کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کاهش علاقه به موسیقی
۳:۰۶, ۲۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #1

سلام و عرض ادب خدمت دوستان
عزیزان من اخیرا به واسطه یک اتفاق به دین نزدیک شدم و حرمت بعضی کارها رو فهمیدم اخیرا در مورد حرمت موسیقی احادیثی رو خوندم که بدنم لرزید من به شدت به موسیقی علاقه دارم ولی سعی کردم بذارم کنار
حالا سوالم اینه که چطور میشه علاقه کسی به موسیقی رو کاهش داد چون یکی از اعضای خونوادم هم خیلی موسیقی گوش میده و من دیگه نمیدونم باید چیکار کنم تا علاقش کم بشه
با تشکر
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin ، وحید110 ، یاسمین ، لبخند خدا ، ADAM ، help me ، Detector ، fafa*

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۰۰, ۲۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۰۱ توسط Fatemeee.)
شماره ارسال: #31
آواتار
سلام
منظورم به تخریب اموال عمومی نیست...کلا به خاطرمضراتش میگن گوش نکن..
ولی من هیچ حالت خاصی رودرخودم احساس نمیکنم وبعد ازتموم شدنش دوباره همون زندگی عادیمو دارم...
ازلحاظ روح وروان هم بخواید درنظربگیرید که اتفاقا شادترمیشم....پس چراحرومه؟؟؟
نمیدونم شاید روی شهوت تاثیرداره..چون تنهاجاییکه به استفاده ی ازاون اجازه داده شده شب زفاف هست....
ولی من حتی باگوش کردنش همچین حسی روهم ندارم....نمیدونم چراحرومه؟؟؟
ضمن اینکه مگه پیغمبرخودشون به خانومانگفته بودن که بادست وکل کشیدن ونمیدونم حالاقاطیش آیاموسیقی خاصی که دراون زمان بوده استفاده میشده،سفارش کردن که حضرت فاطمه روببرن به خونه ی داماد...چرا؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin ، شاهد
۱۷:۰۴, ۲۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۰۷ توسط rahbin.)
شماره ارسال: #32

بنام خداوند جان و خردRose

تلمیخا خانوم کاش قبل از اینکه جوابتون را برای من ارسال کنید حداقل خودتون یکبار آن را با دقت می خواندید

شما در ابتدا به من می گویید:
نقل قول:اشتباه نتیجه گرفتید

بعد هم استدلالتون برای اشتباه من این است که:

نقل قول:
خود متن شعرشون تاثیر گذاره
البته منکر نحوه خوندنش نمیشم
ولی آهنگش مثل این مواد رنگی* به تنهایی مفید نیست
یا به عبارت دیگه وجودش لزومی نداره
الان خود بزرگان شعر می گفتن
ولی کسی آهنگ نمیساخت یا گوش نمیکرد

*مواد رنگی موجود در مواد غذایی

خب تلمیخا خانوم عزیز
خواهر خوب من

خود شما جواب خودتون را دادید

نقل قول:
منکر نحوه خوندنش نمیشم

دیگه احتیاجی به نوشتن توضیح اضافهی برای شما دوست عزیز ندارم اما خب برای اینکه حق مطلب را ادا کنم مجبورم کمی بیشتر صحبت کنم
خود شما جواب خودتون را دادید "منکر نحوه ی خوندش نمی شم"

خب دوست عزیز
شعری که در یک دستگاه موسیقی خوانده شود تاثیر زیادتری روی مخاطب گذاشته و باعث دلدادگی بیشتر با حضرت رضا (علیه السلام) می شود یا شعری که درون یک کاغذ باشد و با بیانی عادی خوانده شود؟

الان اشعار بسیار بسیار زیادی در مدح امام هشتم (علیه السلام) هست و از کاغذ بیرون نیامده اند آیا آنان هم می توانند به همین اندازه بر دیگران تاثیر بگذارند و دلشان را به یاد ایشان زنده کند؟
پس اگر قرار بر این باشد باید از همین امسال به بعد بدون هیچگونه تعزیه و آواز های مذهبی برای معصومین (علیه السلام) مراسم برگزار کنیم و به آنان بگوییم خودتان بروید و اشعار که درباره ی معصومین هست را بخوانید تا دلتان به یاد آنها زنده شود

اگر شما بخواهید بگویید که اگر دل قرار باشد باز باشد با همان نوشته روی کاغذ هم با حضرت ارتباط برقرار می کند من به شما می گویم خوش به حال آن دل که تا این اندازه بیدار است و نیازی به موسیقی برای ارتباط بهتر و عمیق تر ندارد.

باز هم از نظر خوبتان ممنونم.
[/font]
[font=B Nazanin][b]در پناه حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار
۱۷:۰۸, ۲۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۱۴ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #33
آواتار
(۲۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۰۰)Fateme135 نوشته است:  سلام
منظورم به تخریب اموال عمومی نیست...کلا به خاطرمضراتش میگن گوش نکن..
ولی من هیچ حالت خاصی رودرخودم احساس نمیکنم وبعد ازتموم شدنش دوباره همون زندگی عادیمو دارم...
ازلحاظ روح وروان هم بخواید درنظربگیرید که اتفاقا شادترمیشم....پس چراحرومه؟؟؟
نمیدونم شاید روی شهوت تاثیرداره..چون تنهاجاییکه به استفاده ی ازاون اجازه داده شده شب زفاف هست....
ولی من حتی باگوش کردنش همچین حسی روهم ندارم....نمیدونم چراحرومه؟؟؟

در مورد مضراتش بگم

شما تا حالا شده به اینا نگاه کنید

[تصویر: 2432_634288124041685000_l.jpg]

بعید میدونم!

یبار خدا قسمت کرد من چند ثانیه نگاه کردم

میگفتن نگاه کنی فلان و میشه و ...

اون موقع که نگاه کردم دیدم ای بابا چیزی نشد که!

12 ساعت بعدش یه اتفاق بدی افتاد که ....

این مخصوصا در مورد نگاه حرامه

ولی در مورد اینا هم صدق میکنه

بعضی مواقع ضرر چیزی همون موقع خودشو نشون نمیده

نقل قول:ضمن اینکه مگه پیغمبرخودشون به خانومانگفته بودن که بادست وکل کشیدن ونمیدونم حالاقاطیش آیاموسیقی خاصی که دراون زمان بوده استفاده میشده،سفارش کردن که حضرت فاطمه روببرن به خونه ی داماد...چرا؟

باید تحقیق بشه

کل کشیدن هم فرق داره

خب رعایت شوونات اسلام فراموش نشه برادرم

اینجا تالار مذهبیه!Dodgy

ببینید ما یک آهنگ داریم

یک آواز داریم

اینا با هم فرق دارن

نتیجه گیریتون غلط بود
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faateme-313 ، Fatemeee ، شاهد
۱۸:۱۴, ۲۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۸:۲۷ توسط rahbin.)
شماره ارسال: #34

نقل قول:
خب رعایت شوونات اسلام فراموش نشه برادرم

اینجا تالار مذهبیه![تصویر: dodgy.png]

ببینید ما یک آهنگ داریم

یک آواز داریم

اینا با هم فرق دارن

نتیجه گیریتون غلط بود

خانم تلمیخا خانوم نمیگم خواهر عزیزم چون شما آنرا خلاف شئونات اسلامی می بینید علاوه بر این من مثل شما بیداری اندیشه را سایت مذهبی نمی بینم بیداری اندیشه طبق قوانین و مقرراتی که دارد با تعریف خودش مکانی برای تبادل نظر و عقیده بوده که به هیچگونه جناح سیاسی وابستگی ندارد و قوانین خاص خودش را دارد.
من احتمال می دهم که این نوشتارتان را با من بودید پس با این احتمال به صحبت های شما پاسخ می دهم

من اتفاقا مایل هستم که شما در مورد آهنگ و آواز بیشتر صحبت کنید

یعنی در نظر شما آهنگ با آواز فرقی دارد؟ یعنی در نظر شما آواز همان آهنگ نیست؟ یعنی شعری که با آواز خوانده شود آهنگ محسوب نمی شود؟
مگر آواز و آهنگ که البته منظورتان از آهنگ را نگفتید چه نوع آهنگی یا چه سبکی هر دو نباید در دستگاه های مختلف موسیقی ساخته شوند؟ خب پس هر دو آهنگ هستند.
[/b]

آیا این درست نیست که چون هر دو در دستگاه های موسیقی ساخته می شوند پس هر دو موسیقی هستند؟
آنچیزی که من از شما تا الان متوجه شده ام شما در دسته بندی آهنگ آواز دچار مشکل جدی شده اید که خودتان هم قادر به حل آن نیستید

ببینید اشتباه شما اینجاست که شما فقط آهنگ را آهنگ های زیر زمینه ی آواز می بینید و خود آواز را آهنگ حساب نمی کنید
برای فهم بهتر توصیه می کنم با یک آهنگساز یا یک نوازنده با دقت در این زمینه صحبت کنید.

جالب هست که هنوز مصر هستید که نتیجه گیری من غلط بوده است در حالیکه کسانی که نوشتار من و شما را با دقت مطالعه کرده باشد متوجه می شود که نظر چه کسی درست و نظر چه کسی نادرست است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Fatemeee
۱۸:۲۲, ۲۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #35
آواتار
(۲۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۰۸)تلمیخا نوشته است:  باید تحقیق بشه

کل کشیدن هم فرق داره

سلام
فرقاش چطوریه؟؟؟
مگه چندنوع کل کشیدن داریم؟؟؟Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin
۱۸:۴۰, ۲۹/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۸:۴۲ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #36
آواتار
(۲۹/شهریور/۹۲ ۱۶:۳۲)هامون نوشته است:  یکی به من توضیح بده Smile، من همش دارم سایت رو سرچ میکنم.نیافتم!

در مورد چی؟ که اذان کدام دستگاه موسیقیه؟

(۲۹/شهریور/۹۲ ۱۶:۳۴)rahbin نوشته است:  شاید باعث رسیدن مستقیم به حضرت حق نشود اما قطعا باعث زنده شدن دل ها خواهد شد
فعلا برای یک نمونه آواز زیبای ای حرمت است که در مدح امام هشتم شیعیان حضرت رضا (علیه السلام) خوانده شده است را مثال می زنم

همین جرقه ای که یک آوازه ساده برای دلدادگی خالصانه تر به حضرت رضا (علیه السلام) می زند کار کمی است؟ مطمئنا کار کمی نیست.

پس حداقل موسیقی سالمی که در جای درست خود بکار گرفته شود مثال بالا است که باعث زنده شدن دل و دلدادگی خواهد شد
که آواز ای حرمت از این دسته موسیقی های انکار ناپذیر است.

پس نتیجه میگیریم که موسیقی اگر سالم باشد باعث حداقل باعث زنده شدن دل و دلدادگی و درک بهتر معصومین (علیه السلام) خواهد شد.

ببینید حرف شم صحیح موسیقی اوازی در شکل صحیحش مثل مداحی و قران قرب اور است .
اما بنده به طور کلی گفتم
منظورم هم موسیقی است که نواخته بشود نمیدونم کجای این حرف مبهمه که موسیقی ممکن است مباح باشد ولی با توجه به روایات و سیره معصومین(علیه السلام) . هیچ تقرب اور نیست .

شاید صرفا یک مشغولیت باشد .

مثلا همین قران خواندن رو اگر با اهنگ باشه (نواختن ساز ) کلا حرام میدانند اقایان . اختلافی هم نیست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin ، fafa*
۱۲:۲۴, ۳۰/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/شهریور/۹۲ ۱۲:۲۷ توسط m.hossein.)
شماره ارسال: #37
آواتار
نقل قول:اذان هم مثلا در بیات ترک خوانده میشه، خب این تکلیفش چیه؟ نه سازی هست نه.....
قرآن هم در مقام بیات خوانده می شود واین نیست که با ساز خاصی خوانده شود. اون یعنی با لحن مخصوصی مثلا بیات به معنای محزون خواندن هست آیاتی که عذاب الهی را یادآور می شوند را معمولا به مقام بیات می خوانند.(صبا هم تا حدودی شبیه به همین است البته با لحنی محزون تر از بیات اگر اشتباه نکنم.)

2- استاد قرآن ما در چند مقام چند آیه را خواند شباهت این دستگاه ها به هم در بعضی مواقع زیاد است و تشخیص آن ها واقعا سخت در بعضی مواقع حالا شاید برای من سخت بوده ولی واقعا برای تشخیص باید قاری حرفه ای باشید.

درباره ی مقام های قرآن که 7 مقام هستند اینها هستند:1- بیات 2-صبا 3- نهاوند 4- رست 5- حجاز 6- عجم 7- سه گاه

هرکدام لحن خاصی دارند مثلا من کمی بیات بلدم نهاوند هم خوب نمی توانم ادا کنم و صلوات سه گاه را بلدم.

و من از سوال شما جواب بالا را برداشت کردم و حالا نمی دانم آیا سوال شما را درست فهمیده ام یا نه؟

البته ما در مقام های قرآن لحن شبیه به رپ نداریم اگه منظور شما اینه که مقام های قرآن یکیشان خیلی شاد و بزن و بکوب است این حرف صحیح نیست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، عبدالرحمن ، fafa*
۱۵:۰۵, ۳۱/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/شهریور/۹۲ ۱۵:۰۷ توسط Detector.)
شماره ارسال: #38

سلام خدمت همه دوستان
به قول دوستمون ببخشید پا برهنه میپرم وسط بحثBig Grin (خیلی دلم سوخت که از اول بحث نبودمSad)

به شخصه خیلی دلم میخواست اینو جایی که بحث موسیقی ـه بگم
اولا باید بحث رو مشخص کرد که روی چه نوع موسیقی ـه، بی کلام یا باکلام از هرکدوم کدوم سبک، اصلا کدوم خواننده کدوم آهنگ...
هرکسی یه ذهنیتی از موسیقی داره و میاد بر پایه اون صحبت میکنه
به نظر بنده برای بحث درباره ی موسیقی باید سبک به سبک و آهنگ به آهنگ بررسی کرد
مثلا خودم هیچ وقت نمیتونسم درک کنم که چطور یه آهنگ از سبک راک (Rock) به قول طرفدار هاش میتونه آرامش بخش باشه و بهت حس پرواز بده! بعد از همون طرف یه سبک راک داریم به اسم Progressive Rock (اگه اشتباه نکنم) که خیلی خیلی هم ریتمش آرومه... (هرچند آقایون متال باز با همون هوی متال اش هم حالت پرواز میگیرن!)
توی همه ی سبک ها اینجوری هست
پاپ به بی محتوا و آروم بودنش معروفه، رپ به بد لفظی و فحش Big Grinو البته پر محتوایی! راک به تند بودن ریتم و...
ولی توی همه ی اینها استثنا پیدا میشه، نمیشه کلی حرف زد. به تعداد خواننده ها توی سبک های مختلف، سلایق مختلف هست
به جرئت میتونم بگم از هر سبکی میتونی آهنگی پیدا کنی که برای هر آدمی گوش کردنش مفید باشه! (حتی شما دوست عزیزWinkBig Grin ) اهنگی که شما رو یاد شهدا میندازه، یاد خدا میندازه، یاد آرامش میندازه، یادت میندازه که چقدر مشکلاتت کوچیکه، چقدر باید شاکر باشی و...
از اینجور آهنگا کم نداریم (کم لطفیه اگه فقط نیمه خالی لیوان رو ببینیم)
به قول آقای رائفی پور هرکس فقط برای خودش میتونه مشخص کنه کدوم موسیقی حلال ـه و کدوم حرام
وقتی خوش حالی آهنگ شاد گوش کن، وقتی ناراحتی غمگین، وقتی ورزش میکنی ریتم تند، وقتی خوابی آروم... (محتوا هم که گردن خودته دیگه)
کار سخت اینه که شما موسیقی درست رو برای زمان درست انتخواب کنی نه این که یه لیست آهنگ واسه خودت بچینی که توش همه جوره (از شاید و ریتمیک بگیر تا غمگین و آروم) هست و مداوم به اینا گوش کنی...
باز به قول آقای رائفی پور موسیقی دارو ـه و دوستانی مثل آقا وحید که مدرک میخوان برن یه موزیک تند بزارن تو گوششون و اگه تونستن آروم بِدَوَن! (عمرا!...Big Grin)
برعکسش هم هستا، اعصابت خورده یه آهنگ غمگین گوش کن اصلا انگار اب ریختی رو آتیش (من که اینجوری ام)
خیلی با خودم سر همین قضیه کل کل کردم ولی نمیشه که از بیخ قید آهنگ و موسیقی رو زدHuh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin ، Eve
۱۸:۵۰, ۳۱/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/شهریور/۹۲ ۱۹:۳۴ توسط fafa*.)
شماره ارسال: #39
آواتار
سلامBlush
دوستان من یه سوال دارم...من میخوام گوش دادن موسیقیو کم کنم...و میدونین که وقت استفاده از کامپیوتر آدم موسیقی هم گوش میده...حالا سوالم اینه اشکالی داره من به جاش قرآن گوش بدم؟؟؟
بی احترامی نیست؟؟؟؟Huh

(۲۹/شهریور/۹۲ ۱۷:۰۴)rahbin نوشته است:  
پس اگر قرار بر این باشد باید از همین امسال به بعد بدون هیچگونه تعزیه و آواز های مذهبی برای معصومین (علیه السلام) مراسم برگزار کنیم و به آنان بگوییم خودتان بروید و اشعار که درباره ی معصومین هست را بخوانید تا دلتان به یاد آنها زنده شود

ممنون دوست عزیز...ولی اگه قراره عزا داری های ما با این مداحی های به درد نخور برگزار بشه بهتر که روی کاغذ بمونه...والاWink...این ها مناسب عذاداری نیست و بیشتر جنبه انحرافی داره.
البته نظر من اینه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin
۲۰:۲۹, ۳۱/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #40

(۳۱/شهریور/۹۲ ۱۸:۵۰)fafa* نوشته است:  سلامBlush
دوستان من یه سوال دارم...من میخوام گوش دادن موسیقیو کم کنم...و میدونین که وقت استفاده از کامپیوتر آدم موسیقی هم گوش میده...حالا سوالم اینه اشکالی داره من به جاش قرآن گوش بدم؟؟؟
بی احترامی نیست؟؟؟؟Huh
سلام
این قضیه ای که میگین ظاهرا خیلی هم خوبه ولی به نظر بنده چندتا جنبه منفی هم داره
اولا متاسفانه کیفیت صدای قرائت هایی که توی فضای مجازی پخش میشه خیلی رضایت بخش نیستConfused (من که کیفیت خوبی ندیدم!) این خود به خود در دراز مدت هم گوش شما رو داغون میکنه و هم آدم رو زده میکنه! شما همون آهنگش هم هرچقدر دوست داشته باشی ولی با کیفیت پایین گوش بدی به مرور زمان بدت نمیاد؟؟؟
دوما هم مثل اینکه اگه وسط قرآن یهو پاشی بری گناه داره، شنیده بودم که عرب ها صدای زنگ موبایلشون رو قرآن گذاشته بودن بعد خب شما وسطش تلفن رو جواب میدی دیگه... به خاطر همین این قضیه رو کلا منتفی کردن
سوما هم قرآن برای خوندن ـه، برای درس گفتن ـه برای اینکه شما بخونی بفهمی چیه نه جایگزین آهنگ گوش دادنSmile

حالا نمیشه وقتی پای کامپیوتر میشینی به هیچی گوش ندی؟Big Grin (من خودم هم همینجوری بودم ولی کم کم با اراده میشه گذاشتش کنار)
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa*
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]