کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
>>>>>>>>راجع به قسم های ما ...
۴:۰۶, ۸/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۲ ۴:۳۳ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: Besmella.png]

حتما تا به حال شنیده اید که دوستی قومی خویشی هست
تا ازش می پرسی این که گفتی راست بود ؟
مبگه آره به خدا قسم !
آره به والله !
بعضی ها هم می خواهند که طرف حرفشون رو قبول کند خود به خود قسم م یخوردند .
مثلا به جان تو قسم نمی خواستم اینطوری بشود !
می دانید که قسم خوردن کراهت دارد .

آداب اسلامي سفارش شده که حتّي الامکان قسم نخوريد. اساس اين حکم، آياتي از قرآن مجيد است; و عمده آن، آيه شريفه 224 سوره بقره مي باشد:

وَلاَ تَجْعَلُوا اللهَ عُرْضَةً لاَِيْمَانِکُمْ أَنْ تَبَرُّوا وَتَتَّقُوا وَتُصْلِحُوا بَيْنَ النَّاسِ وَاللهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ)
خدا را در معرض سوگندهاي خود قرار ندهيد; و براي اينکه نيکي کنيد، و تقوا پيشه سازيد، و در ميان مردم اصلاح کنيد (سوگند ياد ننماييد). و خداوند شنوا و داناست».

آيه مذکور مردم را از قسم خوردن، حتّي در کارهاي خوب نهي کرده، و به آنها سفارش مي کند قسم را ترک کنند.

در شأن نزول اين آيه شريفه آمده است که دختر عبدالله بن رواحه، از اصحاب و ياران پيامبر اسلام(صلي الله عليه وآله)، با همسرش اختلاف داشت. عبدالله بارها در مورد اختلاف آنها وساطت کرده بود، ولي اين بار حوصله اش سر رفت و قسم خورد که ديگر کاري به کار آنها نخواهد داشت.

تفسير نمونه، ج 2، ص 145، ذيل آيه مورد بحث.

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، آیلار ، مجید املشی ، یاســین ، AliAkbar53 ، السا ، سیمرغ ، fafa* ، Bahar ، help me ، Night_World ، عبدالرحیم ، سدرة المنتهی ، Hadith ، سید ابراهیم ، ترنم ، Havbb 110
۴:۱۳, ۸/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۲ ۴:۱۵ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #2
آواتار
2- قسم در کلام معصومین علیهما السلام

قال رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم:
والذی نفسی بیده لولا ان تقول طوائف من امتی فیک ما قالت النصاری فی ابن مریم لقلت الیوم فیک مقالاً لا تمر بملا المسلمین إلا اخذوا التراب من تحت قدمیک للبرکة

قسم به آنکه جانم در دست اوست اگر طایفه هایی از امت من درباره تونمی گفتند آنچه نصاری درباره عیسی گفتند هر آینه امروز در شأن تو سخنانی می گفتم که عبور نکنی بر جماعتی از مسلمین مگر این که خاک زیر پای تو را برای تبرک برگیرند.

شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج۹، ص۱۶۸ و ج۱۸، ص۲۸۲؛ مجمع الزوائد هیثمی، ج۹، ص۱۳۱؛ المعج الکبیر طبرانی، ج۱، ص

پس از آنجایی که وظیفه ما تبعیت از ائمه معصومین هست و باید از روش اونها استفاده کنیم مجبور به قسم شدیم باید همین را بگوییم که معصوم فرموده است .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، عبدالرحمن ، یاســین ، السا ، سیمرغ ، fafa* ، help me ، عبدالرحیم ، سدرة المنتهی ، سید ابراهیم ، Havbb 110
۴:۲۲, ۸/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۲ ۴:۲۵ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #3
آواتار
3-با چه الفاظی می توان در هنگام دعا خدا را به پنج تن و بقیه معصومین قسم داد؟

دعا (در خواست بنده از پروردگار ) بسیار امر مطلوبی است و خداوند متعال بندگانش را به استفاده از دعا امر کرده است و به بندگانش وعده استجابت آنرا داده است می فرماید: "بخوانید مرا تا شما را اجابت کنم... [1]

" بنا بر این دعا در همه حال ، همه جا، به هر زبان و برای هر نوع حاجت و درخواست و نیازی مطلوب بوده و مورد توجه خداوند متعال است .
یکی از بهترین شیوه های دعا (همانطور که شما توجه داشته اید) این است که انسان قبل از درخواست خود، خداوند را به حق کسانی که در نزد او ارزش و اعتبار دارند قسم بدهد و سپس خواسته خود را از خداوند درخواست نماید.

برای اینکه خدا را قبل از دعا کردن به پنج تن و بقیه معصومین قسم بدهید می توانید اینطور بگوئید:

" اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْکَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ " [2] و سپس خواسته خود را از خداوند مهربان و بخشنده طلب کنید.

یا بگوئید:" اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ علی و فاطمه والحسن و الحسین"

1-غافر،60، ادْعُونی‏ أَسْتَجِبْ لَکُمْ .
2-کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی ج : 2 ص : 550.

منبع
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، عبدالرحمن ، یاســین ، السا ، سیمرغ ، fafa* ، help me ، عبدالرحیم ، Hadith ، سید ابراهیم ، Havbb 110
۴:۳۰, ۸/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
آیا شایسته هست برای قسم دادن از الفاظ :

تو را به خون گلوی امام حسین ...

تو را به پهلوی شکسته حضرت زهرا ...

استفاده کنیم ؟!

من در کلام بزرگی شنیدم که فرمودند ...
امام زمان ناظر به احوال جمیع موجودات هست . صدای ما را میشنوند و با روضه های ما رو به عینه می بیینند .
وقتی ما روضه مکشوف می خوانیم ایشان به شدت حزین میشوند .
قسمهایی که خدمت دوستان عرض کردم مانند یک روضه مکشوف قلب مبارک امام را می آزارد .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، عبدالرحمن ، یاســین ، السا ، سیمرغ ، fafa* ، help me ، عبدالرحیم ، Hadith ، سید ابراهیم ، Havbb 110
۴:۵۳, ۸/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۲ ۴:۵۵ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #5
آواتار
همون موقع که تاپیک رو زدید و یهو پرید!!! یه چیزی نوشتم که متاسفانه بردینش دیگه نمینویسم!!!

کسی که زیاد قسم میخوره

1-خودش را کم ارزش میکند
2-کلامش را بی ارزش می کند
3-مورد قسمش را هم بی ارزش میکند!

همان موقع که تاپیک رو زدید همینو داشتم به یکی از دوستان میگفتم!

من نهایتا میخوام قسم بخورم به جون خودم قسم میخورم

بالاتر نمیرم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، یاســین ، السا ، سیمرغ ، فاطمه خانم ، fafa* ، عبدالرحیم ، سید ابراهیم
۹:۳۶, ۸/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۲ ۹:۴۰ توسط AliAkbar53.)
شماره ارسال: #6
آواتار
برای ما ، به شمشیر دو شاخه ی علی بن ابی طالب (علیه السلام) قسم شدتش بیشتره یا به خدا قسم؟
هرچی قسم طولانی تر شد معنیش محکم تر بودنش نیست

نکته ای که از خود قسم خوردن مهم تر است اینه که در جامعه فضای بی اعتمادی به وجود بیاید طوری که افراد برای اثبات حرفشان به ما مجبور شوند قسم بخورند. این مسئله زمینه ساز قسم های بیهوده است ، از آن دوری کنید

نقل قول:پس از آنجایی که وظیفه ما تبعیت از ائمه معصومین هست و باید از روش اونها استفاده کنیم مجبور به قسم شدیم باید همین را بگوییم که معصوم فرموده است .

خب اینکه همون قسم خوردن به خداست دیگه فقط یکم طولانی تره! مگر در قرآن نیامده که به خدا سوگند نخورید
معصوم بهتر از ما میدونه کجا باید قسم خورد و کجا ضرورت داره
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، فاطمه خانم ، fafa* ، help me ، عبدالرحیم
۱۱:۲۱, ۸/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اسفند/۹۲ ۱۱:۲۴ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #7
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

من در مورد قسم زیاد به احادیث رجوع نکردم اما در دعاهایی که شب های قدر قرآن به سر می کنیم چنین قسم هایی هست که از قسم به قرآن و مومن و همه معصومین ذکر میشه

فقط در خصوص اون آیه ای که ذکر کردید باید بگم در آیات بعد هم مسئله ای بیان شده ، منتها منظور بنده تنها آیه 225بقره است.
که در این آیه آمده است:
خداوند شما را به سبب سوگندهای بیهوده ای که بر زبانتان جاری می شود بازخواست نمی کند، ولی بر آنچه در دلهایتان فراهم آورده(گناهی که بر اثر شکستن سوگندهای جدی کسب کرده است) شما را بازخواست می کند، و خداوند آمرزنده و مهربان است.

البته من اون زمانی که این ایه رو خوندم به تفسیرش رجوع نکردم،
شما که دارید بررسی میکنید لطفا این رو هم باز کنید،

یه نکته دیگه ای هم یادم اومد مثلا خدا تو قرآن به زمان و مکان هم قسم میخوره
منم شنیدم تو دعاهای بقیه که البته خودمم همینطوریم مثلا میگم خدایا تو رو به همین مکان مقدس، یا موقع اذان میگم تو رو به همین وقت مقدس،
این درسته یا اشتباهه؟

متشکر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، فاطمه خانم ، fafa* ، help me ، عبدالرحیم
۴:۳۴, ۹/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/اسفند/۹۲ ۲۰:۳۸ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #8
آواتار
(۸/اسفند/۹۲ ۴:۵۳)عبدالرحمن نوشته است:  همون موقع که تاپیک رو زدید و یهو پرید!!! یه چیزی نوشتم که متاسفانه بردینش دیگه نمینویسم!!!
تشکر از شما .
موضوع رو اول فرستادم . 3 ثانیه بعد ، عدم تایید کردم برای تکامل .
شما توی 3 ثانیه چطوری خوندید ! تشکر کردید ! نقل قول هم خواستید بنویسید Smile

بنویسید سر فرصت . ما مشتاقیم بخوانیم .

(۸/اسفند/۹۲ ۹:۳۶)AliAkbar53 نوشته است:  خب اینکه همون قسم خوردن به خداست دیگه فقط یکم طولانی تره! مگر در قرآن نیامده که به خدا سوگند نخورید
معصوم بهتر از ما میدونه کجا باید قسم خورد و کجا ضرورت داره
تشکر از شما .
اما تبعیت قدم به قدم خیلی مهم هست .
مثلا معصوم فرمود بگویید یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک .
مخاطب آمد تکرار کند . گفت : یا مقلب القلوب و الابصار ثبت قلبی علی دینک .
فرمودند نه ! همون که من گفتم رو تکرار کنید . مثل کلید و دندانه هاش . کلید ممکن هست از یک مارک باشد ولی دندانه یکی پایین و بالا باشد دیگر کلید را باز نمی کند .
حالا یک جاهایی هست مثلا در دادگاه باید قسم یاد بشود و چاره ای تیست . گرچه همانطور که توضیحش رفت ، قسم درست هم مکروه هست .

(۸/اسفند/۹۲ ۱۱:۲۱)سیمرغ نوشته است:  
فقط در خصوص اون آیه ای که ذکر کردید باید بگم در آیات بعد هم مسئله ای بیان شده ، منتها منظور بنده تنها آیه 225بقره است.
که در این آیه آمده است:
خداوند شما را به سبب سوگندهای بیهوده ای که بر زبانتان جاری می شود بازخواست نمی کند، ولی بر آنچه در دلهایتان فراهم آورده(گناهی که بر اثر شکستن سوگندهای جدی کسب کرده است) شما را بازخوا
ست می کند، و خداوند آمرزنده و مهربان است.

Smileآن سوگند مربوط به مسئله دیگری هست .اگر اشتباه نکنم مربوط به ایلاء هست .
خودتون مراجعه بفرمایید در معنی کلام الله هم موجود هست .

(۸/اسفند/۹۲ ۱۱:۲۱)سیمرغ نوشته است:  من در مورد قسم زیاد به احادیث رجوع نکردم اما در دعاهایی که شب های قدر قرآن به سر می کنیم چنین قسم هایی هست که از قسم به قرآن و مومن و همه معصومین ذکر میشه البته من اون زمانی که این ایه رو خوندم به تفسیرش رجوع نکردم،

شما که دارید بررسی میکنید لطفا این رو هم باز کنید،

یه نکته دیگه ای هم یادم اومد مثلا خدا تو قرآن به زمان و مکان هم قسم میخوره
منم شنیدم تو دعاهای بقیه که البته خودمم همینطوریم مثلا میگم خدایا تو رو به همین مکان مقدس، یا موقع اذان میگم تو رو به همین وقت مقدس،
این درسته یا اشتباهه؟
[/b]
متشکر

تشکر از شما
بله در قرآن هست قسم به صبح . قسم به شب . ولی چون خداوند استفاده کرده ما نمی توانیم استفاده کنیم .
قیاس درست نیست .

بله دعاهای شب قدر هم هست که خداوند رو به حق معصومین قسم می دهیم .
من به شخصه موقع خوندن اون دعای مخصوص شب قدر حس شدیدی دارم ! دعای بسیار عجیبی هست .

اصل منظور بنده این هست که برای اهداف خودمون و کارهای دنیایی کاری به خون گلوی امام حسین و پهلوی شکسته نداشته باشیم .
چون مورد آزار امام عصر رو فراهم می کنیم .
مثلا گفته شده امام رضا رو به حق جوادش قسم بدهید نافع هست . این خوب هست ولی موردی رو که عرض کردم رعایت کنیم نکوست .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، fafa* ، help me ، عبدالرحیم ، سیمرغ ، عبدالرحمن ، یاســین ، سید ابراهیم
۱۵:۰۸, ۹/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #9
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

بله درسته، من هم خیلی به ندرت چنین جمله ای رو میگم، اما دقیقا بخاطر همون حس خاصی که گفتید که برای بنده هم پیش میاد، همیشه متوسل میشم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، فاطمه خانم ، سید ابراهیم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

پرش در بین بخشها:

بالا