کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حقیقت قمر در عقرب .... آری یا خیر؟؟؟
۱۳:۴۴, ۴/شهریور/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/شهریور/۹۲ ۱۴:۴۶ توسط Aryha.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

قمر عقرب یعنی چه؟
يكي از برجها(صورتهاي فلكي) دوازده گانه منطقة البروج است. و منطقة البروج نواري (كمربندي)دايره شكل در آسمان است كه در راستاي خط استوا قرار گرفته و محل حركت نزولي و صعودي ماه و خورشيد است.
خورشيد در كوتاهترين روز زمستان ، نزديكترين مدار نسبت به افق جنوب را طي مي كند لذا در اين روز ، اشياء روي زمين ، بلندترين سايه را دارند. همچنين در بلندترين روز تابستان ، خورشيد دورترين مدار نسبت به افق جنوب را مي پيمايد. در بقيه روزهاي سال ، مدار خورشيد بين اين دو مدار قرار دارد.
بنا بر اين ، حركت ظاهري خورشيد در فصول مختلف ، روي يك نوار فرضي بر طاق آسمان است. اين نوار فرضي را منطقة البروج مي نامند. در طول اين نوار فرضي ، دوازده صورت فلكي قرار گرفته است كه هر كدام آنها را يك برج مي نامند. خورشيد در هر ماه شمسي در مقابل يكي از اين برجها قرار مي گيرد ؛ لذا هر ماه شمسي با يكي از اين برجها نامگذاري مي شود. اسامي اين برجها به ترتيب چنين است: حمل‚ ثور‚ جوزا‚ سرطان‚ اسد‚ سنبله‚ ميزان‚ عقرب‚قوس‚ جدي‚ دلو‚ حوت.
در حقيقت منطقة البروج نمود ظاهري دو حركت زمين است . حركت انتقالي زمين به دور خورشيد و حركت زاويه اي زمين. كه اوّلي پديد آورنده سال و دومي پديد آورنده فصول است.

بنا بر آنچه گفته شد پديد قمر در عقرب زماني رخ مي دهد كه از نگاه اهل زمين كره ماه بر روي صورت فلكي عقرب قرار مي گيرد. تقويمهاي ويژه اي وجود دارند كه مواقع قمر درعقرب را مشخص نموده اند. ديگر سيارات قابل رويت با چشم غير مصلّح نيز بر روي اين صور فلكي قرار مي گيرند ؛ كه در اين حالت از تعابيري چون زحل در عقرب ، مشتري در عقرب و ... استفاده مي شود.

آیا پدیده قمر در عقرب بر حوادث زندگی مؤثّر است؟

در وسایل الشیعه با اسناد مختلف روایت می کند که: "عن محمد بن حمران عن ابیه عن ابی عبد الله علیه السلام قال: من سافر او تزوج والقمر فی العقرب لم یر الحسنی

یعنی : کسی که سفر کند و یا ازدواج نماید در حالیکه قمر در عقرب باشد خوشی و خوبی نمی بیند .

(مرحوم شیخ حر عاملی, وسایل الشیعه, جلد 8 , صفحه 266 , باب 11 از ابواب آداب السفر الی الحج و غیره, حدیث1. همچنین جلد 14 , صفحه 80 , باب کراهه التزویج و القمر فی العقرب و فی محاق الشهر از ابواب مقدمات النکاح و آدابه, حدیث 1.)
همینطور مرحوم طبرسی در مکارم الاخلاق از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم روایت می کند که: "انه نهی عن الحجامه فی یوم الاربعاء اذا کانت الشمس فی العقرب
[sup]یعنی : پیامبر نهی فرمودند از حجامت کردن در روز چهارشنبه ای که قمر در عقرب باشد .[/sup]
(مرحوم طبرسی, مکارم الاخلاق, صفحه 75, باب فی الحجامه و آدابها.)
و امام کاظم علیه السّلام فرمودند: «هر که در محاق ماه زن‏ گیرد دل نهد به افتادن بچه و سقط جنین»
(آسمان و جهان-ترجمه کتاب السماء و العالم بحار، ج‏2، ص: 173)

آیا لازم است که در زندگی روزمرّه به احکام نجوم اعتنا شود؟
آنچه قطعاً از معصومین (علیه السلام) رسیده مناسب است که رعایت شود. لکن تا آن اندازه که زندگی را مختلّ نکند ؛ چون دین برای این نیست که انسان خود را به سختی بیندازد. لذا در اموری که در طول زندگی کم رخ می دهند مثل ازدواج و سفرهای طولانی ، بهتر است که با افراد عالم ، متّقی و وارد در این گونه امور مشورت شود. چون به صرف دیدن یک روایت نمی توان به آن عمل نمود.چرا که روایات صحیح و سقیم و خاصّ و عامّ و مطلق و مقیّد دارند لذا کسی که در این گونه امور اظهار نظر می کند باید عالم به احادیث باشد.
البته راههایی برای بر حذر بودن از نحوست ایّام نیز وجود دارد. راه حلّی که اهل بیت (علیه السلام) برای این امر ارائه نموده اند صدقه دادن است. روایات فراوانی از حضرات معصومین (علیه السلام) وارد شده که نحوست ایّام با صدقه دادن برطرف می شود. « عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع ):مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَهٍ إِذَا أَصْبَحَ دَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ نَحْسَ ذَلِکَ الْیَوْم‏. ـــ هر کس صبح صدقه دهد خدا نحوست آن روز را از دفع می کند. »
( بحار الأنوار ؛ج‏56 ؛ص31 )

عبد الملک بن اعین نقل کرده که به حضرت صادق علیه السّلام گفتم:من به این دانش (نجوم) مبتلا شده‏ام، کارى را قصد مى‏کنم و وقتى به طالع مى‏نگرم و آن را بد مى‏بینم مى‏نشینم و دنبال آن امر نمى‏روم و وقتى طالع را خوب دیدم دنبال مقصود روانه مى‏شوم. حضرت صادق (علیه السلام) به من فرموند: انجام مى‏دهى؟ عرض کردم: بلى، فرمود: کتابهایت را بسوزان.»
(درر الأخبار با ترجمه؛ص419 )

«از ابن عمیر روایت شده که من به نجوم نگاه مى‏کردم و حکم آنها را مى‏شناختم و طالع را مى‏دانستم از این لحاظ چیزى نظیر ترس و غیره در دلم راه مى‏یافت در این موضوع به حضرت على بن موسى بن جعفر علیه السّلام شکایت کردم. حضرت فرمود: اگر به خاطرت چیزى رسید به اوّلین مسکینى که برخورد کردى صدقه بده و سپس دنبال کارت برو ، که خداى عزّ و جلّ از تو دفع مى‏فرماید.»
(درر الأخبار با ترجمه ؛ص419 )

« حلبى از حضرت ابا عبد اللَّه الصادق علیه السّلام پرسید که: آیا سفر در ایّامى که کراهت دارند مانند چهارشنبه و غیره مکروه است؟ حضرت فرمود: سفرت را با صدقه شروع کن و در آغاز سفر آیه الکرسى بخوان‏.
( درر الأخبار با ترجمه ص421)

یاالله
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، Reza2035 ، رضوانه ، آلاله ، m.hossein ، meisamtiger ، Patriot ، yektasepas ، مجتبی110 ، یاســین ، بیداری12 ، roohi_issa ، El-Yasin ، آیلار ، تمنا ، help me ، amirak

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۰:۴۱, ۵/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #11
آواتار
البته ببخشید دوستان
ما دو جور تقویم داریم
یکی بر اساس صور فلکی که برای همین کارای مسافرت و عقد و نطفه و ..... استفاده میشه
و دیگری بر اساس بروج فلکی که برای علوم غریبه استفاده میشه

که قمر در عقربشون با هم فرق داره

چون نمیدونستم تقویمی که اقای مازح گفتن کدومه گفتم دوست داشتید اینجا چک کنید
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: help me ، قلب ، آیلار
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا