|
*کهیعص(کربلا،برترین جای بهشت)*
|
|
۱۹:۲۱, ۱۵/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۲ ۱۱:۲۷ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام عزیزانبه امید خدا،از امشب،تایپ و قرار دادن مطالب این کتاب در تالا را شروع میکنم.ان شاءالله که مفید باشه و آگاهیتون رو زیاد کنه و مورد رضایت خداوند و توجه آقااباعیدالله الحسین علیه السلام قرار بگیره.و ان شاءالله همه بچه های تالار، اول اونهایی که نرفتن و بعد اونهایی که رفتن،کربلا قسمتمون بشه. مقدمه: یکی از مکانهای مقدس و مطهر مخلوق خدا،کربلاست که بو و رایحه آن با دل و جان آشناست،که در روایات با تعابیری دیگری همچون شاطیء الفرات،نینوا و غاضریه از آن یاد شده. از آنجا که نهضت مقدس حسینی برترین نهضت انسانیت و مکتب حریت جهان است،هر مکانی و هر زمانی لیاقت آن ندارد که این انقلاب را در خود ببیند و تحمل نماید. روز عاشورا زمان و زمین کربلا مکان این نهضت هستند اما چرا کربلا؟ آیا مکانی زیباتر و بهتر از آن نبود؟ آیا تنها اراده خداوند بوده یا این که خود کربلا هم از قبل لیاقت نشان داده بوده است؟ آیا کربلا قبل از نهضت حسینی مورد توجه بوده؟ آیا فضیلت سرزمین وحی که مکه است از کربلا بیشتر است؟ آیا قبل از حضرت مقدس حسینی ،کسی در این مکان شهید شده؟ آیا پیامبران و اهل بیت می دانستند که کربلا مقدس است؟ اصلأ چرا کربلا را کربلا می گویند؟ آیا اهل بیت فضائل کربلا را برای مردم بازگو کرده اند؟ آیا اصلأ کربلا فضیلت و منقبت خاصی دارد یا نه؟ آیا در قرآن کریم ،به کربلا هم اشاره شده؟ و ده ها سوال دیگر... اما آیا می توان به این سوالات از راه تفکر و تعقل جواب داد؟ پس باید برای جواب این سوالات به دامن با برکت اهل بیت متوسل شد و از این چشمه سار زلال جرعه نوش شد.برای وضوح چنین سوالاتی دست به چنین تحقیقی زدیم ،باشد که مورد قبول ساکن کربلا قرار گیرد. این مجموعه به دو فصل که فصل اول کربلا در آیات و فصل دوم کربلا در روایات است،تقسیم شده که فصل دوم به شش بخش تقسیم شده: 1)کربلا و انبیاء 2)کربلا و اهل بیت 3)کربلا و مکانها 4)کربلا و زمانها 5)کربلا و ملائکه 6)کربلا و امور متفرقه و در آخر نتیجه ای بیان شده است. ادامه دارد... ان شاءالله که پس از خواندن این مطالب،با معرفت بیشتری ،در این سرزمین مقدس،پای گذاریم. ضمنأ فاتحه ای برای دو عموی شهید مؤلف،قرائت فرمایید.
|
|||
|
|
۱۳:۴۶, ۱۷/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آبان/۹۲ ۱۵:۵۹ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
فصل اول: کربلا در قرآن اگر بخواهیم آیاتی را که عترت طاهره علیهم السلام که مفسران حقیقی قرآن هستند به کربلا تفسیر نموده اند ذکر کنیم آنچه تا کنون مورد تحقیق قرار گرفته که با توجه به گستردگی منابع و مآخذ شاید تحقیق جامعی باشد می توانیم سه آیه کریمه را مطرح سازیم که کتب روایی و تفسیر اینگونه تفسیر را برای این آیات نقل نموده اند.الف-کاف یعنی کربلا یکی از موضوعات مبهم و مهم در علوم قرآن و تفسیر که تعابیر متعددی در مورد آن نموده اند مسئله حروف مقطعه قرآن است که در قرآن کریم در ابتدای 29سوره این حروف ذکر شده و طبق معمول، روایات نیز در تفسیر این حروف گوناگون است.یکی از این آیات متشابه قرآن،کریمه اول سوره مبارکه مریم است که خداوند می فرماید: ((کهیعص)) که حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف این مبارکه را مربوط به جریان کربلا و عاشورا دانسته اند. روایت طولانی است اما آنچه مربوط به بحث است را بیان می داریم.سعدبن عبدالله اشعری قمی از حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف از تأویل آیه ((کهیعص)) سوال کرد حضرت فرمودند: ((این حروف از خبرهای غیبی است ،حروفی است که خداوند آن ها را برای زکریا علیه السلام بیان داشته و برای حضرت محمد صلی الله علیه و آله نقل نموده. زکریا علیه السلام خواست اسماء پنج تن را بداند وقتی نام حسین علیه السلام برده شد،محزون گشت و شروع به گریه کرد و عرض کرد خداوندا با نام آن چهارتن تسلی پیدا کردم و هنگامی که نام حسین علیه السلام را بردی چشمم گریان و قلبم محزون شد و شیونم برخاست.خداوند داستان حضرت حسین علیه السلام را برای او بیان نمود که ((کهیعص)) <<فالکاف اسم کربلاء و الهاء هلاک العترة و الیاء یزید و هو ظالم الحسین علیه السلام و العین عطشه و الصاد صبرة...>> ((کاف یعنی کربلاء (محل قتل حسین علیه السلام) هاء یعنی هلاکت اهل بیت (سرانجام کار) و یاء یعنی یزید کسی که به حسین علیه السلام ظلم می کند و عین یعنی عطش و تشنگی حسین علیه السلام(مصیبت بزرگی که بر او وارد می شود) و صاد صبر حسین علیه السلام (عکس العمل او در مقابل این ظلم ها) )) زکریا علیه السلام سه روز پس از این داستان در مسجد ماند و گریه کرد و از خداوند طلب فرزند کرد و خوادمن هم به او فرزندی به نام یحیی داد. 1 [/b] ب-البقعه المبارکه هی کربلاء دیگر کریمه ای که قسمتی از آن به کربلا تفسیر شده،آیه ای است که توصیف مکان وحی بر حضرت موسی(علی نبینا و آله و علیه السلام) را می نماید. خداوند در آیه 29 سوره قصص می فرماید: (( چون موسی مدت خدمت خود را در نزد شعیب سپری کرد و خانواده اش را همراه خود حرکت داد،بین راه در تاریکی صحرا از جانب کوه آتشی دید.در ادامه،آیه30 می فرماید: ((چون به آتش نزدیک شد از ساحل و کرانه آن وادی ،جایگاهی مبارک از درخت نداییی برخاست که ای موسی منم پروردگار جهانیان)) مرحوم ابن قولویه قمی روایتی را از حضرت صادق آل محمد علیه السلام نقل می نماید که حضرت فرمودند: (( ... سرزمین مبارک (که خداوند در قرآن فرموده در آنجا به موسی وحی شد) کربلاست و درختی که از آن ندا برخاست محمد صلی الله علیه و آله بوده.2 )) خداوند متعال در آیه 12 سوره طه به موسی علیه السلام خطاب می کند که (( کفشهایت را بکن چرا که تو در سرزمین مقدس طوی هستی )) اینکه چرا باید حضرت موسی علیه السلام در سرزمین کربلا کفشهایش را درآورد به خاطر احترام این سرزمین است و این که اگر در این وادی پا نهادی باید تمام تعلقات دنیوی را از خود دور نمایی و حتی کمترین چیزی را که انسان به آن احتیاج دارد مثل یک جفت کفش که پاهایش از خس و خاشاک مصون بماند را خداوند می فرماید همین را از خود دور کن. اولین میدان عشق وادی کرب و بلا است / هر که در این پا نهاد بر سر عشق و وفا است ج- << مکانأ قضیا>> کربلا است خداوند متعال در کریمه 22 سوره مبارکه مریم می فرماید (( فحملته فانتبذت به مکانأ قصیا)) (( مریم عیسی را حامله شد بدان سبب (از ترس و خجالت ) در مکان دور افتاده ای خلوت گزید)) ابوحمزه ثمالی از حضرت عابد آل محمد امام زین العابدین علیه السلام در تفسیر این کریمه نقل می کند که فرمودند: << مریم مقدس از دمشق خارج شد تا این که به کربلا رسید در مکان فعلی قبر پدرم حسین علیه السلام وضع حمل نمود و شب هنگام بازگشت3>> از این روایات مشخص می شود که مکان دور افتاده ای که مریم مقدس در آنجا خلوت گزید که در آیه آمده است (( مکانأ قصیا)) کربلا بوده. |
|||
|
|
۱:۱۵, ۱۹/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آبان/۹۲ ۱۲:۴۷ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
فصل دوم:کربلا در روایات بخش اول:کربلا و انبیاء 1-کربلا محل شهادت پیامبرانامام صادق علیه السلام فرمودند که حضرت امیر علیه السلام با مردم از شهر خارج شدند در جلوی مردم حرکت می کرد تا رسید به محل جنگ شهدای کربلا فرمود: (( در اینجا200پیامبر و 200 وصی پیامبر و 200 سبط پیامبر(فرزند با واسطه) با پیروانشان به شهادت رسیده اند)) در ا دامه حضرت صادق علیه السلام می فرمایند: (( همانطور که حضرت امیر سوار بر مرکبش بود پاهای خویش را از رکاب خارج نمود و طواف می کرد و می فرمود: (( اینجا محل فرود مرکبها و پیاده شدن سواره ها است و میدان جنگ شهدایی که از پیشینیان کسی به مقام آنهانمی رسد و از آیندگان کسی به آنها ملحق نخواهد شد. ))4 ادامه دارد...
|
|||
|
|
۲۱:۰۰, ۱۹/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آبان/۹۲ ۱۲:۴۱ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
2- کربلا مزار همه انبیاء
روایتی را مرحوم ابن قولویه قمی در کامل الزیارات نقل نموده که قسمتی از آن چنین آمده : ((حضرت عیسی قاتل حسین علیه السلام را لعنت کرد و به بنی اسرائیل فرمود قاتلش را لعن کنید و اگر روزگار او را درک کردید، ساکت ننشینید و یاریش کنید. (( کسی که با حسین علیه السلام شهید شود، مثل این است که با پیامبران شهید شده ((گویا من مزار حسین را می بینم؛ هیچ پیامبری نیست مگر این که کربلا را زیارت کرده و در آن توقف نموده)).5 3-آدم ابوالبشر علیه السلام در کربلا مرحوم علامه مجلسی رحمة الله می فرماید: (( روایت شده که هنگامی که آدم ابوالبشر به زمین هبوط کرد،حوا را نیافت؛ فلذا بر روی زمین برای پیدا کردن او به راه افتاد تا به کربلا رسید. هنگامی که به کربلا رسید،ناخودآگاه سینه اش تنگ و غمناک شد و در مکان شهادت حضرت حسین علیه السلام (قتلگاه) بر زمین خورد و خون از پایش جاری گشت. سرش را به طرف آسمان بلند کرد و عرض کرد: خداوندا! مگر گناه دیگری از من سر زده که مرا معاقبه کنی؟ من تمام زمین را طی کردم؛مثل این سختی و مصیبت به من وارد نشده بود که در اینجا چنین شدم. خداوند به او وحی نمود که ای آدم،گناهی از تو سر نزد ولیکن فرزندت حسین را از روی ظلم در اینجا می کشند خون تو برای همدردی و همراهی با خون او جاری شد)) .6 |
|||
|
|
۲۲:۲۱, ۲۰/آبان/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
با سلام و عرض ادب عزاداری همه ی دوستان قبول باشه با تشکر از ارسال های با ارزش شما ، Bahar خانم اگه زحمتی نیست برای شما ، ما مشتاق خواندن مواردی که فرمودید هستیم. ![]() اجرتون با سید الشهدا (علیه السلام) |
|||
|
|
۱:۰۵, ۲۱/آبان/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
نقل قول:اول عنوان ها رو بنویسید بعدش پایین عنوان ها دوباره از اول عنوان ها رو با توضیحش بنویسید اینطوری هر کی نخواد اول پیام که عنوان هست رو ممیخونه هر کی بخواد پایین تر توضیحات و عنوان ها رو با هم میخونه |
|||
|
|
۱:۳۱, ۲۱/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آبان/۹۲ ۱۶:۱۸ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
10-نوح نبی در کربلا:مرحوم علامه در بحارالانوار می فرماید: ((روایت است که هنگامی که نوح بر کشتی سوار شد،تمام دنیا را سیر کرد تا به کربلا رسید.وقتی به کربلا رسید،کشتی زمین گیر شد و نوح از ترس غرق شدن خوف تمام وجودش را فرا گرفت.دست بر دعا بلند کرد و عرضه داشت: خداوندا!تمام دنیا را سیر کردم،اینطور از غرق شدن نترسیده بودم! جبرئیل نازل شد،عرض کرد ای نوح! در این مکان است که فرزند آخرین پیامبر محمد صلی الله علیه و آله،حسین علیه السلام را می کشند،حضرت نوح قاتل حسین علیه السلام را لعن کردند.کشتی شروع به حرکت کرد و بر کوه جودی فرو نشست))7
9-ابراهیم خلیل در کربلا: روایت شده که ابراهیم خلیل الرحمن از کربلا عبور می کرد ،اسبش لغزید،حضرت افتاد و سرش شکست و خونش جاری شد . شروع به استغفار و توبه و عرضه داشت خدایا! چه اشتباهی از من سر زده بود؟ جبرئیل امین نازل شد و عرض کرد(( که ای ابراهیم!اشتباهی از تو سر نزده. اما در این مکان نواده ی آخرین پیامبر و فرزند جانشین آخرین پیامبر کشته می شود.خون تو جاری شد تا این که با خون او همراهی کرده باشد)).8 8-کربلا محل تولد عیسی مسیح: قبلأ در بحث آیات مطرح شده.9 7- عیسی مسیح و حواریون در کربلا:((حضرت مسیح در بیابانها به همراه حواریون به سیاحت مشغول بودند که به کربلا رسیدند .یک شیری را دیدند که راه را گرفته بود.حضرت جلو رفتند و به شیر گفتند چرا میان راه نشسته ای ؟ ما را رها کن تا به راه خویش ادامه دهیم. شیر به زبان عربی فصیح به تکلم آمد: انی لم ادع لکم الطریق حتی تلعنو یزید قاتل الحسین؛من راه را براید شما باز نمی گذارم تا این که قاتل حسین یزید را لعنت کنید. حضرت پرسیدند: حسین کیست؟ شیر گفت:سبط محمد پیامبرختم و علی است. حضرت پرسیدند: قاتل او کیست؟ شیر جواب داد: لعنت شده حیوانات وحشی،حشرات و درندگان حضرت مسیح یزید را لعنت کردند و حواریون آمین گفتند. شیر از جای برخاست و راه را برای آنان باز کرد)).10 11-حضرت مسیح و آهوان کربلایی:پیامبر اکرم فرمودند: ((حضرت عیسی از کربلا عبور می کردند آهوانی را مشاهده کردند؛آنها را خواند و به آن ها گفت این جا که نه چراگاهی است ،نه آبی،چرا در این بیابانید!؟ آهوان گفتند:ای روح الله ! خداوند به ما الهام نموده که اینجا حرم حسین علیه السلام است پس ما در این مکان مأوی گزیدیم.11 12-کربلا،محل وحی بر موسی کلیم: در بخش آیات ذکر شد.12 13-موسای کلیم در کربلا: حضرت موسای کلیم همراه یوشع بن نون وصی خود سفر می کرد که به کربلا رسید. کفشش شکافت و بند کفشش پاره شد و تیغ در پای او رفت و خونش جاری شد.عرضه داشت: خدایا! چه خطایی از من سر زد؟ خداوند به کلیم خویش وحی نمود که اینجاست که حسین کشته می شود و خونش ریخته می شود،پس خون تو جاری شد برای این که با او همراهی کرده باشی.عرضه داشت خداوندا! حسین کیست؟ خطاب شد: فرزند مصطفی و علی مرتضی.13 14-سلیمان نبی در کربلا: حضرت سلیمان بر روی قالیچه ای در هوا سیرمی کرد به کربلا رسید،ناگهان باد قالیچه سیمان را سه دور گردانید تا این که ترس سقوط،سرتاسر وجود سلیمان را فرا گرفت. باد آرام شد و بساط سلیمان بر روی زمین کربلا نشست.حضرت به باد خطاب کرد چرا مرا نشاندی و به حرکت ادامه ندادی؟باد جواب داد:او فرزند محمد مختار علی کرار است سلیمان نبی فرمود: قاتل او کیست ؟گفت ملعون اهل آسمان و زمین،یزید. در این هنگام سلیمان نبی دستان آمین گفتند. باد شروع به راه افتاد. 14 بخش دوم: کربلا و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام 1-رسول اکرم صلی الله علیه و آله در کربلا 2-تربت کربلا در دست پیامبر صلی الله علیه و آله 3-پیامبر به کربلا می رود 4-کربلا و پیشگویی علوی 5-کربلا کرب و بلا 6-کربلا اینجاست 7-اینجا،اینجا 8-لیاقت کربلا 9-فاطمه الزهرا سلام الله علیها در مصیبت کربلا 10-حسین علیه السلام در کربلا 11-اعوذ بالله من الکرب و البلاء 12-خطاب حضرت مقدس رضوی به کربلا 13-سلمان فارسی و کربلا ادامه دارد |
|||
|
|
۱۶:۱۰, ۲۱/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آبان/۹۲ ۱۲:۴۸ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
رسول اکرم صلی الله علیه و آله در کربلا:
حضرت مقدس علوی علیه السلام می فرماید: ((بر حضرت مقدس نبوی وارد شدم که چشمانش از اشک پر بود سبب را پرسیدم فرمود: جبرئیل خبر قتل فرزندم حسین را به من می دهد که در شاطیء الفرات کشته می شود و نام آن سرزمین کربلا است.2 سال پس از این ماجرا ،پیامبر به مسافرت رفتند. در برخی از جاها می ایتاد و اسرجاع می نمود(انا لله و انا الیه راجعون می گفت) و چشمانش از اشک پر می شد.سبب را پرسیدند. فرمود: ((این جبرئیل امین است که مرا به سرزمینی کنار شط فرات که آن را کربلا می نامند،خبر می دهد که فرزندم حسین و محل جنگ و دفن او را می بینم و می بینم اسیرانی را که بر شترهای بی محمل سوار کرده اند و سر فرزندم حسین را برای یزیدِ لعین هدیه می برند)) 15[/b] ![]() تربت کربلا در دست پیامبر صلی الله علیه و آله ابابصیر گوید:از امام صادق علیه السلام شنیدم که فرمود : حضرت حسین علیه السلام نزد رسول خدا نشسته بود که جبرئیل آمد و عرض کرد: ای محمد! آیا حسین را دوست داری؟ فرمود: بلی. جبرئیل عرض کرد:امت تو او را می کشند. رسول خدا شدیدأ محزون گشت .جبرئیل عرض کرد: آیا طاقت آن را داری که خاکی که روی آن کشته می شود را نشان تو دهم؟ حضرت فرمودند:بلی جبرئیل بالش را بر زمین پهن کرد و زمینی که آن را کربلا می گفتند به حضرت نشان داد و جبرئیل با بال خود از خاک کربلا آورد و به رسول خدا داد و فورأ زمین بسته شد . پیامبر فرمود: ((خوشا به حال تو کربلا به خاطر خاکت و خوشا به حال کسی که بر روی تو کشته می شود))16 |
|||
|
|
۱:۴۹, ۲۲/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آبان/۹۲ ۱۲:۴۸ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
پیامبر به کربلا می رود
ام سلمه می گوید: ((روزی که خبر قتل حسین را به پیامبر دادند ،شب آن روز پیامبر از ما غائب شد پس از چندی آمد در حالی که غبار آلود بود و مشتش بسته بود،عرض کردم یا رسول الله!چه شده است که غبار آلود هستید؟ فرمود: (( در این هنگام مرا به مکانی از عراق که آن را کربلا می نامند بردند ؛در آنجا میدان نبرد حسین ،جماعتی از فرزندان و اهل بیتم را دیدم ،من هم خون آنها را در مشت گرفتم.)) ام سلمه گوید: به من فرمود بگیر و من آن را گرفتم که خاک قرمز رنگی بود.17 |
|||
|
|
۱:۵۸, ۲۲/آبان/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
سلام
منبع و یا مدارکی که اینها رو لطف میکنید و بیان میکنید رو اگه بصورت پاورقی تو هر ارسال بگید خیلی بهتر هست . چون زحمت میکشید و بیان میکنید حیف میشه بدون مدرک و سند باشه مخصوصا احادیث و همچنین ایات و تفاسیر. با تشکر |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: rgapfyy8fz2enbeilmhz.jpg]](http://www.imgiran.com/images/rgapfyy8fz2enbeilmhz.jpg)
![[تصویر: 1trosxird3q5pvoppxf.jpg]](http://www.imgiran.com/images/1trosxird3q5pvoppxf.jpg)

![[تصویر: 2qfb0tmuu9ts4h2v7e1a.jpg]](http://www.imgiran.com/images/2qfb0tmuu9ts4h2v7e1a.jpg)