کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رابطه کرامات و مکاشفات با حقانیت يك فرد و الهي بودن آن
۱۱:۳۵, ۳/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

گاهی با برخی افراد

مواجه می شویم که توانایی ها ومکاشفات و کرامات خاصی از خودشان نشان می دهند. سوال این است آیا چنین توانایی های دلیل حقانیت اوست وباید حرفها و دستورهای اورا باور کنیم یا نه؟

یک نکته کوتاه عرض کرده وسپس جواب اصلی را به نوشته ای از علامه طهرانی واگذار می کنم.

روح از نظر تمرین کردن وقوی شدن همانند جسم است و همانطور که اگر جسم را درست ورزش و ریاضت دهیم قوی میشود واعمال خارق العاده انجام می دهد اگر روح را هم ورزش و ریاضت دهیم قوی شده توانایی هایی فرای حالت عادی پیدا می کند. ولی این توانایی ها لزوما دلیل بر الهی شدن روح نیست بلکه ممکن است کسی منکر خدا باشد ولی با ریاضت روحش را قوی کرده باشد.

علامه طهرانی در حاشیه ای که بر کتاب رساله سیر وسلوک دارد چنین فرموده است:
مکاشفات برچند گونه‏ اند:
أوّل: مکاشفات مادیّه و طبیعیّه و آن اطلاع بر مخفیّاتى است که براى انسان در عالم طبع حاصل مى‏ شود. مانند علوم طبیعى و ریاضى و هیئت و أمثال آن.
دوّم: مکاشفاتى است که براى سالک بعد از عبور از عالم طبع و ورود در عالَم مثال حاصل مى‏ شود و آنرا مشاهدات قلبیّه گویند. چون تجسّم بعضى از معانى به صورتهاى مثالى و آن در بیدارى نظیر خوابها و رؤیاهائى است که انسان در خواب مى‏بیند.
سوّم: مکاشفاتى که براى سالک بعد از عبور از عالم مثال و ورود در عوالم روح و عقل حاصل مى‏گردد. و آنرا مشاهدات روحیّه گویند، که بواسطه قدرت روح و سیطره او در عالم بسیار مى‏شود، چون احاطه بر خواطر و افکار و طىّ الارض و طىّ در هوا و عبور از آتش و اطّلاع از آینده و تصرّف در نفوس به مرض یا صحّت و تصرفّ در افکار عامّه.
چهارم: مکاشفات سرّیّه است. و آن مکاشفاتى است که براى سالک در عالم خلوص و لاهوت بعد از عبور از روح و جبروت حاصل مى‏شود؛ و آنرا مکاشفات سرّیّه گویند. چون کشف اسرار عالم وجود و اطّلاع بر معانى کلّیه، و کشف صفات و اسماء کلّیّه الهیّه.

پنجم: مکاشفاتى است که براى سالک بعد از کمال و عبور از مراتب خلوص و وصول به مقام توحید مطلق و بقاء بالله پیدا مى‏شود، و آنرا مکاشفات ذاتیّه گویند. چون ادراک حقیقت هستى و آثار آن و ترتیب نزول حکم بر عالم امکان، و مصدر قضا و قدر و مشیّت الهیّه و مصدر تشریع و وحى و احاطه برجمیع عوالم نازله و کیفیّت تحقّق حادث و ربط آن به عوالم ربوبى و اتّحاد وحدت و کثرت و أمثال آن. و این را مکاشفات ذاتیّه گویند.

بنا برآنچه گفته شد معلوم مى‏شود که مکاشفات روحیّه قبل از ورود به عالم الهى و توحید حاصل مى‏ شود و مشترک بین مؤمن و کافر است؛ و به هیچ وجه اثباتاً دلالت بر کمال و نفیاً دلالت بر عدم کمال ندارد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، عبدالرحمن ، قلب ، Aryha ، حسن.س. ، help me ، Ali#59 ، وحید110 ، علی املشی

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۳۰, ۱۱/تیر/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/تیر/۹۶ ۲۲:۳۲ توسط حقیقتجو.)
شماره ارسال: #21

(۱۱/تیر/۹۶ ۱۸:۰۷)mahdy30na نوشته است:  توی بحث اجتهاد اگه کمی مطالعه بفرمایید مطالب شما پاسخش داده میشه .
تنهت تکیه کردن به متن حدیث ضرف به شما کمک نمیکنه تا زمانی که ارتباط احادیث باهم و مراد کلام پرسنده و پاسخکو رو درک نکنین از رسیدن به اصل کلام جا میمونی .
شما درباره یکسری از مباحث درگذشته پاسخهایی داشتی ، اما اون پاسخها در حال کاربرد داره اما پرسشها رو به ازذیاد گذاشته ، مثلا حکم استفاده از تلفن همراه ، شما الان اینو از هر مرجعی استفتاء کنی با یک پاسخ معین روبرو میشی .
ایا امام معصوم فرمودند که حکمش چیه ؟ شما هزاران هزار حدیث رو فقط بخونی و حالا با ترجمه ولی بدون درک به پاسخ نمیرسی . بزار یه مثال بزنم اونم از فهم حدیث ( کلام معصوم ) در زمان بودن امام معصوم فرزندشون فوت میکنن ، امام معصوم هم روی کفت میت اینطئر مینویسن : اسماعیلُ یشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّهُ . خوب گروه ( ... ) به اتکای این کار هر میتی که فوت میشده همین رو مینوشتن ، / ( ادرسدقیق نمیدم - توی کتاهای فقعیمثل وسایل الشیعه ، تهذیب الاحکام و ... سر بزنی میاد حدیث که امام معصوم در حاشیه کفن نوشتن اسماعیلُ یشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّهُ .)

میگم اصولی و یا اخباری دلیلش رو توی کلام بالا امیدوارم متوجه شده باشی . البته خدمت شما بگم هر دو سمت وزنه هایی هستن که برای رد کردنشون که کدوم اشتباه میرن فکر نکنم کار شما باشه که ردشون کنی .
چون مباحث جدید رو نمیشه تامه با اون موارد پاسخ بدی گرامی .بعدشم خود شرع توی اصولی که بیان کرده اجازه میده به شما .... .
این موضوع خودش یه دوره خاصی داره که من مناسب نمیبینم برای اینجا که عمومی هست . فقط نخ دادم دستون که یکم خودتون تحقیق کنین .
خوب طبق حرف شما که : توی هر مرحله ای از دین بخواییم نظر و رای خودمون رو اعمال کنیم به بیراهه میریم.
خوب الان ایا استفاده از این حدیث کمکی به شما میکنه ؟ یا اینکه .... به گمراهی میبره ؟
.
البته باتوجه به اینکه شما عقل رو ملاک میدونی و جالبه که نه هرعقلی رو Blush به شما میخوره اخباری گری رو بیشتر بپسندی . البته سلیقه هست . چون ممکنه شما توی اصول دین نگاهی داشته باشی یا فروع و پرسشهایی در اونها .

مظلب سنگین شد اما امیدارم درکش ثقیل نباشه .

پ.ن : (... ) رو خدتون پیدا کنین اخبارین یا اصولی . و اینکه کدوم امام بزرگوار بودن هم فهمیدنش سخت نیست .
پ.ن : باید حداقل یه دوره اشنایی با این موارد و تاریخ و همینطور اشنا با مباحث اصول باشی تا متوجه بشی چرا اینطوری میگم .
اینکه حدیث خاص هست یا عام. از روی تقیه گفته شده یا نه. ناسخ هست یا منسوخ رو متوجه هستم اما منظور شما غیر از دونستن این چیزهاست؟ منظور شما اینه که حدیث نیاز به تفسیر داره و باید توسط متخصص دین تفسیر بشه؟
در مورد استفاده از تلفن همراه بعنوان یک ابزار مدرن صحبت کردین که به نظر مغالطه میاد. شما در نظر بگیرین که در گذشته مردم تجارت میکردن و احکام مربوط به تجارت هم گفته شده. اما اینکه در حال حاضر کسی بیاد بگه در گذشته کامپیوتر نبوده و این سوال رو مطرح کنه که تجارت کامپیوتر حرام است یا حلال عاقلانه به نظر میرسه؟
باز میپرسم منظور شما از درک حدیث چیه؟ منظور تفسیر حدیث بجز از مواردی که ذکر کردم هست یا منظور چیز دیگه ای هست؟
من که نگفتم میتونم بگم اخباریگری درست هست یا اصولیون. گفتم باید به احادیث رجوع بشه. از روی عقل خودمون نمیتونیم بگیم کدوم درسته. ملاک نظر و سلیقه ی ما نیست. دین خدا با سلیقه ی شخصی درست نمیشه
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۰:۳۴, ۱۲/تیر/۹۶
شماره ارسال: #22
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
« لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ »
الأنبیاء، 10

(۱۱/تیر/۹۶ ۲۲:۳۰)حقیقتجو نوشته است:  اینکه حدیث خاص هست یا عام. از روی تقیه گفته شده یا نه. ناسخ هست یا منسوخ رو متوجه هستم اما منظور شما غیر از دونستن این چیزهاست؟ منظور شما اینه که حدیث نیاز به تفسیر داره و باید توسط متخصص دین تفسیر بشه؟
در مورد استفاده از تلفن همراه بعنوان یک ابزار مدرن صحبت کردین که به نظر مغالطه میاد. شما در نظر بگیرین که در گذشته مردم تجارت میکردن و احکام مربوط به تجارت هم گفته شده. اما اینکه در حال حاضر کسی بیاد بگه در گذشته کامپیوتر نبوده و این سوال رو مطرح کنه که تجارت کامپیوتر حرام است یا حلال عاقلانه به نظر میرسه؟
باز میپرسم منظور شما از درک حدیث چیه؟ منظور تفسیر حدیث بجز از مواردی که ذکر کردم هست یا منظور چیز دیگه ای هست؟
من که نگفتم میتونم بگم اخباریگری درست هست یا اصولیون. گفتم باید به احادیث رجوع بشه. از روی عقل خودمون نمیتونیم بگیم کدوم درسته. ملاک نظر و سلیقه ی ما نیست. دین خدا با سلیقه ی شخصی درست نمیشه
سلام و عرض احترام
ببین کاربرگرامی ، توی بحث علم حدیث گستردگی و پیچیدگی خودش رو داره ( البته برای کسی که کارش این باشه پیچیدگی کمتری ) این مواردی ک گفتین قسمتی از علم حدیث هست . یک فقیه برای استحراج مفاهیم باید بیش از یک عالم حدیثی باشه . این مطالب جاش اینجا نیست . فقط سر رشته کلام رو دادم که مطالعه کنین وگرنه باید اینجا براتون روض بخونم و شما هم بگی اینا ک میگی منظورت چیه . نمیخوام وقت شما گرفته بشه .

ببخشین میگم ولی شما چرا کلام بنده رو کلا برداشت غلط صورت دادی ؟ الان من میتونم به کلام شما اعتماد کنم ؟ چون توی مواردی کلامی رو ک گفتم شما چیزی دیگه برداشت میکنی و اجرچینی میکنی.

(۱۱/تیر/۹۶ ۲۲:۳۰)حقیقتجو نوشته است:  در مورد استفاده از تلفن همراه بعنوان یک ابزار مدرن صحبت کردین که به نظر مغالطه میاد. شما در نظر بگیرین که در گذشته مردم تجارت میکردن و احکام مربوط به تجارت هم گفته شده. اما اینکه در حال حاضر کسی بیاد بگه در گذشته کامپیوتر نبوده و این سوال رو مطرح کنه که تجارت کامپیوتر حرام است یا حلال عاقلانه به نظر میرسه؟
پاسخش رو میسپرم به اون میزانی که باهاش میرسین به :
(۱۰/تیر/۹۶ ۱۲:۳۵)حقیقتجو نوشته است:  سلام
میزان عقل هست. هر کسی عقلش بیشتر بود حقانیتش هم بیشتر هست.

(۱۱/تیر/۹۶ ۲۲:۳۰)حقیقتجو نوشته است:  باز میپرسم منظور شما از درک حدیث چیه؟ منظور تفسیر حدیث بجز از مواردی که ذکر کردم هست یا منظور چیز دیگه ای هست؟
پاسخ داده شده .

(۱۱/تیر/۹۶ ۲۲:۳۰)حقیقتجو نوشته است:  من که نگفتم میتونم بگم اخباریگری درست هست یا اصولیون. گفتم باید به احادیث رجوع بشه. از روی عقل خودمون نمیتونیم بگیم کدوم درسته. ملاک نظر و سلیقه ی ما نیست. دین خدا با سلیقه ی شخصی درست نمیشه
جسارتا نعمت عقل رو بلا استفاده مفروض میکنین ، با این وصف برای یافتن پاسخ پس نه تعقل صورت میگیره و نه تفکر و تدبر .
برید مطالعه کنید از ابزارهایی که کمک میکنه به یک مجتهد چیه که شما اون رو کلا معطل میزارین ( نمیگم تعطیل ) .

این دو حذیث هم تقدیم به شما برای درک مفهومی که میگید مغالطه ، متاسفانه چون جهل دارین احتمالا چنین پنداشتین :
عن الزضا علیه السلام : علَينا إلْقاءُ الاُصول إلَيكُم، و عليكمُ التَّفْريعُ / بحار الانوار ج2 ص 246 بر ماست كه اصول را براى شما بيان كنيم و بر شماست كه فروع را استخراج كنيد.
الان شما بفرما وقتی دسترسی به امام معصوم نیست چطور میخوایین احکام رو استخراج کنین ؟ خوب امام تکلیف رو مشخص فرموند . بالا رو دوباره بخون .
حکم استفادهاز اینترنت ؟ حکم .... مواردی هست که نو پیا به نظر میرسه .

حقیقتجو گرامی ، امیدوارم متوجه بشید مباحث رو چون میشه مطولش کرد اما وقتش نیست .
خوب ی چیز دیگم بگم و فعلا شما رو تنها بزارم با این موضوع ، شما توی بحث تقلید باید دقت کنی توی فروع دین هست نه اصول ، پس دقتتون رو بالاتر ببرین تامل کنین توی نوشته هاتون . تناقض موج میزنه ولی بخاطر مواردی اشاره نمیکنم فعلا .
موفق باشین .
Blush

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]