کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
***شناخت بیشتر شهید قطب/یا اسلام کامل یا هیچ***
۱۳:۱۱, ۲۵/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مرداد/۹۲ ۱۳:۲۰ توسط عبدالرحیم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

مقاله‌ی موجود در سایت ویکی پدیا با موضوع سید قطب (+) مقاله‌ای حقیقتاً جذاب و جالب و خواندنی است. متفکر مسلمان مصری که ده‌ها سال پیش از شروع انقلاب اسلامی ایران به ایراد نظریات خود پیرامون لزوم حاکمیت اراده خداوند مبتنی بر اسلام در تمام جوامع سخن گفته و امت واحده اسلامی را مطرح کرده است. وی که بدست دیکتاتوری جمال عبدالناصر در نهایت به شهادت رسید دارای تألیفات ارزشمندی است که بیشتر آن‌ها به فارسی نیز ترجمه شده‌اند.
فارغ از برخی تعبیرات و شیطنت‌های ویکی پدیا، برای شروع آشنایی با این متفکر معاصر، خواندن یکی از کتاب‌هایش بسیار مفید خواهد بود:
[تصویر: the%20future%20in%20muslim%20realm.jpg]

عصر، عصر انقلابهاست و هم اکنون در هر گوشه جهان انقلابی برپاست…

جمله بالا اعتقاد سید قطب، نویسنده کتاب آینده در قلمرو اسلام است که با وضع کنونی موجود در دنیا و مخصوصا جهان اسلام بسیار سنخیت دارد. هر چند که منظور ایشان از انقلابها، همه انقلابهای بشر است در دو سه قرن اخیر. از انقلاب فرانسه گرفته تا انقلابهای قشرهای کارگری. اما هر چه هست، حقیقت آنست که عصر، عصر انقلابهاست!
او در ادامه می نویسد: “این نهضتها و انقلابها همگی مبتنی بر تصورات و دریافتهای بشری است که بدون تردید از شائبه نادانی، نقص، ناتوانی و هوای نفس مبرا نمی باشد. در حالی که نتیجه مطلوب آن گاه به دست خواهد آمد که بشر از چارچوب این ادراکات بی اساس بیرون آید و در افقی آزاد به انقلابی تازه دست زند. باید زیربنای این انقلاب طرز فکر الهی باشد؛ طرز فکری که اساس آن دانش، کمال، قدرت و حکمت است و هدفش رهایی انسانها از بندگی غیر خداست. فقط در این صورت است که جامعه بشری مطلوب خویش را خواهد یافت.”
کتاب آینده در قلمرو اسلام، نوشته سید قطب است که به زبان عربی نوشته شده است؛ اما به فارسی هم ترجمه شده. ابتدای کتاب، مترجم مقدمه ای نوشته و در پایان نوشته است: سید علی حسینی خامنه ای؛ مشهد؛ فروردین ۱۳۴۵ . نام مترجم، مشتاق ترت می کند برای خواندن کتاب…
معرفی کامل کتاب «آینده در قلمره اسلام»

غیر از این کتاب، یک سری دیگر از کتاب‌هایش توسط سیدناالقائد ترجمه شده است که متاسفانه در بازار نیست (مثلا ترجمه جلد اول تفسیری که سید قطب نوشت +)
این فایل مقدمه ره‌بر عزیز انقلاب اسلامی، بر کتاب “ادعا نامه ای علیه تمدن غرب” نوشته سید قطب در سال ۱۳۴۹ است.

[تصویر: 01-ma-che-migooeem.jpg]

جدیدا نیز دو کتاب از سید قطب تجدید چاپ شده است.

ما چه می‏ گوییم

نویسنده: سید قطب / ترجمه و توضیحات: سید هادی خسروشاهی
چاپ بیست و سوم کتاب «ما چه می‏ گوییم» نوشتۀ سید قطب، متفکر برجسته اسلامی تاریخ معاصر که به همت استاد سید هادی خسروشاهی ترجمه شده است، از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شد.
این کتاب از یک مقدمه و دوازده مقاله تشکیل شده است. استاد خسروشاهی در مقدمه‏ ای تحت عنوان: «سید قطب را بشناسیم» به معرفی سید قطب می‏ پردازد. ما چه می گوییم و چه می خواهیم، اسلام مبارزه می‏ کند، نظریۀ اسلام دربارۀ مشکلات اجتماعی، مردم را چگونه به اسلام دعوت کنیم، راه و روش ما، در زیر پرچم اسلام، فقط یک راه، بلوک غرب، بلوک شرق، اسلام آمریکایی، سخن اسلام درباره جنگ و صلح، عقیده و نبرد عناوین مقالات منتشر شده سید قطب در این کتاب هستند.

[تصویر: 01-Eslam-va-solh-jahani.jpg]
اسلام و صلح جهانی
نویسنده: سید قطب / ترجمه و توضیحات: سید هادی خسروشاهی – زین العابدین قربانی
کتاب «اسلام و صلح جهانی» نوشته ارزشمند سید قطب با ترجمه و توضیحات استاد سید هادی خسروشاهی و آیت‏ الله زین‏ العابدین قربانی از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شد.

این کتاب ترجمه کامل «السلام العالمی و الاسلام» است که برای نخستین بار در سال ۱۳۴۲ به فارسی ترجمه و منتشر شد. سید قطب در این کتاب مباحث جالبی درباره صلح جهانی و پیمان‏ های نظامی و مسابقات تسلیحاتی و سیاست‏ های امپریالیسم در جهان مطرح می‏ کند و به مقایسه اهداف و نتایج جنگ و صلح‏ های اسلام و جنگ و صلح‏ های دیگران می‏ پردازد.

صلح جهانی و نظریه اسلام، ماهیت صلح در اسلام، آرامش درون و وجدان، صلح و آرامش در خانه، صلح و آرامش در جامعه، توازن اجتماعی، صلح جهان، و اکنون … عناوین بخش‏ های هفت‏گانه این کتاب هستند.

نامه سید قطب به آیت الله کاشانی درباره نهضت ملی نفت
: به اعتقاد او، نهضت ملی شدن صنعت نفت «ملی» نیست بلکه نهضتی اسلامی به رهبری یک روحانی است. وی این گام را قدمی در راه استقرار نظام اسلامی و کوتاه کردن دست اجانب از کشور ایران می داند
مسلمانان در این روزها، آهسته آهسته به آغوش اسلام باز می گردند؛ آغوشی که وقتی از آن دور شدند، احترام و ارزش خود را از دست دادند… مسلمانان به زیر پرچمی باز می گردند که وقتی از آن چشم پوشیدند، عزت خود را هم باختند. آن ها به اسلام باز می گردند و در هر گوشه و کنار جهان، نام آن را با صدای بلند می خوانند و عزت، قدرت و سلامت از قرآن طلب می کنند. چیزی که امروز موجب امیدواری در جهان اسلام شده، همین نکته است.
کسانی که امروزه خواستار تشکل و وحدت جهان اسلام در یک جبهه هستند، تنها به روحانیون محدود نمی شوند؛… امپریالیسم مهم ترین بازی خود را زمانی انجام داد که میهن بزرگ اسلامی را به کشورهایی کوچک با گرایشهای ضعیف «ملی» تقسیم کرد. و ملیت بزرگ اسلامی، در این کشورها کنار گذاشته شد. استعمار با این کار، اتحاد بزرگی را که اسلام پدید آورده بود، از هم پاشاند؛ اتحادی که در آن نژاد، جنس، رنگ و زبان مطرح نبود بلکه همگی با یک صدا و برادروار شعار واحدی سر می دادند.

این خواسته آیت الله کاشانی رهبر مذهبی ایران است که به روی «سگهای انگلیسی» فریاد می زند که نه تنها از ایران، بلکه از جهان اسلام بیرون بروند…

[تصویر: 20090306134531t200-qotb.jpg]

تلگراف آیت‌الله حکیم برای نجات سید قطب

آیت الله محسن حکیم طی تلگرافی از رئیس جمهور وقت مصر جمال عبدالناصر خواستار عفو سید قطب می شود. این تلگراف که به تاریخ ۱۳۸۶/۵/۶ هجری قمری ارسال شده است متضمن درخواست عفو برای یکی از رهبران جنبش اسلامی مصر سید قطب می باشد که از سوی نظام جمال عبدالناصر به اعدام محکوم شده بود. (بگذریم در خبری که سایت مشرق تنظیم کرده است، در پاراگراف آخر خواسته است زهرش به سید قطب را بریزد)

خاطره‌ای از سید قطب به نقل از رهبر عزیز انقلاب اسلامی
رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان صدا و سیما در ۱۱ آذرماه ۱۳۸۳ در دیدار مسئولان سازمان صدا و سیما به بیان راهبردهایی برای این سازمان پرداختند که خبرگزاری فارس در چند مطلب این بیانات را منتشر خواهد کرد.
این قسمت از سخنان ایشان درباره جذب مخاطب و لزوم عدم وجود تناقض در پیام های برنامه های صدا و سیما است:

مرحوم سیدقطب جریانى را در یکى از کتابهایش مى‏نویسد، که من پیش از انقلاب آن کتاب را ترجمه کردم. مى‏گوید به یکى از شهرهاى امریکا رفتم و دیدم دم درِ یک کلیسا اطلاعیه‌‏یى نصب کرده‏‌اند: «امشب یک برنامه‏ رقص و شادى و شام سبک و موسیقى اجرا مى‏ شود»! تعجب کردم که کلیسا به چه مناسبت اینها را اعلام کرده!
می‌نویسد: کنجکاو شدم در آن ساعتِ معین بروم ببینم چه خبر است. دیدم بله، یک سالن رقص در کنار سالن کلیساست؛ زوجهاى جوان می‌آیند و می‌رقصند؛ موسیقی‌هاى محرک و شهوانى هم پخش می‌‏شود! افرادِ یک‏ خرده مسن‏‌تر هم کنار نشسته‏‌اند و تماشا می‌کنند و از نگاه کردن لذت می‌برند! کشیش هم اواخر شب روى سن ظاهر شد و با رفتار خیلى آرام و ملایم رفت نور چراغها را تنظیم کرد!
مىی‌گوید فردا رفتم سراغ کشیش؛ گفتم شما کشیش هستید یا کاباره‏‌دار؟! این‏جا کلیساست یا سالن رقص؟! کشیش گفت من به این وسیله می‌خواهم جوانها را به کلیسا جذب کنم! این‏طورى می‌شود جوانها را به کلیسا جذب کرد؟! جوانها به کلیسا جذب نشدند، بلکه به سالن رقصِ متعلق به کلیسا جذب شدند! سالن رقصِ متعلق به کلیسا مگر امتیازى دارد؟
اگر بناست فیلم یا برنامه‏‌یى پخش شود و تأثیر سوئى بگذارد، چه فرقى می‌کند که من پخش کنم یا رقیب من؛ در هر دو صورت بد است؛ پس چرا من پخش کنم؟ به نظر من این منطق مهمى است و باید به آن توجه داشت.

روحش شاد

یاعلی.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، Islam ، آفتاب ، یاوران مهدی
۱۵:۰۱, ۲۵/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

نقل قول:رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان صدا و سیما در ۱۱ آذرماه ۱۳۸۳ در دیدار مسئولان سازمان صدا و سیما به بیان راهبردهایی برای این سازمان پرداختند که خبرگزاری فارس در چند مطلب این بیانات را منتشر خواهد کرد.
این قسمت از سخنان ایشان درباره جذب مخاطب و لزوم عدم وجود تناقض در پیام های برنامه های صدا و سیما است:

مرحوم سیدقطب جریانى را در یکى از کتابهایش مى‏نویسد، که من پیش از انقلاب آن کتاب را ترجمه کردم. مى‏گوید به یکى از شهرهاى امریکا رفتم و دیدم دم درِ یک کلیسا اطلاعیه‌‏یى نصب کرده‏‌اند: «امشب یک برنامه‏ رقص و شادى و شام سبک و موسیقى اجرا مى‏ شود»! تعجب کردم که کلیسا به چه مناسبت اینها را اعلام کرده!
می‌نویسد: کنجکاو شدم در آن ساعتِ معین بروم ببینم چه خبر است. دیدم بله، یک سالن رقص در کنار سالن کلیساست؛ زوجهاى جوان می‌آیند و می‌رقصند؛ موسیقی‌هاى محرک و شهوانى هم پخش می‌‏شود! افرادِ یک‏ خرده مسن‏‌تر هم کنار نشسته‏‌اند و تماشا می‌کنند و از نگاه کردن لذت می‌برند! کشیش هم اواخر شب روى سن ظاهر شد و با رفتار خیلى آرام و ملایم رفت نور چراغها را تنظیم کرد!
مىی‌گوید فردا رفتم سراغ کشیش؛ گفتم شما کشیش هستید یا کاباره‏‌دار؟! این‏جا کلیساست یا سالن رقص؟! کشیش گفت من به این وسیله می‌خواهم جوانها را به کلیسا جذب کنم! این‏طورى می‌شود جوانها را به کلیسا جذب کرد؟! جوانها به کلیسا جذب نشدند، بلکه به سالن رقصِ متعلق به کلیسا جذب شدند! سالن رقصِ متعلق به کلیسا مگر امتیازى دارد؟
اگر بناست فیلم یا برنامه‏‌یى پخش شود و تأثیر سوئى بگذارد، چه فرقى می‌کند که من پخش کنم یا رقیب من؛ در هر دو صورت بد است؛ پس چرا من پخش کنم؟ به نظر من این منطق مهمى است و باید به آن توجه داشت.

روحش شاد

قابل توجه تکنوکرات های به اصطلاح اصولگرا...!!!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]