کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: آیا می توان توحید رو با آشوب اثبات کرد؟
برو بابا دلت خوشه!
آری برادر! می توان این کار را کرد.
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشوب و توحید: بحث
۲۲:۴۷, ۱۵/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/خرداد/۹۳ ۱۵:۰۲ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #1
آواتار
این تاپیک رو نیاز داشتم چون یدونه مشابه اش اومد اما نتیجه نداد. حالا قصدم رو بیان می کنم:
من خیلی وقته دنبال طرق مختلف اثبات توحید هستم. سنتی، مدرن، علمی، روایی و ...
چند باری هم چند سوالی مطرح کردم و به جاهایی رسیدم، مثلا داروینیسم و استفاده از تناقضات ایده آلیسم و ...
حالا چشمم به آشوب افتاده و ظاهرا این نظریه خرش خیلی پیش بقیه میره.
متاسفانه خواستم تحقیقی کنم اما اولین و معتبرترین منبع همون ویکی صیهون بود که زیاد جالب نبود. بقیه منابع هم دست کمی از این منبع موصق(!) نداشتن.
از یه نظر دیگه چون بحث سطح بالایی، مخ من نمی کشه. همش اصطلاحو اینجوری چیزاست که حالیم نمی شه.
می خواستم اگه کسی علمش رو داره بیاد یه توضیح ساده اما مفید درباره اش بده تا مغزم گرم شه. بعد نتیجه بگیره می شه از طریق این نظریه توحید رو اثبات کرد؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، Ali#59 ، Eve ، meisamtiger

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۲:۳۱, ۱۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/خرداد/۹۳ ۱۲:۳۳ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #11
آواتار
برادر بزگوار به نظرم این دو تاپیک بتونن خیلی از سوال های شما رو جواب بدن.

این تاپیک در مورد آشوب. نظریه آشوب...نظریه شیطان

این تاپیک در مورد اثبات خدا،قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!! همین تاپیک بعداً برای اثبات توحید هم ادامه پیدا کرده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۱۲:۴۸, ۱۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #12

سلام .
توحید اثبات نمیشود ؟ Huh
با تشکر از اظهار نظرهای جالبتون Smile
دوست عزیز جناب بیدل میخوای توحید رو درک کنی ؟ چند تا کتاب معرفی میکنم برو بخون ...البته اگه اینقدری که میگی اثبات توحید واست ارزشمنده :

التوحید - شیخ صدوق
توحید در قران - جوادی آملی
توحید - شهید مطهری
آموزش عقائد - مصباح یزدی

در بین این کتاب ها هم کتاب اقای مصباح و مطهری قابل فهم تر از کتاب های آقای جوادی و صدوقه , اونها یکمی تخصصی هستند . در کل این ره که میروی به ترکستان است ! مدرنیسم اگه قابلیت اینو داشت که توحید رو اثبات کنه کارش به جایی نمیکشید که وجود خدا رو نفی کنه Smile
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، هادی... ، MohammadSadra ، m.hossein
۱۳:۰۴, ۱۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/خرداد/۹۳ ۱۳:۵۵ توسط Bidel.s.)
شماره ارسال: #13
آواتار
اثبات توحید با خودم.
اون تاپیکی که گفتین رو قبلا دنبال می کردم.
اگه میشه یه تعریف ساده و کامل از آشوب برام بیارید. یا دو تا کتاب اینترنتی خوب بیارید( بجز اونی که تو آخرین ارسالتون در تاپیک مورد نظر پیشنهاد دادین )

جناب محمد صدرا عزیزBlush
این دو تاپیک رو به توصیه خیلی از دوستان قبلا دنبال کردم
در جواب آقا رضا بگم که اون کتاب ها و مخصوصا کتاب استاد مطهری( چون یه چند تایی خوندم ازشون و می دونم سبک استدلالشون رو ) بر پایه استنباط روایی هست. یعنی تو تصورات من ( که ممکنه غلط باشه ) اینه که این کتب بیشتر حالت نقد کلامی دارن تا استنتاج عقلی...
بگذریم. وقتی که می خوام این مبحثو یاد بگیرم دو حالت پیش میاد.
یا به نتیجه می رسم که میشه توحیدو با آشوب ثابت کرد که خیلی خوب می شه. کلا غوغا میشه!
یا به نتیجه می رسم که نمی شه توحیدو با آشوب ثابت کرد. از این نتیجه هم خیلی میشه استفاده کرد...
در کل یه سودی بردم. تو روش های مباحثه کمک می کنه اگه این چیا رو بدونیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، عبدالرحمن
۱۴:۵۰, ۱۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/خرداد/۹۳ ۱۴:۵۱ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #14
آواتار
تئوری آشوب تنها از مشکلات محاسباتی یا بهتر بگم مشکلات ظرفیت ابزارهای محاسباتی بوجود اومده. خلاصه اینکه میگه تغییر بسیار اندک (اپسیلون) در شرایط اولیه حل می تونه تغییر غیر قابل باوری تو حل ایجاد کنه.

این نتیجه با توجه به مشخصات سیستم های غیر خطی (مخصوصاً پیچیده ترها) اصلاً بعید نبود. ما از قبل هم خبر داشتیم. ویژگی سیستم های غیر خطی اینه که اثر برهم نهی (سوپر پوزیشن) در مورد اونها صادق نیست. نمیشه گفت 99% شرط اولیه رو اعمال می کنم یه جواب می گیرم و بعد 1% دیگه شرایط اولیه رو دوباره اعمال می کنم و یه جواب دیگه میگیرم بعداً برای بدست آوردن جواب کلی دو جواب رو جمع می زنم.

بیشترین اطلاعاتی که تئوری اغتشاش به شما میده اینه که، به دلیل اینکه این دنیا یه سیستم بسیار بسیار پیچیده غیرخطی محسوب میشه در ابتدای خلقت کمترین انحرافی در شرایط اولیه خلقت می تونست به جوابی وحشتناک در این زمانه تبدیل بشه بنابراین در لحظه اولیه شرط اولیه دقیقاً بدون حتی ذره ای انحراف (بدون حتی ذره ای انحراف) انتخاب شده.

حالا ممکنه از این قضیه که در لحظه اول خلقت شرایط اولیه پین پوینت دقیق انتخاب شده شاید بشه نتیجه گرفت که فقط یه خلقت هوشمند می تونسته همچین کاری کنه یا اینکه نمی دونم هر نتیجه ای دوست داری استدلال با شماست.

تئوری آشوب فقط در مورد شرایط اولیه میگه. ممکنه بعداً بحث دلیل پایداری سیستم یا حتی اینکه پایداری ذاتی اون منجر به یه جواب شده یا حتی کنترل فعال سیستم بعد از آفرینش که منجر به حذف اشتباهات احتمالی شده بحث کرد. (پیچیده است دیگه می فهمی؟)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، Reza2035 ، Eve
۱۴:۵۴, ۱۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #15

نقل قول:در جواب آقا رضا بگم که اون کتاب ها و مخصوصا کتاب استاد مطهری( چون یه چند تایی خوندم ازشون و می دونم سبک استدلالشون رو ) بر پایه استنباط روایی هست. یعنی تو تصورات من ( که ممکنه غلط باشه ) اینه که این کتب بیشتر حالت نقد کلامی دارن تا استنتاج عقلی...

کتاب اقای مصباح فلسفیه Smile
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۵:۰۶, ۱۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #16
آواتار
نقل قول:
کمترین انحرافی در شرایط اولیه خلقت می تونست به جوابی وحشتناک در این زمانه تبدیل بشه
بنابراین در لحظه اولیه شرط اولیه دقیقاً بدون حتی ذره ای انحراف (بدون حتی ذره ای انحراف) انتخاب شده.
حالا فهمیدم.
یعنی به یه نیروی هوشمند نیاز بوده که این تابع غیر خطی و شرایط اولیه رو ایجاد کنه. که این نیروی هوشمند همون خداست.
دستتون درد نکنه.
یه اشکالی سر تصوراتم پیدا شد. یکم فکر می کنم سوالم رو جمع و جور می کنم. به زودی مطرحش می کنم. فکر شرایط اولیه ی آشوب رو نکرده بودم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا