|
قرائتی چگونه به قمهزنی در یک شهر خاتمه داد؟
|
|
۹:۲۲, ۲۱/آبان/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
حجت الاسلام قرائتی در خاطره ای که مجله مبلغان، در شماره ۳۹ فروردین ۱۳۸۲،منتشر شده است، از استدلال قرآنی جالبی که برای متقاعد کردن مردم یکی از شهرهای کشور برای خاتمه دادن به قمه زنی اینگونه سخن می گوید: در یکی از شهرها با وجود توصیههای مبلغین بزرگوار مبنی بر پرهیز از قمهزنی، مردم به خاطر اعتقادات خود دست برنمیداشتند. به ما گفتند به آنجا برویم و آنها را از این کار باز داریم . ایام ماه محرم بود و چون اعلام کرده بودند فلانی میآید و مردم ما را در تلویزیون دیده بودند، در مسجد جمع شدند. وقتی وارد شدم گفتند: آقای قرائتی آمدهای برای قمهزنی بگویی. گفتم: شغل من چیست؟ گفتند: تو معلم قرآن هستی. گفتم: به عنوان معلم قرآن قبولم دارید؟ گفتند: بله قبولت داریم ولی حرف قمه نزنی، فقط قرآن بگو . من روی تخته نوشتم: «بسم الله الرحمن الرحیم - یا ایها الذین آمنوا لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا» (۱)؛ «ای کسانی که ایمان آوردهاید! "راعنا" نگویید، بلکه بگویید: "انظرنا".» و بعد توضیح دادم که: «یا ایها الذین آمنوا» یعنی: ای مؤمنین . «لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا» یعنی: راعنا نگویید بلکه انظرنا بگویید. راعنا نگویید یعنی چه؟ این قصهای دارد و قصهاش این است که: پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله در حال سخنرانی بود، یک نفر از پای سخنرانی گفت: راعنا، یعنی مراعات ما را هم بکن . یعنی آرامتر صحبت کن یا به این طرف و آن طرف نگاه کن . این کلمه راعنا مثل کوکو است که هم میشود آن را با سیب زمینی درست کرد و هم با سبزی. «راعنا» را هم میشود از ریشه «رعی» گرفت و هم از ریشه «رعن». اگر از «رعی» گرفته شود به معنای «مراعات ما را بکن» است، ولی اگر از ریشه «رعن» گرفته شود، رعونت به معنای خر کردن است و «راعنا» یعنی «خرمان کن.» وقتی که مسلمانان میگفتند «راعنا» هدفشان مقدس بود و معنای «مراعاتمان کن» را اراده میکردند، ولی یهودیها از این کلمه استفاده کرده و گفتند: مسلمانها به پیغمبرشان میگویند خرمان کن. در اینجا آیه نازل شد که: «یا ایها الذین آمنوا لا تقولوا راعنا و قولوا انظرنا»؛ «ای کسانی که ایمان آوردهاید، "راعنا" نگویید بلکه "انظرنا" بگویید.» یعنی کلمهای را که دشمن از آن سوء استفاده میکند به کار نبرید .
بعد از این که این آیه را تفسیر کردم، گفتم: شما که قمه میزنید هدفتان مقدس است و به عشق امام حسین علیه السلام این کار را میکنید، ولی تلویزیون کشورهای اروپایی این کار شما را دوازده مرتبه نشان داده و گفته است که شیعهها دچار مرض خودآزاری هستند. دشمن از این کار شما چنین سوء استفاده میکند . این کار امروز شما مثل همان «راعنا» گفتن مسلمانان صدر اسلام است که دشمن از آن سوء استفاده میکرد و قرآن کریم با آیه مورد بحث به مسلمانان آن روز و امروز هشدار میدهد که از هر کاری که دشمن از آن سوء استفاده میکند پرهیز کنید. پس چون امروز دشمنان از قمهزنی شما سوء استفاده میکنند، شما دیگر قمه نزنید. گفتند: حالا فهمیدیم و دیگر قمه نمیزنیم . پس از این جلسه به تهران رفتیم و آن سال در آن شهر جز چند نفر کسی قمه نزد .
|
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲:۴۸, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
۲:۵۴, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
(۳۰/آذر/۹۲ ۲:۴۸)سدرة المنتهی نوشته است: ببخشید شما چند تا امام دارید؟! !!!!!!!!!!!!!! ما یک امام زمان داریم و بس اصلا امام همین خصوصیت رو داره لفظ امام که به ولی فقیه داده میشه برابر قرار دادن این دو نیست در ضمن اگر بخواهیم بصورت لفظی بحث کنیم من سوال میکنم چند تا "امام" جماعت داریم؟ در مورد حساسیت نه شما ولی حساسیت برخی افراد دیگه هم شاید بعدا یه عبارتی بگم |
|||
|
|
۳:۱۱, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
این مساله یک ایهامه.
این لفظ امام ، یکی به معنای پیشوا و دیگری به معنای جانشین پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که 12 شخص با عددی ثابت و مشخص شده هستند. نقل قول: لفظ امام خامنه ای بخاطر گنجاندن مفهوم پیشوا و یا رهبر بودن صحیحه اما باعث کج فهمی و بدفهمی افراد میشه ، مثل همین قضیه قمه زنی. شاید بگید خب ! دیگران هر فکری که میخوان بکنن ، اما بنظر بنده مهم هست که بخاطر یک کلمه باور و افکار دیگران رو دچار حساسیت ، شک و تغییر کنیم. مقام معظم رهبری ، آیت الله خامنه ای ، سید علی خامنه ای ، آقا! و ... ایشون اسم و لقب زیاد دارن.
|
|||
|
|
۳:۳۶, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
نقل قول: در مورد امام گفتم که 12 امام بیشتر نداریم (+ پیامبر) قمه زنی با این یکیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟ پیشوا و رهبر رو دور از جون به خیلی افراد منفی هم میگفتن کلمه امام این موضوع رو قداستی شیعی میبخشه میدونستید بی بی سی خبیث و رسانه های دیگر که در خط مقدم دشمنی با اسلام و تشیع هستن هرگز لفظ امام رو نمیبرن؟ و میدونستید اگر ضرری برای اسلام داشت صد بار تکرار میکردن مثل قمه زنی؟ ما نمیگیم بگو امام و اگر نگی کافری!!! عبارتایی که در اخر گفتید خوبه ولی هیچکدوم بار ولایت فقیه رو منتقل نمیکنه مثلا مقام معظم رهبری در حد قلمروی ایران یا آیت الله خامنه ای میشن مثل خیلی آیت الله های دیگه سید علی که دیگه پائینتر میشه! آقا هم قشنگه ولی بار اصلی رو نداره اسم و لقب زیاد دارن هم................ ![]() ![]() ![]() چی بگم! ولی هرچی هستن خیلی مردن خیلی! |
|||
|
|
۳:۴۱, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
سلام
خب اگه اینطور باشه که شما میگید، کاربرد این لفظ برای امام خمینی (رحمة الله علیه) هم اشتباهه! علامه حسن زاده تعریف می کنن که:"اوایل انقلاب یه شخصی میان پیششون و می گن چرا باید لفظ امام رو برای امام خمینی به کار ببریم؟ایشونم با دلایلی که میارن،طرف رو برای استعمال این لفظ راضی می کنه ولی می گه بعد رفتن اون شخص،با خودم گفتم درسته که طرف با این دلایل قانع شد، اما این دلیلا،خود من رو راضی نمی کنه،واقعا چرا بگم امام؟!شب که می خوابند،تو خواب می بینه که ملائک دارن با سوزن لباشونو به هم می دوزن و بهشون گفته میشه: ما این لفظو رو دهن مردم انداختیم،بعد تو(علامه) می گی چرا این لفظو بگم؟!" علامه جوادی آملی:"چطور است که در نماز با اقتدا به یه شخص، به ایشان امام جماعت می گوییم، ولی برای رهبری جامعه اسلامی این واژه را نگوییم(البته نقل به مضمون)هر لفظی غیر از امام برایشان(امام خامنه ای) جفا در حق ایشان است" |
|||
|
|
۴:۰۵, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
نقل قول:قمه زنی با این یکیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟ برادر در متن تامل بفرمایید و از سفسطه بپرهیزید. " باعث کج فهمی و بدفهمی افراد میشه" نقل قول:کلمه امام این موضوع رو قداستی شیعی میبخشه بله قداستی که به تکفیر شیعیان ختم میشه. نقل قول: وظیفه رسانه بی طرف نقل کردن اخبار و وقایع هست ، شما در سیمای ایران هم لفظ رهبر معظم رو می شنوید. نقل قول: بار ولایت فقیه همینه ! ولایت فقیهه! نقل قول:اسامی اشاره شده دقیق و بدون شبهه هست. نقل قول:خب اگه اینطور باشه که شما میگید، کاربرد این لفظ برای امام خمینی (رحمة الله علیه) هم اشتباهه! در متن تامل بفرمایید ، نگفتیم اشتباه ، گفتیم جایز نیست. نقل قول: انشالله که صحیحه ، البته ازین دست خواب ها در مورد رییس جمهور سابق کشور هم شنیدیم. پاسخ شما بیانگر عدم توجه به ارسال و تامل و ارسال کپی پیست های سرعتی جهت اثبات حقانیت عقیده خودتون هست. پایدار باشید. |
|||
|
۴:۱۹, ۳۰/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/آذر/۹۲ ۴:۲۴ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
نقل قول: توضیح بدید نقل قول: از طرف چه کسانی؟ از طرف دشمنان؟ یک موقع یک کاری اشتباه است مثل قمه زنی و دشمن هم سوء استفاده می کند ولی بکار بردن این لفظ از خیلی سال پیش بوده و بجز سه گروه شخص دیگری اشکال نگرفته 1-افرادی که خبر ندارند 2-افرادی که خبر دارند ولی حسودند (این تاپیک رو ببینید) 3-دشمنان گروه اول تحقیق کنند و گروه دوم تقوی پیشه کنند و گروه سوم فدای سر مسلمانان شوند!!!(آمریکا و اسرائیل و ...) شما هم تحقیق کنید حتما بهش میرسید نقل قول: بی طرف؟؟؟؟؟؟؟ یه تاپیکی بود تو همین بیداری گفتیم رسانه ابزار اطلاع رسانی نیست یک سلاحه در جنگ نرم واقعا بی بی سی بی طرفه!!!!!!!!!!!!؟ شما یسر برو ویکی پدیا ببین ادمین های خبیثش چطور با ذهن شما بازی میکنن در این زمینه صدا و سیما هم شوته شما یه مثال دیگه بزن نقل قول: مثلا پیشنهاد شما چیه؟ بجای امام بگیم ولی فقیه؟ اگر بگیم دیگه هیچ مشکلی نیست؟ نقل قول: منم نگفتم شبهه داره مثلا من میتونم به استاد دانشگام بگم سلام پدر پسرت!!! یا سلام پسر پدرت! ...... بحث سر اسم کامل و بدون غلو بود نقل قول: شما در احکام بین این دو فرقی قائلید!؟ جایز نیست=حرام است (شدت و ضعفش فرق داره) نقل قول: شما نشنیده بگیر برادر وقتی با صحبت عادی دارم میگم همینو فعلا داشته باش اشکال این چیزا علنی شدنشه الاعمال بالنیات! و یکی از اعمال هم حرف زدنه |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |