|
(A+)احادیث و نکته های نابی که در زندگی من بسیار اثر گذار بودند&
|
|
۲۰:۲۸, ۲۲/آبان/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام رفقا
شما با کلیک روی اینجا می توانید از نکات ناب معرفت شناختی اسلامی بهره مند شوید در ادامه به مرور قسمت هایی از این نکات را برای دوستان قرار می دهیم *****ص82: متأسفانه بسیاری از ما از دین و از حقایق، تنها در پی یادگرفتن الفاظی هستیم که آنها را به دیگران تحویل دهیم و هیچگاه در صدد این نیستیم که آیا مطالبی که یاد گرفته ایم و به حساب خودمان با یادگرفتن آنها خود را مسلمان میدانیم اعتقاد قلبی ما شده یا خیر؟! ...پس هان ای عزیز تنها به یادگرفتن قناعت مکن؛ زیرا یادگرفتن وقتی به انسان نفع می دهد که معلومات او توأم با اعتقاد باشد .البته منظور نفع اخروی است و الّا چه بسا افرادی با همین محفوظات، سال های سال از منافع دنیوی آن برخوردار و امور خود را به خوبی بگذرانند و مردم، اطرافشان را گرفته، انها را از بزرگان دین هم بدانند، و همین اجتماع و اعتقاد مردم، امر را بر انها مشتبه کرده، زودتر آنها را به هلاکت معنوی برساند. اعتقاد نیز اگر اعتقاد صحیح و جازم باشد ملازم و همراه با عمل است. اگر عمل صحیح، ناشی از اعتقاد درست باشد دارای اثر و علامت است؛ روز به روز یقین و شوق به عالم بقا و پشت کردن به دنیا را زیادتر می کند تا جایی که انسان می شود ((روحانی)) و در عین حال که در زندان تن و عالم ناسوت محبوس است قلبش که از برکت اعمال صالح به حیات انسانی زنده شده، با ملاء اعلی در ارتباط است و نمونه ای از فیوضات عالم غیب را درک می کند. { مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُو }"نحل-97" (( هر كس- از مرد يا زن- كار شايسته كند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگى پاكيزهاى، حياتِ [حقيقى] بخشيم، و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام مىدادند پاداش خواهيم داد)) پس هر عِلمی برای عمل است و قیمت هر عملی به قدر نیت عامل اوست و هر نیتی برای نتیجه است. در این عالم همه فعالیت می کنند، لکن اهداف و نیات و در نتیجه آثار مختلف است؛ زیرا از هر عملی اثری در نفس انسان پیدا میشود. اگر عمل ظلمانی بود ایجاد ظلمت می کند و اگر نورانی بود اثری دل افروز و نورانی خواهد داشت. ***ص84:یکی از نشانه های ایمان صحیح و اعتقاد درست این است که اگر انسان بین دو امر مخیر شد که در یکی رضای خالق و سخط و خشم مخلوق و در دیگری عکس آن باشد، رضای خالق را بر رضای مخلوق ترجیه دهد. (( مِنْ صِحَّةِ يَقِينِ الْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ لَا يُرْضِيَ النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّه)) ((از امام صادق (علیه السلام) كه فرمود: از درستى يقين مرد مسلمان اين است كه مردم را خشنود نكند به خشم خدا))"اصول كافى-ترجمه كمرهاى، ج4، ص: 183باب فضل يقين" |
|||
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۲۶, ۱۳/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
واقعا یکی از پرفایده ترین تایپیک ها همین هست
به یاری خداوند و نظر امام رحمت همه این احادیث و مطالب در اعمال و جوارح ما هویدا شود چون مولای متقیان میفرمایند: وای برآن کس که نداند و وای برآن کس که بداند و عمل نکند میدونید چیزایی که اینجا میگید چقدر مسولیت خودتون رو سنگین میکنید پس برای این که تاثیر بذاره مطالبمون و مشمول لعنت امیر المومنین نشیم چیزایی رو بنویسیم که عمل میکنیم چون حضرت علی علیه السلام میفرمایند: لعنت خدا بر کسی که امر به معروف کند و خود عامل به آن نباشد و نهی از منکر کند و خود هنوز در انجام آن باشد امضای محمد هم تایید امضای این مطلب باشه |
|||
|
|
۲۳:۵۷, ۲۰/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
این حدیث مولا علی خیلی برای حقیر جالب بود و پند آموز :
عیبجو نباش و برای هر لغزش توبیخ و برای هر خطایی مجازا نکن اومدم ظرفارو از توی جا ظرفی جمع کنم دیدم یکی از ظرفا اصلاً خوب شسته نشده و کثیفمونده تا اومدم چیزی بگم یاد این حدیث افتادم بعد با خودم یه لبخند زدم و بی حرف تنها اون ظرف رو شستم و خدا میدونه که چقدر لذت بخش بود همین کار ساده!!! این حدیث رو بگذارید کنار این دو حدیث: مولا علی: اگر در مقام توبیخ و مذمت کسی برآمدی، کوتاه کن و ادامه نده. و این حدیث که مو به تن من سیخ میکنه
هرگز رسوا مساز کسی را که میدانی خداوند تورا به عملی بدتر از آنچه که او انجام داده رسوا نساخته!!!!!!
|
|||
|
|
۰:۱۱, ۲۲/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
حضرت علی (علیه السلام) می فرماید:
کسی که بر خشمش غالب شود، بر شیطان غلبه کرده است
این یعنی اگه ما بتونیم خشم خومون را فرو ببریم در واقع جلوی وسوسه های شیطان و گناه را گرفتیم و به دست یاری خداوند که به سمتمون دراز شده را چنگ زدیم ولی اگه عصبانیت بر ما غلبه کنه، مثله این می مونه که شیطان بر ما حاکم شده و از رحمت خدا دور شدیم پس انشاالله این صفت زشت را از خود دور کنیم. با تشکر از دوستی که این حدیث تاثیر گذار را به من آموخت.
|
|||
|
|
۸:۴۳, ۲۲/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
بسم الله
سلام کنترل خشم سخته... بنده خودم قبلا سریع از کوره درمیرفتم ولی جدیدا یکمی کنترل میکنم خودمو ولی با این حال بازم میبینم کنترل کردن خودم و عصبانی نشدن در مواقعی واقعا برام مثل یه کوه بزرگ میمونه... اینقدر هم خشمگین شدن پشیمونی به بار میاره که بعدش فقط باید بنشینی و عذاب وجدان بکشی! گفته شده هرکس خشمگین شد برای دور کردن خشم اگر نشسته، بلند بشه و اگر ایستاده است، بنشیند...
(چهل حدیث) تاثیر داره من امتحان کردم. یا الله |
|||
|
|
۱۸:۱۵, ۲۶/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
|
هر کس می خواهد غذایی که می خورد به او آسیبی نرساند بسم الله بگوید
از وقتی این حدیث رو دیدم هر چی می خوام بخورم بسم الله می گم . |
|||
|
|
۰:۴۴, ۳۰/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
|
قبر هر روز چه ندايي مي دهد؟
الإمامُ الصّادقُ عليهالسلام : إنّ لِلقَبرِ كلاما في كُلِّ يَوم ، يقولُ : أنا بَيتُ الغُربهِ ، أنا بَيتُ الوَحشَةِ ، أنا بَيتُ الدُّودِ ، أنا القَبرُ ، أنا رَوضَةٌ مِن رِياضِ الجَنّةِ أو حُفرَةٌ مِن حُفَرِ النارِ . امام صادق عليهالسلام : قبر هر روز صحبت مىكند و مىگويد : من خانه غربتم ، من خانه تنهايىام ، من خانه كِرمها هستم ، من قبرم ، من باغى از باغهاى بهشت يا گودالى از گودالهاى دوزخم . الكافي : 3 / 242 / 2 منتخب ميزان الحكمة : 456 |
|||
|
|
۱۸:۱۴, ۲/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم خطبه ی 201 نهج البلاغه: أَیُّهَا النَّاسُ لاَ تَسْتَوْحِشُوا فِی طَرِیقِ الْهُدَى لِقِلَّةِ أَهْلِهِ، فَإِنَّ النَّاسَ قَدِ اجْتَمَعُوا عَلَى مائِدَة شِبَعُهَا قَصِیرٌ، وَ جُوعُهَا طَوِیلٌ.أَیُّهَا النَّاسُ، إِنَّمَا یَجْمَعُ النَّاسَ الرِّضَى وَ السُّخْطُ. وَ إِنَّمَا عَقَرَ نَاقَةَ ثَمُودَ رَجُلٌ وَاحِدٌ فَعَمَّهُمُ اللّهُ بِالْعَذَابِ لَمَّا عَمُّوهُ بِالرِّضَى، فَقَالَ سُبْحَانَهُ: (فَعَقَرُوهَا فَأَصْبَحُوا نَادِمِینَ) فَمَا کَانَ إِلاَّ أَنْ خَارَتْ أَرْضُهُمْ بِالْخَسْفَةِ خُوَارَ السِّکَّةِ الْمحْمَاةِ فِی الاْرْضِ الْخَوَّارَةِ. أَیُّهَا النَّاسُ، مَنْ سَلَکَ الطَّرِیقَ الْوَاضِحَ وَرَدَ الْمَاءَ، وَ مَنْ خَالفَ وَقَعَ فِی التِّیهِ! ترجمه: اى مردم! در طریق هدایت از کمى پویندگانش وحشت نکنید، زیرا مردم گرد سفره اى اجتماع کرده اند که سیرى آن کوتاه و گرسنگى آن بس طولانى است. اى مردم! رضایت و نارضایتى (نسبت به عملى از اعمال) موجب وحدت مردم (در کیفر و پاداش) مى شود (مگر نمى دانید) ناقه ثمود را تنها یک نفر پى کرد; امّا کیفر و عذاب الهى آن، همه قوم ثمود را فرا گرفت، زیرا همگى به عمل آن یک نفر راضى بودند. خداوند سبحان مى فرماید: «(فَعَقَرُوهَا فَأَصْبَحُوا نَادِمِینَ); آن قوم ناقه را پى کردند و سرانجام (هنگام نزول بلاى فراگیر) پشیمان شدند و طولى نکشید سرزمین آنان همچون آهن گداخته اى که در زمین نرمى فرو رود با صداى وحشتناکى فرو رفت. اى مردم! آن کس که راه واضح و آشکار را بپوید به آب مى رسد;
امّا کسى که مخالفت کند در بیابان سرگردان خواهد شد (و تشنه کام جان مى دهد). |
|||
|
|
۱۹:۴۷, ۱۲/خرداد/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/خرداد/۹۰ ۲۳:۰۴ توسط Seyed Mohsen.)
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند: «مَن عمِلَ فی بِدعةٍ خَلّاهُ الشّیطانُ والعِبادةَ ، وألْقى علیهِ الخُشوعَ والبُكاءَ»
«هر كس به بدعتى عمل كند، شیطان او را با عبادت تنها گذارد و خشوع و گریه بر او فرو افكند» بحار النوار ج 69 _ ص 216
یکی از تاثیر گذارترین احادیثی هست که من شنیدم،که جواب خیلی از سوالاتم بود. هیچ می دونستید که عبدالله بن زیبر نمازهای طولانی اداء میکرده حتی شبها را بر 3 قسم تقسیم کرده بود: یک شب، تمام را با قیام و شبی را تا صبح با رکوع و شبی را تا صبح با سجده میگذارنیده اند!!!! و یا خیلی از رجل سیاسی بعد از شهادت حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که از بردن نامشون معذورم،اینها ساعتها به نماز مشغول بودند... نباید فریب این خشوع ظاهری رو خورد... تنها راه نجات انسان فقط و فقط توسل به اهل بیت(علیه السلام) است
سلمان فارسي ميگويد: از رسول خدا شنيدم كه مي فرمود: خداوند ميفرمايد اي بندگان من آيا چنين است كه كسي حاجات بزرگي از شما ميخواهد و شما حوائج او را بر نميآوريد مگر اينكه كسي را نزد شما شفيع قرار دهد كه محبوبترين مردم به نزد شماست، آنگاه حاجت او را به احترام آن شفيع بر ميآوريد حال آگاه باشيد و بدانيد كه گرامي ترين خلق و افضل آنان نزد من محمّد(صلي الله عليه وآله) است و برادر وي علي وامامان پس از وي همانان كه وسيلههاي مردم به سوي من هستند، اينك بدانيد كه هر كس حاجتي دارد و نفعي را طالب است يا آنكه دچار حادثهاي بس صعب و زيانبار گشته و رفعِ آنرا خواهان است، بايد مرا به محمّد(صلي الله عليه وآله) و آل طاهرينش بخواند تا به نيكوترين وجه آن را برآورم.» بحارالانوار ـ ج 91 ـ ص 22 ـ علامه مجلسي (رحمة الله علیه)
ـ داراحياء التراث العربي، بيروت، چاپ سوّم، 403 1 هـ . ق. |
|||
|
|
۲۲:۵۹, ۱۸/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
|
مولا امیرالمومنین روح و جانم به فدای خاک پایش میفرمایند:
لطف و عنایت خداوند به هر کس، به اندازه ی (حُسن) نیت اوست. میزان الحکمه ج 13 ص 6575 - غررالحکم ح 6193 |
|||
|
|
۲۰:۱۲, ۲۲/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
|
بسم الله
مولایم حضرت امیر: از هر چيزي تازه اش را انتخاب كن ولي از دوستان كهنه اش را . یا الله |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 332,837 |
۱۳/اردیبهشت/۹۶ ۱۱:۰۴ آخرین ارسال: raved2017 |
|
| ضمیمه عیدی، لحظاتی ناب از زندگی مولا(بسیار زیباست) | سید ابراهیم | 31 | 14,800 |
۱۱/اردیبهشت/۹۴ ۲:۰۴ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| کلیپ بسیار تاثیر گذار/حضرت رقیه که بود؟؟ | sarallah | 0 | 1,043 |
۶/آذر/۹۳ ۱۲:۵۷ آخرین ارسال: sarallah |
|