کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
موسیقی … این آوای حیرت انگیز
۲۰:۰۹, ۲۸/تیر/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: Besm_2.png]

[b]بیشتر افراد جامعه ی امروز ما هر کدام با سلایقی متفاوت انواع موسیقی را دنبال می کنند؛ یکی موسیقی سنتی را ترجیح می دهد، عده ای دیگر نیز به ترانه های پاپ، راک و … علاقه مندند. البته دسته بندی سلایق اینان بسیار گسترده است.

بدون شک یکی از مهم ترین المان های دنیای امروز ما، همین موسیقی است. موسیقی ای که به خصوص در غرب و البته امروز می توان گفت در شرق دور به صورتی جدی دنبال می شود. در کشور ما هم هنرمندان و خوانندگان بسیاری وارد این حوزه ی هنری شده اند. بسیاری از آن ها توانسته اند آثاری فاخر و به یاد ماندنی را از خود بر جای بگذارند.
امروز روی کلام من با شما در مورد انوع کلی موسیقی، از جهت شریعت دینی ماست. چرا که با دانستن این دسته بندی می توان بهتر درباره ی موسیقی تصمیم گرفت. بدون شک هیچ کدام از شما خوانندگان عزیز، دوست ندارید به موسیقی ای گوش دهید که شما را به بیکارگی و دوری از واقعیت های زندگی می کشاند. حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان یک مجتهد دینی، این گونه گفته اند که :
موسیـقی ای کـه انسان را به بیکـــارگی و ابتذال و بـــی حالی و واخوردگی از واقعیـــتـــ های زندگی بکشانــد، حلال نیستــ؛ حـــرام اسـتـــــ.
پیامـبر گرامی (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ما در ارتباط با غناء و موسیقی این گونه بیان داشته اند که:
از غناء و موسیقی دور باشید، چرا که آثار مخربی دارد:
* حیـــــاء را از شما می‌گیرد. * شــهـــوتــــــ را زیاد می‌گرداند. * جوانـــمردی را از بین می‌برد. * همانند شــــــرابـــــ انسان را مست می‌کند. * انسان را وادار به زنــــا می‌کند . پس اگر ناچار به دام موسیقی افتادید آن را از زنان دور نگهدارید چرا که موسیقی غنایی انگیـــزه زنــــا را در انسان ایجاد می‌کند.
در قرآن کریم، در آیه ی ششم از سوره ی مبارکه ی لقمان این گونه آمده است:
[b]«۶» وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْتَرِى لَهْوَ الْحَدِیثِ لِیُضِلَّ عَن سَبِیلِ اللَّهِ بِغَیْرِ عِلْمٍ وَیَتَّخِذَهَا هُزُواً أُوْلَئِکَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِینٌ [/b]

