کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کتاب دایی جان ناپلئون (نقدی تلویحی بر توهم توطئه)
۲۱:۵۹, ۲۶/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آذر/۹۲ ۲۲:۴۴ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #1

تفکر دایی جان ناپلئونی!
[تصویر: 200px-Daei_jaan_Napoleon.jpg]
[/font]دایی جان ناپلئون نام اثری طنز از طنزپرداز نامی ایران، ایرج پزشکزاد است که در سال ۱۳۴۹ خورشیدی به رشته­ی تحریر درآمده‌ است. شناخته شده‌ترین شخصیت این داستان، شخصیت دایی‌جان ناپلئون است که آشنا ترین شخصیتی است که تاکنون در ادبیات ایران ساخته شده‌است. کتاب دایی جان ناپلئون جزو پر فروش‌ترین کتاب‌های ایرانی است و شخصیت‌های آن الگوهای ملی هستند. به دیگر بیان، تبلور شخصیت‌های کتاب را می‌توان در جامعه­ی ایرانی یافت.
.
این رمان مثل اکثر رمان هاي داستاني موفق، به اين دليل بود که ريشه در واقعيت داشت. رمان، واقعيت مهمي را درباره زندگي در ايران دوره معاصر نشان مي داد. پزشکزاد در سخنراني اش در دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس، گفت که منشا دائي جان ناپلئون به دوران کودکي خودش بر مي گردد که بايد فقط به حرف بزرگتر ها گوش مي داد و اينکه آنها به هر شخصيت سياسي انگ انگليسي بودن مي زدند. چنين وسواسي آنقدر در ايران رايج بود که حتي بسياري از ايرانيان ادعا مي کردند که هيتلر دست نشانده انگليس است و بمباران لندن هم توسط اداره جاسوسي انگليسي هاي شرور، صورت گرفته است. چنين افکاري هنوز هم رايج است. (مثل تفکر افراطگرایانه حاکم در مورد fm) با وجود اينکه دائي جان ناپلئون رماني سياسي نيست، اما با هدف قرار دادن بعضي از ذهنيات و رفتار هاي سياسي، برعکس عمل مي کند.
.
تفکر دایی جان ناپلئونی معمولا گریبان گیر افرادیست که دچار نوعی پارانوئید هستند! همچنین از دیگر علل چنین تفکری می توان به علت روانی اشاره کرد که در این صورت افراد برای راضی کردن خود متوسل به فرافکنی می شوند و علت یک رویداد را به موضوعی یا فاعلی خیالی و یا غیر واقعی منصوب می کنند.
.
از دیگر دلایل این نوع تفکر صاحبنظر پنداشتن خود، در عین بی خبریست.
[font=B Homa]در گذشته ای دور مردم در مقابل بیماری ها و بلا های طبیعی رویکردی متوهمانه از خود نشان داده و آن را کاری از سوی شیاطین و اهریمنان و می دانستند و یا اینکه در مقابل بیماری هایی که در مقابل شناخت منشا آن عاجز بودند شخص بیمار رو جن زده می پنداشتند! که البته الان هم این نوع تفکر هم اکنون رایج است تا برخی افراد تمام کم کاری های اجتماعی در حوزه فرهنگ ، اقتصاد ، سیاست و ... رو با چیز دیگری توجیه کنند، که بیشتر توضیح نخواهم داد!
برخی تئورسین ها معتقدند ریشه اصلی این تفکر حتی به اندیشه مارکسیستی و نئو مارکسیستی بر می گردد که آروم آروم در جامعه ما رسوخ کرده!
.
خوشبختانه نمونه های بسیار زیادی از این نوع تفکر حتی در این سایت وجود داره اما شوربختانه منتقد چنین تفکری معمولا طعمه خود این تفکر می شه همونطور که برخی اوقات می بینیم حملات و تهمت هایی متوجه نویسنده این کتاب شده و ممکنه متوجه هرکسی که به این تفکر انتقاد می کند بشود. بنابراین از مثال آوردن معذورم!
این هم یک مقاله مفید در این مورد:
http://www.noormags.com/view/fa/articlepage/320205

ز همین الان منتظر اظهار نظر افرادی با چنین تفکری خواهم بود!
ادامه خواهد داشت...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، captaincharisma ، Reza71 ، ندا دهنده ، آیلار

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲:۲۰, ۱/دی/۹۲
شماره ارسال: #21
آواتار
سلام
عزیزانی که فکر می کنن ما در توهم توطئه هستیم، از اقا دلیل نمیاریم، از قرآن دلیل می گیم:
آیات 61-64 سوره مبارکه انفال رو بخونید،البته با دقت و تامل
تو این آیات می گه که:
دشمنی که حتی باهاش دست دوستی دادین، بیکار نمیشینه، هرلحظه امکان بدقولی و توطئه داره؛پس حواستون جمع باشه و به خدا توکل کنید‏(به تفسیر ایات مراجعه شود‏)‏
پ.ن: نوشتن آیات باگوشی سخته،ببخشید که متن آیات رو نیاوردم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، عبدالرحیم ، قلب
۳:۰۹, ۱/دی/۹۲
شماره ارسال: #22

تفکرازنوع دایی جان ناپلئونی حتما پارانوییدی است اما بدون هیچ شکی نقش قدرتها رادرایران نمیتوان نادیدیه گرفت پس این قدرتها هم فراماسونها هستنددراین هم شکی نیست!!!!امابی عرضگی وگیجی ربطی به توهم توطئه ندارد البته توطئه درهمه حال درحال انجام است گل بخودی نتیجه توهم توطئه است اما توطئه قدرتها همیشگی است!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، در جستجوی سختی ، Justice Bringer ، عدالت
۱۶:۲۳, ۱/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۲ ۱۶:۵۳ توسط قلب.)
شماره ارسال: #23
آواتار
(۲۷/آذر/۹۲ ۰:۳۶)110 نوشته است:  و اما ریشه توهم توطئه:

توهم توطئه نوعی روانی فردی و جمعی است. بیماری فردی سوء ظن به همه چیز و همه کس را پارانوئید می نامند و بیماری جمعی را Conspiracy Theory نام نهاده اند.

کسی که به این بیماری مبتلاست تمام وقایع سیاسی و سیر حوادث و مشی وقایع تاریخی را در دست های پنهان می بیند و همه ی رجال سیاسی کشور ها را همچون عروسکانی خیمه شب بازی در دستان بازیگرانی افسانه ای می بیند که از خود اراده ای ندارند.

البته اینکه می گوییم "توهم توطئه " یک نوع بیماری است بدین معنا نیست که اساسا هیچ توطئه ای وجود ندارد بلکه منظور آنست که مقوله توطئه را به گونه می توان بررسی کرد:
- یکی برخورد عاطفی و بیمار گونه !
- و دوم برخورد آفاقی و علمی! (مثل

در برداشت علمی توطئه فرضیه ای می آید که قابل رد یا اثبات است (توجه کنید به عنوان فرضیه مطرح می شود) و در پرتو داده های عینی و بدور از جانبداری عاطفی مورد تحلیل قرار می گیرد
اما در برداشت بیمار گونه یا توهم توطئه از اعتقادی راسخ و جزمی و تعبدی به نوع خاصی از توطئه شکل می گیرد و همچون سایر اعتقادها (ی تعصبی) ، در قلمرو بررسی و تحلیل علمی قرار نمی گیرد !
اینجا باید بحث رو در چند جنبه بررسی کرد
1-جنبه علمی مربوط به روانشناسی : من تجربه ای در روانشناسی ندارم اما بنابر تجربه خودم باید بگم افرادی هستن که این مشکل رو دارن که بیشتر در افراد پیر دیده شده و یکی از دلایلش می تونه تحلیل رفتن مغز باشه
2-جنبه اجتماعی : درباره این مورد هم باید گفت بین بعضی از مردم به خاطر نداشتن اطلاعات صحیح ممکنه درباره مسئله ای این مورد پیش بیاد که خودم شخصا این افراد رو دیدم این هم در عصر ارتباطات و اطلاعات طبیعی و در گذشته هم این مسائل به خاطر یک کلاغ 40 کلاغ وجود داشته
3-جنبه سیاسی : در این مورد هم افرادی وجود دارن که تحلیلهای مختلفی ارائه میدن
من در بین اینگونه آدمها زندگی کردم پس می دونم چی میگم

(۲۶/آذر/۹۲ ۲۱:۵۹)110 نوشته است:  
تفکر دایی جان ناپلئونی!
[تصویر: 200px-Daei_jaan_Napoleon.jpg]
[/font]دایی جان ناپلئون نام اثری طنز از طنزپرداز نامی ایران، ایرج پزشکزاد است که در سال ۱۳۴۹ خورشیدی به رشته­ی تحریر درآمده‌ است. شناخته شده‌ترین شخصیت این داستان، شخصیت دایی‌جان ناپلئون است که آشنا ترین شخصیتی است که تاکنون در ادبیات ایران ساخته شده‌است. کتاب دایی جان ناپلئون جزو پر فروش‌ترین کتاب‌های ایرانی است و شخصیت‌های آن الگوهای ملی هستند. به دیگر بیان، تبلور شخصیت‌های کتاب را می‌توان در جامعه­ی ایرانی یافت.
.
این رمان مثل اکثر رمان هاي داستاني موفق، به اين دليل بود که ريشه در واقعيت داشت. رمان، واقعيت مهمي را درباره زندگي در ايران دوره معاصر نشان مي داد. پزشکزاد در سخنراني اش در دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس، گفت که منشا دائي جان ناپلئون به دوران کودکي خودش بر مي گردد که بايد فقط به حرف بزرگتر ها گوش مي داد و اينکه آنها به هر شخصيت سياسي انگ انگليسي بودن مي زدند. چنين وسواسي آنقدر در ايران رايج بود که حتي بسياري از ايرانيان ادعا مي کردند که هيتلر دست نشانده انگليس است و بمباران لندن هم توسط اداره جاسوسي انگليسي هاي شرور، صورت گرفته است. چنين افکاري هنوز هم رايج است. (مثل تفکر افراطگرایانه حاکم در مورد fm) با وجود اينکه دائي جان ناپلئون رماني سياسي نيست، اما با هدف قرار دادن بعضي از ذهنيات و رفتار هاي سياسي، برعکس عمل مي کند.
.
من از گذشته خبر ندارم من بچه این زمانم از حالا بگو

(۲۶/آذر/۹۲ ۲۱:۵۹)110 نوشته است:  تفکر دایی جان ناپلئونی معمولا گریبان گیر افرادیست که دچار نوعی پارانوئید هستند! همچنین از دیگر علل چنین تفکری می توان به علت روانی اشاره کرد که در این صورت افراد برای راضی کردن خود متوسل به فرافکنی می شوند و علت یک رویداد را به موضوعی یا فاعلی خیالی و یا غیر واقعی منصوب می کنند.
.
فرافکنی همیشه و در همه کشورها وجود داشته و دارد

(۲۶/آذر/۹۲ ۲۱:۵۹)110 نوشته است:  از دیگر دلایل این نوع تفکر صاحبنظر پنداشتن خود، در عین بی خبریست.
در گذشته ای دور مردم در مقابل بیماری ها و بلا های طبیعی رویکردی متوهمانه از خود نشان داده و آن را کاری از سوی شیاطین و اهریمنان و می دانستند و یا اینکه در مقابل بیماری هایی که در مقابل شناخت منشا آن عاجز بودند شخص بیمار رو جن زده می پنداشتند!
در فیلمهایی که از تاریخ اروپا ساخته شده این موارد به تصویر کشیده شده پس در اونجا وجود داشته ولی در ایران بعید میدونم

(۲۶/آذر/۹۲ ۲۱:۵۹)110 نوشته است:   که البته الان هم این نوع تفکر هم اکنون رایج است تا برخی افراد تمام کم کاری های اجتماعی در حوزه فرهنگ ، اقتصاد ، سیاست و ... رو با چیز دیگری توجیه کنند، که بیشتر توضیح نخواهم داد!
البته باید دید شما توهم توطئه رو چرا همش به سیاست کنونی ربط میدید این مسئله چند جنبه داره که قبلا گفتم

(۲۶/آذر/۹۲ ۲۱:۵۹)110 نوشته است:  [font=B Homa]برخی تئورسین ها معتقدند ریشه اصلی این تفکر حتی به اندیشه مارکسیستی و نئو مارکسیستی بر می گردد که آروم آروم در جامعه ما رسوخ کرده!
.
باید دید این تئورسین ها چه کسانی هستند و چه می گویند و از چه جنبه ای حرف میزنند
اما صحبتهای شما با یک سری پیش فرضهای نادرست مطرح شده
باید دید مارکس چی گفته و اینکه میگید به جامعه ما رسوخ کرده یعنی در خارج چیزی به نام توهم توطئه نداریم و فقط ایرانیها توهم دارن؟
البته الان دیگه عصر اطلاعات هست و نمیشه تفکرات رو با تقسیم بندیهای قدیمی تقسیم کرد

(۲۶/آذر/۹۲ ۲۱:۵۹)110 نوشته است:  .
خوشبختانه نمونه های بسیار زیادی از این نوع تفکر حتی در این سایت وجود داره اما شوربختانه منتقد چنین تفکری معمولا طعمه خود این تفکر می شه همونطور که برخی اوقات می بینیم حملات و تهمت هایی متوجه نویسنده این کتاب شده و ممکنه متوجه هرکسی که به این تفکر انتقاد می کند بشود. بنابراین از مثال آوردن معذورم!
این هم یک مقاله مفید در این مورد:
http://www.noormags.com/view/fa/articlepage/320205

ادامه خواهد داشت...
شما ادعایی رو مطرح کردید درباره این سایت خب تا وقتی وارد مصداق نشیم نمیشه حرف زد
هر کسی از ظن خود شد یار من .... از درون من نجست اسرار من
خب معلومه که طعمه میشه چون این ادعای بزرگی هست که به دیگران بگیم تو توهم داری!!!Dodgy
این تهمتی که باید ثابت بشه شاید شما توهم داری
به خاطر این نویسنده متوجه تهمت میشه که شما از این نویسنده استفاده کردید تا ادعایی رو ثابت کنید
اتفاقا باید با مثال توضیح داد
من این مقاله رو نخوندم حالشو ندارمBlush

(۲۶/آذر/۹۲ ۲۱:۵۹)110 نوشته است:  

ادامه خواهد داشت...
این پیشداوری شما اسباب وهن خود شما رو ایجاد میکنه
در هر صورت شما یک نظریه را مطرح کردید که باید ثابت کنید

(۲۷/آذر/۹۲ ۹:۰۱)110 نوشته است:  حالا یک سوال، اتفهام انکاری نیست واقعا سواله:
شما چیزی به عنوان توهم توطئه رو اساسا قبول دارید و یا به خاطر اینکه غربی ها به نفع خودشون سوء استفاده کردند ردش می کنید؟
بله به عنوان یک بیماری در ابناء بشر قبول داریم که در دین به عنوان سوء ظن مطرح است و از آن نهی شده است
اساسا اینکه مردم ایران توهم دارند را قبول نداریم و این را تهمت دشمنان اسلام میدانیم
و اینکه غربی ها از این نظریه برای کوبیدن مخالفان خود بهره میبرند چیزی قابل انکار نیست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، Justice Bringer ، عبدالرحیم ، مصباح
۱۵:۱۷, ۳/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/دی/۹۲ ۱۶:۵۹ توسط قلب.)
شماره ارسال: #24
آواتار
جناب 110 به من امتیاز خنثی دادن و اینو نوشتن :

در مورد چیزی که علمتون نمی رسه بحث نکنید! نظریه رو اثبات نمی کنند اون فرضیست که نیاز به اثبات داره!

چرا در موضوع نظرتونو نمیگید؟!!

1-شما از کجا می دونید علم من در چه حدی هست که اینو به من می گید؟؟ علم غیب دارید!!Dodgy

2-نظریه یا دکترین هم قابل نقده و چون شما نظری رو ارائه دادید که ما قبول نداریم پس باید برای ما اثبات کنید.Dodgy

3- هرچند چیزی که برای شما یک نظریه هست برای ما یک فرضیه است پس باید اینجوری بگم : چون بیشتر بچه های این فروم این حرفها رو قبول ندارن پس شما باید اثبات کنید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، عبدالرحمن
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]