|
چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!)
|
|
۲۳:۴۵, ۱۶/اسفند/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/اسفند/۹۲ ۲:۲۳ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم ![]() کمابیش در اطرافتان صداهای جهل و نادانی یعنی ترقه و نارنجک به گوش میرسه میخوام در این تاپیک در مورد این سنت جاهلی صحبت کنیم قبلش یه مکالمه قشنگ بین حضرت ابراهیم علیه السلام و مشرکان رو براتون بزارم بسم الله الرحمن الرحیم (سوره شعراء) و اتل عليهم نبا ابراهيم (69) اذ قال لابيه و قومه ما تعبدون (70) قالوا نعبد اصناما فنظل لها عاكفين (71) قال هل يسمعونكم اذ تدعون (72) او ينفعونكم او يضرون (73) قالوا بل وجدنا آباءنا كذلك يفعلون (74) قال افرءيتم ماضكنتم تعبدون (75) انتم و آباؤ كم الاقدمون (76) فانهم عدو لى الا رب العالمين (77) و بر آنها خبر ابراهيم را بخوان هنگامي كه به پدرش و قومش گفت: چه چيز را پرستش ميكنيد؟ گفتند: بتهائي را ميپرستيم و همه روز ملازم عبادت آنانيم. گفت: آيا هنگامي كه آنانرا ميخوانيد صداي شما را ميشنوند؟ يا سودي به شما ميرسانند، يا زياني؟! گفتند: فقط ما نياكان خود را يافتيم كه چنين ميكنند. گفت: آيا ديديد چيزي را كه شما عبادت ميكرديد؟ شما و پدران پيشين شما. همه آنها دشمن منند مگر پروردگار عالميان! خیلی این مکالمه مهمیه پدرامون این کارو میکردند ما هم میکنیم!!! تازه چهارشنبه سوری مضر هم هست نه اینکه بی فایده باشه نظرتون رو بگید |
|||
|
| آغاز صفحه 16 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۰:۰۲, ۲۳/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #151
|
|||
|
|||
|
دقت کردید رسانه دروغ گو و صدا و سیمای کثیف ما هر سال از اتفاقاتی که چهارشنبه سوری به همراه داره مثل کشته شدن و سوختن و انفجار و اینا خبرپخش میکنه ولی از شادی و جشن و مراسم های مردم که صد برابر اون اتفاقات تلخ هست و در جریان همین چهارشنبه سوری برگذار میشه کلمه ای نمیگه ??
قشنگ زوم میکنن رو اون اتفاقات تلخ که بگن چهارشنبه سوری همینه نه چیز دیگه ای ! حتی تحریف چهارشنبه سوری هم بدست همین آخوندها و رسانه شون اتفاق افتاد و به اینجا کشیده شد! اینا اگه میخواستن نمیتونستن مثل جشن های مذهبی که میلیاردی خرج میکنن برا چهارشنبه سوری هم خرج کنن و خودشون یه فضای شاد و قانونمند رو برای مردم ایجاد کنن??? اینا میخوان به اینجا کشیده بشه که وجهه ملی و تاریخی ایران رو خراب کنن! در ضمن اگه جرات داشتن میرفتن با این تروریست ها برخورد میکردن آخه جرات اینم ندارن از عواقبش میترسن یکم
|
|||
|
۱۱:۰۱, ۲۳/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #152
|
|||
|
|||
(۲۳/اسفند/۹۶ ۱۰:۰۲)پارمیس1 نوشته است: دقت کردید رسانه دروغ گو و صدا و سیمای کثیف ما هر سال از اتفاقاتی که چهارشنبه سوری به همراه داره مثل کشته شدن و سوختن و انفجار و اینا خبرپخش میکنه ولی از شادی و جشن و مراسم های مردم که صد برابر اون اتفاقات تلخ هست و در جریان همین چهارشنبه سوری برگذار میشه کلمه ای نمیگه ?? فکر کنم میشه از یک زاویه دیگه هم به این کار صدا و سیما نگاه کرد. درصد قابل توجهی از مخاطبان صدا و سیما رو افراد معمولی جامعه تشکیل میدن که ممکنه نسبت به عواقب بعضی کارها و یا حتی سوء اثرات ترکیب مواد محترقه نااگاه باشند. با اینکه شخصا برنامههای صدا و سیما رو دنبال نمی کنم، اما این کارشون و تلقین احتیاط به خانواده ها در این شب، کار منطقی و عاقلانهای ه. درمورد جشن های مذهبی هم، اتفاقا خیلی خرج نمی کنند. یا اگر هم خرج کنند، خرج مذهبی نمی کنن. ادارات و نهادها جشن هایی رو در سالن های بزرگ میگیرن که خب واقعا جشن هم محسوب نمیشه. چهارشنبه سوری یک مناسبت ملی ماست. زنده نگه داشتن و درست برگزار کردنش هم لزوما بر عهده «اینا» نیست..مثل سیزده بدر و عید نوروز و شب یلدا.. |
|||
|
|
۱۲:۰۵, ۲۳/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #153
|
|||
|
|||
|
سلام
به نظر من درصد از این شلوغی های چهارشنبه سوری بخاطر خود صداو سیما و کارهای دولت مثلا من خودم یادم رفته بود چهارشنبه سوری کی هست!! از بس تو تلویزیون نشون دادن و تو شهر بنر زده بودن باز یادم افتاد ![]() وقتی الکی جو شهرها امنیتی میکنن،سر هر چهار راه بیستا مامور با سپر ایستاده بیشتر باعث متشنج شدن جو شهر میشن به نظرم اگر انقدر با این مسئله امنیتی برخورد نکنن و انقدر تبلیغ نکنن اینطور نمیشه صدا و سیما میتونه به جای اینکه تصویر سوخته آدمها و دستو پای قطع شده اونها نشون بده،از فلسفه اصلی چهارشنبه سوری حرف بزنه و مراسم اون تو تلویزیون توضیح بده من دیشب بخاطر کاری اهواز بودم،واقعا خسته نباشید میگم به شهردار و نیروی انتظامی اهواز که گند زده بودن به شهر ![]() هرکی رد میشد فقط به شهردار و نیروی انتظامی فحش میداد،میخواستی یه آدرس بری اصلا نمیشد،تمام ورودی ها خیابانها بسته بودن،یک مسیری که میشد 10 دقیقه ی بری باید نیم ساعت دور میزدی، ترافیک زیادی درست شده بود خسته نباشید به تمام مسولین شهری و کشوری که همیشه به بدترین شکل با چالشهای پیش رو برخورد میکنن و از کاه کوه میسازن! خسته نباشی دلاور خداقوت پهلوان در شهرم میتونن به جای این همه پلیس آوردن و امنیتی کردن شهر،محلهایی در نظر بگیرن برای روشن کردن آتیش و یا محلهای کنترل شده ی برای خالی شدن هیجان نوجوانها و جوانها... محله ما الان چندین سال پدرهای محل جمع میشن بچه ها خودشونم میارن یه آتیش درست میکنن چهارتا ترقه اتیش بازی هوا میکنن،بچه ها ده دوازده ساله در کنار پدرشون دوتا سیگارت میزنن و خوش و خرم آخرش همه سالم میرن خونه و هیجان بچه ها خالی میشه |
|||
|
۱۲:۳۵, ۲۳/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #154
|
|||
|
|||
نقل قول:من خودم اینا رو که دیدم جرات نکردم یه کبریت روشن کنم..از خونه تکون نخوردیم..بالاخره بی تاثیر نیست. نقل قول:خداییش فکر خوبیه...هر کی میخواد بترکه بره اونجا
|
|||
|
|
۱۴:۳۰, ۲۳/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #155
|
|||
|
|||
(۲۳/اسفند/۹۶ ۱۰:۰۲)پارمیس1 نوشته است: دقت کردید رسانه دروغ گو و صدا و سیمای کثیف ما هر سال از اتفاقاتی که چهارشنبه سوری به همراه داره مثل کشته شدن و سوختن و انفجار و اینا خبرپخش میکنه ولی از شادی و جشن و مراسم های مردم که صد برابر اون اتفاقات تلخ هست و در جریان همین چهارشنبه سوری برگذار میشه کلمه ای نمیگه ?? اون رقصی که توسط زنان! تو خیابون بوده کم از در اومدن چشم و چال مامور نیروی انتظامی نبوده البته برای اهل دیدن به نظر من که بدتر بوده در هر صورت مشخصه کیا از این مراسم دفاع میکنن و تبلیغشو میکنن از رژیم گذشته تا کنون خداروشکر ما از اینا نیستیم |
|||
|
۱۳:۲۲, ۲۴/اسفند/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اسفند/۹۶ ۱۳:۳۰ توسط پارمیس1.)
شماره ارسال: #156
|
|||
|
|||
(۲۳/اسفند/۹۶ ۱۱:۰۱)Hadith نوشته است: فکر کنم میشه از یک زاویه دیگه هم به این کار صدا و سیما نگاه کرد. درصد قابل توجهی از مخاطبان صدا و سیما رو افراد معمولی جامعه تشکیل میدن که ممکنه نسبت به عواقب بعضی کارها و یا حتی سوء اثرات ترکیب مواد محترقه نااگاه باشند. با اینکه شخصا برنامههای صدا و سیما رو دنبال نمی کنم، اما این کارشون و تلقین احتیاط به خانواده ها در این شب، کار منطقی و عاقلانهای ه. تلقین احتیاط نه . تلقین ترس برای جشن های مذهبی خیلی هم خرج میکنن الان مثل قدیم نیست که مساجد از مردم کمک بگیرن و التماس کنن برا پول جمع کردن واسه مراسم ها الان هر مسجد و هر هیئتی در سراسر کشور بودجه جداگانه برای برگذاری مراسم مذهبی دریافت میکنه. مگه نمی بینید چند ساله چقدر ریخت و پاش هیئت و مسجد ها زیاد شده ؟؟ بجای برگذاری مراسم مذهبی با هم دیگه رقابت سر تجمل گرایی میذارن خب پول اینا از کجا میاد ؟؟ مردم و خیرین اینقدر پول دارن که به این مسجد ها بدن ؟؟؟ یکی از هیئت های شهر ما که قبلا معروف بودن به بی بضاعت بودن و اینا پارسال فقط 300 میلیون خرج مداح کردن . که مداح به همراه خانواده شون با بهترین هواپیما از شهر خودشون بیان شهر ما و توی بهترین هتل اقامت کنن و چند شب مداحی کنن. همین! این پولا از کجا میاد ؟؟ حالا حساب کنید تو کل کشور این هزینه ها رو اگه جمع کنی سر به فلک و آسمون هفتم میزنه . اینا خرج نیست به نظر شما ؟؟؟ خب مراسم های مذهبی هم جز مناسبت های دینی ما هست و برگذار کردنش بر عهده اینا نیست . پس اینا لطف کنن از جیب مردم خرج نکنن و هزینه این جور مراسم رو بسپرن به خود مردم . (۲۳/اسفند/۹۶ ۱۲:۰۵)A L I نوشته است: سلام دقیقا ما هم دیروز مادربزرگم فوت شد و مراسم و خاکسپاری و اینا بود اصلا یادم رفته بود که چهارشنبه سوریه (۲۳/اسفند/۹۶ ۱۴:۳۰)عبدالرحمن نوشته است: به نظر من که بدتر بوده در هر صورت مشخصه کیا از این مراسم دفاع میکنن و تبلیغشو میکنن از رژیم گذشته تا کنون کجا تو رژیم گذشته انفجار با نارنجک و بمب و قطع عضو و اینا داشتیم ؟؟؟ زمان شاه دقیقا مراسم اصیل و واقعی چهارشنبه سوری انجام میشده . این بساط نارنجک و بمب و غیره حدود 20 یا 30 ساله وارد ایران شد ه از یه طرف پول میدن به چین و این آت و آشغال ها رو از چین وارد میکنن و رضایت چینی ها و حمایت شون رو کسب میکنن از یه طرف دیگه با پخش کردن این مواد منفجره بین مردم و اتفاقات بعد از اون وجهه ملی این مراسم و کشور رو خراب میکنن. (چیزی که چهل ساله دنبالش هستن ) از یه طرف هم کلی پول این وسط جابجا میشه که به نفع شون هست می بینیبد با یه تیر چندتا نشون میشه زد اگه برا حل مشکلات مملکت هم انقدر سیاست به خرج میدادن الان ایران گلستون شده بود |
|||
|
۱۶:۵۴, ۲۴/اسفند/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اسفند/۹۶ ۱۷:۰۰ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #157
|
|||
|
|||
(۲۴/اسفند/۹۶ ۱۳:۲۲)پارمیس1 نوشته است: کجا تو رژیم گذشته انفجار با نارنجک و بمب و قطع عضو و اینا داشتیم ؟؟؟فقط یک عبارت موبد موبدان ايران، جهانگير اوشيدری توی کتاب دانشنامه مزدَیَسنا میگه : «شک نیست که افتادن این آتشافروزی به شب آخرین چهارشنبه سال، پس از اسلام است، چه، ایرانیان باستان شنبه و آدینه نداشتند. چون روز چهارشنبه نزد اعراب روز شوم و نحسی بود لذا برای رفع نحسی اقداماتی میکردند. بنابراین چهارشنبه سوری جزو جشنهای ایران باستان نیست.» اینم از کتایون مزداپور : منبعش مجله هفت اسمان شماره 25 ص18 با موضوع (میراث زرتشت، پیام آور راستی، / گفت و گو ) اینم حتما دقت کنید ، روزهای تاریخ باستان نام داشت و هفتگی نبود پس چهارشنبه سوری رو الکی به قئیم و ملی و ... نچسبونین و اصیلش نکنین .حدمت شما این رو هم تذکر بدم که برفرض اینکه ملی و اصیل باشه ،( ملی بودن رو شما چه معنا کنی مهمه ) نوهی بی احترامی هم میکنی . شومایی که به اتش احترام نمیزاری و از روش میخوای بپری چه انتظار میره که این ملی باشه ؟؟؟ نتیجه : یا این رسم باستان بود یا نبود اگه نبود ملی و سنتیش نکنین . اگه بود پس بی احترامی بود به انش با پریدن از اون . ( بناند که چه خرافاتی بهش وارد کردن ) البته این حرفا ریشش جای دیگست که بماند جای خودش . چون میدونم پارمیس تخقیق میکنه اینارو کفتم که خودش هم تحقیقاتی انجام بده . سری به اینجا بزن . بحث رو باستانی و ... نکنین . چون هیچ پشتوانه ای محکم براش نیست . نه زرتشتی ها این رو پذیرا هستن نه باستانیها . اگه مستندات دارین بگین ماهم روشن بشیم . با تشکر |
|||
|
|
۸:۵۷, ۲۵/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #158
|
|||
|
|||
|
ببینید آقای محترم( !!!!!) که بنده رو با کنایه وحشی و عقب مونده خطاب کردید که البته من چیزی نگفتم چون ارزش جواب دادن نداشت
بحث من اینجا سر پیشینه تاریخی چهارشنبه سوری و اینکه همچین رسمی در باستان بوده یا نه نیست . من گفتم همین رسمی که بود یعنی چهارشنبه سوری چطور طی این چهل ساله انقدر به تحریف کشیده شد چطور قبلش اینطور نبود ? حرفم اینه ! |
|||
|
۱۵:۰۶, ۲۵/اسفند/۹۶
شماره ارسال: #159
|
|||
|
|||
(۲۵/اسفند/۹۶ ۸:۵۷)پارمیس1 نوشته است: ببینید آقای محترم( !!!!!) که بنده رو با کنایه وحشی و عقب مونده خطاب کردید که البته من چیزی نگفتم چون ارزش جواب دادن نداشتمن اهل کنایه نیستم . متنی که نقل شد از موبد زرتشتی و محقق زرتشتی بود . اگه ایرادی هست به اونهاست . پیشینه تاریخی ؟ جناب ما الان خیلی از کارهایی که انجام میدن رو سنت میدونیم اما خرافه و یا اصلا خودش نیست و فقط اسمش رو یدک میکشه و حتی مواردی رو داریم که اساسش زیر سوال هست و جعل شده هست و این مطالب مخصوص ملت ما نیست بلکه حیلی از مراسم خرافی در سایل ملل و بلاد هم هست پس به خودتون نگیرین . اگه شما اطلاع ندارید دلیل نداره با هوچی گری بحث کنین . کمی تحقیق کنین . خوب این رسم که هرچی بود ایا اساسا چنین موردی از کی شروع شد که رسم شد . پریدن از روی اتش و ... برفرض رسم بودن ، اینکه چه افرادی باعث تحریف شدن خود افراد بودن . وقتی خواستن مثل برخی ملل اتش بازی و .... راه بندازن ولی بجای اتش بازی اتشبپا کردن میشه این . خوب شما اگه دلیلی دارید بیان کنین که چرا تغییر ورد فرهنگ جامعه برای این کار . |
|||
|
|
۱۳:۵۳, ۲۶/اسفند/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/اسفند/۹۶ ۱۳:۵۴ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #160
|
|||
|
|||
(۲۴/اسفند/۹۶ ۱۳:۲۲)پارمیس1 نوشته است: تلقین احتیاط نه . تلقین ترس (داخل پرانتز؛ تسلیت میگم فوت مادربزرگتون رو ... خدا به شما صبر بده و روحشون شاد. )حتی تلقین ترس هم باشه، واقعا درسته . چون اگر کسی بترسه و از مواد محترقه برای تجربه هیجان به اسم چهارشنبهسوری استفاده نکنه، خیلی بهتر و کمهزینهتر (هزینه مالی، جانی، زمانی و ...) از موقعیتیه که اون فرد نترسه و بره دردسر برای خودش و بقیه ایجاد کنه. درمورد جشن ها و مناسبتهای مذهبی، کجا پول میدن به هیئتها؟ (سوالم کاملا جدیه و چون نمیدونم دارم میپرسم.) اگر مطمئنید که افراد حقیقی و مردم عادی پول نمیدن برای مراسمات و هیئتها و از جای دیگری تأمین میشه، میشه بگید از کجا تامین میشه؟ |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: si6MGYz_400.jpg]](http://media2.afsaran.ir/si6MGYz_400.jpg)

پس چهارشنبه سوری رو الکی به قئیم و ملی و ... نچسبونین و اصیلش نکنین .
)