|
جانشینی پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در رفع اختلاف
|
|
۲۳:۴۹, ۲۶/بهمن/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۱ ۲۱:۳۵ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
![]() اهمیت رجوع مومنان به پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در اختلافاتشان: فَلا وَ رَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فيما شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا في أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْليماً (65-نساء) به پروردگارت سوگند كه آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اينكه در اختلافات خود، تو را به داورى طلبند؛ و سپس از داورى تو، در دل خود احساس ناراحتى نكنند؛ و كاملا تسليم باشند. (65-نساء) آیا پس از پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در بین امت اختلافی خواهد بود؟! چه ضابطه ای برای تشخیص حل این اختلاف وجود دارد؟ آیا با رجوع به سنت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می توان جواب اختلاف را پیدا کرد؟ (در این صورت باید اختلافات آینده فرقی با اختلافات گذشته نداشته باشند و اختلاف جدیدی روی ندهد!) آیا امکان دارد در برداشت از خود سنت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نیز اختلاف داشته باشیم؟!!؟ چه کسی علم تبیین قرآن دارد؟؟ بَلْ هُوَ آياتٌ بَيِّناتٌ في صُدُورِ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَ ما يَجْحَدُ بِآياتِنا إِلاَّ الظَّالِمُونَ (49-عنکبوت) ولى اين آيات روشنى است كه در سينه دانشوران (کسانی که به آنها علم داده شده است) جاى دارد؛ و آيات ما را جز ستمگران انكار نمىكنند! (49-عنکبوت) رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خطاب به امیرالمومنین علی(علیه السلام) می فرمایند: يا على انت تبيّن لامّتى ما اختلفوا فيه من بعدى يا على! تو آنچه را كه امتم بعد از من در مورد آن اختلاف كنند، بر ايشان بيان خواهى كرد (المستدرک علی الصحیحین 3/335، ح4678 و تاریخ مدینته دمشق 45/296، ح9761و9762 و منتخب الكنز، حاشيه جلد پنجم، مسند احمد، ص 33) أبو سعيد الخدريّ، و أنس بن مالك، قالا: قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله: «يا عليّ، أنت تبيّن لأمّتي ما اختلفوا فيه من بعدي؛ يا عليّ، أنت تغسل جثّتي، و تؤدّي ديني، و تواريني في حفرتي، و تفي ذمّتي، و أنت صاحب لوائي في الدنيا و الآخرة» (المناقب، للخوارزميّ: 329- 346) به روایت ابن عباس هنگامی که آیه ی وَ يَقُولُ الَّذينَ كَفَرُوا لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّه إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ (رعد-7) (و آنان كه كافر شدهاند مىگويند: «چرا نشانهاى آشكار از طرف پروردگارش بر او نازل نشده است؟» [اى پيامبر،] تو فقط هشداردهندهاى، و براى هر قومى رهبرى است.) نازل شد، پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) دست بر سینه نهادند و فرمودند: "انا المنذر و لکل قوم هاد" آنگاه با اشاره به امیرالمومنین علی(علیه السلام) فرمودند: " أنت الهادي، يا عليّ بك يهتدي المهتدون بعدي" (تو هادی هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت می شوند کسانی که بعد از من هدایت می شوند) عن ابن عبّاس، قال: لمّا نزلت: إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ (ابن عباس می گوید: هنگامی که نازل شد آیه ی "همانا ای پیامبر تو هشدار دهنده ای و برای هر قومی هدایتگری هست) قال رسول اللّه صلى اللّه عليه و آله و سلم: (رسول خدا فرمود ![]() «أنا المنذر و عليّ الهادي من بعدي» و ضرب بيده إلى صدر عليّ فقال: "أنت الهادي بعدي يا عليّ بك يهتدي المهتدون" من هشدار دهنده هستیم و علی هادیِ بعد از من است و دست خود را بر سینه ی علی زد و فرمود: تو هادی بعد از من هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت میشوند هدایت شوندگان (المستدرک علی الصحیحین 3/342، ح4704 و تاریخ بغداد 12-372و373 و تفسیر فخررازی 19/14 ذیل همین آیه و في الدرّ المنثور، 4/ 45 و أخرج الطبري في تفسيره: 3/ 72 و شواهد التنزيل: 1/ 293/ 398)
موفق باشيد والسلام عليكم |
|||
|
|
۲۱:۳۸, ۲۸/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
با تشکر از شما از این تاپیک مفید و ارزشمند
(۲۶/بهمن/۹۱ ۲۳:۴۹)aboutorab نوشته است: چه کسی بعد از پیامبر علم تبیین قرآن دارد؟؟ |
|||
|
|
۲:۰۴, ۲۴/مهر/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
سلام
اهمیت رجوع مومنان به پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در اختلافاتشان:
فَلا وَ رَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فيما شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا في أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْليماً (65-نساء) به پروردگارت سوگند كه آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اينكه در اختلافات خود، تو را به داورى طلبند؛ و سپس از داورى تو، در دل خود احساس ناراحتى نكنند؛ و كاملا تسليم باشند. (65-نساء) آیا پس از پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در بین امت اختلافی خواهد بود؟! چه ضابطه ای برای تشخیص حل این اختلاف وجود دارد؟ آیا با رجوع به سنت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می توان جواب اختلاف را پیدا کرد؟ (در این صورت باید اختلافات آینده فرقی با اختلافات گذشته نداشته باشند و اختلاف جدیدی روی ندهد!) آیا امکان دارد در برداشت از خود سنت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نیز اختلاف داشته باشیم؟!!؟ چه کسی علم تبیین قرآن دارد؟؟ بَلْ هُوَ آياتٌ بَيِّناتٌ في صُدُورِ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَ ما يَجْحَدُ بِآياتِنا إِلاَّ الظَّالِمُونَ (49-عنکبوت) ولى اين آيات روشنى است كه در سينه دانشوران (کسانی که به آنها علم داده شده است) جاى دارد؛ و آيات ما را جز ستمگران انكار نمىكنند! (49-عنکبوت) رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خطاب به امیرالمومنین علی(علیه السلام) می فرمایند: يا على انت تبيّن لامّتى ما اختلفوا فيه من بعدى يا على! تو آنچه را كه امتم بعد از من در مورد آن اختلاف كنند، بر ايشان بيان خواهى كرد (المستدرک علی الصحیحین 3/335، ح4678 و تاریخ مدینته دمشق 45/296، ح9761و9762 و منتخب الكنز، حاشيه جلد پنجم، مسند احمد، ص 33) أبو سعيد الخدريّ، و أنس بن مالك، قالا: قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله: «يا عليّ، أنت تبيّن لأمّتي ما اختلفوا فيه من بعدي؛ يا عليّ، أنت تغسل جثّتي، و تؤدّي ديني، و تواريني في حفرتي، و تفي ذمّتي، و أنت صاحب لوائي في الدنيا و الآخرة» (المناقب، للخوارزميّ: 329- 346) به روایت ابن عباس هنگامی که آیه ی وَ يَقُولُ الَّذينَ كَفَرُوا لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّه إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ (رعد-7) (و آنان كه كافر شدهاند مىگويند: «چرا نشانهاى آشكار از طرف پروردگارش بر او نازل نشده است؟» [اى پيامبر،] تو فقط هشداردهندهاى، و براى هر قومى رهبرى است.)نازل شد، پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) دست بر سینه نهادند و فرمودند: "انا المنذر و لکل قوم هاد" آنگاه با اشاره به امیرالمومنین علی(علیه السلام) فرمودند: " أنت الهادي، يا عليّ بك يهتدي المهتدون بعدي" (تو هادی هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت می شوند کسانی که بعد از من هدایت می شوند) عن ابن عبّاس، قال: لمّا نزلت: إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ (ابن عباس می گوید: هنگامی که نازل شد آیه ی "همانا ای پیامبر تو هشدار دهنده ای و برای هر قومی هدایتگری هست) قال رسول اللّه صلى اللّه عليه و آله و سلم: (رسول خدا فرمود: «أنا المنذر و عليّ الهادي من بعدي» و ضرب بيده إلى صدر عليّ فقال: "أنت الهادي بعدي يا عليّ بك يهتدي المهتدون" من هشدار دهنده هستیم و علی هادیِ بعد از من استو دست خود را بر سینه ی علی زد و فرمود: تو هادی بعد از من هستی یا علی و به وسیله ی تو هدایت میشوند هدایت شوندگان (المستدرک علی الصحیحین 3/342، ح4704 و تاریخ بغداد 12-372و373 و تفسیر فخررازی 19/14 ذیل همین آیه و في الدرّ المنثور، 4/ 45 و أخرج الطبري في تفسيره: 3/ 72 و شواهد التنزيل: 1/ 293/ 398) موفق باشيد [/b] [b]يا علي عليه السلام |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| مقام برزخيّت كبري نبي اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)$# | حسن.س. | 0 | 1,800 |
۱/بهمن/۹۰ ۲۳:۵۴ آخرین ارسال: حسن.س. |
|

![[تصویر: velayat%20info%201.jpg]](http://www.velayat.info/images/articleimages/velayat%20info%201.jpg)