کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رابطه ی عرفان با مکاشفات
۲۱:۲۹, ۵/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اسفند/۹۲ ۲۱:۳۰ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان
Blush

اولین منزل از منازل عرفان،اراده ست و پس از اون ریاضت.

در اشارات بوعلی سینا (نهم) اومده که :
سپس هرگاه اراده و ریاضت به میزان معینی برسد پاره ای «خلسه» ها (ربایشها) برایش پدید می آید،به این نحو که نوری بر قلبش طلوع میکند و در حالی که سخت لذیذ است و به سرعت میگذرد،گویی برقی میجهد و خاموش می شود.این حالات در اصطلاح عرفا «اوقات» نامیده میشوند و اگر در ریاضت پیش رود این حالت فزونی میگرد.

بوعلی ادامه میده :
عارف تا وقتی که در این مرحله و این منزل است،این حالات که عارض میشود بر او غلبه می نماید و آرامش عادی او را به هم میزند.قهرا اگر کسی پهلویش نشسته باشد متوجه تغییر حالت وی میگردد.

(در ادامه)

سپس کار مجاهدت و ریاضت به آنجا میکشد که «وقت» تبدیل به «سکینه» میشود.یعنی آنچه گاه گاه بود و آرامش را بهم می زد،تدریجا در اثر تکرار و انس با روح،توام با آرامش میگردد.آنچه قبلا حالت بیگانه داشت و مانند یک «ربایش» ظهور میکرد،تبدیل به امر مانوس میشود.برق جهنده تبدیل به شعله ای روشن میگردد.نوعی آشنایی ثابت برقرار میگردد.گویی او همیشه همنشین حق است.با بهجت و سرور از آن بهره مند می گردد.هرگاه آن حالت از او دور میشود،سخت ناراحت میگردد.

از دوستان وارد و اینکاره،پرسشی داشتم:
رابطه ی عرفان با مکاشفات چیه؟هدف در عرفان رسیدن به خداست یا رسیدن به مکاشفات؟...و دیگر اینکه آیا این حالات ، همون مکاشفات هستند؟
اگه درباره مکاشفات (خاصه) هم توضیحاتی بدید ممنون میشم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، meisamtiger ، سید ابراهیم ، قلب ، محمدهادی
۲۱:۴۱, ۵/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #2
آواتار
ارا ابو علی در عرفان محل بحثه
ولی در کل مکاشفه چیز خاصی نیست .

خواب اعتبارش بیشتره و مکاشفه همون خواب دیدن در بیداریه . مکاشفه هم رحمانی و هم شیطانی داره . و باید تعبیر بشه

در ضمن مکاشفه و اینها هیچ گونه هدفیتی نداره و نباید داشته باشه

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meisamtiger ، Havbb 110 ، سید ابراهیم ، قلب ، محمدهادی ، Ali#59 ، میرزا احمد
۲۱:۴۶, ۵/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
(۵/اسفند/۹۲ ۲۱:۴۱)وحید110 نوشته است:  در ضمن مکاشفه و اینها هیچ گونه هدفیتی نداره و نباید داشته باشه
مکاشفه هیچ هدفی نداره؟
منظورتون استفاده ابزاری از این قابلیته؟؟

سوال من اینه : آیا اراده و انجام ریاضت (تمرین) های عرفانی به مکاشفه منتهی میشه؟؟
به عبارت دیگه آیا هدف عرفان اینه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، meisamtiger ، سید ابراهیم ، قلب
۲۲:۰۳, ۵/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اسفند/۹۲ ۲۳:۱۶ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #4
آواتار
ببینید برادر عزیز . در باب عرفان کتابی رو معرفی کردم بخوند تا از تمام مسایل اون اگاه بشوید . در تاپیک کلاس های عرفان ماهی ۴۰۰ هزار تومان

در کل اولین مرحله از قطع وابستگی به دنیا میتونه باعث مکاشفه بشود .
مکاشفه هم گفتم چیه . عین خواب دیدن ولی در بیداری . گاهی شیطانی و رحمانی و اکثرا باید تعبیر بشود

هدف عرفان رسیدن به توحید از راه زدودن نفس از بدیها است .
یعنی درک انچیزی که گفته شده است .

حالا در این مسیر وقتی انتقطاع از ماده رخ داد برای بعضی یک مسایل غیر مادی هم اتفاق میفته . که البته بعضی مخصوص عرفان توحیدی هم نیست .

بنابرین هر چیزی بجز توحید بخواهد هدف قرار بگیرد اشتباه است .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، meisamtiger ، Havbb 110 ، سید ابراهیم ، قلب ، محمدهادی
۱۰:۰۰, ۶/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #5
آواتار
گرامی.

حتما تاپیکی را که وحید عزیز معرفی کردند بخوانید. در تکمیل فرمایشات ایشان عرض کنم، که تنها و تنها هدف عرفان لقاءالله تعالی است و بس. در این بین ممکن است مکاشفاتی حاصل بشود و یا نشود. این ها اصلا مهم نیست.

