کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا قنوت مستحب است؟
۲۱:۴۸, ۲۴/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۲ ۸:۴۷ توسط B-dar.)
شماره ارسال: #1
آواتار

چن وقت پیش که داشتم با یکی راجع به دلایل قرآنی و حدیثی نماز خوندن صحبت میکردم، ازم پرسید چرا قنوت مستحبه؟ من جستجو کردم، جوابی که تو همه ی سایت ها نوشته شده بود این بود:

چرا در نماز، قنوت مستحب است؟ آيا اين حكم مستند قرآنى دارد؟
مستند و دليل وجوب يا استحباب احكام شرعى، فقط قرآن نيست بلكه روايات اهل بيت و... نيز مستند احكام شرعى هستند. قنوت در لغت به معنى دعا و عبادات با خضوع و خشوع است. خداوند در قرآن مى فرمايد: «حـفِظوا عَلَى الصَّلَوتِ والصَّلوةِ الوُسطى وقوموا لِلّهِ قـنِتين»(بقره،238) در انجام همه نمازها، به خصوص نماز وُسطى كوشا باشيد و با حالت قنوت (خضوع و خشوع) براى خدا قيام كنيد. برخى قنوت در اين آيه را به معنى همان قنوت در نماز مى دانند ولى غالب مفسران و فقيهان معتقدند، قنوت در اين آيه به همان معنى لغوى (خضوع و خشوع) مى باشد.[1] در هر صورت حتى اگر به اين آيه يا آيه 43 سوره آل عمران بر استحباب قنوت استدلال نشود ترديدى نيست كه قنوت يكى از اجزاى مستحب نماز است كه رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) و امامان معصوم(عليهم السلام) بسيار به آن توجه داشتند. در بعضى روايت ها اشاره شده كه چون در محضر خدا براى نماز مى ايستيم، دعا مى كنيم. جا داشت كه در پايان ركعت دوّم نيز كه ايستادن در محضر خدا تمام مى شود و به ركوع مى رويم خدا را ستايش كنيم و او را بخوانيم.[2]
[1]. ر.ك: بحارالانوار، علامه طباطبايى، ج 82، ص 195ـ194.

[2]. ر.ك: شيخ صدوق، علل الشرايع، ج1، ص260.

راستش این جواب واسه خود من قانع کننده نبود!!! خوشحال می شم اگه شما دلیل منطقی تری سراغ دارین بهم بگین!!!

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Aryha ، Hadith ، help me ، مجید املشی ، صهبا
۲۳:۱۲, ۲۴/دی/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
بیدار عزیز، خواهش می کنم فونت نوشته ت رو عوض کن ...
نمیشه خوند ...

ممنونWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، B-dar ، صهبا
۲۳:۱۲, ۲۴/دی/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
کتیبه ی سانسکریته آیا؟!Smile
حداقل یه کم فونتش رو درشت میکردیدDodgy

خودم شخصا اصلاحش کردم(ناظر سرخود رو دارید؟!!)
(۲۴/دی/۹۲ ۲۱:۴۸)B-dar نوشته است:  
چن وقت پیش که داشتم با یکی راجع به دلایل قرآنی و حدیثی نماز خوندن صحبت میکردم، ازم پرسید چرا قنوت مستحبه؟ من جستجو کردم، جوابی که تو همه ی سایت ها نوشته شده بود این بود:

چرا در نماز، قنوت مستحب است؟ آيا اين حكم مستند قرآنى دارد؟
[/b]
چنان كه پيش از اين نيز گذشت مستند و دليل وجوب يا استحباب احكام شرعى، فقط قرآن نيست بلكه روايات اهل بيت و... نيز مستند احكام شرعى هستند. قنوت در لغت به معنى دعا و عبادات با خضوع و خشوع است. خداوند در قرآن مى فرمايد: «حـفِظوا عَلَى الصَّلَوتِ والصَّلوةِ الوُسطى وقوموا لِلّهِ قـنِتين»(بقره،238) در انجام همه نمازها، به خصوص نماز وُسطى كوشا باشيد و با حالت قنوت (خضوع و خشوع) براى خدا قيام كنيد. برخى قنوت در اين آيه را به معنى همان قنوت در نماز مى دانند ولى غالب مفسران و فقيهان معتقدند، قنوت در اين آيه به همان معنى لغوى (خضوع و خشوع) مى باشد.[1] در هر صورت حتى اگر به اين آيه يا آيه 43 سوره آل عمران بر استحباب قنوت استدلال نشود ترديدى نيست كه قنوت يكى از اجزاى مستحب نماز است كه رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) و امامان معصوم(عليهم السلام) بسيار به آن توجه داشتند. در بعضى روايت ها اشاره شده كه چون در محضر خدا براى نماز مى ايستيم، دعا مى كنيم. جا داشت كه در پايان ركعت دوّم نيز كه ايستادن در محضر خدا تمام مى شود و به ركوع مى رويم خدا را ستايش كنيم و او را بخوانيم.[2]
[1]. ر.ك: بحارالانوار، علامه طباطبايى، ج 82، ص 195ـ194.

