کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قرائتی‌ چگونه‌ به قمه‏‌زنی در یک‌ شهر خاتمه‌ داد؟
۹:۲۲, ۲۱/آبان/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
حجت الاسلام قرائتی در خاطره ای که مجله مبلغان، در شماره ۳۹ فروردین ۱۳۸۲،منتشر شده است، از استدلال قرآنی جالبی که برای متقاعد کردن مردم یکی از شهرهای کشور برای خاتمه دادن به قمه زنی اینگونه سخن می گوید: در یکی از شهرها با وجود توصیه‏های مبلغین بزرگوار مبنی بر پرهیز از قمه‎زنی، مردم به خاطر اعتقادات خود دست ‏برنمی‏داشتند. به ما گفتند به آنجا برویم و آنها را از این کار باز داریم . ایام ماه محرم بود و چون اعلام کرده بودند فلانی می‏آید و مردم ما را در تلویزیون دیده بودند، در مسجد جمع شدند.
وقتی وارد شدم گفتند: آقای قرائتی آمده‏ای برای قمه‎زنی بگویی. گفتم: شغل من چیست؟ گفتند: تو معلم قرآن هستی. گفتم: به عنوان معلم قرآن قبولم دارید؟ گفتند: بله قبولت داریم ولی حرف قمه نزنی، فقط قرآن بگو .
من روی تخته نوشتم: «بسم الله الرحمن الرحیم - یا ایها الذین آمنوا لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا» (۱)؛ «ای کسانی که ایمان آورده‏اید! "راعنا" نگویید، بلکه بگویید: "انظرنا".» و بعد توضیح دادم که: «یا ایها الذین آمنوا» یعنی: ای مؤمنین . «لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا» یعنی: راعنا نگویید بلکه انظرنا بگویید. راعنا نگویید یعنی چه؟ این قصه‏ای دارد و قصه‏اش این است که: پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله در حال سخنرانی بود، یک نفر از پای سخنرانی گفت: راعنا، یعنی مراعات ما را هم بکن . یعنی آرام‎تر صحبت کن یا به این طرف و آن طرف نگاه کن .

این کلمه راعنا مثل کوکو است که هم می‏شود آن را با سیب زمینی درست کرد و هم با سبزی. «راعنا» را هم می‏شود از ریشه «رعی‏» گرفت و هم از ریشه «رعن‏». اگر از «رعی‏» گرفته شود به معنای «مراعات ما را بکن‏» است، ولی اگر از ریشه «رعن‏» گرفته شود، رعونت ‏به معنای خر کردن است و «راعنا» یعنی «خرمان کن.»

وقتی که مسلمانان می‏گفتند «راعنا» هدفشان مقدس بود و معنای «مراعاتمان کن‏» را اراده می‏کردند، ولی یهودی‎ها از این کلمه استفاده کرده و گفتند: مسلمان‎ها به پیغمبرشان می‏گویند خرمان کن. در اینجا آیه نازل شد که: «یا ایها الذین آمنوا لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا»؛ «ای کسانی که ایمان آورده‏اید، "راعنا" نگویید بلکه "انظرنا" بگویید.» یعنی کلمه‏ای را که دشمن از آن سوء استفاده می‏کند به کار نبرید .
بعد از این که این آیه را تفسیر کردم، گفتم: شما که قمه می‏زنید هدفتان مقدس است و به عشق امام حسین علیه السلام این کار را می‏کنید، ولی تلویزیون کشورهای اروپایی این کار شما را دوازده مرتبه نشان داده و گفته است که شیعه‏ها دچار مرض خودآزاری هستند. دشمن از این کار شما چنین سوء استفاده می‏کند . این کار امروز شما مثل همان «راعنا» گفتن مسلمانان صدر اسلام است که دشمن از آن سوء استفاده می‏کرد و قرآن کریم با آیه مورد بحث‏ به مسلمانان آن روز و امروز هشدار می‏دهد که از هر کاری که دشمن از آن سوء استفاده می‏کند پرهیز کنید. پس چون امروز دشمنان از قمه‏زنی شما سوء استفاده می‏کنند، شما دیگر قمه نزنید. گفتند: حالا فهمیدیم و دیگر قمه نمی‏زنیم .
پس از این جلسه به تهران رفتیم و آن سال در آن شهر جز چند نفر کسی قمه نزد .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahramaneh ، fazel ، دل خسته ، یاســین ، هادی... ، sarallah ، help me ، سجاد313 ، درست پسند ، boghz ، Islam ، Hadith ، N.Mahdavian ، mohamad ، أین المنتظر ، Mahdy2021 ، احمد شاکر ، Mohammad Trust ، محمد حسین ، heaven ، azade ، soshiant ، خیبر110 ، عبدالرحیم ، Havbb 110 ، صهبا ، Night_World ، شهیدطیبه واعظی ، soheyl68 ، rezamohammadi ، آیات ، حسن.س. ، Night moans ، fiftynine ، لبخند خدا ، عالم مقدس ملکوت ، فانوس *7* ، m.hossein

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲:۴۸, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #21
آواتار
(۳۰/آذر/۹۲ ۰:۵۶)فانوس *7* نوشته است:  امام خامنئه ای قمه زنی رو حرام کرده همه ی مراجع هم همین طور

در ضمن آقای قرائتی خب نمیاد به اونایی که یه عمر قمه میزنند بگن آره حرامه و اینا با زبون خودشون دورشون می کنند
و گرنه اونا خودشون گفتن به ما نگو قمه نزنید

ببخشید شما چند تا امام دارید؟!
۲:۵۴, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #22
آواتار
(۳۰/آذر/۹۲ ۲:۴۸)سدرة المنتهی نوشته است:  ببخشید شما چند تا امام دارید؟!

!!!!!!!!!!!!!!

ما یک امام زمان داریم و بس

اصلا امام همین خصوصیت رو داره

لفظ امام که به ولی فقیه داده میشه برابر قرار دادن این دو نیست

در ضمن اگر بخواهیم بصورت لفظی بحث کنیم من سوال میکنم

چند تا "امام" جماعت داریم؟

در مورد حساسیت نه شما ولی حساسیت برخی افراد دیگه هم شاید بعدا یه عبارتی بگم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Night moans ، مصباح ، عبدالرحیم ، آیات
۳:۱۱, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #23
آواتار
این مساله یک ایهامه.

این لفظ امام ، یکی به معنای پیشوا و دیگری به معنای جانشین پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که 12 شخص با عددی ثابت و مشخص شده هستند.

نقل قول:
امام رضا(عليه السلام) خود در حديثى طولانى كه كلينى آن را در كافى نقل كرده صفات و ويژگى هايى رابراى امام بيان مى كند و اشاره مى كند كه منصب امامت مانند مقام نبوت منشأ الهى دارد و امام نيز بايد از جانب خداوند تعيين و به وسيله پيامبر يا امام قبلى به مردم معرفى شود. چنانكه امام اول، امير المؤمنين على(علیه السلام) مطابق آيه تبليغ در غدير خم به وسيله پيامبر اكرم به مردم معرفى و ابلاغ شد و امامان بعدى نيز علاوه بر اينكه نبى گرامى برابر احاديث موجود در كتب فريقين با مشخصات كامل تا امام دوازدهم نام برده است، هر امامى نيز امام بعد از خود را با نص صريح و قطعى معرفى مى كرده است.

[/b]

لفظ امام خامنه ای بخاطر گنجاندن مفهوم پیشوا و یا رهبر بودن صحیحه اما باعث کج فهمی و بدفهمی افراد میشه ، مثل همین قضیه قمه زنی.

شاید بگید خب ! دیگران هر فکری که میخوان بکنن ، اما بنظر بنده مهم هست که بخاطر یک کلمه باور و افکار دیگران رو دچار حساسیت ، شک و تغییر کنیم.

مقام معظم رهبری ، آیت الله خامنه ای ، سید علی خامنه ای ، آقا! و ... ایشون اسم و لقب زیاد دارن.
Rose
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات
۳:۳۶, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #24
آواتار
نقل قول:
لفظ امام خامنه ای بخاطر گنجاندن مفهوم پیشوا و یا رهبر بودن صحیحه اما باعث کج فهمی و بدفهمی افراد میشه ، مثل همین قضیه قمه زنی.

شاید بگید خب ! دیگران هر فکری که میخوان بکنن ، اما بنظر بنده مهم هست که بخاطر یک کلمه باور و افکار دیگران رو دچار حساسیت ، شک و تغییر کنیم.

مقام معظم رهبری ، آیت الله خامنه ای ، سید علی خامنه ای ، آقا! و ... ایشون اسم و لقب زیاد دارن.

در مورد امام گفتم که 12 امام بیشتر نداریم (+ پیامبر)

قمه زنی با این یکیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟

پیشوا و رهبر رو دور از جون به خیلی افراد منفی هم میگفتن

کلمه امام این موضوع رو قداستی شیعی میبخشه

میدونستید بی بی سی خبیث و رسانه های دیگر که در خط مقدم دشمنی با اسلام و تشیع هستن هرگز لفظ امام رو نمیبرن؟

و میدونستید اگر ضرری برای اسلام داشت صد بار تکرار میکردن مثل قمه زنی؟

ما نمیگیم بگو امام و اگر نگی کافری!!! عبارتایی که در اخر گفتید خوبه

ولی هیچکدوم بار ولایت فقیه رو منتقل نمیکنه

مثلا مقام معظم رهبری در حد قلمروی ایران

یا آیت الله خامنه ای میشن مثل خیلی آیت الله های دیگه

سید علی که دیگه پائینتر میشه!

آقا هم قشنگه ولی بار اصلی رو نداره

اسم و لقب زیاد دارن هم................DodgyHuhBlush

چی بگم!

ولی هرچی هستن خیلی مردن

خیلی!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Night moans ، مصباح ، عبدالرحیم
۳:۴۱, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #25
آواتار
سلام
خب اگه اینطور باشه که شما میگید، کاربرد این لفظ برای امام خمینی (رحمة الله علیه) هم اشتباهه‏!‏

علامه حسن زاده تعریف می کنن که:"اوایل انقلاب یه شخصی میان پیششون و می گن چرا باید لفظ امام رو برای امام خمینی به کار ببریم؟ایشونم با دلایلی که میارن،طرف رو برای استعمال این لفظ راضی می کنه ولی می گه بعد رفتن اون شخص،با خودم گفتم درسته که طرف با این دلایل قانع شد، اما این دلیلا،خود من رو راضی نمی کنه،واقعا چرا بگم امام؟!شب که می خوابند،تو خواب می بینه که ملائک دارن با سوزن لباشونو به هم می دوزن و بهشون گفته میشه: ما این لفظو رو دهن مردم انداختیم،بعد تو(علامه) می گی چرا این لفظو بگم؟!"
علامه جوادی آملی:"چطور است که در نماز با اقتدا به یه شخص، به ایشان امام جماعت می گوییم، ولی برای رهبری جامعه اسلامی این واژه را نگوییم(البته نقل به مضمون)هر لفظی غیر از امام برایشان(امام خامنه ای) جفا در حق ایشان است‏"‏
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، Night moans
۴:۰۵, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #26
آواتار
نقل قول:قمه زنی با این یکیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟

برادر در متن تامل بفرمایید و از سفسطه بپرهیزید.
" باعث کج فهمی و بدفهمی افراد میشه"

نقل قول:کلمه امام این موضوع رو قداستی شیعی میبخشه

بله قداستی که به تکفیر شیعیان ختم میشه.

نقل قول:
میدونستید بی بی سی خبیث و رسانه های دیگر که در خط مقدم دشمنی با اسلام و تشیع هستن هرگز لفظ امام رو نمیبرن؟

وظیفه رسانه بی طرف نقل کردن اخبار و وقایع هست ، شما در سیمای ایران هم لفظ رهبر معظم رو می شنوید.

نقل قول:
ولی هیچکدوم بار ولایت فقیه رو منتقل نمیکنه

بار ولایت فقیه همینه ! ولایت فقیهه!

نقل قول:
مثلا مقام معظم رهبری در حد قلمروی ایران

یا آیت الله خامنه ای میشن مثل خیلی آیت الله های دیگه

سید علی که دیگه پائینتر میشه!
اسامی اشاره شده دقیق و بدون شبهه هست.

نقل قول:خب اگه اینطور باشه که شما میگید، کاربرد این لفظ برای امام خمینی (رحمة الله علیه) هم اشتباهه‏!‏

در متن تامل بفرمایید ، نگفتیم اشتباه ، گفتیم جایز نیست.

نقل قول:
علامه حسن زاده تعریف می کنن که:"اوایل انقلاب یه شخصی میان پیششون و می گن چرا باید لفظ امام رو برای امام خمینی به کار ببریم؟ایشونم با دلایلی که میارن،طرف رو برای استعمال این لفظ راضی می کنه ولی می گه بعد رفتن اون شخص،با خودم گفتم درسته که طرف با این دلایل قانع شد، اما این دلیلا،خود من رو راضی نمی کنه،واقعا چرا بگم امام؟!شب که می خوابند،تو خواب می بینه که ملائک دارن با سوزن لباشونو به هم می دوزن و بهشون گفته میشه: ما این لفظو رو دهن مردم انداختیم،بعد تو(علامه) می گی چرا این لفظو بگم؟!"

انشالله که صحیحه ، البته ازین دست خواب ها در مورد رییس جمهور سابق کشور هم شنیدیم.

پاسخ شما بیانگر عدم توجه به ارسال و تامل و ارسال کپی پیست های سرعتی جهت اثبات حقانیت عقیده خودتون هست.
پایدار باشید.
۴:۱۹, ۳۰/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/آذر/۹۲ ۴:۲۴ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #27
آواتار
نقل قول:
برادر در متن تامل بفرمایید و از سفسطه بپرهیزید.

" باعث کج فهمی و بدفهمی افراد میشه"

توضیح بدید

نقل قول:
بله قداستی که به تکفیر شیعیان ختم میشه.

از طرف چه کسانی؟

از طرف دشمنان؟

یک موقع یک کاری اشتباه است مثل قمه زنی و دشمن هم سوء استفاده می کند

ولی بکار بردن این لفظ از خیلی سال پیش بوده و بجز سه گروه شخص دیگری اشکال نگرفته

1-افرادی که خبر ندارند

2-افرادی که خبر دارند ولی حسودند (این تاپیک رو ببینید)

3-دشمنان

گروه اول تحقیق کنند و گروه دوم تقوی پیشه کنند و گروه سوم فدای سر مسلمانان شوند!!!(آمریکا و اسرائیل و ...)

شما هم تحقیق کنید حتما بهش میرسید

نقل قول:
وظیفه رسانه بی طرف نقل کردن اخبار و وقایع هست ، شما در سیمای ایران هم لفظ رهبر معظم رو می شنوید.

بی طرف؟؟؟؟؟؟؟

یه تاپیکی بود تو همین بیداری

گفتیم رسانه ابزار اطلاع رسانی نیست

یک سلاحه در جنگ نرم

واقعا بی بی سی بی طرفه!!!!!!!!!!!!؟

شما یسر برو ویکی پدیا ببین ادمین های خبیثش چطور با ذهن شما بازی میکنن در این زمینه

صدا و سیما هم شوته شما یه مثال دیگه بزن

نقل قول:
بار ولایت فقیه همینه ! ولایت فقیهه!

مثلا پیشنهاد شما چیه؟

بجای امام بگیم ولی فقیه؟

اگر بگیم دیگه هیچ مشکلی نیست؟

نقل قول:
اسامی اشاره شده دقیق و بدون شبهه هست.

منم نگفتم شبهه داره

مثلا من میتونم به استاد دانشگام بگم سلام پدر پسرت!!! یا سلام پسر پدرت! ......

بحث سر اسم کامل و بدون غلو بود

نقل قول:
در متن تامل بفرمایید ، نگفتیم اشتباه ، گفتیم جایز نیست.

شما در احکام بین این دو فرقی قائلید!؟

جایز نیست=حرام است (شدت و ضعفش فرق داره)

نقل قول:
انشالله که صحیحه ، البته ازین دست خواب ها در مورد رییس جمهور سابق کشور هم شنیدیم

شما نشنیده بگیر برادر

وقتی با صحبت عادی دارم میگم همینو فعلا داشته باش

اشکال این چیزا علنی شدنشه

الاعمال بالنیات!

و یکی از اعمال هم حرف زدنه
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها: