کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه نگاهی حرام است؟! (لطفا جواب بدین)
۱۴:۴۱, ۲۹/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

دوستان لطفا جواب سوالم را بدهید:

چه نگاهی حرام است؟ یعنی چه شرطی باعث می شود تا نگاه حرام باشد. قطعا نگاه کردن به قسمت هایی که خدا گفته باید

پوشیده بشه حرام است منظورم قسمت هایی که نپوشاندن آن مشکلی ندارد و یا سوالم رو اینجور بگم:

نگاه به کسی که حجاب دارد(چه مرد یا زن) در چه صورت حرام است؟

لطفا نگویید که اگر احتمال میدهد به گناه بیفتد، چون شما فرض کنید من نمیدانم چه زمانی گناه کردم. فرض کنید به یک بچه ی کوچکی که به سن بلوغ نرسیده جواب میدهید.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، ترنم ، Reza2035 ، Night moans ، Tolou ، مجید املشی ، Aryha ، میثاق ، help me ، mahdy30na ، mahpare ، دل خسته ، رضوانه ، ali0077 ، صهبا

آغاز صفحه 8 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۲۵, ۳/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #71

[color=purple dir=rtl lang=FA]الف – مقابله با نگاه شهوت آلود[/color]

:

در بحث حجاب یکی از محورهای اصلی و اساسی، مسئله نگاه کردن به نامحرم می باشد

.
چرا که اساساً هدفمند نمودن و ساماندهی روابط زن و مرد در جهت سالم سازی فضای فکری، فرهنگی و اخلاقی و نیز مقابله با عوامل فساد ساز و سرمایه سوز در جامعه تا حد زیادی مولود و محصول نگاه توأم با رویکرد وحیانی و انسانی به نامحرم می باشد. لذا بجاست که با تأملی کوتاه بر آیات و روایات نگاه بر نامحرم را مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار دهیم

:
[color=#800040 dir=rtl lang=FA]آیا نگاه کردن به نامحرم در حالی که حجاب و پوشش اسلامی زن و مرد رعایت شده باشد، به طور کلی ممنوع است به عبارت دیگر منظور آیه خمار از کاستن نگاه، فرو بستن چشم است و یا کنترل و هدایت نگاه و بستن چشم از گناه؟ آیا لازمه مکالمه و تعامل با نامحرم بستن چشم هاست و یا عدم تمرکز نگاه بر نامحرم؟ مفسران و قرآن پژوهان در تفسیر و تشریح آیه خمار، کاهش و کمی نگاه را صحیح دانسته و در مفهوم یغضوا چنین نوشته اند: یغضوا از ماده ی غضّ (بر وزن خزّ) در اصل به معنای کاستن و نقصان است و غضّ بصر به معنای کاهش دادن نگاه، خیره نشدن و تماشا نکردن و به اصطلاح نظر استقلالی نیفکندن است[/color]

.
زن و مرد نباید به یکدیگر خیره شوند، نباید چشم چرانی کنند، نباید نگاههای مملو از شهوت به یکدیگر بدوزند، نباید به قصد لذت بردن به یکدیگر نگاه کنند. یک وظیفه هم خاص زنان مقرر فرموده است و آن این است که بدن خود را از مردان بیگانه پوشیده دارند و در اجتماع به جلوه گری و دلربایی نپردازند، به هیچ وجه و هیچ صورت و با هیچ شکل و رنگ و بهانه ای کاری نکنند که موجبات تحریک مردان بیگانه را فراهم کنند

بنابراین آیه مذکور مومنان را به فرو بستن چشم ها امر نمی کند بلکه فرو کاستن و کوتاه کردن نگاه را تأیید می کند

.

نگاه به نامحرم نباید با تلذّذ و تمرکز حتی بر گردی صورت و دست ها و رنگ و مدل لباس مخاطب صورت گیرد

.

صاحب مجمع البیان در ذیل آیه مورد بحث تاکید می کند که: ریشه معنی غض کاهش و کمی است... یعنی معنی "غض بصر" این است که تند نگاه کردن را کم کرد. راغب اصفهانی در کتاب نفیس مفردات القرآن این کلمه را عیناً همین طور معنی می کند. توضیح این که یک وقت نگاه کردن به شخصی برای ورانداز کردن و دقت کردن به خود آن شخص است مانند این که بخواهد وضع لباس و کیفیت آرایش او را مورد مطالعه قرار دهد و ... ولی یک وقت دیگر نگاه کردن به شخص برای این است که با او حرف می زند و چون لازمه مکالمه نگاه کردن است به او نگاه می کند. پس معنی جمله این است: به مؤمنین بگو به زنان خیره نشوند و چشم چرانی نکنند

.

کنترل و فرو کاستن نگاه به نامحرم یکی از پیش شرط های اساسی حفظ کرامت و عفت و پاکدامنی است. به همین دلیل گفته شده است در آیه خمار غضّ بصر بر حفظ فرج تقدم یافته است

.
[color=#0080ff dir=rtl lang=FA]سید قطب می نویسد: «حفظ فرج پی آمد فرو خواباندن چشم است و گامی است در استواری اراده و هوشیاری در حفاظت از افتادن در گناه و تسلط بر خواهش های نفسانی. از این روی بین آن دو در یک آیه جمع کرده تا نشان دهد یکی حالت سبب و دیگری جایگاه نتیجه را دارد و هر دو گامهایی هستند پی در پی، در صفحه ذهن و صحنه زندگی، نزدیک به نزدیک.[/color]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012
۲۳:۴۲, ۷/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #72
آواتار
نقل قول:این ارسالم برای اونایی که از طریق چشم گناه کبیره نمیکنن و راجع به نگاه به نامحرم بدون قصد لذته مگرنه با قصد لذت تکلیفش معلومه:

واقعا خوشحالم که این تاپیک رو ایجاد کردم و هم از نظرات شما خیلی کمک گرفتم و هم باعث شد روی این مساله فکر کنم و به نتایج خوبی برسم و اطمینان 100 درصد پیدا کردم که تا جایی که میتونیم نباید به نامحرم نگاه کنیم حتی وقتی لذتی نباشه و قطعا اینکار برامون عوارض بدی داره و شاید یکی از مشکلات خیلی از ماها همین مسئله باشه.

دلایلی که الان به فکرم میرسه عبارتند:

1. مهمترین: کم کم باعث بشه تا ازش خوشمون بیاد و لذت ببریم و مرتکب گناه بشیم و یا اینکه شیطان ما رو وسوسه کنه. تجربه نشون داده وقتی شیطون بر یکی مسلط بشه دیگه واسه فرد چهره زیبا یا زشت مهم نیست.

2. باعث بشه از بعضی حرکاتش لذت ببریم مثلا توجه کردین آدم از خنده بعضی ها خوشش میاد و ...

3. شاید این نگاه ها با لذت های خیلی کوچیک شروع بشه بدون اینکه خیلی متوجه بشیم.

4. این نگاه کردن باعث میشه که نگاه کردن به نامحرم واسمون عادی بشه که خیلی بده.

5. وقتی به یک نامحرم هر چند بدون قصد لذت نگاه کنیم شاید دیگران فکر کنن که ما داریم به قصد دیگه ای نگاه میکنیم و به ما به چشم یک گناهکار نگاه کنند.

6. وقتی به یک نامحرم هر چند به قصد لذت نگاه کنیم برای اونایی که یه جورایی الگو هستیم مثلا کوچکترها گناه کردن رو عادی میکنیم چرا که اون نمیدونه ما داریم گناه میکنیم یا نه و میگه اون داره به نامحرم نگاه میکنه.

7. اگر به اونایی که لذت نمیبریم نگاه کنیم و به اونایی هم که لذت میبریم نگاه نکنیم اون وقت ممکنه این دو دسته از این حرکات ما برداشت بدی داشته باشن مثلا میگن چرا به فلانی نگاه میکنه ولی به من نه و یا برعکس و هزار فکر دیگه.

8. اگر بیشتر فکر کنیم شاید دلایل مهمتری هم برای نگاه نکردن به نامحرم حتی بدون قصد لذت وجود داشته باشه.

و الان به این سخن حضرت فاطمه(سلام الله علیها) میرسم که بهترین چیز برای زن اینه که مردی رو نبینه و مرد نامحرم هم اون رو نبینه.
یعنی اینکه زن نه خودش رو به نامحرم نشون بده و نه نامحرم رو نگاه کنه.
این سخن خیلی با ارزش فقط واسه زن ها نیست از این میفهمیم که ما مردها هم نباید زن نامحرم رو ببینیم و هم کاری نکنیم که باعث بشه زن نامحرم به ما نگاه کنه.
نکته ی مهمی که تو این حدیث هست اصلا بحث لذت نیست و جلوی این نگاه ها و دیده شدن ها رو حتی وقتی لذتی نیست بگیریم.

