|
رابطه کرامات و مکاشفات با حقانیت يك فرد و الهي بودن آن
|
|
۱۱:۳۵, ۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
گاهی با برخی افراد مواجه می شویم که توانایی ها ومکاشفات و کرامات خاصی از خودشان نشان می دهند. سوال این است آیا چنین توانایی های دلیل حقانیت اوست وباید حرفها و دستورهای اورا باور کنیم یا نه؟ یک نکته کوتاه عرض کرده وسپس جواب اصلی را به نوشته ای از علامه طهرانی واگذار می کنم. روح از نظر تمرین کردن وقوی شدن همانند جسم است و همانطور که اگر جسم را درست ورزش و ریاضت دهیم قوی میشود واعمال خارق العاده انجام می دهد اگر روح را هم ورزش و ریاضت دهیم قوی شده توانایی هایی فرای حالت عادی پیدا می کند. ولی این توانایی ها لزوما دلیل بر الهی شدن روح نیست بلکه ممکن است کسی منکر خدا باشد ولی با ریاضت روحش را قوی کرده باشد. علامه طهرانی در حاشیه ای که بر کتاب رساله سیر وسلوک دارد چنین فرموده است: مکاشفات برچند گونه اند: أوّل: مکاشفات مادیّه و طبیعیّه و آن اطلاع بر مخفیّاتى است که براى انسان در عالم طبع حاصل مى شود. مانند علوم طبیعى و ریاضى و هیئت و أمثال آن. دوّم: مکاشفاتى است که براى سالک بعد از عبور از عالم طبع و ورود در عالَم مثال حاصل مى شود و آنرا مشاهدات قلبیّه گویند. چون تجسّم بعضى از معانى به صورتهاى مثالى و آن در بیدارى نظیر خوابها و رؤیاهائى است که انسان در خواب مىبیند. سوّم: مکاشفاتى که براى سالک بعد از عبور از عالم مثال و ورود در عوالم روح و عقل حاصل مىگردد. و آنرا مشاهدات روحیّه گویند، که بواسطه قدرت روح و سیطره او در عالم بسیار مىشود، چون احاطه بر خواطر و افکار و طىّ الارض و طىّ در هوا و عبور از آتش و اطّلاع از آینده و تصرّف در نفوس به مرض یا صحّت و تصرفّ در افکار عامّه.
چهارم: مکاشفات سرّیّه است. و آن مکاشفاتى است که براى سالک در عالم خلوص و لاهوت بعد از عبور از روح و جبروت حاصل مىشود؛ و آنرا مکاشفات سرّیّه گویند. چون کشف اسرار عالم وجود و اطّلاع بر معانى کلّیه، و کشف صفات و اسماء کلّیّه الهیّه. پنجم: مکاشفاتى است که براى سالک بعد از کمال و عبور از مراتب خلوص و وصول به مقام توحید مطلق و بقاء بالله پیدا مىشود، و آنرا مکاشفات ذاتیّه گویند. چون ادراک حقیقت هستى و آثار آن و ترتیب نزول حکم بر عالم امکان، و مصدر قضا و قدر و مشیّت الهیّه و مصدر تشریع و وحى و احاطه برجمیع عوالم نازله و کیفیّت تحقّق حادث و ربط آن به عوالم ربوبى و اتّحاد وحدت و کثرت و أمثال آن. و این را مکاشفات ذاتیّه گویند. بنا برآنچه گفته شد معلوم مىشود که مکاشفات روحیّه قبل از ورود به عالم الهى و توحید حاصل مى شود و مشترک بین مؤمن و کافر است؛ و به هیچ وجه اثباتاً دلالت بر کمال و نفیاً دلالت بر عدم کمال ندارد. |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۱:۲۹, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
نه عزیزم اختیار سر جاشه ولی چون خدا عالم کل هست میدونه نتیجه این اختیار چی میشه
|
|||
|
|
۱۱:۳۴, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
منم چندتا مثال بزنم یا گنگ تر میشه یا روشنتر
![]() البته واقعا در مورد این مسائل مثال زدن سخته چون هر کس مدل ادراکش متفاوته مثلا زمان یعنی چی؟توالی رویداد ها(یکی از تعاریف) حالا فکر کنید یه قطار داریم داره از ریل رد میشه،ما این طرف در هستیم و از سوراخ کلید داریم تماشا میکنیم،خوب مسلما تا واگن یک رد نشه ما نمیتونیم دو رو ببینیم،اما کسی که اون طرفه همه رو با هم میبینه،واسش اولین واگن با اخری تفاوتی نداره برای خدا و عالم مجردات زمان بی معنیه،یکم تو خواب هاتون دقت کنید تقریبا میتونید یکم حالت شبیه به بی زمانی رو اونجا تجربه کنید. یه مثال دورتر:مثل معلمی که به شاگردش اشراف داره،میدونه این سوال رو شاگرد تنبلش نمیتونه جواب بده،ایا علم معلم باعث شده شاگرد نتونه جواب بده ؟ خواستم مثالای دیگه بزنم گفتم شاید پیچیده تر شه حالا این علی الحساب بود تا اساتید بیان |
|||
|
|
۱۲:۴۵, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
بله همون طور كه عرض كردم اين مبحث خيلي پيچيده است.
من خيلي از سخنان بزرگان شنيدم كه خيلي وارد اين مبحث نشيد و سعي كنيد كار خودتون رو انجام بدين. در سخنرانيهاي استاد پناهيان و همچنين كلاسهاي درس آيت الله بهجت من زياد شنيدم اين توصيه رو.... |
|||
|
|
۱۲:۵۳, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
سلام
همانطور که قبلاً هم خدمت دوستان عرض کرده بودم ملاک میزان تقرب اولیا خدا کشف و کرامات و خوارق عادت نیست!!!! بلکه اگر مجالست کسی بتواند در انسان 5 ویژگی به وجود آورد کرامت واقعی نزد اوست! 1- میل انسان را به اطاعت و بندگی خدا زیاد کند، و انسان بیشتر در صدد انجام وظایف بندگی و کسب رضای الهی باشد 2- میل انسان را به ترک معصیت زیاد کند و انسان با مجالست او کمتر گرفتار معصیت شود! 3- خداوند و قیامت و آخرت را در نظر انسان عظمت دهد 4- دنیا را و متاع دنیا را در نظر انسان کوچک کند 5- محبت انسان را نسبت به خدا و دوستان خدا (که می شوند در درجه اول 14 معصوم) زیاد کند و بغض انسان را نسبت به دشمنان خدا و دشمنان اهل بیت زیاد کند! اگر کسی مجالستش با انسان این آثار را در پی داشت حقیقتاً از اولیا خداست! وگرنه کشف و کرامت داشتن به تنهایی ملاک کافی نیست ابداً! |
|||
|
|
۱۲:۳۵, ۱۰/تیر/۹۶
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
سلام
میزان عقل هست. هر کسی عقلش بیشتر بود حقانیتش هم بیشتر هست. مثلا شما کسی رو در نظر بگیرین که همیشه در حال نماز خوندن و مکاشفه کردن هست اما وقتی در مورد مساله ای دلیل ازش میخوای چون از نعمت عقل بی بهره هست نمی تونه جواب منطقی و عقلانی به شما بده. و چون برهانی برای اقامه کردن نداره میگه شما به این چیزها کاری نداشته باش. به شما تهمت میزنه که نمیتونی این چیزها رو بفهمی و از اینجور حرفهای بی سرو ته. اما انسانی که عقلش کاملتر هست حق رو بهتر درک کرده و برای هر چیزی که به شما میگه دلیل و برهان عقلی ارائه میده. این فرد خدا و دینش رو خوب درک کرده و جایگاه بالایی نزد خدا داره |
|||
|
۱۴:۴۸, ۱۰/تیر/۹۶
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۱۰/تیر/۹۶ ۱۲:۳۵)حقیقتجو نوشته است: سلام گرامی عقل رو ملاک قرار میدی ؟ عقل خوبه اما به شرطها و شروطها . معیار اینکه چه کسی عقلش بیشتره از چه راهی بدست میاری ؟ گرامی شما برای خیلی چیزا عقل راه نداره و با دلیل خواستن هم ممکن هست به نتیجه نرسی . احتمالا ادرس اشتباه به شما دادن . یکم دقت کن . الان برای من از راه عقل روح رو اثبات کن . و دقیق به من بگو چیه و ماهیتش و وصفش و هر اطلاعاتی که داری با عقل بدون نقل برام بگو . بسم الله الرحمن الرحیم
اصلا این رو برای من توضیح بده . وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّي وَمَا أُوتِيتُم مِّن الْعِلْمِ إِلاَّ قَلِيلاً ببینم عقل شما چطور میخواد اینو تحلیل کنه . عقل بیشتر و هم اینجا چطور ازش کار میگیرین؟ پیشنهاد میکنم شما یه سر بری کتاب کافی شریف رو نگاه کنی این 2 حذیث رو با دقت تمام بخونی نقل قول:كتاب العقل و الجهلو مطالب دیگه که فعلا به همین اندازه بسنده میکنم . در انتها یه سوال اساسی ، اگه کسی هم نماز بخونه هم پاسخ عقلی به شما بده ایا رضایت شما رو جلب میکنه؟
|
|||
|
|
۱۷:۳۰, ۱۰/تیر/۹۶
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
عزیز برادر من بر اساس همین احادیث و احادیث دیگر گفتم ملاک عقل هست. از خودم که نگفتم. چرا از خودم نگفتم؟؟؟ به حکم همین عقل. چون عقل به من میگه عقل من در برابر کسی که از طرف خدا انتخاب شده است (منظور ائمه معصومین) به اندازه ی قطره ای در مقابل دریا و چه بسا خیلی کوچکتر هست. اینکه من گفتم ملاک عقل هست منظور این نیست که وقتی سوالی دینی از کسی میپرسم استدلالهای عقلی خودش رو به من بگه چون عقل اون هم همین محدودیتهایی رو داره که عقل من. پس عقل کسی بیشتر هست که در مسائل دینی فقط و فقط از کتاب و سنت و احادیث امام معصوم دلیل میاره و اگر کسی با عقل ناقص خودش شروع کرد به دلیل آوردن یا یک قسمتی رو با حدیث دلیل آورد و قسمت دیگه ای رو با عقل خودش در گمراه بودنش شک نمیکنم...نمیدونم تونستم مطلب رو برسونم یا نه
|
|||
|
۱۲:۲۰, ۱۱/تیر/۹۶
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۱۰/تیر/۹۶ ۱۷:۳۰)حقیقتجو نوشته است: عزیز برادر من بر اساس همین احادیث و احادیث دیگر گفتم ملاک عقل هست. از خودم که نگفتم. چرا از خودم نگفتم؟؟؟ به حکم همین عقل. چون عقل به من میگه عقل من در برابر کسی که از طرف خدا انتخاب شده است (منظور ائمه معصومین) به اندازه ی قطره ای در مقابل دریا و چه بسا خیلی کوچکتر هست. اینکه من گفتم ملاک عقل هست منظور این نیست که وقتی سوالی دینی از کسی میپرسم استدلالهای عقلی خودش رو به من بگه چون عقل اون هم همین محدودیتهایی رو داره که عقل من. پس عقل کسی بیشتر هست که در مسائل دینی فقط و فقط از کتاب و سنت و احادیث امام معصوم دلیل میاره و اگر کسی با عقل ناقص خودش شروع کرد به دلیل آوردن یا یک قسمتی رو با حدیث دلیل آورد و قسمت دیگه ای رو با عقل خودش در گمراه بودنش شک نمیکنم...نمیدونم تونستم مطلب رو برسونم یا نه فقط برداشتی که دو ارسالی که اینجا داشتین میتونم بگم یسری چیزها رو باهم خلط و اشتباه برداشت کردین . (۱۰/تیر/۹۶ ۱۷:۳۰)حقیقتجو نوشته است: اگر کسی با عقل ناقص خودش شروع کرد به دلیل آوردن یا یک قسمتی رو با حدیث دلیل آورد و قسمت دیگه ای رو با عقل خودش در گمراه بودنش شک نمیکنماگه معصوم از عقل شما برای یافتن پاسخ شما کمک بگیره و از احادیث هم بیاره ایا نعوذ بالله .... ؟ یکم در درک مطالب ساعی باشین . ما ک گرفتیم پاسخ این مباحث چیه ولی باشه با شما راه میاییم ![]() خیلیام همین احادیث رو پیش رو گرفتن و به انحراف رسیدن و برخی هم به کشف و شهود و ... و برخی هم نجات ولی با راهی متفاوت از اونی که شما پندار میکنی .شما اخباریگری رو میپسندی یا اصولیون ؟؟؟؟ چون یه ارتباط جالب داره بین این دو پست باهم ایجاد میشه میخوام پاسخ رو اسون تر بدست بیارین همین . در انتها یه اشاره کنم خیلی ریز از موضع اولتون تغییر احساس میشه چون پاسخی موجود نبود ناچار ظاهر رو عوض کردین . موفق باشین
|
|||
|
|
۱۴:۲۳, ۱۱/تیر/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/تیر/۹۶ ۱۴:۲۷ توسط حقیقتجو.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
(۱۱/تیر/۹۶ ۱۲:۲۰)mahdy30na نوشته است: فقط برداشتی که دو ارسالی که اینجا داشتین میتونم بگم یسری چیزها رو باهم خلط و اشتباه برداشت کردین .من منظور شما از جمله ای که قرمز کردم رو متوجه نشدم. پرسیدین من اخباریگری رو میپسندم یا اصولیون. باید بگم ملاک نظر و میل من نیست که بگم کدوم رو میپسندم. اینجا هم باید ببینیم امامان معصوم کدوم راه رو بهمون گفتن. توی هر مرحله ای از دین بخواییم نظر و رای خودمون رو اعمال کنیم به بیراهه میریم. در مورد انتقاد آخرتون باید بگم من موضعم تغییر نکرد. فقط توی کامنت دوم منظور از انسان عاقل رو توضیح دادم که توی کامت اولی توضیح داده نشده بود |
|||
|
۱۸:۰۷, ۱۱/تیر/۹۶
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
(۱۱/تیر/۹۶ ۱۴:۲۳)حقیقتجو نوشته است: من منظور شما از جمله ای که قرمز کردم رو متوجه نشدم. پرسیدین من اخباریگری رو میپسندم یا اصولیون. باید بگم ملاک نظر و میل من نیست که بگم کدوم رو میپسندم. اینجا هم باید ببینیم امامان معصوم کدوم راه رو بهمون گفتن. توی هر مرحله ای از دین بخواییم نظر و رای خودمون رو اعمال کنیم به بیراهه میریم. در مورد انتقاد آخرتون باید بگم من موضعم تغییر نکرد. فقط توی کامنت دوم منظور از انسان عاقل رو توضیح دادم که توی کامت اولی توضیح داده نشده بود توی بحث اجتهاد اگه کمی مطالعه بفرمایید مطالب شما پاسخش داده میشه . تنهت تکیه کردن به متن حدیث ضرف به شما کمک نمیکنه تا زمانی که ارتباط احادیث باهم و مراد کلام پرسنده و پاسخکو رو درک نکنین از رسیدن به اصل کلام جا میمونی . (۱۱/تیر/۹۶ ۱۴:۲۳)حقیقتجو نوشته است: توی هر مرحله ای از دین بخواییم نظر و رای خودمون رو اعمال کنیم به بیراهه میریم.شما درباره یکسری از مباحث درگذشته پاسخهایی داشتی ، اما اون پاسخها در حال کاربرد داره اما پرسشها رو به ازذیاد گذاشته ، مثلا حکم استفاده از تلفن همراه ، شما الان اینو از هر مرجعی استفتاء کنی با یک پاسخ معین روبرو میشی . ایا امام معصوم فرمودند که حکمش چیه ؟ شما هزاران هزار حدیث رو فقط بخونی و حالا با ترجمه ولی بدون درک به پاسخ نمیرسی . بزار یه مثال بزنم اونم از فهم حدیث ( کلام معصوم ) در زمان بودن امام معصوم فرزندشون فوت میکنن ، امام معصوم هم روی کفت میت اینطئر مینویسن : اسماعیلُ یشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّهُ . خوب گروه ( ... ) به اتکای این کار هر میتی که فوت میشده همین رو مینوشتن ، / ( ادرسدقیق نمیدم - توی کتاهای فقعیمثل وسایل الشیعه ، تهذیب الاحکام و ... سر بزنی میاد حدیث که امام معصوم در حاشیه کفن نوشتن اسماعیلُ یشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّهُ .) میگم اصولی و یا اخباری دلیلش رو توی کلام بالا امیدوارم متوجه شده باشی . البته خدمت شما بگم هر دو سمت وزنه هایی هستن که برای رد کردنشون که کدوم اشتباه میرن فکر نکنم کار شما باشه که ردشون کنی . چون مباحث جدید رو نمیشه تامه با اون موارد پاسخ بدی گرامی .بعدشم خود شرع توی اصولی که بیان کرده اجازه میده به شما .... . این موضوع خودش یه دوره خاصی داره که من مناسب نمیبینم برای اینجا که عمومی هست . فقط نخ دادم دستون که یکم خودتون تحقیق کنین . خوب طبق حرف شما که : توی هر مرحله ای از دین بخواییم نظر و رای خودمون رو اعمال کنیم به بیراهه میریم. خوب الان ایا استفاده از این حدیث کمکی به شما میکنه ؟ یا اینکه .... به گمراهی میبره ؟ . البته باتوجه به اینکه شما عقل رو ملاک میدونی و جالبه که نه هرعقلی رو به شما میخوره اخباری گری رو بیشتر بپسندی . البته سلیقه هست . چون ممکنه شما توی اصول دین نگاهی داشته باشی یا فروع و پرسشهایی در اونها .مظلب سنگین شد اما امیدارم درکش ثقیل نباشه . پ.ن : (... ) رو خدتون پیدا کنین اخبارین یا اصولی . و اینکه کدوم امام بزرگوار بودن هم فهمیدنش سخت نیست . پ.ن : باید حداقل یه دوره اشنایی با این موارد و تاریخ و همینطور اشنا با مباحث اصول باشی تا متوجه بشی چرا اینطوری میگم . |
|||
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| سیصد و بیست داستان از معجزات و کرامات امام علی (علیه السلام) | سعدی | 2 | 1,157 |
۱/شهریور/۹۵ ۱۲:۵۰ آخرین ارسال: سعدی |
|
| رابطه ی عرفان با مکاشفات | Ali#59 | 9 | 3,147 |
۱۴/خرداد/۹۳ ۲۰:۵۴ آخرین ارسال: Bidel.s |
|

خیلیام همین احادیث رو پیش رو گرفتن و به انحراف رسیدن و برخی هم به کشف و شهود و ... و برخی هم نجات ولی با راهی متفاوت از اونی که شما پندار میکنی .