کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 23 رای - 4.35 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(A+)احادیث و نکته های نابی که در زندگی من بسیار اثر گذار بودند&
۲۰:۲۸, ۲۲/آبان/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام رفقا
شما با کلیک روی اینجا می توانید از نکات ناب معرفت شناختی اسلامی بهره مند شوید
در ادامه به مرور قسمت هایی از این نکات را برای دوستان قرار می دهیم

*****ص82: متأسفانه بسیاری از ما از دین و از حقایق، تنها در پی یادگرفتن الفاظی هستیم که آنها را به دیگران تحویل دهیم و هیچگاه در صدد این نیستیم که آیا مطالبی که یاد گرفته ایم و به حساب خودمان با یادگرفتن آنها خود را مسلمان میدانیم اعتقاد قلبی ما شده یا خیر؟!

...پس هان ای عزیز تنها به یادگرفتن قناعت مکن؛ زیرا یادگرفتن وقتی به انسان نفع می دهد که معلومات او توأم با اعتقاد باشد .البته منظور نفع اخروی است و الّا چه بسا افرادی با همین محفوظات، سال های سال از منافع دنیوی آن برخوردار و امور خود را به خوبی بگذرانند و مردم، اطرافشان را گرفته، انها را از بزرگان دین هم بدانند، و همین اجتماع و اعتقاد مردم، امر را بر انها مشتبه کرده، زودتر آنها را به هلاکت معنوی برساند.

اعتقاد نیز اگر اعتقاد صحیح و جازم باشد ملازم و همراه با عمل است. اگر عمل صحیح، ناشی از اعتقاد درست باشد دارای اثر و علامت است؛ روز به روز یقین و شوق به عالم بقا و پشت کردن به دنیا را زیادتر می کند تا جایی که انسان می شود ((روحانی)) و در عین حال که در زندان تن و عالم ناسوت محبوس است قلبش که از برکت اعمال صالح به حیات انسانی زنده شده، با ملاء اعلی در ارتباط است و نمونه ای از فیوضات عالم غیب را درک می کند.

{ مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُو }"نحل-97"
(( هر كس- از مرد يا زن- كار شايسته كند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگى پاكيزه‏اى، حياتِ [حقيقى‏] بخشيم، و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام مى‏دادند پاداش خواهيم داد))

پس هر عِلمی برای عمل است و قیمت هر عملی به قدر نیت عامل اوست و هر نیتی برای نتیجه است. در این عالم همه فعالیت می کنند، لکن اهداف و نیات و در نتیجه آثار مختلف است؛ زیرا از هر عملی اثری در نفس انسان پیدا میشود. اگر عمل ظلمانی بود ایجاد ظلمت می کند و اگر نورانی بود اثری دل افروز و نورانی خواهد داشت.

***ص84:یکی از نشانه های ایمان صحیح و اعتقاد درست این است که اگر انسان بین دو امر مخیر شد که در یکی رضای خالق و سخط و خشم مخلوق و در دیگری عکس آن باشد، رضای خالق را بر رضای مخلوق ترجیه دهد.

(( مِنْ صِحَّةِ يَقِينِ الْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ لَا يُرْضِيَ النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّه‏)) ((از امام صادق (علیه السلام) كه فرمود:

از درستى يقين مرد مسلمان اين است كه مردم را خشنود نكند به خشم خدا))"اصول كافى-ترجمه كمره‏اى، ج‏4، ص: 183باب فضل يقين‏"
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.shirazi80 ، بیداری اندیشه ، مبينا ، سلمان ، Ramin_Ghn ، The Arrival ، جوینده حق ، احیاء ، mohammad790 ، bahar2006 ، Hadith ، وحید الف ، یک سرباز ، elhamA ، zarati313 ، ONLY66 ، mojtaba-nk3 ، 872325 ، MESSENGER ، محیصا ، ehsan_mt ، SARV ، hesam110 ، خادمة الزهرا ، abbas313 ، abas_341 ، MOH3N-P ، soltanmahmoud ، shafagh_mah ، ساقی ، حسن عزتي ، fandogh ، yamin ، سدرة المنتهی ، Resistance ، vahid1878 ، yashar1374 ، only_y2d ، Detector ، یک مشت خاک ، mhvvhm ، yektaparast ، seyedmahdi ، seven.attar ، یاران مهدی ، یوسف خان ، spaceshi ، N.Mahdavian ، hajiali.m ، heaven ، behzad-jn ، MohammadSadra ، AFG Shia ، امیرحسن ، seyed313 ، fatemeh ، saloomeh ، میثاق ، zahra.shakiba ، AMINI ، seiied ، Farzaneh ، netlog36 ، m.hossein ، mahdy30na ، سلیم ، انتصـار ، محمدهادی ، حسن.س. ، bahareh ، شهیدطیبه واعظی ، بچه شیعه ، moreb ، revenger ، mohammad reza ، امیریان ، مجید املشی ، شیدا ، fatemeh zahra ، سرباز منتظر ، 135 ، *مهاجر* ، tazevared ، منادی حق ، مجنون الحسین ، ali0077 ، fiftynine ، مهسا110 ، omidman ، maryam 135 ، vahrakan ، فانوس *7* ، آفتاب ، عبدالرحمن ، عدالت ، ترنم ، fazel ، منتظر کوچولو ، ANTI satan ، NARJES ، help me ، یا امام رضا ، سیمرغ ، aboutorab ، لبخند خدا ، laanbar1-2-3 ، mehrabani ، علی املشی ، Hadiss313

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۲:۲۷, ۲۳/آذر/۸۹
شماره ارسال: #11
آواتار
از كساني مباش ...
که بدون عمل صالح به آخرت امیدوار است و توبه را با آرزوهای دراز به تأخیر می اندازد. از آنچه به او رسید شکرگزار نیست… اگر تندرست باشد، مشغول خوشگذرانی هاست، در سلامت مغرور و در گرفتاری ناامید است... برای دیگران که گناهی کمتر از او دارند نگران و بیش از آنچه عمل کرده امیدوار است … چون کار کند, در آن کوتاهی ورزد و چون چیزی خواهد زیاد روی نماید، چون در برابر شهوت قرار گیرد گناه را برگزیده، توبه را به تأخیر اندازد … در پند دادن مبالغه می کند اما خود پندپذیر نمی باشد … سخن بسیار می گوید اما کردار او اندک است، برای دنیای زودگذر تلاش و رقابت دارد اما برای آخرت جاویدان آسان نمیگذرد … گناه دیگری را بزرگ می شمارد، اما گناهان بزرگ خود را کوچک می پندارد، طاعت دیگران را کوچک و طاعت خود را بزرگ می پندارد ، مردم را سرزنش می کند، اما خود را نکوهش کرده با خود ریاکارانه برخورد می کند، خوشگذرانی با سرمایه داران را بیش از یاد خدا با مستمندان دوست دارد، به نفع خود، بر زیان دیگران حکم میکند اما هرگز به نفع دیگران بر زیان خود حکم نخواهد کرد، حق خود را به تمام می گیرد اما دیگران را به کمال نمیدهد، از غیر خدا می ترسد اما از پروردگار خود نمی ترسد

فرازی از حکمت 150 نهج البلاغه (ترجمه محمد دشتی)

هیچ وقت اولین باری که این حدیث را خواندم فراموش نمی کنم ، چند ثانیه ای خشکم زده بود
خدا خودش به هممون رحم کنه

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ramin_Ghn ، اسماعیل ، parisan ، احیاء ، MAHDI59 ، Seyed Mohsen ، mohammad790 ، chista3 ، وحید الف ، ONLY66 ، خادمة الزهرا ، areobarzan ، ساقی ، Islam ، Resistance ، yektaparast ، netlog36 ، Farzaneh
۱۴:۴۸, ۲/دی/۸۹
شماره ارسال: #12
آواتار
رسول الله صلوات الله علیه : من عيّر أخاه بذنب قد تاب منه لم يمت حتّى يعمله.

هر که برادر خود را برای گناهی که از آن توبه کرده سرزنش کند، نمیرد تا خودش آن گناه را انجام دهد.
مجموعه ورام،ج1،ص11
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، parisan ، Ramin_Ghn ، bahar2006 ، chista3 ، وحید الف ، ghadimi2 ، مبينا ، ONLY66 ، خادمة الزهرا ، محیصا ، areobarzan ، ساقی ، yamin ، Resistance ، tezhosh ، Farzaneh ، 135 ، مهسا110
۳:۳۳, ۳/دی/۸۹
شماره ارسال: #13
آواتار
حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرموده:
هر سرّی روزی آشکار می گردد.

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، اسماعیل ، mohammad790 ، aseman ، aliakbar ، MOHSEN.g ، وحید الف ، ONLY66 ، خادمة الزهرا ، areobarzan ، ساقی ، yamin ، Resistance ، Farzaneh
۱۲:۳۱, ۳/دی/۸۹
شماره ارسال: #14
آواتار
من اين دو تا حديث رو خيلي دوست دارم :

حكمت را در هركجا كه باشد فراگير، گاهي حكمت در سينه ي منافق است و بي تابي ميكند تا بيرون آمده و با همدمانش در سينه ي مومن آرام گيرد. امام علي (علیه السلام)

به درستي كه شيعيان ما قلبشان از هر ناخالصي و حيله و تزوير پاك است. امام حسين (علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، علی 110 ، Ramin_Ghn ، اسماعیل ، parisan ، zarati313 ، mohamad ، mohammad790 ، فرشته ، aliakbar ، وحید الف ، ONLY66 ، areobarzan ، Resistance ، vahid1878 ، yektaparast ، mahyamatin ، Farzaneh
۱۸:۰۲, ۱۸/دی/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۸۹ ۱۸:۰۳ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #15
آواتار
سلام دوستان
یکی از زیباترین احادیث قدسی رو که در زندگیم خوندم تقدیم شما میکنم باشد که برای شما هم پر برکت باشد
4 کلمه بیشتر نیست
کُن لی، أکُن لَک

یعنی ای آدم کوچولویی که هیچی نیستی، تو برای من باش ، با من باش و دلتو بسپار به من
من با همه خداییم برای تو میشم
دوستان من هر وفت توفیق پیدا کردم مطابق فورمول بالا در زندگیم عمل کنم، خفن نتیجه گرفتم و نتیجه فوق تصور من بوده
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، Ramin_Ghn ، بیداری اندیشه ، parisan ، مسافر ، اسماعیل ، zarati313 ، mohamad ، mohammad790 ، احیاء ، bahar2006 ، aliakbar ، وحید الف ، ghadimi2 ، مجنون الحسین ، مبينا ، ONLY66 ، r_bashiri89 ، خادمة الزهرا ، areobarzan ، وحید110 ، رهیافته ، ساقی ، Admirer ، shafagh_mah ، yamin ، Resistance ، vahid1878 ، yektaparast ، Detector ، Ronak ، mahyamatin ، netlog36 ، Farzaneh ، منادی حق
۱۸:۰۸, ۱۸/دی/۸۹
شماره ارسال: #16
آواتار
سلام دوستان
یه نکته حقیقتاً ناب رو که یه ملاک بسیار اساسی خدمت دوستان ارائه میکنه رو پیشکش میکنم
آقا من از کجا بفهمم که ملاک عمل صالحی که موجب قرب من میشه چیه؟؟؟؟
دو تا سوال باید از خودت بپرسی
1- این عمل رو به توصیه کی انجام دادی؟؟؟؟

به توصیه بابات، به توصیه استاد فلانی، به توصیه ی عارف بیساری؟ یا به توصیه خدا و پیغمبر و اهل بیت؟؟؟؟!!!!

2- این عمل رو برای کی انجام میدی؟

برای عزیز شدن تو دل ...؟ برای خوشحال کردن فلانی ؟ برای خوشحال کردن فلانی و عزیز شدن و رضای خدا ؟ یا فقط و فقط برای رضای خدا و اینکه رضای خدا هم طبق گفته خودش در خوشحال کردن پدر و مادرو مومنین هست؟؟؟!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، Ramin_Ghn ، احیاء ، mohammad790 ، bahar2006 ، rastin ، Hadith ، ريحانه الرسول ، خادمة الزهرا ، Detector ، netlog36 ، Farzaneh ، منادی حق
۱۱:۵۱, ۲۰/دی/۸۹
شماره ارسال: #17
آواتار
" یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِیرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا یَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا أَیُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن یَأْكُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِیمٌ "1 (حجرات 12)

سوء ظن به خدا، مایه یأس و ناامیدی

[تصویر: 20724425494102217361004241179821572251157.jpg]

انواع سوءظن ؛

گاهی اوقات در زندگی به خداوند سوء ظن داریم به این معنا که او را در همه ی ابعاد قادر و توانا نمی دانیم .
یك وقت سوءظن به مردم پیدا می کنیم و گاه نسبت به خود ،در ما سوء ظن ایجاد می شود .
سوءظن به خدا بد است . گاهی می بینیم که افرادی از ترس فقر و نداشتن مال ازدواج نمی کنند ، در حقیقت اینان افرادی هستند که به خدا سوءظن دارند و قدرت خدا را محدود می ‌دانند.

یکی از شرایط دعا و استجابت آن است که وقتی دعا می ‌كنیم ، مطمئن باشیم كه دعایمان مستجاب می ‌شود.

حدیث داریم خداوند می فرماید :" من دستی را که به سوی من بالا آمده، خالی بر نمی گردانم ." 2
پس سوء ظن به خدا هیچ جایگاه پسندیده ا ی ندارد .

- سوء ظن به مردم ، عامل اختلاف و تفرقه

سوءظن به مردم بد است. البته روایت داریم اگر عموم جامعه فاسد بودند ، سوءظن عیب ندارد . در جامعه‌ ی صالح انسان نباید سوءظن داشته باشد و به دیگران بد بین باشد. بسیاری از اختلافات خانوادگی نیز بر همین موضوع ، ایجاد می شود ؛ زن و شوهر نسبت به هم اعتماد نداشته و سوءظن پیدا می کنند .

- سوء ظن به خود، عامل دوری از غرور و تكبر

تنها موردی که سوءظن خوب وپسندیده است ، در جایی است که انسان به خود سوء ظن پیدا کند ومرتب در جستجوی عیب های خود باشد .

در نهج البلاغه ، خطبه ی همام داریم که همام از امام علی (علیه السلام) سؤال می کند که انسان متقی چه کسی است ؟ حضرت امیر مفصل ویژگی هایی را برای فرد متقی بیان کرده و می فرمایند : کسی است که به خودشان سوءظن دارند و هیچ گاه بببه خود مغرور نشده اند . 3

حدیث داریم خداوند می فرماید :" من دستی را که به سوی من بالا آمده، خالی بر نمی گردانم ." پس سوء ظن به خدا هیچ جایگاه پسندیده ا ی ندارد

سوءظن، مادر تجسس
چرادرادامه ی بحث سوءظن ، موضوع تجسّس و غیبت مطرح شده است ؟

در جواب باید گفت که : آدمی در ابتدا بدبین می شود ؛ ودر ادامه در موردآن موضوعی که بدبین شده ، تجسّس می کند ودر نهایت به دنبال عیب دیگری می رود و وقتی عیب را پیدا كرد ، آن وقت شروع به غیبت و بد گویی می کند .

پس این موضوعات ، سلسله وار هرکدام زاد و ولد می ‌كنند؛ به عبارتی سوءظن مادر تجسّس، و تجسّس زمینه‌ی غیبت می شود .

غیبت، خوردن گوشت برادر مرده
در آیات و روایات ، مَثَل غیبت کننده را به خوردن گوشت مرده ، تشبیه کرده اند .
حال چرا به گوشت مرده تشبیه شده است ؟
شاید یکی از وجه شبه های آن این باشد که وقتی گوشت زنده را بكنیم ، جایش پرمی شود ، اما گوشت مرده دیگر جایش پر نمی‌شود ؛ غیبت نیز چون باعث می شود آبروی فردی ریخته شود وبا این کار آبرو دیگر سر جایش بر نمی گردد ،این تشبیه به کار برده شده است.
شاید دلیل دیگر در این نوع تشبیه این باشد که ؛ چون مرده جان ندارد که از خود دفاع کند ، آن كسی هم كه غیبتش را می ‌كنیم ، حضور ندارد که از خودش دفاع کند ، چنین تشبیهی زده شده است .4
امیدوارم که این آیه ی نور را در زندگی سرلوحه ی منش خود قرار داده وزمینه ای برای ایجاد و گسترش گناهان زنجیره ای نباشیم .

پی نوشت ها :
1- حجرات / 12
2- بحار الانوار / ج 52 / ص 554
3- نهج البلاغه / خطبه 193
4- حجت الاسلام قرائتی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohebALI ، MAHDI59 ، علی 110 ، احیاء ، mohammad790 ، rastin ، bahar2006 ، Hadith ، وحید الف ، ريحانه الرسول ، باران ، خادمة الزهرا ، Detector ، Ronak ، netlog36 ، Farzaneh ، منادی حق
۱۴:۰۱, ۲۹/دی/۸۹
شماره ارسال: #18
آواتار
به نام الله
کلمات راهگشا از آیت الله بهجت
خدا می داند این حالت مراقبه و توجه، چه تأثیراتی در روح انسان و در تحصیل علم و معرفت دارد!

[تصویر: 12532153601792081611789924249222962942103.jpg]

--اگر بخواهیم یک عنصر و الگو برای سیر و سلوک و وادی عرفان پیدا کنیم که هم عصر زمان ما باشد، بدون شک حضرت آیه الله العظمی بهجت یکی از آنها خواهد بود.
--اغلب ما زمان حیات ایشان را درک کرده ایم و چه بسا از نزدیک هم با ایشان صحبت کرده ایم. اما متاسفانه چنین انسان های وارسته ای در زمان حیاتشان، ناشناخته می مانند و لذا نمی‌توان از گوهر وجودی آنها بهره کاملی برد.
--امروز بخشی از سخنان پربار و گهربار ایشان را آماده کرده ایم. امید آنکه چراغی باشد، روشن کننده راه آنان که در مسیر الهی قدم می‌گذارند.

خوب است انسان کار امروز را به فردا، بلکه کار هیچ ساعتی را به ساعت دیگر احاله نکند، مگر از روی عذر؛ وگرنه نمی داند که بعد از این ساعت چه طور می شود! [در محضر بهجت:1/335]

- وای بر ما اگر در خصوص خوردنیها و نوشیدنیها از حرام اجتناب نکنیم! زیرا همین غذاها است که منشأ علم و ایمان و یا کفر ما می شود! [در محضر بهجت:1/337]

- خدا می داند که غذا چه قدر در ایمان و کفر و اعمال خیرو شرّ انسان مدخلیت دارد! [در محضر بهجت:1/338]

- خداوند، بلا را خود می فرستد: (إذ جآءَهُم بَأسُنا) به جهت تضرع؛ یعنی تضرع و ابتهال را از عبد می خواهد و آن مطلوب است. [در محضر بهجت:1/340]

- اگر می خواهید از ناحیۀ دعا به جایی برسید، زبان حالتان این باشد: تسلیم خدا هستیم، هر چه بخواهد بکند، بنا داریم عمل به وظیفۀ بندگی کنیم. [در محضر بهجت:1/341]

- خدا می داند این حالت مراقبه و توجه، چه تأثیراتی در روح انسان و در تحصیل علم و معرفت دارد! [در محضر بهجت:1/354]

- در این مطلب جای شکّ نیست که اگر انسان بدان موفق باشد، برای او کافی است و تمام مطالب و نتایج ریاضات شاقّه و دشوار را دارد! و آن مطلب این است که: انسان خود را در محضر خدا ببیند و خدا را در همۀ احوال مطلع از خود و در همه جا حاضر و بر همۀ کارها و احوال خود، ناظر بداند. [در محضر بهجت:1/354]

- هر گام از ما تا هدف و مقصد اعلی، مسافتی داریم... باید سعی کنیم این مسافت را زیاد و بار خود را گرانتر و سنگیتر نکنیم... گناهان، موجب ازدیاد بار و بُعد مسافت ما تا مقصد است! [در محضر بهجت:1/356]

- این همه ابتلائات و گرفتاریهای ما در اثر ناشکری و کفران نعمتهای ما است. [در محضر بهجت:1/358]

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، mohammad790 ، zarati313 ، rastin ، احیاء ، bahar2006 ، وحید الف ، ONLY66 ، Hadith ، خادمة الزهرا ، netlog36 ، Farzaneh
۱۸:۱۹, ۲۹/دی/۸۹
شماره ارسال: #19
آواتار
بسم الله
مولا علی:
مراقب افكارت باش كه گفتارت مي شود.
مراقب گفتارت باش كه رفتارت مي شود.
مراقب رفتارت باش كه عادت مي شود.
مراقب عادتت باش كه شخصيت مي شود.
مراقب شخصيتت باش كه سرنوشت مي شود.

و من الله توفیق
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، zarati313 ، Ramin_Ghn ، احیاء ، فرشته ، 7parsa4 ، bahar2006 ، aliakbar ، وحید الف ، مبينا ، ONLY66 ، خادمة الزهرا ، Ronak ، 135 ، netlog36 ، Farzaneh
۱۷:۰۶, ۲۲/بهمن/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/بهمن/۸۹ ۱۷:۰۹ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #20
آواتار
این حدیث پدر من رو درآورده
بیچارم کرده
اینو دیروز دیدم

امام صادق علیه السلام:
دانشی که تورا اصلاح نکند گمراهی است.

یعنی اگه قرآن و حدیث هم میخونی اما در راستای قرب به خدا و اصلاحت پیش نمیری همین دانشت میشه حجاب و گرفتارت میکنه بارت رو سنگین تر میکنه
الان یکی با خودش میگه پس اینجوری بهتر که اصلاً سراغ قرآن و حدیث خوب نریم
بدبختی این هست که اونوقت روز قیامت میگن چرا نرفتی دنبال این که بفهمی چه کاری درسته!!!!!!
یعنی اوضاع بدتر میشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، mohsen77 ، mohammad790 ، mosafer ، احیاء ، bahar2006 ، سبز سفید قرمز ، مبينا ، ONLY66 ، akhevi ، Seyed Mohsen ، خادمة الزهرا ، Ronak ، netlog36 ، Farzaneh
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]