کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
از کجا آمده ام ؟؟ براساس مجموعه سخنرانیهای آیت الله مشکینی
۰:۵۶, ۲۴/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۲ ۱:۲۶ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خدا

دوستان سلام !!
حتما تا به حال اندیشیده اید که انسان چطور زندگی در روی زمین را آغاز کرده !؟؟سوالات شما را آیت الله مشکینی رضوان الله پاسخ داده اند ! هر کدام از دوستان مطلبی ، سوالی ، پاسخی اضافه تر دارند بفرمایند !! در صورتی که تاپیک مورد استقبال دوستان واقع بشه ان شا الله ادامه می دهیم !!! واما سخن آقا:

زمانی بود که انسان و غیر انسان هیچ نبود!!اما انسان سرشتی عظیم دارد و مدتهای متمادی بوده ولی قابل ذکر نبوده!!پس از مدتی طبق آیه هل اتی علی الانسان خیرا مذکورا ، مذکور و معروف شده! و محل صحبت و گفتگوی ملا اعلی در بین فرشتگان بوده
وقتی خداوند برای اولین بار فرمود میخواهم آدم ایجاد کنم !! هنوز صحبتی نبود زیرا موجودات آدم را نمی شناختند!پس از گذشت مدتی خداوند انسان را به تسلسل و تبدل انواع بوجود آورد تا انسان به شکل امروزی به وجود آمد یعنی آدم بود روی زمین!! و از میان ادمهایی که بوجود آمد آدم و حوا(علیه السلام) پدید آمد و خدا فرمود میخواهم از اینها نسل بشر را پدید بیاورم!!و صحبت خلیفه شدن این آدم در روی زمین از طرف خداوند سبب شد که انسان در ملا اعلی و نزد فرشتگان معروف شود!!

پس به فرشتگان دستور داده شد تا انسان را سجده کنند آیه 28 و 29 سوره ی حجر یاد می اورید آن وقتی که من می خواهم بشر خلق کنم از لجن متغیر گندیده بد بو حالا میگم سجده کنید !!
پس شد دو مرحله از خلقت مرحله ای که بوده ولی مذکور نبوده!! و مرحله ای که معروف شده!!انا خلقنا الانسان من نطفته امشاج نبتلیه فجعلناه سمیعا بصیرا ما انسان را از نطفه آفریدیم که منظور منی نبوده و بر طبق روایات فراوان مختلط ابها بوده حما مسنون آبی که معجون مردابها گندابها مواد و اجزاء خاک و ویروسها و ... (برطبق نظریه سنتی تکامل) موجودات اولیه و سپس پیشرفته تر

دوستان هر سوالی یا مشکلی تا اینجا هست پاسخگو هستم !!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، heaven ، help me ، عبدالرحمن ، حسن.س. ، Ali#59 ، Hadith ، یاســین ، مجید املشی ، در جستجوی سختی ، fiftynine
۲۲:۵۸, ۲۴/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/بهمن/۹۲ ۲۳:۰۶ توسط help me.)
شماره ارسال: #2
آواتار
از کجا آمده ام ؟ امدنم بهر چه بود
به کجا میروم اخر ننمایی وطنم

زهرا خانوم مطلبتون ادامه نداشت؟!!
پس بقیه مطلبتون چی شد ادامه بدید......
ممنون.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zahra11 ، Hadith ، مجید املشی
۰:۰۶, ۲۵/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۱۳:۲۸ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #3
آواتار
با تشکر از گل دختر help me!!

تا اینجا متوجه شدیم که خلقت موجودات با اندیشه سنتی تکامل که توسط داروین ، لامارک و دیگران مطرح شد لا اقل با این دو آیه و اشاره قرآن به امشاج و حما مسنون ضدیتی ندارد !!

در ضمن در مباحث قبلی مطرح شده در تالار توسط آقا وحید ،تا اندازه ای به این مبحث پرداخته شده :

اسکلت اولین انسان

وقتی انسان عاقل شد یعنی واردات از طریق گوش و چشم به مغز وی وارد گردید
"نبتلیه "یعنی تبدیل به موجودی شد که در معرض انتخاب و امتحان قرار گرفت و پا به مرحله ی جدیدی گذاشت به نام عقل سپس به او نبوت داده شد !!

در سوره ی عبس همچنین آمده "قتل الآنسان ما اکفره" یعنی انسان به علت شهوات تمایل دارد در دو راهیها شهوات را انتخاب میکند !

بحث دیگری که مطرح می شود و مربوط به خلقت اینکه خداوند صراحتا می فرمایند "لقد خلقنا الانسان من نطفته" و استعمال کلمه ی انسان خاص حضرت آدم (علیه السلام) نیست !حتی آنجا که گفته شده سلاله من طین نیز مراد تنها آدم (علیه السلام) نبوده!
بدین ترتیب میتوانیم بگوییم سرشت حیات از سلاله ی طین است ! همان چیزی که تکاملی ها می گویند!!!

"ثم جعلناه نطفته من قرار مکین" بعد از مرحله ی بقا او را از نطفه بوجود آوردیم !پس از خلقت بقا نوع با نطفه است !
و اینکه به معنا های مختلف ادله کسانی که فیکسیسم معتقدند( خلقت دفعی ) آیاتی است که این قول را تبیین می کند!!آنها میگویند آدم و حوا از آب و گل آفریده شده اند به نحو اعجازی و خداوند میفرمایند که ما شما را از نفس واحده خلق کردیم و به صورت زوج و جفت ،فیکسیسم میگوید نفس واحده ی قرآنی و " مستقر و موستودع" اولاد ادم (علیه السلام) هستند ، مادر پاسخ می گوییم به چه دلیل شما میگویید که این نفس واحده منظور آدم است ؟ و خداوند با همان تک سلولی ودر طی زمان نوع اول را خلق نکرد و سپس تبدیل نوعی صورت نگرفت تا تبدیل به انسان های امروزی نشود.
برخی از این نوعها تکاملش بطئی و و در طی میلیونها سال رشد پیدا کرد و برخی در اندک مدتی به رشد نهایی رسیدوووو
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، Hadith ، یاســین ، مجید املشی ، در جستجوی سختی
۱۳:۳۱, ۲۶/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۱۴:۱۱ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #4
آواتار
حالا برویم سراغ ادله کسانی که معتقدند انسان یا ادم و حوا(علیهما سلام ) به نحو اعجازی خلق گردیدند :

قسمتی از ادله آنها خطاب خداوند به بنی آدم است پس اولین موجود به طرز خاص ادم (علیه السلام) بوده خصوصا که در برخی آیات تصریح شده به وجود انسان :آی بنی آدم شیطان به شما تسلط پیدا نکند هم چنانکه پدر و مادر شما را ازبهشت بیرون آورد آیه 26 سوره
اعراف :"بنی آدم ما لباسی برای شما آفریدیم "این خطاب خطابی است که قبل از آنکه آدم (علیه السلام) مبعوث شود میتواند باشد . و پس از مدتی پیامبری برای شما خواهد آمد و همه ی ما را اولاد آدم حساب کرده است .
از مجموع آیات می توان این گونه نیز استنباط کرد که آدم(علیه السلام) یکی از افراد انسان بود که از نعمت عقل برخوردار بود انسان خوبی بود و اولادش نیز عاقل بودند و افراد دیگر انسان که غیر عاقل بودند منقرض شدند!

بحث دیگر این است که گفته می شود نفس واحده کل موجودات عالم نیستند بلکه صرفا آدم و حوا(علیه السلام) هستند و همه ی مردم از این دو موجود شدند : پس ناجاریم بپذیریم دخترا آدم (علیه السلام) به پسران وی تزویج شدند !!! (نه با انواع دیگر انسانها که در روی زمین می زیستند ) و اگر آن زمان شریعت وجود داشته اشکال مفسده به وجود می آید در حالی که گفته می شود تنها برای یکی از 140پسران آدم به نام شیث(علیه السلام) حور العینی تزویج شد که می توانیم تصور کنیم نوعی انسان بوده !

حال سوال به وجود می آید آیا جاندار ها همه به یک نوع متصلند یا هر نوعی به ابوالنوعی !و همه ی تکامل متصل به یک اصل است و اینکه ما قبل از انسان چه نوعی بوده که انسان را به وجود آورده. اگر قول تکاملیون را بپذیریم باید بگوییم میمون!!! این سوءاستفاده تکاملیون است از مبحث تکامل !! هم چنانکه شواهد علمی آن موجود نیست (حلقه مفقوده)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، مجید املشی ، در جستجوی سختی
۱۷:۳۱, ۲۷/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۲ ۱۷:۳۶ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #5
آواتار
طبقه بندی آیات خلقت

در سوره اعراف آیه 10 میبینیم " لقد خلقناکم ثم صورناکم ثم قلنا للملائکه اسجدوا لا دم ..."

در آیات قرآنی بحث خلقت دو دسته است : ایات نوعی که بررسی نوع انسان است و در این آیات خلقت فرد فرد انسان بیان شده است و دسته دوم آیاتی که مربوط به منبع نوع (انسان ) نیست . و مخلوط هستند ،در کتاب الله کمتر به منبع نوع مربوط دانسته آیات مربوط به منبع نوع 9 آیه است و گاهی آن را به چند صورت بیان کرده است همچنانکه خاک ، سلاله من ماء ویروس، نوع گرم و بالاخره طی مراحلی انسان !!!!

آیات فردی 10 طبقه دارد و مبدا را خاک ،غذا ،خون ،منی ،نطفه ،علقه ،مضغه ،پاره ای گوشت ، نرمه استخوان ، استخوان پوشیده به گوشت ، جنین ، ولید (نوزاد)،رضیء،فتیم،لافع(از شیر گرفته)، صبی،بالغ ، شاب، کهل ، شیخ ، میت و دوباره تراب هم چنانکه در آیه 6-11 سوره سجده ذکر شده است .و در ادامه در آیه دیگر آمده : " ثم جعلنا نطفه فی قرار مکین ..."و این آیه معلوم است که مربوط به افراد انسان است . یعنی گلی که در حال تغییر است . و نه بصورتی که کوزه گر ظرف گلی را می سازد !!!

"خلق الانسان من سلسال کالفخار " گلی که جلوی آفتاب جنان خشکیده شده که مثل سفالی که به آن دست میزنید صدا میکرده . مخالفان فرضیه تکامل به ظاهر آیه استدلال میکنند و گروهی که نظریه تکامل را می پذیرند معنی دیگر سلسال را می پذیرند یعنی طین متغییر! و فخار را قید خلق می گیرند یعنی من (خدا ) بتدریج از گل آفریدم و به خود بارک الله میگوید که گل متعفنی انسانی به زیبایی یوسف (علیه السلام)خلق کرده است!!

آیاتی هم هستند که نفخ روح را در آن میبینیم اگر انسان به تدریج ازگل آفریده نشده پس آدم اول بوده "نفخت فیه من روحی"دلیل برایجادانسان نیست ممکن است روح خدایی از نوع روح علمی،روح معنوی و روح الهی بوده نه تنها روح حیات!!!!

"ان مثل عیسی عندالله کمثل آأم خلقه من تراب ..." تا کن هم چنانکه خدا انسان را از گل آفرید و به اوگفت :کُن پس عیسی هم از تراب بوده در حالی ما می بینیم عیسی از مادر متولد شده است و وجه شبه در اینجا کُن است.
ان شاء الله ادامه دارد...

ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]