کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
*** کفه های نا متعادل ***
۱۵:۵۶, ۱۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آذر/۹۲ ۱۲:۱۲ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #1
آواتار
25 نوامبر روز مبارزه با خشونت علیه زنان بود.سعی کردم مطالعه ای داشته باشم بر حقوق زن در اسلام و فرستادن مطالبی برای سازمان ملل. اما به کفه هایی نا متعادل برخورد کردم .

در حديث صحيح از حضرت امام محمد باقر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) منقول است: زني آمد به خدمت حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و گفت يا رسول الله چيست حق شوهر بر زن، فرمود لازم است که اطاعت شوهر بکند و نا فرماني او نکند واز خانهٌ او بي رخصت تصديق نکند و روزهٌ سنت بي رخصت او ندارد و هروقت ارادهٌ نزديکي او کند مضايقه نکند، اگر چه بر پشت پالان شتر باشد و از خانه ٌ او بي رخصت او بدر نرود و اگر بی رخصت بدر رود، ملائکه ٌآسمان و زمين و ملائکهٌ غضب و ملائکهٌ رحمت همه او را لعنت کنند تا به خانه برگردد." (حلية المتقين، ص 114 و 115 محمد باقر مجلسي)

در ادامه برای پیدا کردن حق جنسی زن به این حدیث رسیدم

جایی در کتاب «حلیه المتقین» به نقل از حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آمده است: «بدانکه از جمله ی حقوق زن بر مرد آن است که هر چهار ماه یک مرتبه با او جماع کند اگر حاضر باشد و عذری نداشته باشد و این واجبست».

و این سوالات برای من مطرح شد .
[b]نا متوازنی این دو حدیث رو چگونه میشود هضم کرد ؟
آیا مجوزی برای تجاوز مرد به همسرش نمیشود ؟
و در ادامه با دانستن این احادیث[/b]

پیامبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)Heart: بهترين مردان امّت من كسانى هستند كه نسبت به خانواده خود خشن نباشند و اهانت نكنند و دلسوزشان باشند و به آنان ظلم نكنند. مكارم الأخلاق
و
حضرت علي‏((Heart: «زنان امانت خدا بر شما هستند. به ايشان زيان نرسانيد و برايشان سخت نگيريد

مستدرك‏الوسائل، ج 4، ص 251

کمی ذهن من را متعادل کرد .

سوالی جدی که برای من مطرح شده این است

اسلام دین تعادل است.
اما ذهن کنجکاو من میگوید هر حدیث تعادلش با حدیث دیگر کامل شده
خود احادیث بعضا تعادل مفهومی ندارد .
حق 4 ماهه برای زن کم است .وارد مباحث بالای 18 سال نمیشم.

درخواست مرد حتی پشت پالان شتر بسیار افراطی هست .

و اگر احادیث بعدی را پیدا نمیکردم
به تعادل برخورد نمیرسیدم.
چرا ؟

دوستان متن های طولانی و کپی از سایت های دیگر نکنید.

گفتمان حضرت علی فراموش نشود . من خودم هم افراطی بودم اوائل.الان سعی میکنم منطقی بحث کنم.

لینک تفسیر بزارید .هر کس طالب بود میخونه و ادامه ی بحث رو میکنیم .

اسپم نزارید.
و دعوا هم نکنیم.

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AS53 ، مجتبی110 ، Atosa ، هادی... ، captaincharisma ، آیلار ، مهسان ، Fatemeee ، bagheri4 ، A.E ، Anti gods
۱۶:۱۳, ۱۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
برخی احادیث تعجب بر انگیزند و حتی بعضی اوقات به صحت اونها اطمینانی نیست...
ضعیف..قوی دارند...
البته منم خودمم منتظر جواب از دوستانم...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، درست پسند
۱۷:۳۹, ۱۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آذر/۹۲ ۱۷:۴۰ توسط هانا.)
شماره ارسال: #3
آواتار
کلا عدالت وجود نداره بین مرد و زن...یک مثال خیلی بارز حق چند زنه بودن مردان ولی چه کنیم؟!! همینی که هست،میتونی مخالفت کن تا یه سرچی کنن تو سایتا، هزارتا سایت معرفی کنن و واست مطلب کپی پیستی بذارن در حد لالیگا . ادعاشونم بشه ما خیلی حالیمونه و جنابعالی مطالعه نداری!!!! عدالتی بین حق زن و مرد وجود نداره،درسته اعتراض و بحث میکنیم ولی چون خدا خواسته چشم...حرفی نیست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Atosa
۱۸:۱۷, ۱۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آذر/۹۲ ۱۸:۱۹ توسط هانا.)
شماره ارسال: #4
آواتار
من حاضر بودم تمام خرج خونه رو میدادم،سر کار میرفتم،سربازی میرفتم،مهریه میدادم که همسرم فقط من یکی رو داشته باشه...بنده دیدم که میگم. نه یکی،بلکه چندتا...برای بار دوم تکرار میکنم این جمله رو :
دوستان گران اینجا سه صفحه تاپیک های گوناگون با مباحث گوناگون مطرح شده که حق انتخاب داشته باشید و به مباحث مورد علاقه خودتون بپردازید.
شاید این مباحث واسه شما تکراری و خز باشه،واسه تازه کارایی مثل من تازگی داره
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Atosa ، help me ، Fatemeee
۱۸:۴۰, ۱۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
دوستان گرامی
اصلا بحث دعوای زن و مرد نیست . این دعوای نخ نما هدف تاپیک نیست.
هم آقایان هم خانم ها حرمت دارند . گفتمان امام علی رو فراموش نکنیم . من خودم زبان تند و تیز دارم . اما برای ذهن کنجکاوم سعی میکنم منطقی جلو برم تا نتیجه بگیرم .
هم خانم ها مشکلات زیاد دارن هم آقایون . وارد بحث هایی از این دسته نشیم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، هادی... ، مجید املشی ، سید ابراهیم ، یا امام رضا ، درست پسند ، Fatemeee ، mofa
۱۸:۴۱, ۱۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آذر/۹۲ ۱۸:۴۳ توسط هانا.)
شماره ارسال: #6
آواتار
دوستان عزیز یک خواهش در آخر....حرف هایی که میزنید یکم مودبانه تر و زیر 18 سال باشه آدم روش بشه بحث رو دنبال کنه. اینجا یک جو از جنس زن و مرده،زشته....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، Eve
۱۹:۱۳, ۱۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
من همچنان منتظر یک بحث منطقی هستم . من از تعادل و نحوه ی برخورد با احادیث سوال دارم .
منتظرم تا دوستانیکه در این مورد مطالعاتی داشتند من و سایر دوستانی که سوال مشابهی داریم رو راهنمایی کنند .
متاسفانه دیده میشه بدون در نظر گرفتن تعادل اسلام رو درست معرفی نمیکنن . و شست و شوی
ذهنی -دینی نتیجه کار میشود .
و من میخوام یاد بگیرم و سوالات من در این راستاست .
قصدم یادگیریست.
و اینکه در دین ما HeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartپرسش حرام نیست .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، سید ابراهیم ، یا امام رضا ، درست پسند
۱۹:۱۹, ۱۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آذر/۹۲ ۱۶:۲۷ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #8
آواتار
شما فرمودید بودید که اسلام دین تعادل است و حقیقتا مطیع اسلام حقیقی هستید و اشکالتان هم روی این بود که تعادل احادیث چگونه است؟ پس حقیر تمام احادیث آن بخش(بخش ششم باب چهارم) مورد ادعای شما را می آورم تا متوجه شوید که به نظر می رسد با نظر به آن بخش حق مرد در امور جنسی مطلق است و به نظر زن حقی برای تخطی ندارد. البته این ریزه کاری های خود را دارد که اگر مرد و زن حقیقتا مطیع اسلام باشند چگونه بین خودشان تعادل برقرار نموده و موضوع را حل می نمایند که از اهلش بپرسید. فقط خواستم عرض نمایم تعادل دقیقا کجاست!

نقل قول:
  • از حضرت امام محمد باقر عليه السلام و امام جعفر صادق عليه السلام منقول است كه حق تعالى براى زنان غيرت جايز نداشته است و از براى مردان غيرت قرارداده است زيرا كه از براى مردان چهار زن و از متعه و كنيز آنچه خواهد حلال گردانيده است و از براى زن بغير از يك شوهر حلال نكرده است اگر شوهر ديگر طلب كند يا اراده نمايد نزد خدا زناكار است و غيرت و رشك نميبرند مگر زنان بد و زنان مؤ منه صاحب رشك نمى باشند.

• در حديث معتبر از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه فرمود رشك بردن زنان ازبسيارى دوستى ايشان است نسبت بشوهران .

• از حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم منقول است كه گفتن مرد با زن خود كه من ترا دوست ميدارم هرگز از دل او بدر نميرود.

• در حديث صحيح از حضرت امام محمد باقر عليه السلام منقول است كه زنى آمد بخدمت حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم و گفت يا رسول اللّه چيست حق شوهر برزن فرمود لازم است كه اطاعت شوهر بكند و نافرمانى او نكند و از خانه او بى رخصت او تصدق نكند و روزه سنت بى رحصت او ندارد و هر وقت اراده نزديكى او كند مضايقه نكند اگر چه بر پشت پالان شتر باشد و از خانه او بى رخصت او بدر نرود و اگر بى رخصت بدر برود ملائكه آسمان و زمين و ملائكه غضب و ملائكه رحمت همه او را لعنت كنند تا بخانه برگردد گفت يا رسول اللّه حق كى بر مرد از همه كس عظيمتر است فرمود كه حق پدر گفت حق كى بر زن از همه عظيمتر است فرمود كه حق شوهر، پرسيد كه من بر شوهر آنقدر حق ندارم كه او بر من دارد؟ فرمود كه از صد تا يكى كه آنزن گفت كه قسم ميخورم بآن خدائيكه ترا بحقيقت فرستاده است كه هرگز شوهر نكنم .

• در حديث ديگر منقول است كه زنى بخدمت حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم آمد وسؤ ال كرد از حق شوهر بر زن چيست فرمود كه زياده از آنستكه توان گفت پس فرمود كه از جمله حقها آنستكه روزه سنت بى رخصت او ندارد واز خانه بى رخصت او بيرون نرود و بنيكوترين بوهاى خوش خود را خوشبو كند و نيكوترين جامه هاى خود را بپوشد وببهترين زينتها خود ر ابيارايد و هر بامداد و شام خود را براو عرضه كند كه اگر اراده جماع داشته باشد ابا نكند.

• در حديث ديگر فرمود كه هيچ چيز بى رخصت او بكسى ندهد و اگر بده گناهش براى زنست و ثوابش براى شوهر و هيچ شب نخوابد كه شوهر از او خشمناك باشد زن گفت هر چند شوهر بر او ظلم كرده باشد؟ فرمود كه بلى .

• حضرت صادق عليه السلام فرمود كه هر زنيكه شب بسرآورد و شوهر از او آزرده باشد نمازش مقبول نباشد تا شوهر از او راضى باشد و هر زنى كه بوى خوش براى غير شوهر بكند نمازش مقبول نيست تا آن بوى خوش را از خود بشويد.

• فرمود سه كسند كه هيچ عمل ايشان به آسمان بالا نميرود:غلام گريخته و زنى كه شوهرش از او راضى نباشد و كسى كه جامه خود را از روى تكبر بلند آويخته باشد.

• در احاديث معتبره وارد شده است كه جهاد مردان آنست كه جان ومال خود را در راه خدا صرف كنند تا كشته شوند و جهاد زنان آنست كه بر آزار شوهران و غيرت آوردن ايشان صبر كنند.

• حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم فرمود كه اگر امر ميكردم كه كسى براى غير خدا سجده كند هرآينه ميگفتم كه زنان براى شوهران سجده كنند و فرمود كه زن نماز خود را طول ندهد براى آنكه منع كند شوهر را از آنچه از وى خواهد و فرمود كه هرزنى كه شوهر او را براى مجامعت بطلبد و او تاءخير كند تا شوهر بخواب رود پيوسته ملائكه او را لعنت كنند تا شوهر بيدار شود.

• در حديث صحيح منقول است كه زن از مال خود هم چيزى بيرخصت شوهر نميتواند داد مگر حج يا زكوة يا نيكى به پدر و مادر يا صله واحسان بخويشان .

• در حديث صحيح از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه هر زنيكه بشوهرش بگويد كه من هرگز از تو نيكى نديده ام ثواب عملهايش ‍ همه برطرف ميشود.

• در احاديث معتبره بسيار وارد شده است كه حق زن بر مرد آنستكه او را سير كند و بدنش را بپوشاند و اگر بدى كند بر او بخشد و عفو كند.

• در حديث ديگر منقول است كه رو ترش نكند نزد او و يكروز نه يكروز روغن براى ماليدن باو بدهد و هر سه روز يكمرتبه گوشت براى او بياورد و رنگ مانند حنا و وسمه هر شش ماه يكبار باو بدهد و در هر سال چهار جمامه اش بده دو از براى زمستان دواز براى تابستان وبايد كه خانه اش را خالى نگذارد از روغن براى ماليدن سر و از سركه و زيت و روزى يكمن كهنه قوت باو بدهد و ميوه ها كه همه كس خورند باو بخوراند ودر عيدها زياده از اوقات ديگر خوردنى براى او بگيرد.

• از حضرت صادق منقول است كه بترسيد از خدا در حق دو ضعيف : يتيمان و زنان .

• حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم فرمود كه بهترين شما آنكسى است كه با زنان بهتر سلوك كند وفرمود كه عيال مرد اسيران اويند و محبوبترين بندگان نزد خدا كسى است كه احسان باسيران خود بيشتر بكند.

• حضرت صادق فرمود كه موجب هلاك صاحب مروتست كه در شهرى كه زنش در آنشهر باشد شب در خانه ديگر بخوابد و نزد او نيايد.

• حضرت اميرالمؤ منين وصيت فرمود بحضرت امام حسن عليه السلام كه زينهار مشورت با زنان مكن ، راءى ايشان ضعيف و عزم ايشان سست است وايشانرا پيوسته در پرده بدار و بيرون مفرست و تا توانى چنان كن كه بغير از تو مردى را نشناسند و بايشان خدمتى بغير آنچه متعلق بخودشان دارد مگذار كه اين از براى حال ايشان و خوشنودى ايشان حسن و جمال ايشان بهتر است زيرا كه زن گلى است خدمتكار نيست وهمچنين خودش را گرامى دار و سخنش را در حق ديگران قبول مكن و خود را بسيار بدست او مده .

• در حديث معتبر از حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم منقول است كه زنانرا در غرفه وبالاخانه جا مدهيد وچيزى نوشتن بايشان مياموزيد و سوره يوسف را تعليم ايشان مكنيد و چرخ رشتن بياد ايشان بدهيد و سوره نور را بايشان تعليم كنيد.

• حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم نهى فرمود از آنكه زنانرا برزين سوار كنند و فرمود كه در نيكى اطاعت زنان مكنيد تا آنكه بطمع نيفتد در امر كردن بشما ببديها بخدا پناه بريد از بَدان ايشان و از نيكانشان در حذر باشيد.

• حضرت امام محمد باقر فرمود كه رازى بايشان مگوئيد و در باره خويشان شما آنچه گويند اطاعت مكنيد.

• حضرت اميرالمؤ منين فرمود كه مرديكه كارهاى او را زنى تدبير كند ملعونست .

• حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم چون اراده جنگ داشتند با زنان خود مشورت ميكردند و آنچه ايشان مى گفتند خلاف آن ميكردند.

• حضرت رسول صلّى اللّه عليه و آله وسلّم فرمود كه هر كه اطاعت زن خود بكند خدا او را سرنگون در جهنم اندازد گفتند يا رسول اللّه اين اطاعت كدام است ؟ فرمود كه از او رخصت طلبد كه براى سير بحمامها و عروسيها و عيدها و عزاها برود و او رحصت بدهد و جامه هاى نازك از او طلبد كه در بيرون بپوشد و براى او بگيرد.

• در حديث ديگر فرمود كه مثل چنين مثل استخوان كج پهلوست اگر او را بحال خود مى گذارى منتفع ميشوى و اگر ميخواهى كه راست كنى ميشكند پس صبر كن بر ناخوشيهاى ايشان و بدانكه از جمله حقوق زن بر مرد آنستكه هر چهار ماه يكمرتبه با او جماع كند اگر حاضر باشد و عذرى نداشته باشد و اين واجبست و اگر چند زن داشته باشد و پيش يكزن يكشب بخوابد واجب است كه پيش آنهاى ديگر هر يك ، يك شب بخوابد و جمعى را اعتقاد آنستكه مطلقا واجبست كه پيش هرزنى هر چهار شب يكشب بخوابد خواه يكزن داشته باشد و خواه زياده و اين احوط است و در كنيز ومتعه اينها واجب نيست اما بهتر آنست كه كنيزى كه داشته باشد يا خود دفع شهوت او بكند يا او را بشوهر دهد و در بعضى اخبار وارد شده است كه اگر نكنند و آنها زنا كنند گناهش بر اوست و مشهور ميان علماءِ آنست كه اگر كسى زنى داشته باشد و زن ديگر بخواهد اگر باكره است تا هفت شب مخصوص اوست واگر غير با كره است تاسه روز.

برخی احادیث پیرامون مشورت نکردن با زنان یا اطاعت نکردن از زنان جای شبهه است که در پست های دیگری از تالار به آن ها پرداخته شده است و تا به حال هزار بار جواب داده شده است. لطفا مراجعه نمایید. مقصودم از آوردن این احادیث این بود که به نظر می رسد این حق نزدیکی در اختیار مرد است.البته عرض کردم اسلام در این باره ریزه کاری هایی عرض نموده که با ملاحظه ی آن ها به عدالت خداوند در این امور ان شاء الله بیش از پیش پی خواهیم برد.

اما درباره حدیث دوم شما که حدیث آخر این بخش است:

اولا: ظاهرا در تمام روایات این بخش بجز روایات آخر حق را به مردان داده است پس اصلا تعادلی در کار نیست که اشکال شود. یک حدیث در برابر انبوهی از احادیث دیگر مشخص می نماید که موضوع چگونه است.

ثانیا: اصلا ادعای شما مبنی بر تناقض این حدیث با احادیث دیگر وارد نیست. امام ع می فرمایند اگر حاضر باشد و در ادامه دلیل حاضر نبودن را عرض می فرمایند که عذری داشته باشد نه اینکه بدون عذر به خواسته مرد عمل ننماید. یعنی بدون عذر حق ندارد کنار بکشد. پس اصلا اینجا جای اشکال نیست و حدیث آخر هم با احادیث دیگر هم جهت است و هیچ تناقضی ندارد.

به نظرم باید به فکر مجتهدان هم باشیم! این بنده های خدا تقریبا تمام آیات و احادیث مربوط و غیر مربوط به یک موضوع را مطالعه نموده و صدق متن آن، اسناد و رجال حدیث غیره را بررسی و بعد با اجتهاد نقلی و عقلی که حصل ملکه شدن ده ها سال تلاش آن ها ارائه نظر می نمایند و حالا ما .....

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، مجتبی110 ، أین المنتظر ، عبدالرحیم ، عبدالرحمن ، صهبا ، meisamtiger ، سید ابراهیم ، Agha sayyed ، مصباح ، یا امام رضا ، قلب ، bagheri4
۲۱:۰۳, ۱۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آذر/۹۲ ۲۱:۰۴ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #9
آواتار

اولا خوشحالم که اینقدر به منبع احادیث حساسیت دارید . و اینکه من منبع رو درست دادم .خوبه در تاپیک هایی که احادیث رو بدون منبع میگذارند هم حتما همین حساسیت باشه . خوشحال میشم.
شما در برخورد با من حساب ناقص العقل بی دینی رو کنید که بعضا ضعیف النفس هم هست و در کف جامعه به دنبال جواب های ذهنش میگردد . سواد دینیمان کف دستمان و سوالاتمان به عرش خدا میرسد . ما ادم های معمولی هستیم که به ما گفته اند دینت دین تعادل است .با همین ذهنیت بزرگ شدیم . و الان که بر میخوریم به احادیث تعادل تعریفی با تعادل برخوردیمان متناقض میشود . پناه میاوریم با کتاب و یا همین سایت ها . پس ما بی دینها دشمن دین نیستیم . تنها سوال داریم .

نقل قول:حق مرد در امور جنسی مطلق است و به نظر زن حقی برای تخطی ندارد.

خوب پس تعادل در دین ما که زیر سوال میرود .مطلقی که گفتید دقیقا داره تعادل رو زیر سوال میبره . یا تعریف تعادل چیست که من بی دین نمیدانم .
چرا در رابطه ی جنسی تعادل نیست ؟

برای رفع اتهام تجاوز همسر به زن که بعضا به اسلام زده میشود احادیث بعدی را میاورند که زنان امانت هستند .
پس از احادیث دیگر استفاده میشود تا تعادل حقوقی را نشان دهند .بحث من هم این است چرا احادیث وابسته به هم تعادل را نشان میدهند .چرا در خود برخی احادیث تعادل نیست .

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، حسن.س. ، Fatemeee ، mofa
۲۱:۰۹, ۱۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار
روز مبارزه خشونت علیه زنان توسط افرادی پایه گذاری شد که خود بانی تباه کردن حقوق زن بودند

این ژست ها کار درستی نیست

منظورم این افرادی هستند که در خارج از کشور ادای طرفداری از حقوق زن را در می آورند

شما و دوستانتان در تاپیک فمینیسم طوری برخورد کردید انگار فلان قضیه یک مورد تحمیلی ضد زن است و زن وسیله ایست برای ارضای مرد

و هیچ سودی برای زن ندارد

ولی در این تاپیک از این تفاوت زمانی در حدیث استفاده کرده اید

کاملا طبیعیست

طبیعت زن و مرد همینطور است

افرادی که ازدواج کرده اند می دانند چنین چیزی وجود دارد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AS53 ، احمد شاکر ، آیات ، یاســین
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا