کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 1.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نجس بودن کفار
۰:۱۴, ۲۵/آبان/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آبان/۹۲ ۰:۱۷ توسط anti.)
شماره ارسال: #1
آواتار

نجاست اهل کتاب
(همانند یهودیان و مسیحیان) همواره مورد اختلاف فقهای شیعه و روایات بوده‌است

برخی فقها معتقدند، اهل کتاب، که مسیحیان و یهودیان از این دسته‌اند، کافر و نجس هستند، در حالیکه فقهای دیگری، اهل کتاب را از این موارد استثنا دانسته‌اند.

نجس بودن مجوسان
برخی نیز مجوسان (در عربی مجوس غالباً به معنی زرتشتی است) را از این دسته، و نجس می‌دانند. بطور نمونه، سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، «مرتد و یهود و نصاری و مجوس» را نجس دانست‌اند. و
روح‌الله خمینی
نیز «غیر مسلمان از هر دین و مذهبی که باشد» را «محکوم به نجاست» دانسته‌است.
برخی فقهای دیگر، من جمله صافی گلپایگانی، سید علی سیستانی، و محسن کوچه‌باغی تبریزی نیز اهل کتاب (بمعنای
یهود و نصاری و مجوس) را بنابر قول مشهور نجس دانسته‌اند. در این میان سید موسی شبیری زنجانی و ناصر مکارم شیرازی نجاست یهودیان و مسیحیان و زرتشتیان را بنابر احتیاط اعلام نموده‌اند.

نجس بودن یهودیان و مسیحیان
محمدتقی بهجت فومنی اهل نصار و یهود را نجس می‌دانستند

سید علی خامنه‌ای نجاست اهل کتاب را «نامعلوم» دانسته، و آنان را دارای «طهارت ذاتی» و «نجاست ظاهری» دانسته‌اند. اما اکثر علمای شیعه در زمان حاضر اهل کتاب را پاک می دانند.اهل کتاب شامل یهودیان و مسیحیان و زرتشتیان و صابئین است.البته این مراجع گوش زد کرده اند که اگر مسیحیان به تثلیث قائل باشند،آن هم نه به زبان فقط بلکه واقعا معنای درست آن را دانسته و به آن معتقد باشند،نجس اند و جزو اهل کتاب به حساب نمی آیند.و نیز گفته اند که لازم به تحقیق در مورد قائل بودن به تثلیث افراد نیست.

نظر مخالفین
در این باب، برخی از مفسرین و فقها اهل کتاب را پاک و طاهر اعلام نموده‌اند. ازین جمله می‌توان به فاضل لنکرانی و وحید خراسانی
اشاره نمود. یوسف صانعی اهل کتابی که «غیر از معاندین» باشد را پاک دانسته، و معاشرت و هم‌سفرگی با آنان را جایز می‌داند.

پ.ن:الان میخوام ببینم دلیل اینکه من نجسم چیه؟دلیل اینکه من با و امثال من با بقیه مردم فرق دارن چیه؟دلیل اینکه نگاه اسلام به من که یه انسانم در حد سگ و خوک و نجاست هست چیه؟و آخرین نکته اینکه تعریف نژاد پرستی چیه؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: #1Zero ، آیلار ، aboutorab ، A L I

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۵:۲۵, ۲/آذر/۹۲
شماره ارسال: #31

(۲۵/آبان/۹۲ ۰:۱۴)anti نوشته است:  پ.ن:الان میخوام ببینم دلیل اینکه من نجسم چیه؟دلیل اینکه من با و امثال من با بقیه مردم فرق دارن چیه؟دلیل اینکه نگاه اسلام به من که یه انسانم در حد سگ و خوک و نجاست هست چیه؟و آخرین نکته اینکه تعریف نژاد پرستی چیه؟

سلام.
من برداشتم از این حکم اینه که اولا قیاس در این رابطه اشتباهه. اینکه مثلا کافر وسگ وخوک نجس هستند به این معنی نیست که با هم هم ارزند. هر کدوم به یک دلیلی مشمول این حکم شدن. شاید یکی از دلایلی که کافر نجس شمرده شده این باشه که بواسطه زحمتی که برای مومن در همنشینی با اون فرد بوجود میاد رفیق گرمابه و گلستانش نشه .چون بصورت ناخودآگاه ممکنه تاثیر منفی بر دینداری مومن داشته باشه. وگرنه هیچ دلیلی برای بی احترامی یا خودبرتر بینی نسبت به انسانهای دیگه وجود نداره.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، ELENOR ، خیبر110 ، محمد حسین
۹:۱۲, ۲/آذر/۹۲
شماره ارسال: #32
آواتار
(۲/آذر/۹۲ ۱:۲۵)anti نوشته است:  

درود بر شما

حقیقتش 2 3 باری به این کار مبادرت ورزیدم،اما خب آخرش نشد که به نتیجه ای برسیم،یه بارش یادمه 3 ساعت با روحانی دانشگاه محل تحصیلم تو نمازخونه دانشگاه سر همین موضوع صحبت کردیم،آخر سرم هیچ کدوم متنبه نشدیم متاسفانه

سلام

از اينكه سعي نموديد كه درباره اين موضوع تحقيق نموديد بسيار كار خوبي بوده فقط شايد از كسي درباره اين مورد پرسيديد كه مثل من و امثالهم توان پاسخ گويي منتقي و مستند و يا احياناً نحوه بيانش درست نبوده كه نتونستيد به يك نتيجه مطلوب برسيد . باز تلاش كنيد و از كساني كه سطح معلومات بالاتري از دين دارند بپرسيد .

فقط اين نكته را از حقير بپذيريد كه دين اسلام وقتي كه كامل شد (يوم الغدير) ديگر هيچ مسئله اي را از اين دست كه در قرآن آمده بدون جواب باقي نگذاشته و تمامي مسائل ديني از اين دست را پاسخي منتقي و مستند به پيامبر اكرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)و نائب بر حقش حضرت اميرالمومنين عليه السلام و فرزندان معصومش آموخته و در اختيار مردم قرار داده . منتهي برخي از غاصبان و هتاكين به ساحت مقدس اهلبيت عليهم السلام اين موهبت الهي را از مردم دور كرده و با شعار (حسبنا كتاب الله )مردم را فريفتند و بر آنها حكومت كردند و تا جايي كه توانستند مردم را از حق و حقيقت دور نمودند و باعث و باني جنايات زيادي در طول عمر اسلام شده و مي شوند . و ان شاءالله در قيامت تاوان سختي خواهند داد .

و در آخر هم باز برايتان آرزوي موفقيت در دست يابي به حقايق دين مبين اسلام دارم .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، آیات ، محمد حسین
۱۱:۰۱, ۲/آذر/۹۲
شماره ارسال: #33
آواتار
چه چیز هایی نماز را باطل میکند؟

بودن نجاسات روی لباس و محل عبادت . طلا و ابریشم و لباس از حیوانات حرام گوشت .

چرا خداوند فرموده با اینها نماز نخونید ؟

- کی گفته خداوند فرموده؟

اینجاست که دیگه بحث گیر میکنه . چون باید اول ثابت کنیم حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از طرف خداست . بعد ...

حالا واقعا اسلام کفار (نه اهل کتاب ) رو انسانهای درجه دوم میدونه ؟ خیر چون بسیاری جاها در قران یا ایها الناس رو خطاب قرار داده .

ایا عقیده مسلمونها رو برتر میدونه

بله اگر نمیدونست که لزومی به دین جدید نبود .

چرا درجه دوم نیست

چون معامله با اونها جایزه رفت و امد و همه چیز هیچ مشکلی نداره .

اهل کتاب با کفار فرق دارند ؟

بله . ازدواج با هل کتاب در شرایطی جایزه با کفار نه . حتی امام علی (علیه السلام) به عمر میگه با ایرانی ها مثل اهل کتاب رفتار کن .

سوال اول چی بود ؟ اهل کتاب نجسند : خیر
چرا؟

فتوای رهبر ایران است

والسلام
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، یاســین ، mahdy30na ، خیبر110 ، مصباح ، bagheri4 ، Ali#59 ، حیرون ، محمد حسین ، حسن.س. ، منادی حق
۱۲:۰۶, ۳/آذر/۹۲
شماره ارسال: #34

ماشالله به اطلاعات آقاوحید.
دوست عزیز ظاهرا شما هم یه همچین چیزی توی دین مسیحیت دارید درسته؟
غسل تعمیم دیگه؟
خب پس این میخواد بگه که مسیحیا از بقیه برترند؟خیر،داره مسیحیت رو تفکیک میکنه از(نظر دینی و مذهب و معنویت)
بازم اگر اطلاعات من غلطه لطفا یکی بگه تاانشاالله کسی بدبرداشت نکنه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، خیبر110 ، یاســین ، محمد حسین
۲۲:۲۴, ۳/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/آذر/۹۲ ۲۲:۳۰ توسط آیات.)
شماره ارسال: #35
آواتار
نقل قول: چرا اینجا رو ندیده بودم گفتم پاکش کردن!

