|
«««««««« تعریف ِ بی جا »»»»»»»»
|
|
۳:۲۳, ۲۳/آذر/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
![]() سلام! اگر کسی از شما در جمع یا خصوصی تعریفی بکند شما هم در درون خودتون می دونید که لایق این تعریف نیستید چه می کنید؟؟!
|
|||
|
|
۳:۴۷, ۲۳/آذر/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام ..
یاد این فراز از دعای کمیل می افتم: كَمْ مِنْ ثَناَّءٍ جَميلٍ لَسْتُ اَهْلاً لَهُ نَشَرْتَهُ چه بسيار ستايش نيكويى كه شايسته آن نبودم و تو در ميان مردم پخش كردى ![]() بعدش هم پیرو روایتی که دقیقش یادم نیست به اون شخص میگم: ان شاءالله به اینی که شما فکر میکنی هستم برسم ![]() (اگر دوستان روایت رو میدونن اینجا ذکر کنند ممنون میشم) و بعد به خدا میگم قربونت برم که انقدر "ستار العیوب" هستی ![]() به خودم هم میگم : خاک تو سرت
|
|||
|
|
۱۰:۳۱, ۲۳/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آذر/۹۲ ۱۰:۴۴ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
من در چنین موقعی فرمایش حضرت امیرالمومنین علیه السلام رو میگم
(حالا چه دوست بگه چه دشمن) از چیزی که دوستام میگن پائین ترم و از چیزی که دشمنام میگن بالاتر البته من خودم در مورد رفتارهای خوب دوستام تعریفمو میکنم چون لازمه لم یشکرالمخلوق لم یشکرالخالق |
|||
|
|
۱۱:۴۵, ۲۳/آذر/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
من از این که توی چنین شرایطی گیر کنم، خیلی معذب میشم.
به خاطر همین شروع میکنم به عوض کردن بحث و یه چیز دیگه میگم. اما به قول زمان جاهلیت... انگار به خر تی تاب دادی... آی خوشم میاد یکی ازم تعریف کنه. علی الخصوص اگه فامیل شوهر تعریف کنن. اما همونطور که گفتم، سریع بحث رو عوض میکنم. |
|||
|
|
۱۲:۳۷, ۲۳/آذر/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام واقعا سوال خوبیست در قبال کسی که تعریف کرد چگونه برخورد کنیم؟ این یکی از مشکلاتم هست ![]() بستگی داره چه موقع و برای چه و دلیل تعریف طرف چه باشد ادم بعضی مواقع در یه معذوریت قرار میگیرد احساس کنم طرف تعریف میکند تا بد یه در خواست غیر منطقی میخواد یه حدیث از امام صادق ع بود نقل به مضمون که اگر جلوی کسی ازش تعرف کردی مانند این است که سطل زباله بر سرش خالی کردی که سریعا اینو میگم ![]() یاعلی. |
|||
|
|
۱۲:۴۰, ۲۳/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آذر/۹۲ ۱۲:۴۰ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
راستی یادم رفت
من سعی می کنم همانطور که وقتی پشت سرم صفحه می گذارند برایم اهمیتی ندارد موقعی هم که تعریف می کنند اهمیت ندهم(البته این حالت ایده آلیست تو واقعیت شاید فرق کنم) مهم نظر یک نفر است و بس |
|||
|
|
۱۷:۴۲, ۲۳/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آذر/۹۲ ۲۰:۱۰ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اللهمّ و أنطقنی بالهدی و ألهمنی التّقوی و وفّقنی للّتی هی أزکی و استعملنی بما هو أرضی این بحث، یک بحث مهم و مبتلی به برای خیلی از افراد هست. اینکه شخص مقابل، از تعریف دیگران خوشحال میشه، متأسفانه نشانگر رذیله درونی ریاء و عجب هست که درونش وجود داره. برای پاسخ دادن به اون شخصی که از شما تعریف کرده، چند روایت وجود داره که به تناسب اون شخص میشه این روایات رو براش خوند. ممکنه یک شخصی بدون غرض از شما تعریف کنه. و ممکنه یکی با غرض و برای شوخی از شما تعریف کنه و همچنین ممکنه یک شخصی همش از شما تعریف کنه. اینها نمیدونن که با این تعریفات دارن چه ضرری به نفس شما میزنن. بعضی از تعاریف حقیقت دارن و در شما وجود دارن و بعضی از اینها هم نه. برای پاسخ به این افراد، میتونید از این روایات استفاده کنید: 1. كَمْ مِنْ ثَناَّءٍ جَميلٍ لَسْتُ اَهْلاً لَهُ نَشَرتَهُ (دعای کمیل) ترجمه: چه تعریف هایی از من که شایسته ی آن نبودم انتشار دادی 2. مَدَحَهُ قَوْمٌ فِي وَجْهِهِ فَقَالَ اللَّهُمَّ إِنَّكَ أَعْلَمُ بِي مِنْ نَفْسِي وَ أَنَا أَعْلَمُ بِنَفْسِي مِنْهُمْ اللَّهُمَّ [اجْعَلْنِي] اجْعَلْنَا خَيْراً مِمَّا يَظُنُّونَ وَ اغْفِرْ [لِي] لَنَا مَا لَا يَعْلَمُون ترجمه: گروهی آن حضرت (امیرالمؤمنین علیه السلام) را پیش رویش ستودند، (ایشان) فرمودند: بار خدایا تو مرا از خودم بهتر میشناسی و من خود را از آنان بیشتر میشناسم، خدایا ما را بهتر از آن كن كه میپندارند و بیامرز از ما آنچه را نمیدانند. 3. امام علی (علیه السلام): مَنْ مَدَحَكَ فَقَدْ ذَبَحَكَ ترجمه: هرکس تو را مدح کند، پس حقیقتا تو را ذبح کرده است. 4. امام علی (علیه السلام): مَنْ مَدَحَكَ بِمَا لَيْسَ فِيكَ فَهُوَ ذَمٌّ لَكَ إِنْ عَقَلْتَ ترجمه: هرکس تو را مدح کند به چیزی که در تو نیست، پس آن در حقیقت ذم توست اگر عاقل باشی. 5. رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): َ احْثُوا فِي وُجُوهِ الْمَدَّاحِينَ التُّرَاب ترجمه: بر چهره افرادی که زیاد مدح میکنند خاک بپاشید. البته روایات در این زمینه فراوونه: برای مراجعه بیشتر برای مبارزه با حالتی که از تعریف دیگران در وجود شخص نمایان میشه، چند راه وجود داره که خوبه با هم انجام بشه: 1. اولین راه، یاد آوری همین روایاته. مثل روایت اول و دوم و همچنین: کم من مفتون بثناء الناس علیه... چه بسیار فریب خورده ای که بخاطر ستایش مردم فریب میخورد... و... 2. اگه کاری انجام دادیم که باعث تعریف دیگران از ما شد، به خودمون میگیم: من جز انجام وظیفه، کار دیگه ای نکردم. مثلا من وظیفم بود معدل خوب بیارم. من وظیفم بود رتبه خوب تو کنکور بیارم. و... 3. امام صادق (علیه السلام) فرمودند: أَكْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ - اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْنِي مِنَ الْمُعَارِينَ وَ لَا تُخْرِجْنِي مِنَ التَّقْصِير ترجمه: زیاد این ذکر را بگو: خدا یا مرا از کسانی که ایمان عاریتی دارند، قرار نده و مرا از حالت تقصیر خارج نکن. بخش دوم این دعا میخواد بگه که ما همیشه مقصریم در انجام کارهامون و هیچوقت نمیتونیم نهایت اون کار رو انجام بدیم. این حالت تقصیر، باید همیشه تو وجود انسان باشه و خمیشه خودش رو مقصر بدونه. و در نهایت این روایت زیبا رو تقدیمتون میکنم: امام کاظم (علیه السلام): يَا هِشَامُ لَوْ كَانَ فِي يَدِكَ جَوْزَةٌ وَ قَالَ النَّاسُ فِي يَدِكَ لُؤْلُؤَةٌ مَا كَانَ يَنْفَعُكَ وَ أَنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهَا جَوْزَةٌ وَ لَوْ كَانَ فِي يَدِكَ لُؤْلُؤَةٌ وَ قَالَ النَّاسُ إِنَّهَا جَوْزَةٌ مَا ضَرَّكَ وَ أَنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهَا لُؤْلُؤَة ای هشام؛ اگر در دست تو گردو باشد و مردم گويند كه در دستت مرواريد است، تو را سودى ندهد در حالى كه مىدانى آن، گردو است و چون در دستت مرواريدى باشد و مردم گويند آن، گردو است تو را زيانى نرساند و حال آن كه مىدانى آن، مرواريد است. |
|||
|
|
۱۷:۵۱, ۲۳/آذر/۹۲
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان.
اولین سوالی ک برام پیش اومد اینه که عبدالرحمن و عبدالرحیم با هم نسبتی دارن عایا ؟ ![]() ![]() ![]() ولی جدای از شوخی، اگه تعریفی بکنن ک درست باشه، با لبخند ازشون می خوام که کافیه! برید سراغ ی موضوع دیگه. اما اگه تعریفی بکنن که لایقش نیستم ی جورایی خودزنی می کنم ( ) و با دلیل حرفشون رو رد می کنم....البته به اینکه چ کسی و در چ مکانی داره این حرفو می زنه هم خیلی موثره . موفق باشید و حق گرا. |
|||
|
|
۱۸:۵۶, ۲۳/آذر/۹۲
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
اين شكلكى كه آخر نوشتتون گذاشتين باعث ميشه ناخودآگاه بگيم خوشم نمى آيد!گاهى خوشحال ميشم بعد كه مرور مى كنم احساس خباثت و خجالت دارم اما اغلب رنج مى برم |
|||
|
|
۲۱:۴۶, ۲۳/آذر/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام نقل قول: دقیقا ،گفتم یه معذوریتی قرار میگیریم یا میخوان قرار بدن که بعضی مواقع اون کار درست را انجام ندیم بخاطر همین اون حدیث را میگم که بطرف بگم داری توهین میکنیا یه دفعه انتظاری نداشته باشیا!!!! یا علی. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| هویت خود را چگونه تعریف می کنی ؟! | ELHADI | 10 | 5,200 |
۵/شهریور/۹۱ ۲۱:۴۸ آخرین ارسال: عبدالرحمن |
|

![[تصویر: Besmella.png]](http://s2.picofile.com/file/8101890850/Besmella.png)

) و با دلیل حرفشون رو رد می کنم....
اين شكلكى كه آخر نوشتتون گذاشتين باعث ميشه ناخودآگاه بگيم خوشم نمى آيد!