و برخى از مردم، خریدار سخنان بیـــهوده و سرگرم کننده‏انـــد، تا بى هیچ علمى، (دیگران را) از راه خدا گمراه کنند و آن را به مسخره گیرند؛ آنان برایشان عذابى خوار کننده است.
آقای قرائتی در تفسیر این آیه این گونه بیان داشته اندکه:
* کلمه‏ى «لَهْو»، به معناى چیزى است که انسان را از هدف مهم بازدارد. «لهو الحدیث»، به سخن بیهوده‏اى گویند که انسان را از حقّ باز دارد، نظیر حکایات خرافى و داستان‏هایى که انسان را به فساد و گناه مى‏کشاند. این انحراف گاهى به‏خاطر محتواى سخن است و گاهى به‏خاطر اسباب و ملازمات آن از قبیل آهنگ و امور همراه آن.
با توجه به این آیه می شه این طور برداشت کرد که:
* سرمایه‏ گذارى براى مبارزه و تهاجم فرهنگى علیه حقّ، سابقه‏اى طولانى دارد. [b]همچنان که ابر قدرت های غربی، در این حوزه فعالیت های بی شماری انجام داده اند؛ مثلا جشنواره های Eurovision یا حتی فستیوال های EMA و نمونه های ایرنی آن مثل همین Next Persian Star و …
[تصویر: MTV_EMA_Logo.jpg]
[تصویر: eurovision_2013_sublogo_1_.jpg]
* ابزار مخالفان راه خدا، منطق و حکمت نیست، سخنان لهو و بى پایه است. یعنی دشمنان راه من و تو بدون استفاده از راه های حکیمانه و با بهره گیری از المان های گمراه کننده مثل همین موسیقی مبتذل، تلاش می کنند تا جامعه رو به پیچ اشتباهی بکشند! * از دیدگاه اسلام، آهنگ‏هایى که متناسب با مجالس فسق و فجور و گناه باشد و قواى شهوانى را تحریک نماید، حرام استـــ ، ولى اگر آهنگى مفاسد فوق را نداشت، مشهور فقها مى‏گویند: شنیدن آن مجاز است.
هیچ می دانستیــــد غنـــاء از گناهـــان کبــیرهــــ است؟[/B]
امام باقـــرعلیه السلام فرمود: غنا، از جمله گناهانى است که خداوند براى آن وعده‏ى آتش داده است، سپس این آیه را تلاوت فرمود: «و من النّاس من یشترى لهو الحدیث…».(۲۹) بنابراین غنا، از گناهان کبیره است، زیرا گناه کبیره به گناهى گفته مى‏شود که در قرآن به آن وعده‏ى عذاب داده شده است.
اصولا هنر را باید جدی گرفت و باید آن را در هر کجایی که جلوه ی زیبایی داشته باشد ، بکار گرفت. باید کار های هنرمندانه انجام داد. رهبر معظم نظام کشور ما به صراحت هنر و کار هنرمندانه را می پسندند و در یکی از سخنرانی های خود به این موضوع اشاره ای صریح داشته اند. این قسمتی از سخنان ایشان است:
صوت برگرفته از نصر تی وی
به امید ظهورش...Heart
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، Islam ، miafarrow ، Bahar ، فدايي ولايت ، حسن.س. ، هدهد ، heaven ، عبداللهی ، ztb ، کفتر کاکل به سر ، ali.khm ، بیداری12
۰:۲۰, ۲۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام
با تشکر از تاپیک با ارزش
(متاسفانه یا خوشبختانه) موسیقی،امروز به یکی از چیز های مهم در زندگی قشر های مختلف جامعه تبدیل شده.امروزه دیگه از هرکی بپرسین،تقریبا همشون یک خواننده ای مد نظرشون هست که طرفدارشن
مبحث مهمی وجود داره که خیلی ها بهش توجه نمیکنن یا به تمسخر میگیرنش.جدا ازینکه خود موسیقی هم حلال و حرام داره،متن شعر هم حلال و حرام داره.یعنی حتی یک آهنگ غم آلود هم میتونه حرام باشه!
برای مخاطبین امیدوارم که در انتخاب موسیقی ای که گوش میکنن بیشتر دقت کنن و برای خواننده ها هم امیدوارم که حد و حدود هایی که وجودداره رو رعایت کنن،چه در شعری که میخونن و چه در آهنگسازی ها
البته بحث موسیقی به همین ختم نمیشه.اساسا موسیقی (چه حلال و چه حرام) تاثیر های خاصی رو انسان دارن که فکر کنم قبلا تو تالار گفته شده یا من تو موعود خوندم(یادم نیست) !
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، SAViOR ، کفتر کاکل به سر
۶:۳۴, ۲۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #3

بنظرمن هرچیزی برای بدن وذهن انسان مضرباشد حرام میگویند موسیقی ونتهای آن برپایه ریاضی ایجاد شده وبرای مغزماپیامهای آشکارونهانی را داردبعضی ازاین پیامها مفیداست وبعضی مضرحال بعضی برای رساندن پیامهای خودوتاثیرآن ازابزار موسیقی استفاده میکنند چه مثبت ویامنفی بنابراین بایدازدانشمندان وروانشناسان باتخصص درحوزه موسیقی کمک گرفت چون مبحث پیچیده است وصرف اینکه اگرمارا به رقص درآوردخوب نیست کافی نیست (شایدکس دیگری رابرقص درنیاورد)وساده کردن صورت مساله است ببینیدالان علم روانشناسی اثبات کرده دروغ گفتن دربدن انسان ایجادالتهاب میکندپس باعلم جدید پیش رویم البته علمی که صادقانه وباتحقیق وتجارب بی غش همراه باشد!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، فدايي ولايت ، hessam
۱۴:۲۶, ۲۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
با تشکر از این پست خوب
فقط اومدم یه نقل قول کنم
یکی از خوانندگان خوب نسل جوان جمله تامل برانگیزی رو تو یه برنامه گفت که به نظرم کاملا صحت داره . حداقل من تو اطرافیان خودم این موضوع رو خیلی زیاد دیدم.
بابک جهانبخش: مردم بر خلاف گذشته از مسیقی و آهنگ انتظار دیگه دارن . قدیم مردم بیشتر از این که به متن موسیقی و چیزی که خونده میشه توجه کنن بیشتر به سبک موسیقی و آهنگ اون و ساز هایی که استفاده شده توجه میکردن . الان این طور نیست . مردم خیلی وقت ها توجه نمیکننن موسیقی دارای چه آهنگی است یا کی اونو میخونه ، بیشتر به شعر اون و محتواش توجه میکنن.
به نظر من هم این درسته . کار به اون دسته محدود ندارم . اما به نظر من مرم الان دیگه توجه نمیکنن رپ خونده میشه یا پاپ یا راک یا حتی موسیقی سنتی .
متن شعر خیلی مهمه و می تونه حتی یکی از معیار های حلال و حرام بودن یک آهنگ بشه و صرفا رقص آور بودن آن یا نبودنش یا این جور ملاک ها کافی نیس
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، فدايي ولايت ، جویای حقیقت
۱:۵۳, ۳۱/تیر/۹۲
شماره ارسال: #5

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان عزیز :
نماز و روزه هاتون قبول . ما رو هم فراموش نکنین . . .
عنوان بسیار جالبی برای این تاپیک در نظر گرفته شده و واقعا عنوان زیبایی هستش . اما نویسنده یه مقداری عقیده های شخصی خودش رو هم وارد کرده . بحث موسیقی ، یه بحث کاملا پیچیده اس و مسلما تاثیرگذاره . هر کسی در رابطه با موسیقی سلیقه ی خاص خودش رو داره . بنده ی حقیر خیلی کم آهنگ گوش میدم . اما اگه گوش بدم ، معمولا آهنگهای بیکلام اونم با پیانو ، ساکسیفون و فلوت گوش میکنم . اما بعضی اوقات آهنگهای با خواننده هم گوش میدم !!! اما نه هر خواننده ای رو . از خواننده های داخل ، صدای محمد اصفهانی رو دوست دارم . علیرضا عصار و دیگه یادم نمیاد . از اونور آبی ها هم ، یکی دو نفر که نه سیاسی میخونن و نه به کسی بی احترامی میکنن و نه مزخرف میخونن !!!
متاسفانه توی چند سال اخیر تعداد خواننده ها از شنونده ها خیلی بیشتر شده . واقعا حکایت قهر کردن ، در مورد این قشر خیلی صدق میکنه !
سوای همه ی اینها ، ماها چه بخوایم و چه نخوایم ، هر روز با موسیقی سروکار داریم . توی تاکسی ، برنامه های تلویزیون و . . . مجبوریم به موسیقی گوش بدیم و این نشون میده که موسیقی بخش جدایی ناپذیر زندگی ماست . اینکه ما احادیث و روایات رو بنا به عقیده ی خودمون به خورد دیگران بدیم ، کاری رو از پیش نمیبره . اسلام برای موسیقی های حرام ، حد و حدودی مشخص کرده . اما این حدود رو چه کسی تشخیص میده ؟ مرجع تقلید ؟ مسلما نه . چون اون بنده ی خدا نمی تونه بشینه همه ی آهنگ ها رو گوش بده و در موردش نظر بده . مرجع تقلید حدود رو مشخص میکنه و کسی که مقلد هستش باید اون حدود رو رعایت کنه . یه نفر با یه آهنگ رپ که به عقیده ی خیلی ها از جمله این حقیر مزخرفه ، به آرامش میرسه . ما این حالت این بنده خدا رو هیچ جور نمیتونیم تغییرش بدیم . اما میتونیم توی انتخاب نوع موسیقی کمکش کنیم . اما به نظر شما آهنگی داریم که عوضش بگیم این رو گوش کن ؟ مسلما نه . توی موسیقی رپ هر بیت (ضرب) که زده میشه ، فرد رو وادار به حرکت میکنه . بیتها منظم و پشت سر هم هستش و با این حالت اگه محتوا منفی و شکل اعتراضی به خودش بگیره ، بسیار تاثیرگذار خواهد بود و مطمئنا روی روان فرد هم تاثیر میذاره . آهنگهایی هم که به آهنگهای 6/8 که نوعی ریتم در کیبوردها معروفه هم ، چنین تاثیری دارن . با این تفاوت که طرف رو به رقص میاره .
ببینید دوستان :
طبق تعاریفی که ما از نوع موسیقی های حرام داریم ، موسیقی هایی که فرد رو از حالت عادی خارج کنه و به حالت مستی برسونه ، موسیقی حرام گفته میشه . با این تعریف ، آهنگهای امروزی که 90 درصدشون عاشقانه هستن ، اصلا همچین حالتی رو ایجاد نمی کنن . محتوای بسیار مزخرفی دارن ؛ اما حالت مستی و ترغیب به گناه ایجاد نمی کنه . دوست عزیزی که حدیث مذکور رو از حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آوردن منبع بدن . چون حقیر با این عقل ناقصم ، نمی تونم بعضی از مواردی که توی حدیث اومده ، قبول کنم . اگه منبع معتبر باشه ، بحثش کاملا فرق میکنه . البته شاید عده ی قلیلی این شکلی باشن . اما خدائیش هر کی رو که شخصا دیدم موسیقی گوش میکنه ، ندیدم که با گوش دادن به آهنگ ترغیب به گناه خاصی بشه . این رو هم بگم ، بحثم اون دسته از آهنگهایی نیست که به اسم موسیقی جملات و اشعار تحریک کننده خونده میشه که باز هم میدونیم ، عده ی این افراد کمه . اما به نظر در طرح موضوعات اینچنینی بایستی خیلی محتاط بود . چون دیدیم بعضی از افراد توی عزاداریها ، وسط سینه زنی یه دفعه از خودبیخود میشن و حالت مستی بهشون دست میده . حالا جالبه همون آهنگهایی که بعضا ما مزخرف میدونیم ، به اسم اباعبدالله (علیه السلام) خونده میشه و همون تاثیر آهنگ رو داره . حالا تکلیف چیه ؟ جواب جوون رو چی باید بدیم ؟؟؟
در پایان امیدوارم یه بحث جامع تر و کامل تر ایجاد بشه و دوستانی که در زمینه موسیقی اهل نظر هستن در مباحثه شرکت کنن .
در پناه الله
یا مهدی مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: کفتر کاکل به سر ، aleerz ، Eve
۵:۵۱, ۳۱/تیر/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
بنظرم موسیقی ارزشی خوبه اما موسیقی هیچ ارزشی نداره
۳:۲۷, ۶/آذر/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
سلام به دوستان عزیز
منم خواستم نظرم رو بگم

در قرآن حرفی از موسیقی زده نشده ... درسته؟ البته تا اونجایی که من میدونم!
امام باقر علیه السلام تفسیرشون از بیهوده گی و ... موسیقی و غنا بوده و کاملا صحیح هم هست

جدیدا یه سری مطالعه داشتم در مورد مغز و فرکانس های اون
بیشتر موسیقی هایی که انسان رو به حالت (نمیدونم چی اسمشو بزارم) میبره فرکانسش مرتبا تغییر میکنه و بیشتر فرکانس زیادی داره (وارد جزئیات نمیشم) فرکانس زیاد هم (فرکانس ماهواره گیگا هرتزه به همین خاطر نفوذش زیاده) به مغز انسان رسوخ میکنه و مغز رو ملتهب میکنه (گوش آدم میتونه از 20 هرتز تا 20 هزار هرتز رو بشنونه) یعنی فرکانس موسیقی هایی که مورد نظر بحث هست نزدیک به 20 هزار هرتزه
(نمیدونم چرا همش موقع امتحانات و درس و کتاب و دانشگاه که میشه من میرم کتابهای غیردرسی 200 صفحه به بالا میخونم)
میخوام یه چیزی بگم اما نمیتونم بیانش کنم بزار برم مطالعاتم رو بیشتر کنم

اما همین رو بگم که خودشناسی که باشه خودسازی پشتش میاد بعدشم خداشناسی
(یه ذره فلسفی شد اما واقعا بهتون بگم ایمان به خدا و عبادتش یه علمه)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، فدايي ولايت
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]