کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 23 رای - 4.35 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(A+)احادیث و نکته های نابی که در زندگی من بسیار اثر گذار بودند&
۲۰:۲۸, ۲۲/آبان/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام رفقا
شما با کلیک روی اینجا می توانید از نکات ناب معرفت شناختی اسلامی بهره مند شوید
در ادامه به مرور قسمت هایی از این نکات را برای دوستان قرار می دهیم

*****ص82: متأسفانه بسیاری از ما از دین و از حقایق، تنها در پی یادگرفتن الفاظی هستیم که آنها را به دیگران تحویل دهیم و هیچگاه در صدد این نیستیم که آیا مطالبی که یاد گرفته ایم و به حساب خودمان با یادگرفتن آنها خود را مسلمان میدانیم اعتقاد قلبی ما شده یا خیر؟!

...پس هان ای عزیز تنها به یادگرفتن قناعت مکن؛ زیرا یادگرفتن وقتی به انسان نفع می دهد که معلومات او توأم با اعتقاد باشد .البته منظور نفع اخروی است و الّا چه بسا افرادی با همین محفوظات، سال های سال از منافع دنیوی آن برخوردار و امور خود را به خوبی بگذرانند و مردم، اطرافشان را گرفته، انها را از بزرگان دین هم بدانند، و همین اجتماع و اعتقاد مردم، امر را بر انها مشتبه کرده، زودتر آنها را به هلاکت معنوی برساند.

اعتقاد نیز اگر اعتقاد صحیح و جازم باشد ملازم و همراه با عمل است. اگر عمل صحیح، ناشی از اعتقاد درست باشد دارای اثر و علامت است؛ روز به روز یقین و شوق به عالم بقا و پشت کردن به دنیا را زیادتر می کند تا جایی که انسان می شود ((روحانی)) و در عین حال که در زندان تن و عالم ناسوت محبوس است قلبش که از برکت اعمال صالح به حیات انسانی زنده شده، با ملاء اعلی در ارتباط است و نمونه ای از فیوضات عالم غیب را درک می کند.

{ مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُو }"نحل-97"
(( هر كس- از مرد يا زن- كار شايسته كند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگى پاكيزه‏اى، حياتِ [حقيقى‏] بخشيم، و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام مى‏دادند پاداش خواهيم داد))

پس هر عِلمی برای عمل است و قیمت هر عملی به قدر نیت عامل اوست و هر نیتی برای نتیجه است. در این عالم همه فعالیت می کنند، لکن اهداف و نیات و در نتیجه آثار مختلف است؛ زیرا از هر عملی اثری در نفس انسان پیدا میشود. اگر عمل ظلمانی بود ایجاد ظلمت می کند و اگر نورانی بود اثری دل افروز و نورانی خواهد داشت.

***ص84:یکی از نشانه های ایمان صحیح و اعتقاد درست این است که اگر انسان بین دو امر مخیر شد که در یکی رضای خالق و سخط و خشم مخلوق و در دیگری عکس آن باشد، رضای خالق را بر رضای مخلوق ترجیه دهد.

(( مِنْ صِحَّةِ يَقِينِ الْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ لَا يُرْضِيَ النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّه‏)) ((از امام صادق (علیه السلام) كه فرمود:

از درستى يقين مرد مسلمان اين است كه مردم را خشنود نكند به خشم خدا))"اصول كافى-ترجمه كمره‏اى، ج‏4، ص: 183باب فضل يقين‏"
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.shirazi80 ، بیداری اندیشه ، مبينا ، سلمان ، Ramin_Ghn ، The Arrival ، جوینده حق ، احیاء ، mohammad790 ، bahar2006 ، Hadith ، وحید الف ، یک سرباز ، elhamA ، zarati313 ، ONLY66 ، mojtaba-nk3 ، 872325 ، MESSENGER ، محیصا ، ehsan_mt ، SARV ، hesam110 ، خادمة الزهرا ، abbas313 ، abas_341 ، MOH3N-P ، soltanmahmoud ، shafagh_mah ، ساقی ، حسن عزتي ، fandogh ، yamin ، سدرة المنتهی ، Resistance ، vahid1878 ، yashar1374 ، only_y2d ، Detector ، یک مشت خاک ، mhvvhm ، yektaparast ، seyedmahdi ، seven.attar ، یاران مهدی ، یوسف خان ، spaceshi ، N.Mahdavian ، hajiali.m ، heaven ، behzad-jn ، MohammadSadra ، AFG Shia ، امیرحسن ، seyed313 ، fatemeh ، saloomeh ، میثاق ، zahra.shakiba ، AMINI ، seiied ، Farzaneh ، netlog36 ، m.hossein ، mahdy30na ، سلیم ، انتصـار ، محمدهادی ، حسن.س. ، bahareh ، شهیدطیبه واعظی ، بچه شیعه ، moreb ، revenger ، mohammad reza ، امیریان ، مجید املشی ، شیدا ، fatemeh zahra ، سرباز منتظر ، 135 ، *مهاجر* ، tazevared ، منادی حق ، مجنون الحسین ، ali0077 ، fiftynine ، مهسا110 ، omidman ، maryam 135 ، vahrakan ، فانوس *7* ، آفتاب ، عبدالرحمن ، عدالت ، ترنم ، fazel ، منتظر کوچولو ، ANTI satan ، NARJES ، help me ، یا امام رضا ، سیمرغ ، aboutorab ، لبخند خدا ، laanbar1-2-3 ، mehrabani ، علی املشی ، Hadiss313

آغاز صفحه 23 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲:۳۹, ۸/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #221
آواتار
امام صادق عليه السلام :
اگر دوست دارى كه خداوند عمرت را زياد كند، پدر و مادرت را شاد كن.
بحارالأنوار، ج 74 ، ص 81 ، ح 84.
امام صادق علیه السلام فرمود:
هر چه محبت مرد بر زن بیشتر گردد، بر فضیلت ایمانش افزوده می شود.
من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 251.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، hajiali.m ، yamin ، mohamad ، N.Mahdavian ، Tolou ، یا ثارالله ، ali.khm ، MohammadSadra ، AFG Shia ، امیرحسن
۲۱:۰۷, ۸/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۰۸ توسط N.Mahdavian.)
شماره ارسال: #222
آواتار
از رسـول خـدا (صـلى الله عـلیـه و آله و سـلم ) نـقـل شـده اسـت کـه فـرمـود: هـر مـسـلمـان هـر روز بـایـد صـدقـه اى بـدهـد
وقتى پیامبر چنین فرمود، برخى از اصحاب ، با شگفتى پرسیدند:
- یا رسول الله ! چه کسى طاقت و توان این کار را دارد؟

حضرت براى رفع ابهام و توضیح بیشتر، و براى اینکه صدقه را تنها در انفاق مالى خلاصه نکنند، فرمود:

برطرف کردن عوامل اذیت از راه مردم ، صدقه است ،
.
راهنمایى کردن جاهل به راه
،
صدقه است ،
.
عیادت کردن بیمار، صدقه است ،

.
امر به معروف کردن ، صدقه است ،
.

نهى از منکر صدقه است .
.
و… پاسخ سلام دادن نیز صدقه است !…

امضای N.Mahdavian

از هر راهي كه داري ميري همين الان پات رو بكوب رو ترمز!
فرمون رو بچرخون و بنداز تو "صراط مستقيم"
تا تـــهِ تــــــهِ ش برو
ميرسي به خـــــــــــدا...
حتي اگه آخرش بن بست باشه!

[تصویر: t945_9n09smhkxpumq9k5q34.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Tolou ، یا ثارالله ، میلاد.م ، hajiali.m ، heaven ، ساقی ، ali.khm ، MohammadSadra ، AFG Shia ، امیرحسن
۲۲:۰۲, ۸/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۲:۰۴ توسط hajiali.m.)
شماره ارسال: #223
آواتار
امیر المومنین علی (علیه السلام):
اگر کرامت خویش را از دست دهی همپای آن را نخواهی یافت........
خویشتن را اسیر دیگران مساز که خدای سبحان آزادت آفریده است........
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: heaven ، یا ثارالله ، AFG Shia ، meshkat ، ساقی ، ali.khm ، MohammadSadra ، امیرحسن ، N.Mahdavian
۱۴:۰۸, ۱۱/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/اردیبهشت/۹۱ ۱۴:۰۹ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #224
آواتار
بسم الله النور
این حدیث رو سال 87 تو یکی از سخنرانی های دهه محرم استاد پناهیان شنیدم و به جرات میتونم بگم که یکی از نقاط عطف زندگی من بود.

حضرت علی علیه السلام میفرمایند:

«الذِّکرُ لیس مِن مراسِم لِسان و لا مِن مَناصِم الفکر و لاکِنَّهُ اوّل مِن المَذکور و ثانٍ مِن الذاکر»

«ذکر کار زبان یا کار تصمیم و فکر آدم نیست بلکه ذکر از مذکور شروع می شود. »
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ساقی ، یا ثارالله ، mohamad ، yamin ، MohammadSadra ، hajiali.m ، امیرحسن ، N.Mahdavian
۱۰:۳۴, ۱۲/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #225

به نام خدا

اِذا اَمْلَقْتُمْ فَتاجِرُوا الله بِالصَّدَقة
هر گاه تهيدست شديد ، با صدقه دادن با خدا تجارت كنيد .

حكمت هاي نهج البلاغه حكمت 258
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، یا ثارالله ، hajiali.m ، AFG Shia ، امیرحسن ، N.Mahdavian
۱۰:۴۵, ۱۲/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #226
آواتار

ای بنده ام از دعا خسته مشو همانطوریکه من از اجابت دعا خسته نمی شوم.

منبع :
کلیات حدیث قدسی / شیخ محمد حسین حر عاملی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، yamin ، یا ثارالله ، hajiali.m ، امیرحسن ، N.Mahdavian
۱۹:۰۷, ۱۳/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/اردیبهشت/۹۱ ۱۹:۰۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #227
آواتار
(11) و روايت شده. كه
هنگامى كه در مقام دستيابى به دنيا شدى ولى از دستت رفت و بالاخره نسبت بدنيا ناكام ماندى.
متذكر نعمتهاى معنوى و دينى كه خداوند بتو اختصاص داده باشد
و آن مصائبى كه از تو برطرف كرده و غير تو را بآن مصائب و امراض و گرفتارى مبتلا نموده يادآور باش
كه اين راه تو را نسبت به آن چه كه از دستت رفته بى‏اعتناء مينمايد.

بحار الانوار-ترجمه جلد 67 و 68، ج‏2، ص: 151

خداوند متعال ميفرمايد-
به عزت و جلالم سوگند و بلندى و ارتفاع مقامم قسم.
كه هر بنده‏اى خواست مرا بر خواست خود مقدم بدارد
من در دل و درون او را بى‏نياز ميگردانم
و فكر او را متوجه آخرت مينمايم-
و بيچارگى و تنگدستى او را كفايت نموده
و آسمانها و زمين را ضامن رزق او خواهم نمود.
و خود در تامين خواسته او هستم
و دنيا با كمال نرمى و تسليم بسوى او خواهد آمد.
و قسم به عزت و جلال و ارتفاع و بلندى مقامم هر بنده‏اى كه خواست خود را برخاست من مقدم بدارد
من اميدش را نااميد نموده
و از دنيا فقط همان مقدار مقدر به او خواهم داد.
[/font][font=Arial]بحار الانوار-ترجمه جلد 67 و 68، ج‏2، ص: 151

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، hajiali.m ، AFG Shia ، yamin ، saloomeh ، امیرحسن ، N.Mahdavian
۲:۳۱, ۱۵/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۱۱:۴۷ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #228
آواتار
فرمودند خوشا به حال کسی که ياد معاد کند.
معاد يعنی موعد و وعده گاه. بدترين کارها خلف وعده است.
خلف وعده ،
يکی اين است که به کسی بگويی فردا فلان جا هستم و نروی.
يک خلف وعده هم هست که با خداست، که وقتی مارا خلق کرد
با ما وعده گذاشت و فرمود "اَلَستُ بِرَبِّکُم"؟
آيا من مربی شما نيستم که خلقتان کردم.
می گويند که ما گفته ايم بله.الان هم ميگوييم بله.
آيا اگر تنگتان بگيرد نمی گوييد بله؟
آيا بعد از اين هم بله،‌ يا فقط گاهی بله؟
!!!!!!!!!او اگر رب است همه وقت رب است.!!!!!!!!!

برداشت از توصیه های عرفانی مرحوم محمد اسماعیل دولابی
منبع

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، میلاد.م ، meshkat ، saloomeh ، امیرحسن ، N.Mahdavian
۱۴:۲۹, ۱۶/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #229
آواتار

وبلاگ ' سرباز صفر جنگ نرم ' نوشت :

ابوالحسن علی بن ابراهیم بن مهزیار اهوازی می گوید:

در یکی از سال ها به قصد سفر حج حرکت کردم و در مدینه چند روزی ماندم ، شاید امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را ببینم ؛ اما ملاقات ایشان قسمت ما نشد و با ناراحتی شدید وارد مکه شدم ؛ انجام مناسک حج را شروع کردم ،ولی همچنان در فکر بودم.

در یک لحظه که در مقابل کعبه ایستاده بودم ، احساس کردم درب خانه باز شد ؛ شخصی را دیدم که به سویم می آید ،‌من هم به طرفش رفتم پس از پرسیدن مقصد من و از احوال آقای خصیبی، از من پرسید: ابن مهزیار را می شناسی؟ گفتم : خودم هستم.

سپس از انگشتر امام حسن عسکری علیه السلام که پس از پدرم در دست من بود پرسید؛انگشتر را به او نشان دادم.

بعد از آن پرسید : چه کار داشتی؟ گفتم به دنبال آن امامی هستم که از ما پنهان است.

فرمود: امام خود را پنهان نکرده است، این اعمال شماست که باعث غیبت امام زمان شده است؛ حال برو و دفعه دیگر بین رکن و صفا هم دیگر را می بینیم.

سر وعده حاضر شدم و او نیز آمد ،با هم پس از کمی راه رفتن به منطقه ای در طائف رسیدیم ،آن شخص پیش از من وارد خیمه ای شد و به سرعت برگشت و بشارت داد که امام اجازه شرفیابی دادن ؛ وارد شدم و خیمه ای دیدم که از گوشه آن نور می درخشید؛ به عنوان امام ،او را مخاطب ساخته و سلام کردم.

آن حضرت خطاب فرمود:

یا اباالحسن! قد کنا نتوقعک لیلا و نهارا ، فما الذی ابطا بک علینا؟[sup]1[/sup]...

ای ابوالحسن علی بن مهزیار! شب و روز در انتظار دیدار تو لحظه شماری می کردم ، چه شد که تاخیر کردی و به سوی ما نیامدی؟ ابن مهزیار می گوید، عرض کردم : ای مولای من! کسی را نیافتم که مرا به حضورت راهنمایی کند.

آن حضرت با تعجبی ،همراه با پرسش فرمود: کسی را نیافتی که راهنمایی ات کند!؟

سپس با انگشت مبارک روی زمین کشید و بعد فرمود: نه! – راهنما نداشتن دلیل تاخیرت نیست – بلکه شما :

1- به مال اندوزی روی آورده اید.

2- در برابر مستضعفان فخر فروشی کرده و با آنان با بی اعتنایی رفتار کرده اید.

3- صله رحم را ترک کرده اید.

پس دیگر چه عذری دارید؟ علی ابن مهزیار می گوید: عرض کردم : توبه کردم، توبه؛ بازگشتم،بازگشتم.

سپس حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف خطاب به علی ابن مهزیار فرمود: ای پسر مهزیار!

اگر برخی از شماها برای آمرزش بعضی دیگر، از خداوند طلب مغفرت نمی کردند ، کلیه انسان ها گرفتار می شدند و کردارشان آنها را هلاک می کرد.(اشاره به اینکه من برای شما از خداوند طلب بخشش می کنم.)

در قسمتی از دعای امام زمان علیه السلام برای بخشیده شدن گناهان شیعیان آمده است:

پروردگارا شیعیان ما از پرتو وجود ما و باقی مانده سرشت ما خلق شده اند،اما همین شیعیان به خاطر مغرور شدن به دوستی با ما و داشتن ولایت و از روی بی توجهی گرفتار گناهان بسیاری گشته اند؛ حال اگر گناهانی که آنان انجام داده اند ،جزء گناهانی است که بین تو و آنها باید حل شود ،پس به خاطر ما آنها را ببخش و ما هم از آنها راضی هستیم و اما اگر گناهانی که انجام داده اند ،حق الناس و جزء گناهانی است که بین خودشان است و باید حق دیگران پرداخت شود برای پرداخت بدهی آنان ،از خمسی که در اموال برای ما مقرر کرده ای به عنوان تقاص و تاوان بدهی آنان برداشت کن و به طلب کاران آنها بده

و اَدخلهم الجنة و زحزِحهم عن النار و لا تجمع بینهم و بین اعدائنا فی سخطک یعنی " و آن شیعیان را وارد بهشت کن و از آتش جهنم دور ساز و آن ها را با دشمنان ما که گرفتار غضب تو هستند در یک مکان قرار مده[sup]2[/sup].

منبع : http://www.alvadossadegh.com

1-فرهنگ سخنان حضرت مهدی عج –دلایل طولانی شدن غیبت - و دلائل الامامه /ص541/ذح 522/ 126/س19، مختصر بصائر الدرجات /ص176/س18،مدینة المعاجز/ج8/ص118/ح2732/76/س اواخر، بحارالانوار /ج53/ص104/ح131،معجم الاحادیث الامام المهدی عج /ج4/ص456/س6،معجم الاحادیث/ج5/ص225/ح1647،مجموعة الرسائل /ج2/ص192.

2- بحار الانوار / ج53/ص302/س1،الشیعه فی احادیث الفریقین /ص539/ح808/2، صحیفةالمهدی عج /ص22.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: امیرحسن ، یا ثارالله
۱۹:۲۸, ۱۶/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اردیبهشت/۹۱ ۱۹:۳۱ توسط امیرحسن.)
شماره ارسال: #230

- خداوند در تورات فرموده است :
ای فرزند ادم ! هر گاه خشم گیری مرا یاد آور تا تو را هنگام خشمم بیاد آورم و با آنها که نابودشان میکنم نابودت نکنم
و هر گاه ستمی بر تو شد بانتقام گیری من برای خود راضی باش ، زیرا انتقام گیری من برایت از انتقام گیری خودت بهتر است

- امام صادق فرموند :
اخرین فردیگه مامور بداخل شدن دوزخ شود ، چون روان شود ، باز پس نگردد ، پس خداوند فرماید : بازش گردانید
چون بیاید خداوند فرماید : چرا نگریستی ؟
گوید : بارالها ! چنین گمانی بتو نداشتم که مرا بدوزخ فرستی
خداوند جلیل پرسد : گمان تو به من چه بود ؟
گوید : پروردگارا فکر میکردم مرا ببخشی و در بهشت جایم دهی
پس خداوند فرماید :
ای فرشتگان من ! بعزت و جلال و نعمتها و محنتها و بزرگی مقامم سوگند که جز این ساعت گمان خیر در تمام عمرش به من نداشت و چنانچه ساعتی در عمرش بمن گمان نیک داشت او را بآتش نمی ترسانیدم ، باری از او بپذیرید و به بهشتش ببرید

- امام رضا فرمودند : بخدا خوش گمان باشید زیرا خدای عزوجل میفرماید :
من نزد گمان بنده خویشم ، اگر گمان او خوبست رفتار من خوب و اگر بد است رفتار من هم بد است .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meshkat ، ali.khm ، یا ثارالله ، N.Mahdavian
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]