کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نظرسنجی:آیا زمان در ارزش تقوا اثر دارد؟
۲۰:۲۶, ۱۸/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/دی/۹۲ ۲۰:۲۹ توسط صبح صادق.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم رب الحیدر
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام)

راستش خیلی وقته یه فکری ذهنمو مشغول کرده،نمی دونم شما هم راجع به اش فکر کردید یا نه...

بزارید اینجوری بگم،یه زمانی خانومها اینجوری از خونه بیرون می اومدن.

[تصویر: it_4761.jpg?1382464525]
اما امروز وقتی یه جوون پاشو از خونه می زاره بیرون مواجع می شه با انواع و اقسام ...

[تصویر: b74914.jpg]

من خودم بارها شده دارم تو خیابون راه می رم، می ترسم سرم رو بیارم بالا...
نمی دونم تا حالا پیش اومده براتون،داری تو خیابون راه میری یهو یه صدای تق و توقی شروع می کنه این موزائیکها رو به لرزوندن...بعد چند لحظه متوجه میشی یه خانومی که یه جایی متوقف شده بود شروع کرده به حرکت...
بعضی وقتها می رم تو یه مغازه ای یه خانومی وارد می شه.بعد از خروج خانوم تا 10 دقیقه بعد بوی عطرش توی مغازه هست...
اگه بخوایم وضعیت دانشگاه و دانشجوی امروز رو بررسی کنیم که دیگه واویلا...
بگذریم...
نظر من اینه:شما به هیچ وجه نمی تونی یه جوون امروزی رو که با تمام این مسائل سعی می کنه چشم و نفس خودشو از معصیت نگه داره،با یه جوون دوره قاجار با اوصافی که همه مطلع هستیم مقایسه کنید.
همونطور که نمی تونی یه جوون امروزی ایرانی رو با یه جوون مسلمون تو یه کشور اروپایی مقایسه کنید.
نمی دونم،یه سؤاله،
بنظر شما اجر تقوای جوون دوره ما با یه جوون تو دوره قاجار یکی هستش؟

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ​ــ

امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)،چی میکشی آقا از دست ما که ادعای منتظر بودنت رو داریم ...
آقا جون شرمنده ...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bamdaad ، رهگذر. ، m.hossein ، یاســین ، عبدالرحمن ، عبدالرحیم ، قلب ، MohammadMeraj ، وحید110 ، yamin ، دیدگاه نوین ، Aryha ، Agha sayyed ، meisamtiger ، fiftynine ، سدرة المنتهی
۲۰:۵۲, ۱۸/دی/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام . در این مورد حتما خیلی احادیث و روایات داریم که عزیزان مطلع میفرمایند .
ولی بنده با استنباط خودم میگم : خیر
چون نگه داشتن دین و ایمان تو یه محل عاری از فساد و گناه خیلی راحته ولی تو یه محلی مثل جامعه ی ما بسی دشوار هست که به تبع ش اجر و منزلت آن نیز به مراتب بیشتر خواهد بود .
شاید بگیم آری مومن دوره قاجار هم مومن بود و مومن این زمونه هم مومنه هر دو شون نمره ی قبولی از دنیا بگیرن ولی خوب هرکی به اندازه ی پرهیزگاری ها و تقوای خودش .
راستی این رو هم در نظر داشته باشین شیطون اون زمونه همونی هست که الانم تشریف دارن . امروز حجاب و عفاف هست . اما شاید دوره قاجار . . . یه جور دیگه شیطونی میکرد !!!
بعضی گناهان هستند که یه بار انجامش کللللللل هشتاد سال عبادتت رو میسوزونه .
شعر معروفی هم هست میگه هشتا سال عبادت به یک شب . . . ( فک کنم از حافظ هست )
[font=B Nazanin][/font]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهگذر. ، صبح صادق ، m.hossein ، عبدالرحمن ، عبدالرحیم ، قلب
۲۱:۱۳, ۱۸/دی/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

زمان با اینکه امری پیوستس، اما بی نهایت مقطع داره که مقطع ما با دوره ی قاجار فرق داره و ماها به آخرای این زمان نزدیکتریم
تمامی مراتب هستی هم، از جمله تمامی انسانها در طول این زمان در حال کمال هستند؛
یعنی چی؟ یعنی اینکه با وجود به قول شما بیشتر شدن فساد تو مقطع ما نسبت به قاجار، ولی عقل و شعور مردم این دوره نسبت به اون موقع رشد داشته؛ از آنجا که خداوند هم عادله، مردم هر زمان رو نسبت به زمان خودشون می سنجه
(یعنی تقوای مردم هر دوره نسبت به مرتبه کمالی انسان کامل در آن دوره سنجیده میشه؛ چرا که حقیقت انسان کامل هم همزمان با زمان بالا می ره)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، عبدالرحیم ، قلب ، صبح صادق
۱۰:۴۴, ۱۹/دی/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم رب الحیدر

مصباح نوشته:
(یعنی تقوای مردم هر دوره نسبت به مرتبه کمالی انسان کامل در آن دوره سنجیده میشه؛ چرا که حقیقت انسان کامل هم همزمان با زمان بالا می ره)

اجازه بدید که بگم توضیحات شما منو قانع نکرد.
مثالی می زنم:ببینید،با توجه به سرعت انتقال اطلاعات و اخبار چه مثبت و چه منفی می توان گفت که من(یک جوان نوعی ایرانی) و یک جوان در هر یک از جوامع غربی تقریباٌ در یک رده از مقیاس اندازه گیری شما که با عنوان حقیقت انسان کامل مطرح کردید،قرار می گیریم.
حال،شما مقایسه کنید عواملی رو اهم از محیطی و غیره که برای تن دادن به معصیت برای من و آن جوان غربی فراهم است،صد در صد شما تصدیق می کنید که دسترسی به گناه برای اون جوان خیلی خیلی راحتر از من هستش و صد البته مخاطره زندگی در یک جامعه بی بند و بار خیلی خیلی بیشتر از یک جامعه نسبتاٌ معتقد مثل ایران است.
نتیجتاٌ چیزی که به ذهن من متواتر میشه این است که حفظ دین و پرهیز از معصیت من کجا و حفظ دین و پرهیز از معصیت اون جوان غربی کجا.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، عبدالرحیم ، قلب ، عبدالرحمن
۱۱:۲۳, ۱۹/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۲ ۱۱:۲۸ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

مسلما شرایط منی که تو یه کشور اسلامی زندگی می کنم با فرد مسلمانی که توی کشورهای اروپایی با اون وضعی که دارن، زندگی می کنه، فرق داره
و این هم از عدالت دوره که بخوایم شرایط حفظ ایمان این دو را یکسان بدانیم
اینکه تقوای الان مردم ایران را با زمان قاجار بسنجیم یه مبحثه؛ و اینکه با مردم الان اروپا بسنجیم یه مبحث دیگه؛
مطمئنا در سنجش این تقوا فاکتورهای مختلفی دخیل هستند( که من تاثیر فاکتور زمانی رو گفتم)؛
بخوایم بحث رو باز کنیم باید سنت ابتلا رو کامل شرح بدیم؛
ببینید " لا یکلف الله نفسا إلا وسعها" یعنی به میزان تواناییها، آدم مسئول و بالتبع باز خواست می شه(و تقواش سنجیده می شه)؛
یعنی در این سنجش تمامی شرایطی که فرد داره(زمانی، مکانی، جسمی، مالی و...) لحاظ و نهایتا نسبت به مرتبه ی کمالی انسان کامل دوره ی خودش سنجیده می شه

توجه داشته باشید که سوال نظر سنجیتون، تاثیر زمان را بر تقوا پرسیده بود، که من هم همونو گفتم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، قلب ، صبح صادق ، عبدالرحمن
۱۵:۴۸, ۱۹/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۲ ۱۵:۴۹ توسط عبدالرحیم.)
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

قبلا به این موضوع سر این روایت از پیامبر فکر کرده بودم

روزی پیامبر با اصحاب نشسته بودند گفتند دوست دارم برادرانم را ببینم ،اصحاب گفتند:پس ما چیکاره ایم؟

پیامبر فرمودند :شما اصحاب من هستید و برادرانم انهایی هستند که بعد از من میایند و مرا نمیبینند و به اسلام ایمان می اورند

و این روایت بحثهایی دارد در مورد همین موضوع ،

و هر چه امتحان سخت تر باشد اجرش بیشتر ،

نقل قول:ببینید " لا یکلف الله نفسا إلا وسعها" یعنی به میزان تواناییها، آدم مسئول و بالتبع باز خواست می شه(و تقواش سنجیده می شه)؛
یعنی در این سنجش تمامی شرایطی که فرد داره(زمانی، مکانی، جسمی، مالی و...) لحاظ و نهایتا نسبت به مرتبه ی کمالی انسان کامل دوره ی خودش سنجیده می شه

بنظرم همین صحبتی که فرمودند درست است یه مثال میتونم بزنم برای راحتی

اینکه این شرایط و زمان و امتحانات را بصورت یه ظرفیت مانند پارچ و لیوان در نظر بگیرید

یکی ظرفیت وجودیش پارچ و دیگری لیوان است (البته در ظرفیت هر کس چقدر است و بدست کیست بحث دیگری است)

خوب وظیفه ان فرد چیست ؟پر کردن این ظرفیت است حال اگر ان به اندازه لیوان ظرفیتش را پر کرد و ان ظرفیت پارچ نصفه پر

