه زنان همانند برج خود را نشان و زینت های خود را اشکار نمایند یکی از شاخصه های فرهنگهای دوره جهالت می باشد .

یاعلی.

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، میلاد.م ، سید ابراهیم ، faateme-313 ، بیداری12 ، m.hossein ، mahdy30na ، سدرة المنتهی
۱۶:۳۷, ۲۵/تیر/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
با تشکر از شما
یک نمونه اش رو دیروز در بحث طرفداری تیم های فوتبال به یکی از دوستان عرض کردم .

از نظر معصوم :

امام علی(علیه السلام) در پاسخ با این پرسش که بدبخت ترین مردم کیست؟ فرمود: کسی که دین خود را به

دنیای دیگری بفروشد. میزان الحکم , جلد6 , حدیث 9554

حالا نشستی از هیجان سکته هم کردی! چی به تو می رسه این وسط؟!پولشو بقیه چیزارو یکی دیگه میگیره تو میشینی دعوا میکنی که کی سرور کیه ! گفتم که این هیجانات کاذب باعث تحت الشعاع قراردادن اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک میشه و اختلالات جریان خون در مغز و هزار بیماری جسمی و روحی دیگه رو باعث میشه.

اگه معصوم قبول داری که میفرماد :

- با فروگذاشتن کارهای بیهوده خردت کامل می گردد.
امام علی(علیه السلام) , غررالحکم , حدیث 4291
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، بیداری12 ، m.hossein ، حسن.س. ، mahdy30na
۱۷:۲۵, ۲۵/تیر/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
امروز تفسیر یک آیه (که گفته خدا گناهانی رو که فرد به خاطر جهل انجام داده اگه توبه کند می بخشد.) رو نگاه می کردم نوشته بود که جهل تنها این نیست که ندونی یک کار گناه یا عواقب داره. بلکه گاهی می دونی ولی تحت تاثیر غضب یا شهوت فرد باز هم گناه می کنه با این که عالم است به گناه بودنش! این فرد هم جاهل به حساب میاد. واگر توبه کنه مورد قبول خدا واقع میشه. و این که مومن اصولا گناهش این طوریه. ولی نوع دیگر گناه که مومن اونو هرگز انجام نمیده گناه از سر عناد و خبث باطن و ... است که بخشیده نمی شه با توبه.
برای خودم همیشه سوال بود که ماکه می دونیم و گناه می کنیم پس مشمول قبول توبه نیستیم؟ چون جاهل نیستیم که امروز متوجه شدم خیر با این که آگاهیم ولی نافرمانی ما چون براثر غلبه امیال نفسانی است نه از سرعناد ودشمنی باحق، جاهل به حساب می آییم.
شاید این حدیث که شما آوردید نشون بده پیروی از امیال نفسانی یعنی غلبه غضب و شهوت برعقل(جهل) باعث مرگ انسان وبدبختی اش میشه. شاید جهل مدرن هم همین ندانستن راه و روش خودسازی و معرفت نفس باشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faateme-313
۰:۱۰, ۲۶/تیر/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
بحث من سر جهل نوینی هست که امروزه به راه افتاده .
مثل کارهای عجیب غریب از کوه پایین پریدنا عقرب خوردنا و هیجانات کاذب ناشی از طرفداری تیم های ورزشی.

نظراتتون رو بیان کنید .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم
۰:۲۷, ۲۶/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/تیر/۹۲ ۰:۲۸ توسط Asma.)
شماره ارسال: #6

نقل قول: بحث من سر جهل نوینی هست که امروزه به راه افتاده .
مثل کارهای عجیب غریب از کوه پایین پریدنا عقرب خوردنا و هیجانات کاذب ناشی از طرفداری تیم های ورزشی.

نظراتتون رو بیان کنید .

سلام
این کارها که از قدیم وجود داشته و تازگی نداره. به نظر من جهل جدید انفجار اطلاعاته. هیچ زمانی مثل دوران ما انقدر اطلاعات تولید نمی شده.در روز هزاران داده جدید به ذهن ما وارد میشه که اکثرا به درد ما نمی خورن. نصیب ما فقط یک ذهن شلوغه که همه چیز درش هست و در عین حال خالیه. اون چیزی که باید بدونیم رو نمیدونیم و اون چیزی که نیاز به دونستنش نداریم رو میدونیم.
۰:۲۹, ۲۶/تیر/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
یکی از مصادیق این جهل نوین میدونین چیه؟؟مد گرایی!

هر چن وقت یه بار یه چیزی مد میشه،مثلا الان خواننده شدن مده!بعد مد شدن رو میشه تو این جمله خلاصه کرد : هر کی از ننش قهر میکنه میاد "اون مده" میشه!
یه زمانی فوتبالیست شدن مد شده بود یه زمان دیگه بازیگری.بدبختی این مدگرایی ها اینه که بین این شوق همه جوره و بی اساس با استعدادهام گم میشن.ینی تر و خشک میسوزن.

یا علی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا