کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تربت کربلا
۲۳:۱۸, ۲۴/مهر/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

قال رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
الا و ان الإجابة تحت قبته والشفاء فى تربته، و الائمة عليهم السلام من ولده.

بدانيد كه اجابت دعا، زير گنبد حرم او و شفاء در تربت او، و امامان عليهم السلام از فرزندان اوست.‏

مستدرک الوسائل ج10 ص 335

و امام موسی بن جعفر علیه السلام فرمودند:

و لا تأخذوا من تربتی شیئا لتبرّکوا به، فإنّ کلّ تربةٍ لنا محرّمة إلاّ تربة جدّی الحسین بن علی (علیهما السلام) فإنّ الله عزّوجلّ جعلها شفاء لشیعتنا و أولیائنا.

چیزی از خاک قبر من برندارید تا به آن تبرک جویید چراکه خودرن هر خاکی جز تربت جدم حسین (علیه السلام) بر ما حرام است، خدای متعال تنها تربت کربلا را برای شیعیان و دوستان ما شفا قرار داده است.

جامع الاحادیث الشیعه، ج 12، ص .533

آثار و احکام تربت کربلا:

1-در نماز، سجده بر تربت امام حسین(علیه السلام) مستحب است و سبب افزایش ثواب نماز می شود.

2-خوردن هر نوع خاکی حرام است به جز تربت حسینی که خوردن اندکی از آن به نیت شفا جایز است.

3-برداشتن کام نوزادان با تربت امام حسین مستحب است.

4-حفظ احترام تربت لازم است و هرگونه بی احترامی به ان حرام می باشد.

• نجس کردن آن جایز نیست.
  • انداختن آن در جایی که بی احترامی باشد حرام است.
  • اگر در جایی که بی احترامی باشد بیفتد باید آن را بیرون آورد حتی اگر در چاهی باشد و اگر بیرون آوردن ممکن نباشد در صورت امکان باید چاه را تعطیل کرد.

5-مستحب است هنگام دفن میت مقداری تربت همراه او گذاشته شود و با حنوط او نیز مخلوط کنند.

6-کالایی که به جایی می فرستند مستحب است مقداری تربت هم همراه آن بگذارند مثلا جهیزیه عروس

7-بوئیدن و بوسیدن تربت امام حسین(علیه السلام) و بر چشم مالیدن آن مستحب است و حتی دست کشیدن بر آن و مالیدن آن بر سایر اعضاء بدن ثواب دارد.

از این موارد بر می آید که مستحب است انسان تمام زندگی اش با تربت حسینی* باشد.

*هدف اصلی از این جور تاپیک ها نشان دادن عظمت شخصیت امام حسین است نه پرداختن به حاشیه

این خاک با این خاک بودنش صرفا بخاطر نزدیک بودن به بدن مطهرشان این چنین ارج و قرب پیدا کرده(مثل سگ اصحاب کهف) پس اگر کسی به ندای امام زمانش لبیک بگوید چه می شود؟

شرافت در انسان زاده بودن نیست!
در همراهی با ولی خداست

تاپیک های زیر را بخوانید

لبیک یا حسین

آیا دشمنان اباعبدالله(علیه السلام) همگی از کفار بودند؟

و در آخر این شعر زیبا را تقدیم می کنم به عشاق

شبی در یک عبادتگاه مُهری
ز یاری باصفا آمد به دستم

چو گُل بوئیدم و بوسیدم آن را
هنوز از عطر روح افزایش مستم

بدو گفتم کدامین خاک پاکی
که دل ای مُهر بر مِهرِ تو بستم

بگفتا تربت پاک حسینم
که بر دامان احسانش نشستم

کمال همنشین در من اثر کرد
ورنه من همان خاکم که هستم

اللهم اجعلنی عندک وجیه بالحــــــــــسین علیه السلام فی الدنیا و الآخره

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدايي ولايت ، سیمرغ ، محب الزهرا ، فاطمه خانم ، Reza2035 ، السا ، fatemeh-55 ، ریحانه653
۰:۰۴, ۲۶/مهر/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
ذکر گفتن با تسبیح تربت امام حسین(علیه السلام) ساخته شده و حتی همراه داشتن آن مستحب است.

امام صادق فرمودند:

السجود علی طین قبر الحسین (علیه السلام) ینوّر إلی الأرض السابعة، و من کان معه سبحة من طین قبر الحسین (علیه السلام) کُتب مسبّحاً و إن لم یسبّح بها...

سجده بر تربت قبر حسین (علیه السلام) تا زمین هفتم را نور باران می‏ کند، و کسی که تسبیحی از خاک مرقد حسین (علیه السلام) را با خود داشته باشد، تسبیح گوی حق محسوب می‏شود، اگر چه با آن تسبیح هم نگوید.

من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 268، وسائل الشیعه، ج 3 ص 608

و نیز فرمودند:

فی طین قبر الحسین (علیه السلام) الشفاء من کلّ داء، و هو الدواء الأکبر.

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

شفای هر دردی در تربت قبر حسین (علیه السلام) است و همان است که بزرگترین داروست.

پس از آنکه رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ذکرهای معروف را به دخترشان حضرت زهرا(سلام الله علیها) آموختند ایشان برای شمارش آن ذکرها تسبیحی از نخ پشمین ساختند که به آن گره های متعدد زده بودند.پس از شهادت حضرت همزه (علیه السلام) در غزوه احد حضرت زهرا(سلام الله علیها) از تربت ایشان تسبیحی ساخته و به نخ کرده بودند و با آن تسبیحات را می گفتند و مردم نیز چنین عمل کردند.
چون امام حسین (علیه السلام) به شهادت رسیدند به خاطر فضیلت فراوان تربت او این کار درباره تربت امام حسین(علیه السلام) نیز انجام شد.

قال الإمام موسی الکاظم (علیه السلام): لا تستغنی شیعتنا عن أربع: خمرة یصلّی علیها، و خاتم یتختّم به، و سواک یستاک به، و سبحة من طین قبر أبی عبد الله (علیه السلام)...

حضرت امام موسی بن جعفر (علیه السلام) فرمود: پیروان ما از چهار چیز بی ‏نیاز نیستند:

1 ـ سجاده‏ای که بر روی آن نماز خوانده شود. 2 ـ انگشتری که در انگشت باشد. 3 ـ مسواکی که با آن دندانها را مسواک کنند. 4 ـ تسبیحی از خاک مرقد امام حسین (علیه السلام) ....

تهذیب الاحکام، ج 6، ص 75

امام رضا (علیه السلام) نیز فرمودند: هر کس با تسبیح تربت امام حسین (علیه السلام) این ذکر را بگوید: سبحان الله و الحمدلله و لاإله إلاالله و الله اکبر، با هر دانه خداوند برای او 6000 هزار حسنه می‌نویسد و شش هزار گناه از او محو می‌کند و شش هزار درجه او را بالا می‌برد و شش هزار شفاعت برای او می‌نویسد.

خاک تربت امام حسین (علیه السلام) دقیقاً کجاست؟

در روایتی از امام صادق (علیه السلام) آمده است: اگر تا یک میل (1800متر) اطراف قبر آن حضرت خاک بردارند، احکام تربت امام حسین (علیه السلام) را دارد.

بر این اساس تبرک جستن به خاک تربت امام حسین (علیه السلام) که فوائد و آثار بسیاری برای فرد در دنیا و آخرت دارد، خاک قبر مطهر آن حضرت تا فاصله 1800متری اطراف آن است.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محب الزهرا ، سیمرغ ، Reza2035 ، السا ، fatemeh-55
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]