کرد ظرفیت لیوان بالاتر است البته پاداش هر کس دست خداست

البته یکی از اسامی روز قیامت یوم الحسرت (یوم التغابن)بخاطر همین پر نکردن ظرفیتهایمان است به استثنا ائمه هدی

یا علی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، مصباح ، صبح صادق ، عبدالرحمن
۱۶:۳۰, ۱۹/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۲ ۱۶:۵۹ توسط قلب.)
شماره ارسال: #7
آواتار
البته برای اینکه مصداق حدیث زیر باشیم باید گناه نکنیم
هر چه گناه کمتر بکنیم به برادران پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نزدیکتریم

در يكى از روزها پيغمبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به اصحاب خويش ‍ فرمود: آيا مى دانيد: كدام يك از مؤ منين افضل و برترند؟ گفتند: فرشتگان حضرت فرمود: همين طور است ولى منظور من آنان نبود. گفتند: پيامبران افضلند، حضرت فرمود: آرى ولى منظورم ايشان نيست . گفتند: يا رسول اللّه پس آنان كيانند؟
حضرت فرمود: ايشان آن افرادى هستند كه بعد از من در آخر الزمان بوجود مى آيند آنان مرا نديده و سخن مرا نشنيده و معجزات مرا مشاهده ننموده اند. فقط ورق و كتاب سربسته و سياهى را كه بر سفيدى نوشته شده باشد مى بينند و به آنان عمل مى كنند. آنان برادران من هستند كه افضل اهل ايمانند.
سپس رسول اعظم اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اين آيه را خواند كه مى فرمايد الذين يومنون بالغيب اولئك اخوانى حقا آن افرادى كه بغيب ايمان مى آورند حقا كه برادران منند. اصحاب گفتند: يا رسول اللّه آيا ما برادران تو نيستيم !؟
حضرت فرمود: شما اصحاب من هستيد و آنان برادران منند.(12)
12- تفسير آسان : ج 1، ص 37، نقل از تفسير جلاء الاذهان .

جابر بن یزید جعفی از امام باقر علیه السلام روایت می کند که فرمود:« زمانی بر مردم خواهد آمد که امامشان غایب است. پس خوشا به حال کسانی که در آن زمان بر امر ما (ولایت) ثابت و استوار بمانند. کم‌ترین پاداش آنان این است که خداوند آنان را ندا می‌کند که:« بندگان من به سرّ من ایمان آوردید و غیبت ولی مرا تصدیق کردید. پس بشارت باد بر شما به پاداشی نیکو از جانب من! شما بندگان حقیقی و راستین من هستید. اعمال‌تان را از شما می‌پذیرم و شما را می‌آمرزم. به خاطر شما، بندگانم را از باران سیراب می‌کنم و بلاها را از آنان برطرف می‌نمایم. اگر شما نبودید بر آنان عذاب می‌فرستادم.»

جابر عرض کرد:« ای فرزند رسول خدا، برترین کاری که مؤمن در آن زمان می‌تواند انجام دهد چیست؟»
امام علیه السلام فرمود:« حفظ زبان و نشستن در خانه.» (کنایه از لزوم تقوی و عدم اقدام مسلحانه)

منابع:
بحارالانوار، 52 / 145 حدیث 66 ---------- کمال الدین

پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم :
  • « مؤمن ذلیل و منافق عزیز می گردد.»
  • « مؤمن به هر خواری و حقارتی می‌رسد.»
  • « ظهور مهدی علیه السلام هنگامی است که اوضاع شهرها دگرگون شود، بندگان خدا خوار و ضعیف شوند و همگان از فرج ناامید گردند.»
  • « به زودی پس از شما قومی خواهد آمد که پاداش یکی از آنها به اندازه پاداش 50 نفر از شماست.»
اصحاب گفتند:« ای رسول خدا، ما در جنگ‌های بدر و احد و حنین همراه تو بودیم و قرآن در میان ما نازل شد! »
پیامبر اکرم فرمود:« اگر به آنچه آنان مکلف شده‌اند، مکلف می‌‌شدید، مانند آنان پایداری نمی‌کردید.»

امام صادق علیه السلام فرمود:« طوبی برای کسی است که در زمان غیبت قائم علیه السلام به امر ما (ولایت) چنگ زند و پس از یک بار هدایت، قلبش منحرف نگردد.»
ابوبصیر پرسید:« طوبی چیست؟ »
امام فرمود:« درختی است که ریشه آن در خانه علی بن ابی طالب علیه السلام است و شاخه‌هایش در خانه‌ی مؤمنان، و این است معنای سخن خداوند که فرمود:« طوبی لهم و حسن مآب »؛ سوره‌ی رعد، آیه 31، (طوبی برای ایشان است و چه سرانجام نیکویی.)

پیامبر اکرم به علی علیه السلام فرمود:« ای علی، مؤمن‌ترین افراد کسانی هستند که در آخرالزمان زندگی می‌کنند و در زمان پیامبر نبوده‌اند و او را ندیده‌اند، امامشان نیز از چشم آنان پوشیده است و تنها از روی سیاهی‌هایی در سفیدی (نوشته‌های قرآن) ایمان آورده‌اند.»

منابع:
بحارالانوار، 52 / 123 حدیث 6 ---------- کمال الدین، معانی الاخبار
بحارالانوار، 52 / 125 حدیث 12 --------- کمال الدین

و اما سخن آخر : آیا تقوای حضرت یوسف(علیه السلام) در مصر با ما یکیست!! البته که نه
پس تقوای ما با گذشتگان و همینطور تقوای بچه های امروز با ما فرق داردHeart

یادمه نقل است آیت الله قاضی گفتند : اسم اعظم خداوند پایداری در دین است .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، مصباح ، صبح صادق ، عبدالرحمن ، fotha ، سدرة المنتهی
۱۸:۰۰, ۱۹/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مرداد/۹۳ ۱۳:۲۸ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #8
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

این حدیثی که گفتید(برادران پیامبر) خیلی حدیث زیبا و قشنگیه و به ماها که در دوره ی آخرالزمان هستیم، یه جور امید می ده؛
ولی... ولی در کنار این حدیث یه روایت دیگه هم داریم که برای من آخرالزمانی خیلی تکان دهندس؛
پیامبر ، ضمن سه بار تاکید می فرمایند:
" وای بر پدران آخرالزمان، وای بر پدران آخرالزمان، وای بر پدران آخرالزمان! که در آموزش مفاهیم و معارف دین به فرزندانشان، کوتاهی می کنند."(البته این قسمت اخرش نقل به مضمون بود)
یعنی چی؟ یعنی از ظرفیت و فرصتاش استفاده نکنه؛ یعنی 40سال سنش باشه اما تو خونش یه رساله توضیح المسائل نباشه، یعنی راه درستو به بچش نشون نده...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: صبح صادق ، عبدالرحیم ، عبدالرحمن ، قلب
۲:۴۵, ۲۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
فرصت نکردم همه رو بخونم

ولی یه مثال بزنم فکر کنم روشن کنه

قدیما که فوتبال بازی میکردیم برای اینکه پامون قوی بشه توپ پلاستیکی رو چند لایه میکردیم (3 4 تا)

یا با توپ بسکتبال

البته شما اینکارو نکنیدا!!!

اون موقع وقتی توپ سنگین میشد پامون هم قوی میشد

موقعی که یه توپ عادی میزدیم دیگه ...... (یچی تو مایه های کاکرو یوگا)

حالا این شرایط آخرالزمان هم همینطوره

الان برای ما شرایط سخت شده

اگر شرایط گناه برداشته بشه و خیلی شرایط سخت دیگه برداشته بشه اون موقع میتونیم نشون بدیم کی هستیم (البته منظورم مومنان اکنون هستن خودمم جا کردم!)

قدیم مردم چه برخوردی با امام معصوم داشتند؟

حالا له له میزنن یه ثانیه صداشونو بشنون

پس دقیقا شرایط مهمه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، قلب ، عبدالرحیم ، meisamtiger
۱۹:۴۸, ۲۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #10
آواتار
بسم رب الحیدر

تا اینجا،اونطوری که من متوجه شدم نظر تقریبی دوستان بر این استوار هست که فرق می کنه آدم تو چه زمانی زندگی کنه و خودشو از معصیت نگه داره.
نکته جالب این بود که دوستان فرمودند:

مصباح نوشته:

چیزی که در این پست برام جالب بود و تا حالا بهش دقت نکرده بودم این نکته بود که مراتب ابتلاء جامعه متناسب با درک جامعه از حقیقت روز هست(اگه اشتباه نکرده باشم).
خیلی دوست دارم دوستان در این مورد هم نظر بدن، اگه فرض رو بر این بزاریم که شرایط امروز جامعه ما برای سنجیدن عیار مؤمن متناسب با درکش از حقیقت است،آیا این به معنی این هست که چون جامعه دوره قاجار ظرفیتش از درک نسبت به حقیقت از جامعه امروز ما پایینتر بوده،شرایط حجاب زنهای اونها به اینگونه بوده
(یا بهتر بگم،امتحان اونها از ما آسونتر بوده)
؟
و اگه جواب دوستان مثبت هستش،یعنی درک جوان دوره پهلوی از جوان دوره ما بالاتر بوده که امتحان اونها سختر بوده؟
(فکر کنم یه خورده پیچیده شد،ببخشید)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحیم ، مصباح ، قلب ، سدرة المنتهی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

پرش در بین بخشها:

بالا