کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 23 رای - 4.35 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(A+)احادیث و نکته های نابی که در زندگی من بسیار اثر گذار بودند&
۲۰:۲۸, ۲۲/آبان/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام رفقا
شما با کلیک روی اینجا می توانید از نکات ناب معرفت شناختی اسلامی بهره مند شوید
در ادامه به مرور قسمت هایی از این نکات را برای دوستان قرار می دهیم

*****ص82: متأسفانه بسیاری از ما از دین و از حقایق، تنها در پی یادگرفتن الفاظی هستیم که آنها را به دیگران تحویل دهیم و هیچگاه در صدد این نیستیم که آیا مطالبی که یاد گرفته ایم و به حساب خودمان با یادگرفتن آنها خود را مسلمان میدانیم اعتقاد قلبی ما شده یا خیر؟!

...پس هان ای عزیز تنها به یادگرفتن قناعت مکن؛ زیرا یادگرفتن وقتی به انسان نفع می دهد که معلومات او توأم با اعتقاد باشد .البته منظور نفع اخروی است و الّا چه بسا افرادی با همین محفوظات، سال های سال از منافع دنیوی آن برخوردار و امور خود را به خوبی بگذرانند و مردم، اطرافشان را گرفته، انها را از بزرگان دین هم بدانند، و همین اجتماع و اعتقاد مردم، امر را بر انها مشتبه کرده، زودتر آنها را به هلاکت معنوی برساند.

اعتقاد نیز اگر اعتقاد صحیح و جازم باشد ملازم و همراه با عمل است. اگر عمل صحیح، ناشی از اعتقاد درست باشد دارای اثر و علامت است؛ روز به روز یقین و شوق به عالم بقا و پشت کردن به دنیا را زیادتر می کند تا جایی که انسان می شود ((روحانی)) و در عین حال که در زندان تن و عالم ناسوت محبوس است قلبش که از برکت اعمال صالح به حیات انسانی زنده شده، با ملاء اعلی در ارتباط است و نمونه ای از فیوضات عالم غیب را درک می کند.

{ مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُو }"نحل-97"
(( هر كس- از مرد يا زن- كار شايسته كند و مؤمن باشد، قطعاً او را با زندگى پاكيزه‏اى، حياتِ [حقيقى‏] بخشيم، و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام مى‏دادند پاداش خواهيم داد))

پس هر عِلمی برای عمل است و قیمت هر عملی به قدر نیت عامل اوست و هر نیتی برای نتیجه است. در این عالم همه فعالیت می کنند، لکن اهداف و نیات و در نتیجه آثار مختلف است؛ زیرا از هر عملی اثری در نفس انسان پیدا میشود. اگر عمل ظلمانی بود ایجاد ظلمت می کند و اگر نورانی بود اثری دل افروز و نورانی خواهد داشت.

***ص84:یکی از نشانه های ایمان صحیح و اعتقاد درست این است که اگر انسان بین دو امر مخیر شد که در یکی رضای خالق و سخط و خشم مخلوق و در دیگری عکس آن باشد، رضای خالق را بر رضای مخلوق ترجیه دهد.

(( مِنْ صِحَّةِ يَقِينِ الْمَرْءِ الْمُسْلِمِ أَنْ لَا يُرْضِيَ النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّه‏)) ((از امام صادق (علیه السلام) كه فرمود:

از درستى يقين مرد مسلمان اين است كه مردم را خشنود نكند به خشم خدا))"اصول كافى-ترجمه كمره‏اى، ج‏4، ص: 183باب فضل يقين‏"

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.shirazi80 ، بیداری اندیشه ، مبينا ، سلمان ، Ramin_Ghn ، The Arrival ، جوینده حق ، احیاء ، mohammad790 ، bahar2006 ، Hadith ، وحید الف ، یک سرباز ، elhamA ، zarati313 ، ONLY66 ، mojtaba-nk3 ، 872325 ، MESSENGER ، محیصا ، ehsan_mt ، SARV ، hesam110 ، خادمة الزهرا ، abbas313 ، abas_341 ، MOH3N-P ، soltanmahmoud ، shafagh_mah ، ساقی ، حسن عزتي ، fandogh ، yamin ، سدرة المنتهی ، Resistance ، vahid1878 ، yashar1374 ، only_y2d ، Detector ، یک مشت خاک ، mhvvhm ، yektaparast ، seyedmahdi ، seven.attar ، یاران مهدی ، یوسف خان ، spaceshi ، N.Mahdavian ، hajiali.m ، heaven ، behzad-jn ، MohammadSadra ، AFG Shia ، امیرحسن ، seyed313 ، fatemeh ، saloomeh ، میثاق ، zahra.shakiba ، AMINI ، seiied ، Farzaneh ، netlog36 ، m.hossein ، mahdy30na ، سلیم ، انتصـار ، محمدهادی ، حسن.س. ، bahareh ، شهیدطیبه واعظی ، بچه شیعه ، moreb ، revenger ، mohammad reza ، امیریان ، مجید املشی ، شیدا ، fatemeh zahra ، سرباز منتظر ، 135 ، *مهاجر* ، tazevared ، منادی حق ، مجنون الحسین ، ali0077 ، fiftynine ، مهسا110 ، omidman ، maryam 135 ، vahrakan ، فانوس *7* ، آفتاب ، عبدالرحمن ، عدالت ، ترنم ، fazel ، منتظر کوچولو ، ANTI satan ، NARJES ، help me ، یا امام رضا ، سیمرغ ، aboutorab ، لبخند خدا ، laanbar1-2-3 ، mehrabani ، علی املشی ، Hadiss313

آغاز صفحه 34 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۱۷, ۱۳/مهر/۹۱
شماره ارسال: #331
آواتار
بسم الله

امام رضا علیه السلام این چنین آغاز کرد :
" پدرم ، موسی بن جعفر الکاظم ، برای من روایت کرد از قول پدرش ، جعفر بن محمد الصادق ، از قول پدرش ، محمد بن الباقر ، از قول پدرش ، علی بن الحسین زین العابدین ، از قول پدرش ، حسین بن علی که در سرزمین کربلا شهید شد ، از قول پدرش ، امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب که در کوفه شهید شد ، از قول برادر و پسر عمویش ، محمد رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم ، از قول جبرئیل ، که خداوند فرمود : " کلمه لا اله الا الله حصنی فمن قالها دخل حصنی و من دخل حصنی امن من عذابی "
( کلمه توحید ( لا اله الا الله ) دژ و حصار محکم من است . هر کس آن را بگوید ، داخل حصار من شده و هر کس داخل قلعه و حصار من شود ، از عذاب من در امان است .) "

سپس حضرت رضا علیه السلام فرمود : " آری ، خداوند راست فرمود و جبرئیل و رسول خدا و ائمه اطهار علیهم السلام همه راست گفته اند . "
در این هنگام کجاوه امام به راه افتاد . ( چه بسا مامورین مأمون ، کجاوه را حرکت دادند . )
ولی امام اشره کرد کجاوه را نگه دارند و ندا کرد : " بشرطها و انا من شروطها "
( اما در صورتی که به شرط ‌های آن عمل شود ، و من یکی از آن شرط ‌ها هستم . )

این حدیث را بارها و بارها همه ما شنیده ایم ولی نکته ای قابل توجه در آن وجود دارد:
صرف اینکه ما بگوییم "لا اله الا الله" دیگر تمام است و وارد دژ الاهی شده ایم.

فرض کنید در یک جنگ شرکت کرده اید و نیروی های دشمن قوی تر از شما می باشند، پس نیاز دارید به قلعه پناه ببرید.
آیا صرف اینکه بگویید "من به قلعه پناه می برم" حفظ می شود؟ خیر. باید برای رسیدن به قلعه و قرار گرفتن در آن تلاش کنید و زحمت بکشید. چه بسا دشمن در این مسیر برای شما مشکلات فراوانی نیز بوجود بیاورد و شما می بایست از میان صفوف دشمن برای خود راهی باز کنید.

یا علی مدد

امضای mohamad
[تصویر: abbasalef.jpg]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، mahdy30na ، meshkat ، Ramin_Ghn ، در جستجوی سختی ، m.hossein ، yamin ، saloomeh ، ساقی
۱:۵۸, ۱۴/مهر/۹۱
شماره ارسال: #332
آواتار
اللَّهُمَّ صُنْ وَجْهِي بِالْيَسَارِ، وَلاَتَبْذُلْ جَاهِيَ بِالْإِقْتَارِ، فَأَسْتَرْزِقَ طَالِبِي رِزْقِکَ، وَأَسْتَعْطِفَ شِرَارَ خَلْقِکَ،وَأُبْتَلَي بِحَمْدِ مَنْ أَعْطَانِي، وَأُفْتَتَنَ بِذَمِّ مَنْ مَنَعَنِي، وَأَنْتَ مِنْ وَرَاءِ ذلِکَ کُلِّهِ وَلِيُّ الْإِعْطَاءِ والْمَنْعِ،(إنَّکَ عَلي کُلِّ شَيءٍ قَدِيرٌ)
خدايا آبرويم را با بي‏نيازي نگهدار، و با تنگدستي شخصيت مرا لکه‏دار مفرما، که از روزي‏خواران تو روزي خواهم، و از آدمهاي بدکردار عفو و بخشش طلبم، مرا در ستودن آن کس که به من عطايي فرمود موفق فرما، و در نکوهش آن کس که از من دريغ داشت آزمايش گردم، در صورتيکه در پشت پرده، اختيار هر بخشش و دريغي در دست تو است و تو بر همه چيز توانايي.
حضرت امیر المومنین
خطبه 216-نيايش به خدا
[/b]

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، mohamad ، Ramin_Ghn ، در جستجوی سختی ، m.hossein ، yamin ، شهیدطیبه واعظی ، ساقی ، ali.khm
۷:۴۴, ۱۵/مهر/۹۱
شماره ارسال: #333
آواتار
[تصویر: sihley_535.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، در جستجوی سختی ، ali.khm ، m.hossein ، yamin ، Farzaneh ، أین المنتظر ، بیداری اندیشه ، شهیدطیبه واعظی ، mahdy30na ، شیدا ، ساقی ، parisan ، 135 ، taleb
۲۱:۱۸, ۲۰/مهر/۹۱
شماره ارسال: #334
آواتار
لَمّا سُئلَ عَن أفضَلِيّةِ العَدلِ أو الجُودِ: العَدلُ يَضَعُ الاُمورَ مَواضِعَها ، والجُودُ يُخرِجُها مِن جِهَتِها ، والعَدلُ سائسٌ عامٌّ ، والجُودُ عارِضٌ خاصٌّ ، فالعَدلُ أشرَفُهُما وأفضَلُهُما .

امام على عليه‏السلام

- در پاسخ به اين پرسش كه : عدالت برتر است يا بخشندگى ؟- : عدالت هر چيزى را در جاى خودش مى‏گذارد و بخشندگى امور را از جهتشان خارج مى‏سازد ؛ عدالت سياستى فراگير است اما بخشندگى عارضه‏اى خصوصى است (و شامل فرد يا افرادى محدود مى‏شود) . پس ، عدالت شريفترين و برترينِ آنهاست .

نهج البلاغة : الحكمة 437
[b]منتخب ميزان الحكمة : 360
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، در جستجوی سختی ، mohamad ، m.hossein ، مفقود الاثر ، yamin ، ساقی ، Hadith ، Ramin_Ghn ، taleb
۱۴:۱۵, ۲۵/مهر/۹۱
شماره ارسال: #335
آواتار
امام صادق علیه السلام فرمودند:

إِنَّ الرَّجُلَ يُذْنِبُ الذَّنْبَ فَيُحْرَمُ صَلَاةَ اللَّيْلِ وَ إِنَّ الْعَمَلَ السَّيِّئَ أَسْرَعُ فِي صَاحِبِهِ مِنَ السِّكِّينِ فِي اللَّحْم‏

راستى بنده گناهى كند و بر اثر آن از نماز شب محروم گردد و راستى كه عمل بد زودتر از كارد در گوشت‏، در مرتكبش اثر كند.

اصول کافی، ج2،ص272
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، در جستجوی سختی ، میلاد.م ، meshkat ، yamin ، ساقی ، parisan ، m.hossein ، شیدا ، ali.khm ، Hadith ، taleb
۷:۰۱, ۳۰/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/مهر/۹۱ ۷:۲۰ توسط ساقی.)
شماره ارسال: #336
آواتار
بسم رب المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
سلام علیکم
امام حسین علیه السلام:
مَن حاوَلَ اَمراً بمَعصِیَهِ اللهِ کانَ اَفوَتَ لِما یَرجُو وَاَسرَعَ لِمَجئ ما یَحذَرُ؛
آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و نگرانیها به او رو می آورد.
(بحار الانوار، ج 3، ص 397)
امام محمد باقر علیه السلام:
ما عَرَفَ اَللهَ مَن عَصاهُ؛
خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
(تحف العقول، ص294)
امام حسین علیه السلام:
مَن حاوَلَ اَمراً بِمَعصِیَةِ اللهِ کانَ اَفوَتُ لِما یَرجو
و اَسرَعُ لِما یَحذَرُ.؛
کسی که بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد ،
دیرتر به آروزیش می رسد
و زودتر به آنچه می ترسد گرفتار می شود.
(بحارالانوار، ج78، ص120)
امام على عليه ‏السلام :
لا يَسعَدُ امْرُؤٌ إلاّ بِطاعَةِ اللّه‏ِ سُبحانَهُ وَ لا يَشقَى امْرُؤٌ إلاّ بِمَعصيَةِ اللّه‏ِ؛
هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
(غررالحكم، ح 10848)
امام صادق (علیه السلام):
اَرج الله رَجاءَ لایجرّئک عَلی مَعصیتِه و خَف اللهَ خوفاً لا یؤیسُک مِن رَحمته؛
به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداوند بیم داشته باش بیمی که تو را از رحمتش ناامید نگرداند.
(جهادالنفس،ح109)
"صلوات "
برای سلامتی و تعجیل
در فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
فراموشمان نشود.
"خدایا با ما آن کن که لایق حضرت توست."
اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم
و لعنة الله على عدائهم اجمعين
و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه
و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، m.hossein ، شیدا ، ali.khm ، 135 ، taleb
۱۴:۱۸, ۳۰/مهر/۹۱
شماره ارسال: #337
آواتار
امام هادی علیه السلام:
خداوند قطعه زمینهائی دارد که دوست دارد در آنجا بخوانندش، و هر که آنجاها دعا کند اجابت فرماید، «حائر» (حرم امام حسین (علیه السلام)) از آن جمله است.
(تحف العقول، ص 482)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، m.hossein ، شیدا ، ساقی ، ali.khm ، 135 ، taleb
۰:۱۶, ۳/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/آبان/۹۱ ۰:۱۸ توسط 60.atefeh.)
شماره ارسال: #338
آواتار
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) :
من به پنج دلیل کودکان را دوست دارم .[/b]

1.گریه میکنند.
2. با خاک بازی میکند.
3. چیزی را ذخیره نمیکند
4. میسازند و خراب میکنند
5.پس از دعوا زود آشتی میکند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahgozar.f ، شیدا ، ساقی ، در جستجوی سختی ، ali.khm ، saloomeh ، 135 ، taleb ، ali0077
۱:۳۹, ۳/آبان/۹۱
شماره ارسال: #339
آواتار
بسم رب المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
سلام علیکم

رسول اكرم صلى الله علیه و آله : عِفُّوا تَعِفُّ نِساؤُكُم ...
پاكدامن باشید تا زنانتان پاكدامن باشند.

نهج الفصاحه، ح ۱۰۸۹

"صلوات "
برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

فراموشمان نشود.
"خدایا با ما آن کن که لایق حضرت توست."

اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم
و لعنة الله على عدائهم اجمعين

و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه
و المستشهدين بين يديه

واللهم عجل الوليك الفرج
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، yamin ، 135 ، ali.khm ، شیدا ، Hadith ، Farzaneh ، aboutorab ، taleb
۱۶:۴۷, ۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #340

مطالب مفيدي نوشتين از همگي ممنون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، ali.khm ، شیدا ، Hadith ، ساقی ، Farzaneh
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]