حالات بزرگان این راه را مطالعه بفرمایید در می یابید که بیشتر این بزرگواران این مکاشفات را در حد یک آب نبات بیشتر نمی دانستند....

البته نتیجه منطقی ریاضت(چه شرعی و چه غیر شرعی) رسیدن به حالات عجیبی است که به طور عادی برای انسال حاصل نمی شود، ولی به قول بزرگی اگر مثلا لذت حقیقی نماز حاصل بشود ادمی از همه این مکاشفات رویگردان میگردد...

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، Ali#59 ، محمدهادی
۱۷:۲۲, ۱۴/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/خرداد/۹۳ ۱۹:۴۹ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #6
آواتار
من یه سوال دیگه ای هم در این مورد دارم!
تا اینجا اینطور گفته شد که نتیجه ی طبیعی عرفان،رسیدن به مکاشفاته که البته هدف نیست،اما بالاخره در طی مسیر پیش میاد.

حالا سوال اینه : آیا هر مکاشفه و کرامتی ناشی از طی کردن مسیرهای عرفانیه؟ ( کاری به روش درست و غلطش ندارم)
به عبارت دیگه : آیا مکاشفه به صورت طبیعی بروز نمیکنی؟بدون هیچ طی مسیری؟؟
۱۹:۲۹, ۱۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
دارن تو فلسطین برادرامونو تیکه پاره می کنن. دارن با فیلم و سایت و مجله حجاب از سر خواهرامون می کشن. دارن هر جوری می خوان به ما توهین می کنن، با نام دین حق دینی ما رو پایمال می کنن. به نام دین، اسلامو هر جوری می خوان خراب می کنن. دارن...
اونوقت شما می خوای گوشه نشینی کنی و ریاضت بکشی تا به مکاشفه برسی. می خوای چشمتو به این همه جنایت ببندی و به فکر خودت و خدات باشی؟ Angry
سکوت یعنی خیانت... این اصل اول جنگه
فریاد قاتل، صفحه ی 165 ، صاحب نیزه ی مسیح
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59
۱۹:۴۷, ۱۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۴/خرداد/۹۳ ۱۹:۲۹)bidel نوشته است:  
دارن تو فلسطین برادرامونو تیکه پاره می کنن. دارن با فیلم و سایت و مجله حجاب از سر خواهرامون می کشن. دارن هر جوری می خوان به ما توهین می کنن، با نام دین حق دینی ما رو پایمال می کنن. به نام دین، اسلامو هر جوری می خوان خراب می کنن. دارن...
اونوقت شما می خوای گوشه نشینی کنی و ریاضت بکشی تا به مکاشفه برسی. می خوای چشمتو به این همه جنایت ببندی و به فکر خودت و خدات باشی؟ Angry
سکوت یعنی خیانت... این اصل اول جنگه
فریاد قاتل، صفحه ی 165 ، صاحب نیزه ی مسیح
Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bidel.s
۲۰:۳۹, ۱۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
من تا جایی که مطالعه داشتم و صد البته زیاد نبوده،ریاضت کشیدن و تارک دنیا شدن نهی شده در اسلام....اما در کل روح رو هرطوری میشه قوی کرد.یکی با ریاضت،یکی با نماز شب و مستحبات،یکی هم با اعمالی که مدیوم ها انجام میدن که مثلا با اجنه ارتباط داشته باشن...همه ی اینا قوی کردن روحه اما چطوریش خیلیییی مهمه و قابلیت های روح هم اثر داره.....
ولی سوالی که من مدتها داشتم اون مرز درست و نادرسته و ایا اینکه چقدر جایزه استفاده از قابلیت هایی که بدست میاد.....
۲۰:۵۴, ۱۴/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #10
آواتار
نقل قول:[size=xxx-large]
من تا جایی که مطالعه داشتم و صد البته زیاد نبوده،ریاضت کشیدن و تارک دنیا شدن نهی شده در اسلام....اما در کل روح رو هرطوری میشه قوی کرد.یکی با ریاضت،یکی با نماز شب و مستحبات،یکی هم با اعمالی که مدیوم ها انجام میدن که مثلا با اجنه ارتباط داشته باشن...همه ی اینا قوی کردن روحه اما چطوریش خیلیییی مهمه و قابلیت های روح هم اثر داره.....
[/size]

[size=xxx-large]
ولی سوالی که من مدتها داشتم اون مرز درست و نادرسته و ایا اینکه چقدر جایزه استفاده از قابلیت هایی که بدست میاد.....
[/size]
نمی خوام به شروع کننده ی موضوع بی ادبی کرده باشم. من فقط با اصل موضوع یعنی نزدیک شدن به عرفان با ریاضت مشکل دارم.
این چیزایی که ابوعلی سینا گفته خیلی شبیه به نوشته های کتب یحودی در مورد مراحل عرفان یحود یا همون کابالا هست. فقط تناقض توش کمتره و اصطلاحات کلفت و یغور نداره
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]