فکر کنم شما هم به این نتیجه رسیدین که تا جایی که امکانش هست نباید به نامحرم حتی بدون لذت هم نگاه کنیم.

نکته ی مهمی که شاید خیلی ها غافل باشیم اینه که حتی توی تلویزیون و امثال اون هم باید این مساله رو رعایت کنیم و فرقی با حالت معمولی نداره.

پس یادمون باشه توی تلویزیون وقتی غرق یک فیلم شدیم همینجور روی چهره نامحرم زوم نکنیم.

دوستانی که این ارسالم رو خوندید لطفا جوابم رو بدین: کدومتون موافق هستین که تا جایی که ممکنه نباید به چهره نامحرم نگاه کنیم؟ آیا موافق هستید که توی تلویزیون هم این رو باید رعایت کنیم؟ یعنی توی تویزیون هم به نامحرم نگاه نکنیم یا تلویزیون فرق میکنه؟

دوستان به این جمله اعتقاد دارین؟ (اگه اصلا به نامحرم نگاه نکنیم و حتی توی تلویزیون هم نگاه نکنیم طبیعتا خیلی حساس میشیم و یه جوری میشه که با هر نگاه معمولی به نامحرم که قبلا تحریک نمیشدیم، تحریک میشیم.)
اگه موافق نیستین خودتون یک مدت امتحان کنید!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035
۱۴:۵۰, ۸/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #73
آواتار
لطفا کمکم کنید.....
۱۷:۴۵, ۸/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #74

نقل قول:
لطفا کمکم کنید.....

تمام صحبت های جناب عالی صحیح و قابل قبول ... تا جایی که میشه نباید به نامحرم نگاه کرد ولی بعشد میخواین چیکار کنین ؟ میخواین رکورد بودایی ها و هندوها رو بزنین و یا مسیحی ها رو ؟

تازه وقتی نگاه رو کنترل کردی وقت ازدواجه Smile! خلاصه اینکه نمیشه یه طرفش رو بچسبی و بقیه رو ول کنی .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۹:۲۳, ۸/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #75
آواتار
نقل قول: تمام صحبت های جناب عالی صحیح و قابل قبول ... تا جایی که میشه نباید به نامحرم نگاه کرد ولی بعشد میخواین چیکار کنین ؟ میخواین رکورد بودایی ها و هندوها رو بزنین و یا مسیحی ها رو ؟

تازه وقتی نگاه رو کنترل کردی وقت ازدواجه [تصویر: happy.png]! خلاصه اینکه نمیشه یه طرفش رو بچسبی و بقیه رو ول کنی .
ای خدا چقد شرایط سخت شده، از این به بعد باید تلویزیون هم نگاه نکنیمSad
من کی گفتم بقیه رو ول کنیم؟! ازدواج که هر موقع شرایطش جور باشه ما از خدامونهSmile
اتفاقا به نظر من از همون 15 سالگی آدم باید ازدواج کنه ولی وقتی شرایطش جور نمیشه چه کنیمUndecided
۱۹:۳۰, ۸/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/شهریور/۹۲ ۱۹:۳۱ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #76

نقل قول:ای خدا چقد شرایط سخت شده، از این به بعد باید تلویزیون هم نگاه نکنیم[تصویر: sad.png]
من کی گفتم بقیه رو ول کنیم؟! ازدواج که هر موقع شرایطش جور باشه ما از خدامونه[تصویر: happy.png]
اتفاقا به نظر من از همون 15 سالگی آدم باید ازدواج کنه ولی وقتی شرایطش جور نمیشه چه کنیم[تصویر: undecided.png]

ببین برادر من ! اینجور تصمیم های یک دفعه ای نتیجه ی خوبی نداره ...اینکه یهو بگیم دیگه سرمو میندازم پائین و تلویزیون هم نمیبینم و ... !
شما فعلا همین چشمارو جلو نامحرم درویش کن ....بقیه موارد رو هم بعدا بهش اضافه میکنیSmileبا ارزش ترین کارها نزد خداوند با دوام ترین آنهاست هر چند اندک باشد - پیامبر اعظم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۲۰:۳۸, ۸/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/شهریور/۹۲ ۲۰:۴۰ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #77
آواتار
چشم

نقل قول:با ارزش ترین کارها نزد خداوند با دوام ترین آنهاست هر چند اندک باشد - پیامبر اعظم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
حدیثش خیلی قشنگه Heart ممنون
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا