کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شما وقتی قهری چکار میکنید؟
۱۵:۲۳, ۲۴/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/آذر/۹۲ ۱۶:۱۵ توسط رهگذر..)
شماره ارسال: #1

سلام

با وجود اینکه ما یکدیگر را دوست داریم اما باز هم شرایطی پیش می‌آید که نمی‌توانیم جلوی دعوا و

نزاع را بگیریم و با یکدیگر دعوا نکنیم حتی با افرادی که آنها را خیلی دوست داریم و برایمان خیلی

عزیز هستند، و ناگزیر به دعوا روی می‌آوریم. بالاخره روزهایی پیش می‌آید که نه فقط با همسرمان بلکه با عزیزترین و یا بهترین دوست و یا همکار مان نزاعی می‌کنیم و همه این مسائل باعث می‌شود که شاید ما چند روز از این افراد دوری کنیم. دعواها و نزاع‌ها یک جنبه‌ی مهم دیگر هم دارد و آن این است که، این دعوا و نزاع‌ها، انسان را می‌سازد فقط به شرط این که از این دعواها درس

بگیریم و دوباره این اعمال را تکرار نکنیم و اگر دوباره با هم چنین با مشکلی روبرو شدیم بدانیم چگونه بدون اینکه دعوایی داشته باشیم مسئله را با گفتگو حل کنیم!

.
.
.
اما شما وقتی قهرید به چه راهکارهایی متوسل میشوید؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، مجید املشی ، یاســین ، mahyamatin ، وافی ، ترنم ، آیلار ، مجنون الحسین ، Hadith ، Bamdaad ، zahra11 ، Aryha ، صهبا ، soshiant ، meshkat ، یا امام رضا

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۲۴, ۲۴/آذر/۹۲
شماره ارسال: #11
آواتار
الان چند سالی هست که فهمیدم نه باید از کسی رنجید یا باهاش قهر کرد...فهمیدم که نباید شروع کننده قهر باشم...اگر هم کسی قهر کرد خودش باید آشتی کنه.Big Grin
متاسفانه هیچوقت در خودم ندیدم که در آشتی ها پیش قدم باشم...Sad
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، zahra11 ، رهگذر.
۱۹:۳۶, ۲۴/آذر/۹۲
شماره ارسال: #12
آواتار
تا حالا خیلی خیلی کم برام اتفاق افتاده دعوا کنم و اگه اتفاق بیافته سعی میکنم با حرف و منطق حل کنم و در غیر اینصورت :
بستگی به موقعیت داره
اگه از عزیزام باشه در هر صورت مقصر باشم یا نه پیشقدم میشم و دلجویی میکنم و . . . به خوبی تموم میشه ( حتی اگه برام مشکل هم داشته باشه ) چون عزیزم هست و دوستش دارم .
اگه از دوستانم باشه ، مقصر باشم میرم با کمی صحبت و نیاز باشه عذر خواهی قضیه رو حل میکنم ولی اگه مقصر نباشم کمی صبر میکنم ( دو سه روز ) بعدش یه جورایی سعی میکنم اشتباهش رو بهش برسونم و و تموم
در مقابل سایر افراد هم نمیشه یه تیپ برخورد رو گفت چون همه جوره اش رو داریم ولی دو تا حدیث رو همیشه یادم نگه میدارم ( ذهنم خسته هست یادم نمیاد . فک کنم از امام علی ( ع ) باشن ) :
زود عصبانی نشو و اگه عصبانی شدی حرفی نزن زیرا که پشمانی خواهد داشت
بدی های دیگران در حق خودت و خوبی های خودت در حق دیگران را فراموش کن .
این دوتا خیلی مهم هستن . برای بنده که مفید بودن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، رهگذر. ، zahra11 ، mahyamatin ، یا امام رضا
۱۹:۵۱, ۲۴/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/آذر/۹۲ ۱۹:۵۳ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #13
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

نکته اول:

امام رضا (علیه السلام): الْمِرَاءُ يُفْسِدُ الصَّدَاقَةَ الْقَدِيمَةَ وَ يُحَلِّلُ الْعُقْدَةَ الْوَثِيقَةَ وَ أَقَلُّ مَا فِيهِ أَنْ تَكُونَ فِيهِ الْمُغَالَبَةُ وَ الْمُغَالَبَةُ أُسُّ أَسْبَابِ الْقَطِيعَة

ترجمه: جدال (غیر احسن و بحثهای بی نتیجه) دوستی قدیمی را تباه می کند و پیوند محکم را می گسلد و کمترین چیزی که در آن است کوشش برای غلبه بر دیگری است ، که آن هم ریشه علتهای جدایی می باشد.

نکته دوم:

قال الله تعالی: أَهْلُ الدُّنْيَا ... لَا يَعْتَذِرُ إِلَى مَنْ أَسَاءَ إِلَيْهِ وَ لَا يَقْبَلُ مَعْذِرَةَ مَنِ اعْتَذَرَ إِلَيْه‏...

ترجمه: اهل دنیا ... از کسی که به او بدی کرده، عذر خواهی نمیکند و معذرت کسی را که برای معذرت خاهی نزد او آمده، نمی پذیرد...

نتیجه:

اولا سعی کنیم جدال و بحثهایی که باعث دلخوری میشه، نکنیم و اگه هم کردیم، از همدیگه معذرتخواهی کنیم و معذرت همدیگه رو هم بپذیریم...

اگه کسی سند این احادیث رو خواست، به بنده اطلاع بده.

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، رهگذر. ، mahyamatin ، Bamdaad ، عبدالرحمن ، یا امام رضا
۱۹:۵۴, ۲۴/آذر/۹۲
شماره ارسال: #14
آواتار
من قهر نمیکنم . میبخشم . که بعضا به من گفتن چقدر بیخودی کوتاه میای.Huh

اما هیچوقت فراموش نمیکنم . اسمش رو گذاشتم تجربه Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zahra11 ، Bamdaad ، رهگذر. ، عبدالرحمن ، یا امام رضا
۲۰:۰۳, ۲۴/آذر/۹۲
شماره ارسال: #15
آواتار
من وهمسرم با هم جر وبحث می کنیم !!! ولی دعوا هرگز!!و قهر هم اصلا !! دعوا مال بچه هاست در عوض جاتون خالی دو تا بچه دبیرستانی دارم که عین دو تا ابر خوشگل تا به هم میخورن جرقه میزنه!!
در چنین اوضاعی من و همسرم دو راه در پیش داریم دخالت کنیم یا نظاره گر باشیم !! در اون صورت سر و صدا بیشتر میشه و دعوا شدید تر ولی اگر وقتی فریاد میزنن مامان بینش یا بابا ببینش ما بگیم که خودتون باید مسائلتون رو حل کنید و به ما ربطی نداره خیلی زود سر وصدا میخوابه!!دخترم حداکثر نیم ساعت یادش می مونه و پسرم 10 دقیقه خودشون با هم اشتی میکنن!!حتی یکبار یکیشون تو دعوا افتاد رو دست اون یکی و دستش شکست!!!!! ولی با هم خیلی زود آشتی کردند!
الان هم نسبتا بزرگ شدن باز هم سر کامپیوتر و لب تاپ وتبلتو دلستر و هزار چیز مسخره دعوا می کنن ولی بدون دخالت ما خودشون آشتی میکنن و صدای خنده شون بلند می شه!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bamdaad ، رهگذر. ، عبدالرحمن ، mahyamatin ، soshiant ، هادی... ، فاطمه خانم ، meshkat ، یا امام رضا
۱:۰۳, ۲۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #16
آواتار
با یاد حق

شما کسی رو فرض کنید که هر روز باهاتون قهر کنه بعد دو ساعت بیخیال بشه ..
نهایتش یک هفته اس که براتون مهمه .. بعد میگید بی خیال خودش میاد ...
برای همین هیچ وقت دوست ندارم احساساتم برای دیگران به عادت تبدیل بشه ..چه خوب چه بد ...

اغلب ترجبح میدم یادم نیاد چه گذشته.....اما اگه واقعا برام ناراحت کننده باشه چون طاقت قهر کردن رو ندارم دلخوری هام رو این قدر با حرکات و نوع حرف هام به رخ طرفم میکشم که بالاخره بگه .. "از من ناراحتی؟؟""

****این که میگم سعی میکنم به رخ طرفم بکشم به دلیل اینه که مدت ها هر چند هم ناراحت میشدم بروز نمیدادم و بعد متوجه شدم که در دیگران اشتباها این باور به وجود امده که اصلا ناراحت نمیشم ..
خب این اصلا خوب نیست و باعث میشه افراد نسبت به شما جسور بشن .. این شد که تصمیم به نشان دادن دو روی سکه گرفتم ...
جواب داد ..

یاالله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، یا امام رضا
۱:۰۶, ۲۵/آذر/۹۲
شماره ارسال: #17
آواتار
معمولا خودم آشتی میکنم
فرقی نمیکنه من مقصر باشم یا اون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا امام رضا
۱:۴۵, ۲۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آذر/۹۲ ۱:۴۷ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #18
آواتار
سلام .

هر وقت عصبانی میشم به خودم یاد آوری میکنم که حب دنیا منو گرفته .

گاهی وقتا یه لبخند میتونه به تمام دعواها پایان بده . معمولا مردها با کمی تنها بودن و فکر کردن با خودشون کنار میان .Wink

اما معذرت خواهی هرگز فراموشم نمیشه ، چه مقصر باشم و چه نباشم ، همین عصبانی شدن معذرت خواهی کردن داره، اگرم مقصرم باشم که ...!! ( کادو یادم نمیره ...Smile )

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، أین المنتظر ، یا امام رضا
۱:۵۷, ۲۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آذر/۹۲ ۲:۰۰ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #19
آواتار
قالَ رَسُولُ الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): لَا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ حَتَّى يَدَعَ الْمِرَاءَ وَ إِنْ كَانَ مُحِقّاً

هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمیکند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند، هرچند حق با او باشد
.

بحارالأنوار، ج2، ص138

پیرو این ارسال
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، یا امام رضا
۲:۲۴, ۲۵/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/آذر/۹۲ ۲:۲۵ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #20
آواتار
من معمولا قهر نمی کنم .اگر قهر کنم حرف می زنم :|

از معذرت خواهی دیگران از من و من از دیگران خیلی بدم میاد و خیلی برایم سخت هست!
جواز آشتی کردنم این هست که اخلاق بد طرف دوباره تکرار نشود ! همه اطرافیان هم می دونن !
به خاطر این سعی می کنم کاری نکنم که لازم به معذرت خواهی باشد !

هیچ وقت هم الکی آشتی نکنید . به طرف بگویید که از فلان اخلاقت یا حرکتت ناراحت شدم . اون یا توضیح می ده یا دیگه سعی می کنه لااقل جلوی شما تکرار نکنه .
این خییلی مهمه که الکی نبخشید و راجع به مشکل فی ما بین صحبت کنید .

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، meshkat ، یا امام رضا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

پرش در بین بخشها:

بالا