|
اثبات آیه اولوالأمر مبنی بر ولایت امام علی(علیه السلام) براساس یک حدیث
|
|
۱۸:۳۸, ۲۴/مهر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/مهر/۹۲ ۱۹:۱۳ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرّحمن الرّحیم
« يا ايها الذين آمنوا اطيعوا الله واطيعوا الرسول واولي الامر منكم... » (نساء/59) ترجمه: « اى كسانى كه ايمان آوردهايد خدا را اطاعت كنيد و پيامبر و اولياى امر خود را [نيز] اطاعت كنيد... » امّا حدیث: أخبرنا أبو أحمد محمد بن محمد الشيباني من أصل كتابه ، ثنا علي بن سعيد بن بشير الرازي، بمصر ، ثنا الحسن بن حماد الحضرمي ، ثنا يحيى بن يعلى ، ثنا بسام الصيرفي ، عن الحسن بن عمرو الفقيمي ، عن معاوية بن ثعلبة ، عن أبي ذر - رضي الله عنه - قال : قال رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: « من أطاعني فقد أطاع الله ، ومن عصاني فقد عصى الله ، ومن أطاع عليا فقد أطاعني ، ومن عصى عليا فقد عصاني » (المستدرک علی الصّحیحین، ج3، ص131، ح4617) ترجمه: أبوذر غفارى گفت: رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: هركس از من اطاعت كند، به راستى كه از خداوند اطاعت كرده است، و هر كس از من سرپيچى كند، به راستى كه از خداوند سرپيچى كرده است، هر كس از علی اطاعت كند به راستى كه از من اطاعت كرده، هر كس از علی سرپيچى كند، از من سرپيچى كرده است. حاكم نيشابورى بعد از نقل اين روايت مىگويد: « هَذَا حَدِيثٌ صَحِيحُ الإِسْنَادِ، وَلَمْ يُخَرِّجَاهُ. » اين روايت سندش صحيح است؛ ولى بخارى و مسلم نقل نكردهاند. بررسی تک تک راویان حدیث 1
![]() 2 ![]() 3 ![]() همانطور که در این آیه ی شریفه اطاعت خداوند متعال ، رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ، و اولوالأمر در کنار یکدیگر قرار گرفته، و واجب شده است، در این حدیث شریف نیز اطاعت خداوند متعال ، رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ، و امیرالمؤمنین (علیه السلام) در کنار یکدیگر قرار گرفته است و نیز واجب شده است. پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شرط اطاعت از خداوند را اطاعت از خودشان می دانند، و شرط اطاعت از خود را اطاعت از علی (علیه السلام) می دانند. بعبارت دیگر: اطاعت از خداوند، وابسته به اطاعت از رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، و اطاعت از ایشان، وابسته به اطاعت از علی (علیه السلام) است. پس این ها در طول یکدیگر هستند: اطاعت از علی (علیه السلام) -----» اطاعت از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) -----» اطاعت از خداوند متعال. در این آیه هم، اینچنین است: اطاعت از اولوالأمر -----» اطاعت از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) -----» اطاعت از خداوند متعال. وقتی رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اطاعت از خوشان را وابسته به اطاعت از علی (علیه السلام) می دانند، پس معلوم می شود که رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ایشان را بعد از خود، منصوب به ولایت و امامت بر مسلمین فرمودند. یک سؤال: آیا نزد اهل سنت حدیث صحیحی وجود دارد که پیامبر در آن فرموده باشند: هرکه از ابوبکر یا عمر یا عثمان اطاعت کند، از من اطاعت کرده. و هر که از آنها سرپیچی کند، از من سرپیچی کرده است ؟؟؟ |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| (A+)چرا و چگونه سيّدالشّهدا (علیه السلام) تنها شد (مقاله ویژه!!!)# | علی 110 | 14 | 13,551 |
۲۶/فروردین/۹۷ ۱۴:۳۷ آخرین ارسال: imaneavare_59 |
|
| طی الارض و عبور از موانع با توسل به امام جواد (علیه السلام ) | آفتاب | 22 | 11,351 |
۸/فروردین/۹۷ ۰:۴۰ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| چرا پرچم گنبد حرم امام حسین علیه السلام سرخ است؟ | در جستجوی سختی | 2 | 2,243 |
۱۰/آبان/۹۴ ۱۵:۱۱ آخرین ارسال: Mohammad Trust |
|
| امام علی (علیه السلام) از نگاه دانشمندان | bahareh | 1 | 1,944 |
۲۱/شهریور/۹۴ ۱۹:۱۱ آخرین ارسال: Bamdaad |
|
| عدل علی {علیه السلام}... {قضاوتهاى حضرت} | بچه های گمنام | 36 | 11,685 |
۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۱۲ آخرین ارسال: بچه های گمنام |
|
| حسین علیه السلام آمد | عمار رهبری | 3 | 2,580 |
۱/خرداد/۹۴ ۱۱:۲۱ آخرین ارسال: عمار رهبری |
|
| قصه های قرآنی - حضرت هود علیه السلام | جواد مخبریان | 0 | 1,703 |
۲۲/بهمن/۹۳ ۱۰:۲۹ آخرین ارسال: جواد مخبریان |
|

![[تصویر: 01.png]](http://s4.picofile.com/file/7861887525/01.png)
![[تصویر: 02.png]](http://s4.picofile.com/file/7861887846/02.png)
![[تصویر: 03.png]](http://s4.picofile.com/file/7861888381/03.png)