[b] [2]. ر.ك: شيخ صدوق، علل الشرايع، ج1، ص260.

راستش این جواب واسه خود من قانع کننده نبود!!! خوشحال می شم اگه شما دلیل منطقی تری سراغ دارین بهم بگین!!! [/b]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، B-dar ، help me ، صهبا
۲۳:۱۹, ۲۴/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/دی/۹۲ ۲۳:۱۹ توسط السا.)
شماره ارسال: #4
آواتار
بلهههههه ... با تشکر از ناظر عزیز Big Grin

خب قنوت همان دعا کردنه دیگه .... تنها بخشی از نمازه ک میشه فارسی هم خوند ... میشه حذفش کرد و نخوند ....

دقیقا متوجه نشدم مشکل چیه ؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، B-dar ، help me ، صهبا
۸:۰۷, ۲۵/دی/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
(۲۴/دی/۹۲ ۲۳:۱۹)Aban نوشته است:  تنها بخشی از نمازه ک میشه فارسی هم خوند ...

البته به نظر بعضی مراجع
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: B-dar ، صهبا
۸:۴۲, ۲۵/دی/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۲ ۸:۴۴ توسط B-dar.)
شماره ارسال: #6
آواتار
انقدرام خوندنش سخت نبوداااااااااااHuh

بگید چه فونتی دوست دارید من بعد اون فونت رو بذارم!Wink

حالا کسی آیه یا حدیثی که ثابت کنه قنوت مستحبه بلده؟Dodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، Ali#59 ، صهبا
۱۳:۵۰, ۲۵/دی/۹۲
شماره ارسال: #7
آواتار
من هروقت قنوت میگم، این دعاها رو توش می خونم ....
رب اشرح لی صدری ویسّر لی امری
وحلّل عقده من لسانی یفقهوا قولی
اللهم عَجِّلْ لِوَلِيِّكَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِيَةَ وَ النَّصْر
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَا
لْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْه‏
ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخره حسنه و قنا عذاب النار ...
بین هرکدومش هم ی صلوات، چون دعایی ک بین دوتا صلوات گفته بشه، حتما مستجابه
Blush
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: kh-MAHDI ، صهبا
۱۹:۵۲, ۲۵/دی/۹۲
شماره ارسال: #8
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام

قنوت در رکعت دوم نمازهای واجب و مستحب، یکی از سنت های نبوی و مستحبات مؤکد مذهب تشیع است.

«عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ سَأَلْتُهُ عَنِ الْقُنُوتِ فَقَالَ فِی کلِّ صَلَاةٍ فَرِیضَةٍ وَ نَافِلَةٍ؛ امام صادق علیه السلام در جواب پرسش گری که از قنوت پرسیده؛ می فرمایند: هر نماز واجب و مستحب قنوت دارد. و ترک آن را موجب کامل نبودن نماز می داند. مَنْ تَرَک الْقُنُوتَ رَغْبَةً عَنْهُ فَلَا صَلَاةَ لَهُ؛ کسی که از روی بی میلی قنوت را رها کند، نمازش کامل نیست»

در روایت دیگری آمده: «قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام اقْنُتْ فِی کلِّ رَکعَتَینِ فَرِیضَةٍ أَوْ نَافِلَةٍ قَبْلَ الرُّکوعِ؛ در رکعت دوم نماز مستحبی و واجب، قنوت بخوان»

امام باقر علیه السلام قنوت را از سنت های نبوی به حساب آورده و در مورد فراموش کردن قنوت که مورد سؤال واقع شدند؛ فرمودند: «رَجُلٌ نَسِی الْقُنُوتَ فَذَکرَهُ وَ هُوَ فِی بَعْضِ الطَّرِیقِ فَقَالَ یسْتَقْبِلُ الْقِبْلَةَ ثُمَّ لْیقُلْهُ ثُمَّ قَالَ إِنِّی لَأَکرَهُ لِلرَّجُلِ أَنْ یرْغَبَ عَنْ سُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و اله أَوْ یدَعَهَا؛ کسی که قنوت را فراموش کرد؛ حتی اگر در راه باشد رو به قبله بایستد و آن را به جا آورد. سپس فرمودند: من خوش ندارم کسی از سنت رسول الله صلی الله علیه و اله روی گردان و آن را ترک نماید»

الکافی، ج 3، ص 340
و احادیث دیگری که در وسائل الشیعه، کتاب الصلوة، ابواب القنوت، ج 4، ص 895-920 آمده است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، صهبا ، السا
۲۱:۳۰, ۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
سلام...
خوب بود...
ولی بهتون پیشنهاد میکنم دعای فرج امام زمان (الهی عظم البلاء) رو بخونید...
خیلی توصیه شده!!!...و قبل و بعدش هم صلوات بفرستید تا مستجاب بشه...!!!
التماس دعا...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، aaaaa
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا