|
کتاب دایی جان ناپلئون (نقدی تلویحی بر توهم توطئه)
|
|
۲۱:۵۹, ۲۶/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آذر/۹۲ ۲۲:۴۴ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
تفکر دایی جان ناپلئونی!
. این رمان مثل اکثر رمان هاي داستاني موفق، به اين دليل بود که ريشه در واقعيت داشت. رمان، واقعيت مهمي را درباره زندگي در ايران دوره معاصر نشان مي داد. پزشکزاد در سخنراني اش در دانشگاه کاليفرنيا در لس آنجلس، گفت که منشا دائي جان ناپلئون به دوران کودکي خودش بر مي گردد که بايد فقط به حرف بزرگتر ها گوش مي داد و اينکه آنها به هر شخصيت سياسي انگ انگليسي بودن مي زدند. چنين وسواسي آنقدر در ايران رايج بود که حتي بسياري از ايرانيان ادعا مي کردند که هيتلر دست نشانده انگليس است و بمباران لندن هم توسط اداره جاسوسي انگليسي هاي شرور، صورت گرفته است. چنين افکاري هنوز هم رايج است. (مثل تفکر افراطگرایانه حاکم در مورد fm) با وجود اينکه دائي جان ناپلئون رماني سياسي نيست، اما با هدف قرار دادن بعضي از ذهنيات و رفتار هاي سياسي، برعکس عمل مي کند. . تفکر دایی جان ناپلئونی معمولا گریبان گیر افرادیست که دچار نوعی پارانوئید هستند! همچنین از دیگر علل چنین تفکری می توان به علت روانی اشاره کرد که در این صورت افراد برای راضی کردن خود متوسل به فرافکنی می شوند و علت یک رویداد را به موضوعی یا فاعلی خیالی و یا غیر واقعی منصوب می کنند. . از دیگر دلایل این نوع تفکر صاحبنظر پنداشتن خود، در عین بی خبریست. [font=B Homa]در گذشته ای دور مردم در مقابل بیماری ها و بلا های طبیعی رویکردی متوهمانه از خود نشان داده و آن را کاری از سوی شیاطین و اهریمنان و می دانستند و یا اینکه در مقابل بیماری هایی که در مقابل شناخت منشا آن عاجز بودند شخص بیمار رو جن زده می پنداشتند! که البته الان هم این نوع تفکر هم اکنون رایج است تا برخی افراد تمام کم کاری های اجتماعی در حوزه فرهنگ ، اقتصاد ، سیاست و ... رو با چیز دیگری توجیه کنند، که بیشتر توضیح نخواهم داد!برخی تئورسین ها معتقدند ریشه اصلی این تفکر حتی به اندیشه مارکسیستی و نئو مارکسیستی بر می گردد که آروم آروم در جامعه ما رسوخ کرده! . خوشبختانه نمونه های بسیار زیادی از این نوع تفکر حتی در این سایت وجود داره اما شوربختانه منتقد چنین تفکری معمولا طعمه خود این تفکر می شه همونطور که برخی اوقات می بینیم حملات و تهمت هایی متوجه نویسنده این کتاب شده و ممکنه متوجه هرکسی که به این تفکر انتقاد می کند بشود. بنابراین از مثال آوردن معذورم! این هم یک مقاله مفید در این مورد: http://www.noormags.com/view/fa/articlepage/320205 ز همین الان منتظر اظهار نظر افرادی با چنین تفکری خواهم بود! ادامه خواهد داشت... |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۹:۰۱, ۲۷/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۲ ۱۲:۱۰ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۲۷/آذر/۹۲ ۱:۵۸)عبدالرحمن نوشته است: ولی وقتی علم یک نفر به یک مبحثی قد نمیده باید سکوت کنه نه اینکه شروع کنه به مسخره بازیخب پس سکوت کن! اینجا بحثی منطقی مطرح شد اما هیچیک از شماها که ادعاتون می شه جواب منطقی ندادید و فقط حمله کردید! اگر نکته ای در مورد این تئوری دارید مطرح کنید (۲۷/آذر/۹۲ ۲:۴۰)MaTeY نوشته است: دوست عزیز، شما که میگی اسکاری که به فیلم جدایی دادن سیاسی نبود!شما چرا خیال بافی می کنید! من گفتم سیاسی نبود؟ اتفاقا من یکبار گفتم اسکار معیاراش فرق می کنه و بعد خود شما گفتی چه عجب اینو قبول داری؟ (باز هم می گم! اسکار به دلایل سیاسی به فیلم هایی که البته خوب باشند اسکار می ده وگرنه می رفت به سنگسار ثریا اسکار می داد) فراموشکار هستید متاسفانه! ولی من گفتم این خیلی احمقانست که بگیم 50 تا جایزه بین المللی و هفت تا جایزه داخلی همش سیاسی بوده! ولی من هنوز از دوستانی که جدایی رو می کوبند جوابی قانع کننده ندیدم و هنوز منتظرم که شما استدلال بیارید چطوری ممکنه فیلمی بد باشه و فقط به دلایل سیاسی 50 تا جایزه بگیره!! (البته شما رو نمی گم چون شما خودتون یکبار گفتید فیلم فیلم قوی ای بوده) (۲۷/آذر/۹۲ ۲:۴۰)MaTeY نوشته است: شما که اینهمه مصاحبه و مستند رو در اثبات صهیونیستی بودن هالیوود نمی بینی ...من یک بحث منطقی رو شروع کردم شما هم جواب بیار و اگر اشکالی در این نظریه می بینید مطرح کنید! شما این تایپیک رو ببینید: دشمن شناسی یا سفسطه آخرش هم یک تشکر بزنید ![]() جناب وحید110 رو که می شناسید؟ ایشون نه منافقند نه غرب زده نه شست شوی مغزی داده شده!! ایشون مثال هایی در مورد نوع مغالطات برخی افراد آوردند! مثلا: نقل قول:حالا من یک مثال شبیه مثال ایشون میارم: - هالیوود تحت سلطه صهیونیست ها و فراماسونر هاست!(بر منکرش لــ..) - رستگاری در شاوشنک در هالیوود ساخته شده! - پس رستگاری در شاوشنک فیلمی فراماسونریست! بعد وقتی در مقابلش موضع بگیرید می گن تو نمی دونم تمایل به دشمن داری و علمت نمی رسه و فلانی و ... وقتی چنین تفکری حاکم شد اون وقت حتی از کنار فیلم شهر موشها و ترولهای فیسبوک ، سه تا حرف ک ن م "کنم" (که از توش حدیث من کنت مولا ... در میارن ) هم نمی تونید نگاه پارانوءیدی نداشته باشید! وآخر سر هم خودتون رو اینگونه توجیه می کنید که بقیه خوابند و شما بیداری وباید بقیه رو بیدار کنید! و این یعنی توهم دانایی در عین بی خبری یا همون جهل مرکب!اساسا تمام نقد هایی که من در مقابلش موضع می گیرم بر اساس این مغالطات هست یعنی اینکه طرف می دونه دشمن در حال جنگ نرم هست (بر منکرش لـ..) اما ابزار ها و چگونگی انجام اون رو نمی دونه و علم و آگاهیش رو نداره بعد یک نگاه خیلی سطحی دور و ورش می اندازه و به هر چیزی گیر می ده! این یعنی توهم توطئه! (۲۷/آذر/۹۲ ۲:۴۰)MaTeY نوشته است: من بودم تو تاپیک "گذشته" میخواستم اصول نمادسازی رو برای کاربرا تبیین کنم !!!من این تایپیک رو گفتم شما انقدر هیجان داری که متوجه کلام من نیستید! این تایپیک خلاصه یک مقاله 40 صفحه ای و چند مرجه دیگر است! مخصوصا نظرات شخصی رو نگفتم که ببینم شماهای بازم چی می گید ولی انگار شما حتما باید یک چیزی بگید چون این مقاله دقیقا تفکرات شما ر نشانه گرفته! در ضمن خیال بافی نکن دوست عزیز این تایپیک رو دوباره بخون شما معلومه هنوز نخوندی! من نماد گرایی رو رد نکردم من میگم نماد گرایی وجود داره ولی قرار نیست به هر شکل مثلثی برخوردیم ازش یک نقد بسازیم و نماد گرایی کنیم! از روی سواد باید نماد ها رو شناسایی کرد نه از روی هیجان! (۲۷/آذر/۹۲ ۲:۴۰)MaTeY نوشته است: البته تاپیک خوبیه ... از روی اجبار هم که شده باید این مباحث رو 1بار برای همیشه تو این تالار شفاف کرد ... شایدم گذشتگان شفاف کردن و ما خبر نداریم !اگر حمله نکنند شفاف می شه ایشالا! حالا یک سوال، اتفهام انکاری نیست واقعا سواله: شما چیزی به عنوان توهم توطئه رو اساسا قبول دارید و یا به خاطر اینکه غربی ها به نفع خودشون سوء استفاده کردند ردش می کنید؟ |
|||
|
|
۹:۴۸, ۲۷/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۲ ۱۰:۵۶ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
لطفا اونجا دعوا نکنید
جلوی اماما زشته ![]() اما من به عنوان ناظر سوم،البته جسارت نباشه ها،در خیلی تاپیک ها از صحبت های طرفین استفاده کردم اما بعضی جاها شما تند میری بعضی جاها اقای عبدالرحمن تو بعضی موارد واقعا توطئه وجود دارد،البته میدونم شمام قبول داری توهم توطئه هم وجود داره اما به هر حال کلی نمیشه گفت مصداقی با مدرک باید بحث کرد اینم نظر منه:یه توطئه توهم توطئه هم وجود داره،حتی |
|||
|
|
۱۴:۵۱, ۲۷/آذر/۹۲
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
واقعا که.به شماها هم میگن شیعه؟؟؟آقا شیعه هم نه محب!!
من واقعا موندم که چرا این جوری باهم بحث میکنین.منطق و ادب پس کجا رفته؟؟هرکسی یه نظری داره ولی نباید به زور به بقیه القاش کنه.درست نمیگم؟؟؟
|
|||
|
۱۶:۵۹, ۲۷/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۲ ۱۷:۰۲ توسط عدالت.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
به نظر بنده اون افرادی که فکر میکنند انگلیس پاک و منزه است دچار (( توهم رفیق پنداریه دشمن )) میباشند. چیزی که مشخص است این است که این فردی که این کتاب را نوشته کاملا واضح است که در جهت زدودن افکار ضد استعماری و در جهت منافع استعمار این کتاب را نوشته و این کتاب جزو اولین محصولات فرهنگی میباشد که در زمره آثاری میباشد که تلاش برای زدودن افکار ضد امپریالیستی و صهیونی و استعماری را آغاز کرده در واقع این آقا جزو گروه اولیه افراد شبه روشنفکری میباشد که از پیش قراولان جنگ فرهنگی و حمله فرهنگی به ایران میباشند. و نتیجه و سرانجامه دایی جان ناپلئونه پنجاه سال پیش الان مشخص میشه که خیلی از ایرانیها آمریکای جهان خوار را به اشتباه دوست خود میدانند. نکته دیگر اینکه تاریخ، توهم توطئه نیست و همه خوب میدانیم که انگلیسیها چه ضربات مهلکی بر پیکر ایران وارد کرده اند که مهمترین آنها تشکیل اولین لژهای فراماسونی در ایران توسط عمال دست پروده انگلیسی به دستور گرندلژهای، امپراطوری بریتانیا بود و تمام فتنه ها هم از این لژها شروع میشد که هنوز هم وجود دارد و دایره کار آنها هم بسیار وسیعتر از قبل شده. مرگ بر انگلیس، آمریکا و اسرائیل و نوچه هایشان. |
|||
|
|
۴:۴۷, ۲۹/آذر/۹۲
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام نمیخواستم پستی بزارم چون خیلی بعضی بحثها روشن است!!!!!!!!! این سخنان مقام معظم رهبری را دقت کنید!!!!!!!!! بعضی ها میگویند ما توهم میکنیم که که علیه ما توطئه است و دشمنی وجود دارد. خیلی خوب، حالا کسانی دلشان میخواهد چشم خودشان را روی هم بگذارندو بگویند «ان شاء الله گربه است»، اما واقعیت که عوض نمیشود، وجود دشمن با به خواب رفتن من و شما که از بین نمیرود... با ندانستن ما، یا خود را به ندانستن زدن، دشمن، از دشمنی خود دست بر نمیدارد، افرادی مایلند اثبات کنند نخیر، ملت ایران هیچ دشمنی ندارد، کنار خانه خودتان بنشینید و به کار خودتان سرگرم باشید، خاطرتان همجمع باشد که همه جا امن است وامان، نه! این حرفها واقعیت ندارد و یا سخن دیگر ایشان اگر فرض کنیم دشمن بر سر هر راهی وجود دارد، خردمندانه نیست که انسان، دشمن را نبیند، وجود او را عدم فرض کند، چطور علیه ما توطئه نیست؟ بعضی ها گفتند شما توهم توطئه میکنید! توطئهای وجود ندارد! من در پاسخ، نشانه های توطئه و نشانه های خصومت را از اول انقلاب تا امروز در یک فهرست طولانی معرفی میکنم، و نشان میدهم، چطور علیه ما توطئه نیست؟ در اول پیروزی انقلاب آشکارا با انقلاب مخالفت شد، و این سلسله نا امروز ادامه دارد، و ما امروز به معنای حقیقی کلمه در دنیا دشمن داریم. منبع: دشمن شناسی از دیدگاه امام خمینی(رحمة الله علیه) – پژوهشکده تحقیقات اسلامی فقط امیدوارم از خواب غفلت بیدار شویم......... یا علی. |
|||
|
|
۲۱:۳۶, ۲۹/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۲ ۲۱:۴۷ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
خب متاسفانه صحبت های دوستان مجدد یا توهم بود یا فرار و پنهان شدن پشت چیز های دیگر برای فرار از موضوع!!
اما دو نکته وجود داره: اول اینکه توطئه گر ها پشت این تئوری قایم می شن! متوهمان به توطئه پشت مساله مورد اول! خب دوستان که خیلی طرفدار وارد شدن به جزییات و پرهیز از کلی گویی هستند، با کلی گویی خواستند از این مساله فرار کنند! من مطمئنم خیلی از دوستان پست اول و سوم رو نخوندن و اومدن اینجا نظر می دن! دوباره یک قسمت مهم از اون رو براتون میارم! (۲۷/آذر/۹۲ ۰:۳۶)110 نوشته است: توهم توطئه نوعی روانی فردی و جمعی است. بیماری فردی سوء ظن به همه چیز و همه کس را پارانوئید می نامند و بیماری جمعی را Conspiracy Theory نام نهاده اند.خب کسی با این نظریه مشکلی داره بحث کنه! اگر هم می خواید چیز های دیگر رو سپر قرار بدید مشکلی نیست اما کار درستی هم نیست چون این بدین معنیه که اولا ما عقلمون رو تعطیل کردیم و به چیزی نمی خوایم فکر کنیم و ثانیا داریم از دیگران خرج می کنیم و اینکار کار ...هاست! متاسفانه (چون خودم مایل نبودم) باید بگم برای تبیین این موضوع باید وارد مصداق شد! اما از طرف دیگر برخی دوستان این رو بر نمی تابند! مثال هایی رو آوردم که توهم محض بودند اما .... معمولا اشتباه محضی که برخی انجام می دن اینه که کلا نظریاتی که دشمن از اونها سوء استفاده کرده رو کلا زیر سوال می برند و آخر سر هم بازنده قطعی هستند! مثل بیگ بنگ تئوری، نظریه تکامل داروین، یا نظریه توهم توطئه! و اینجاست که علم گرا ها رو در نقطه مقابل دین گرا ها قرار می دن! که اینجا بازنده دین نیست! ولی متعصبین دینی بازنده خواهند بود و به سرنوشت کشیش های قرون وسطا دچار خواهند شد. در نهایت این سوال بنده رو کسی جواب نداد: (۲۷/آذر/۹۲ ۹:۰۱)110 نوشته است: حالا یک سوال، اتفهام انکاری نیست واقعا سواله: |
|||
|
|
۲:۳۴, ۳۰/آذر/۹۲
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
نقل قول: چون شما قبلا بعضی مواقع ضروری گفته بودی اعتقاد به ولایت فقیه داری!!! ما هم از ولایت فقیه(همان چیزهای دیگر شما) عبارت آوردیم نه از هیوم و هگل! ما حرفمون رو زدیم از صحبت هاشون هم مثال آوردیم اما این مورد اخری ما هم به بیگ بنگ معتقدیم و شبیه ترین نظریه به قرآنه توهم توطئه آخرین توطئه استکبار برای احمق نگه داشتن مردمه داروینیسم هم که جای خود |
|||
|
|
۱:۳۵, ۱/دی/۹۲
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
ببینید
دکتر فرهنگ یک بار یه مطلبی رو گفتن که من قبلا هم شنیده بودم ولی نحوه بیان ایشون رو من تاثیر بیشتری داشت الان بهتون میگم ... ایشون اول گفتن یه برگه بردارید خب؟ برداشتیم... حالا اسم تمام افرادی که بیشتر از همه باهاشون ارتباط دارید و صحبت دارید رو توی برگه بنویسید مثلا دوستاتون یا خانواده خب؟ ... حالا باید برای هر کدوم سه تا از بدترین صفت هایی که به نظر شما دارن رو بنویسید صفت هایی که واقعا اذیتتون میکنه و عذابتون میده . . . . . . . . حالا برگه رو بخونید ایشون گفتن: اینها دقیــــــــــــــــــقا ویژگی های خودتونه! ویژگی هایی که دوست ندارید در شما باشه و زجرتون میده اما چون نتونستید اونها رو سرکوب کنید و ترک کنیدو اون ویژگی ها رو نداشته باشید، اون ویژگی های دیگران بیش از بقیه شما رو عذاب میده به جان خودم من منظورم به شخص خاصی نیست چون وقتی داری به یکی اشاره میکنی همون لحظه چهار تا انگشت دیگه داره به خودت اشاره میکنه ![]() این یک حقیقته در مورد راستی این مطلب هم گفتن که در خیلی از آزمون هایی که از گروه های مختلف سنی در کشور آمریکا گرفته شده، ثابت شده که در حدود90 درصد این موضوع صدق میکرده... شاید شما اون ده درصد باشید! خدا عالمه از ما گفتن بود شب خوش یا حق
|
|||
|
|
۱:۳۶, ۱/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۲ ۱:۴۱ توسط عبدالرحیم.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
نقل قول:خب دوستان که خیلی طرفدار وارد شدن به جزییات و پرهیز از کلی گویی هستند، با کلی گویی خواستند از این مساله فرار کنند! سلام منطقی بحث کنیم هستم در خدمتتان والا نه!!!!!!! یاد تاپیک نقد تابناک افتادم که مطلبی که از سایت گذاشتید را با دقت نخونده بودید و مجبور شدید برید دوباره مطلب خود را بخونید و به حرفم تا حدودی برسید!! نقل قول:خب کسی با این نظریه مشکلی داره بحث کنه! اگر هم می خواید چیز های دیگر رو سپر قرار بدید مشکلی نیست اما کار درستی هم نیست چون این بدین معنیه که اولا ما عقلمون رو تعطیل کردیم و به چیزی نمی خوایم فکر کنیم و ثانیا داریم از دیگران خرج می کنیم و اینکار کار ...هاست! ببنید یه مثال از تاپیکها بزنم در تاپیک ایت الله مصباح اومدن گفتند چطور گفته اطاعت از رئیس جمهور اطاعت از خداست سخنان رهبری درباره ایشان را اوردم و بعد قبول نکردن از صحیفه امام اوردم بعد پرسیدم ایا سخن ایت الله حالا درست بوده ؟نگفتند با کی هستی و مسیر خود را ادامه دادند و ادامه ندادم برادرم شما هم میخواهید اینگونه رفتار کنید بنده نیستم!!!! ببنید سخنان مقام معظم رهبری اوردم تا نشان دهم جای این قضیه کجاست حال میگید حرف ایشان را بدون دلیل قبول نمیکنید مشکلی نیست برادر و میپذیرم شما این سوال اخر مرا جواب دهید در رفتار چه جامعه و چه نفر یه رابطه داریم با دوست و یه رابطه با دشمن ، خوب با دوستان و برادران طبق فرمایش اسلام و شما هم حتما قبول دارید حسن نیت ،پس همون توهم توطئه نداشته باشیم مگر عکسش ثابت شود ،البته اینجا هم یه شرایطی باید رعایت شود حال یه حالت میماند رفتار با دشمن باید چگونه باشد و این قضیه توهم توطئه با دشمن درست است یا نه؟و مصداقش صادق است یا نه؟ این سوال را شما بعنوان صاحب تاپیک جواب دهید. یاعلی. |
|||
|
|
۱:۴۶, ۱/دی/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/دی/۹۲ ۱:۴۷ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
خیلی ممنون از شما خانم رضوان
در این تاپیک حدیثشو اوردم که حدیث درسته امام صادق عليهالسلام : [b]مـردى بـه على بن حسين عليه السلام عرض كرد : فلانى به شما نسبت مىدهد كه گمراه و بدعتگذار هستى . على بن الحسين به او فرمود : حقّ همنشينى با آن مرد را پاس نداشتى ؛ زيرا سخن او را به ما منتقل كردى . حقّ مرا نيز به جا نياوردى زيرا از برادرم چيزى به من رساندى كه من آن را نمىدانستم ! ... از غيبت بپرهيز ، كه آن خورش سگهاى دوزخ است و بدان كسى كه از مردم زياد عيبگويى كند ، اين عيبگويى زياد بر اين نكته گواهى دهد كه او اين عيبها را به همان اندازهاى كه در خودش هست ، مىجويد (عيبگويى او از مردم نشان مىدهد كه آن عيبها در خود او نيز هست) . بحار الأنوار : 75 / 246 / 8 منتخب ميزان الحكمة : 436
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| نقدی بر کتاب "سینوهه پزشک مخصوص فرعون" | 313s.w.o | 0 | 1,019 |
۱۳/دی/۹۶ ۰:۴۳ آخرین ارسال: 313s.w.o |
|
| دانلود کتاب كميته 300 ( كانون توطئه هاي جهاني ) | Sprit | 5 | 7,247 |
۸/دی/۹۲ ۹:۴۴ آخرین ارسال: ELENOR |
|

) هم نمی تونید نگاه پارانوءیدی نداشته باشید! وآخر سر هم خودتون رو اینگونه توجیه می کنید که بقیه خوابند و شما بیداری وباید بقیه رو بیدار کنید! و این یعنی توهم دانایی در عین بی خبری یا همون جهل مرکب!