آقا تو قرآن لفظ کافر به کار رفته،خواهشا نیاین تفسیر و اینا نکنین 2 صفحه،کلا منظور از لفظ کافر غیر مسلمونا بوده،فرقی نمیکرده یهودی و مسیحی و بت پرست و آتئیست و اینجور چیزا

خیر

درقرآن راجع به نجاست مشرکین فقط یک آیه هست:انّما المشرکون نجس....
اگر آیه ای دارید که بگوید مسیحی کافر است بیاورید من که حافظ قرآنم چنن ایه ای در قرآن ندیدم!!!

در قرآن آمده شرک به خدا ظلمی بزرگ است وفرقی ندارد که مشرک از چه نژادی باشد به گونه ای که حتی فرزند حضرت نوح علیه السلام که فرزند پیامبر هم بود نیز مشمول عذاب می شود واین بحثی درباره ارتباط بین خالق ومخلوق یعنی خدا وبندگانش هست وارتباطی به نژاد و...ندارد

درقرآن از یهودی ونصرانی به عنوان یهودی ونصرانی یاد شده وهرگز از این دو دین عنوان کافر به کار برده نشده است مگر همان موردی که در ارسال قبلی ام گفتم کسی که ادعا کند مسیحی است اما حضرت عیسی علیه السلام را با خدا شریک بداند مشرک ومشرک کافر است
پس او مسیحی نیست اما برخی هستند که دینشان مسیحی است اما حضرت عیسی علیه السلام را فقط پیامبر می دانند واورا با خدا شریک نمی دانند پس اینان پاک هستند ومشرک وکافر نیستند
والسلام
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sagheb ، حیرون ، bagheri4 ، حسن.س.
۲۳:۳۹, ۳/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/آذر/۹۲ ۰:۰۰ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #36
آواتار
(۲۵/آبان/۹۲ ۲:۳۳)anti نوشته است:  اصلا بحث سر نجسی نیست،بحث سر اینه که چرا قرآن و دین شما اومده بین انسان هایی با عقاید مختلف فرق گذاشته و یکی رو بر دیگری برتری داده،تو دنیای امروز این یه نمونه بارز از نژاد پرستی هست،در واقع نژادپرستی از این تابلوتر دیگه نمیشه!

عجب! یعنی چون دنیای امروز یک حرفی را قبول کرده پس درست است. این شد استدلال! مثلا چون دنیای امروز همجنس بازی را به رسمیت شناخته باشد اشکال کنیم چرا حضرت عیسی ع این عمل را تایید نکرده است. بله در اصل انسانیت و حقوق مربوط به آن که اغلب امور ظاهریه است همه ما یکسان هستیم؛وَ لَقد کَرّمنا بَنی آدم وَ حَمَلنَاهُم فِیِ البَرِّ وَ البَحر وَ رَزَقناهُم مِنَ الطَّیّباتِ وَ فَضَّلناهُم عَلی کَثیرٍ مِمَّن خَلَقنا تَفضیلاً (70 نساء)و ما تحقیقاً فرزندان آدم را تکریم نمودیم و آنان را در خشکی و در دریا به حرکت درآوردیم و از مواد پاکیزه بر آنان روزی مقرر ساختیم و آنان را بر بسیاری از موجوداتی که آفریدیم برتری دادیم.

اما از انسانیت صرف و مقولات مرتبط با آن که بگذریم و به مصادیق حقیقی مسلمان و مسیحی برسیم و انسان هایی را پیدا کنیم که حقیقتا مسلمان باشند این انسان نوعی از انسان مسیحی بالاتر است. غیر از این بود باید اشکال می فرمودید پس این اسلام به چه دردی می خورد که مسلمانان حقیقی هنوز در سطح مسیحیان هستند. دین جدید آمده است تا به جامعیت انسان اضافه نماید. شما نباید یک مسلمان ظاهری را با یک مسیحی نوعی مقایسه نمایید. قرآن می فرماید حقیقت اسلام اگر در کسی پیاده شود مسلما بالاتر از مسیحی است. اما این ربطی به اصل انسانیت و ارتباطات اجتماعی و دوستی و غیره ندارد. البته یک مسلمان واقعی در همه امور از یک مسیحی جامعیت بالاتری دارد و اگر لازم باشد با مقایسه متون هر دو طرف این جامعیت و عقلانیت دین اسلام را ثابت می کنیم.

در دین اسلام احترام به انسانیت غیر از برتری ذاتی دین اسلام و در نتیجه فردی که حقیقتا متخلق به این دین باشد بر پیروان دیگر ادیان برتری دارد که البته این برتری تنها به لفظ ظاهری نیست و بر اساس ملاک قرآنی و عقلی تقوا سنجیده می شود. به این دلیل است که دین اسلام اگر در کسی پیاده شود او از همه مراتب اخلاقی و سلوکی بر کسی که حتی دین غیر تحریف شده اهل کتاب را هم اجرا نماید بالاتر است.

در فرمان معروف امیرالمؤمنین (علیه السلام) به مالک اشتر است که:
وَ أشعر قَلبِک الرّحمَهَ اللرَّعِیّهَ وَ لا تَکوُنَنَّ عَلَیهِم سَبعاً‌ ضارِیاً ‌تَغتَنِم أَکلَهُم. فَأِنَّهُم صِنفانِ إِمّا أَخٌ لَکَ فِی الدّین أؤ نَظیرٌ لَکَ فِی الخَلق- مالکا، رحمت و مهربانی بر رعیت را به قلبت اشعار (وادار به دریافت حقیقی و مستقیم) کن. و برای آنان درنده‌ای خون‌آشام مباش که خوردن آنان را غنیمت بشماری؛ زیرا همه آن مردم بر دو صنفند. یا در دین با تو برادرند و یا در خلقت شبیه تو می‌باشند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: منادی حق ، محمد حسین ، فاطمه خانم ، وحید110 ، یاســین
۲۳:۵۸, ۳/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/آذر/۹۲ ۱:۳۷ توسط محمد حسین.)
شماره ارسال: #37
آواتار
(۱/آذر/۹۲ ۱۴:۵۰)anti نوشته است:  سر تاسر اشکاله دوست عزیز کی میگه اشکالی نداره،یه فردی که وجود خدا رو انکار میکنه با یه فردی که نماز شبش ترک نمیشه هیچ فرقی نداره،باید بری ببینی چیکار میکنن،شاید اون فردی که خدا رو قبول نداره خیلی کارهای خوب و نیک و اثر خوب از خودش به جا میزاره،و اون فردی که نماز شبش قضا نمیشه فردا میره تو اداره ای جایی حق مردم و یا بیت المال رو میخوره،حالت برعکسشم امکان داره،کلا هیچ چیز مطلق نیست

گفتم که شما بیا با دستورات و احکام اسلام آشنا شو ببین در مورد اخلاق و رفتار و رعایت حقوق دیگران تو جامعه چی گفته . اسلام دین اخلاقه و حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند که من مبعوث نشدم مگر برای کامل شدk مکارم اخلاق . اسلام مسلمانی رو برتر می دونه که واقعا به تمام معنا مسلمان و مطیع تمامی دستورات اسلامه و پایبند به اخلاق و شئونات اسلامیه . بله اگر کسی باشه اعتقادی به خدا نداشته باشه ولی از یه مسلمان اسمی بهتر تو جامعه رفتار کنه ارزشش از اون مسلمان اسمی خیلی بیشتره . از حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بطور مثال روایت هست که کافر سخاوتمند نزد من برتر است از عابد بخیل یا از حضرت علی (علیه السلام) : کافر سخاوتمند نزدیک تر است به بهشت از عابد بخیل . یعنی این همه ارزشی که اسلام برای مسلمان قائل شده به دلیل عمل به دستورات و احکام اسلام از جمله دستورات اخلاقی دینه نه فقط کسی که اسم مسلمان رو یدک می کشه البته این موضوع رو باید در نظر گرفت که ایمان به خدا داشتن کار بزرگیه و خیلی باارزشه . ..ما هم خودمون خیلی انتقاد داریم به مسلمونیه خودمون . همه مشکلات ما از عمل نکردن به احکام اسلامه . شما اشتباهات ما رو به پای اسلام نگذار. اگر واقعا دنبال حق و حقیقتی که ظاهرا همینطوره باز هم می گم بیا خود اسلام ناب رو بشناس نبین مسلمونها رو . بالاخره هر مسلمونی در حد توانش و نه بطور کامل از اسلام تبعیت می کنه و خطاهایی داره . تو پیروان ادیان دیگه هم همینطوره همه بطور کامل به همه احکام دینشون عمل نمی کنن و اشتباهاتی دارن . . حالا باید اشتباهاتشوت رو پای دینشون بگذاریم ?
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، یاســین ، حسن.س. ، آیات
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا