|
خطبه امیر المؤنین (علیه السلام) در شورای شش نفره!
|
|
۱۸:۲۳, ۲۱/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این تاپیک قصد داریم تمام متن خطبه امیر مؤمنان علی (علیه السلام) در شورای شش نفره درج کنیم!
در واقع مضمون این خطبه علی(علیه السلام) از دیدگاه علی(علیه السلام) می باشد. فهرست برخی از منابع شیعه که خطبه یوم الشوری را نقل کردند: 1ـ امالی شیخ طوسی 2ـ خصال شیخ صدوق 3ـ الغدیر علامه امینی 4ـ بحار الانوار علامه مجلسی 5ـ احتجاج شیخ طبرسی 6ـ ارشاد القلوب شیخ دیلمی 7ـ بصائر الدرجات شیخ ابن صفار 8ـ شرح الاخبار قاضی نعمان 9ـ تمام نهج البلاغه سید صادق موسوی فهرست برخی از منابع سنی که خطبه یوم الشوری را نقل کردند: 1ـ المناقب خوارزمی 2ـ المناقب ابن مغازلی 3ـ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید 4ـ لسان المیزان ابن حجر 5ـ تاریخ مدینه دمشق ابن عساکر 6ـ کنز العمّال علی متقی هندی 7ـ کفایة الطالب محمد گنجی این شوری متشکل از این افراد بود: 1ـ علی بن ابی طالب (علیه السلام) 2ـ عبد الرحمن بن عوف 3ـ زبیر بن عوام 4ـ سعد بن ابی وقاص 5ـ عثمان بن عفان 6ـ طلحة بن عبید الله. بسم الله الرحمن الرحیم جابر جعفی روایت کرده که امام محمد باقر (علیه السلام) فرمود: چون هنگام مرگ عمر بن خطاب فرا رسید و تصمیم گرفت کار خلافت را به شورایی واگذار کند، به دنبال شش نفر از قریش فرستاد: علی بن ابی طالب (علیه السلام)، عثمان بن عفان،زبیر بن عوام،طلحة بن عبید الله،سعد بن ابی وقاص،عبد الرحمن بن عوف. آنگاه فرمان داد این شش نفر در اتاقی جمع شوند، تا با یکی از خودشان بیعت نکردند از آنجا خارج نشوند. اگر چهار نفرشان بر یک نفر موافقت کردند و نفر آخر مخالفت کرده و با او بیعت نکرده، وی را بکشند. و اگر دو نفر مخالفت ورزیدند ولی سه نفرشان با یک نفر بیعت نمودند، آن دو نفر کشته شوند،خلاصه و نتیجه مذاکرات این شوری اتفاق بر عثمان شد. امیر مؤمنان (علیه السلام) وقتی اتفاق نظر جمع بر بیعت با عثمان را دید برخاسته، دلایل و برهان ها(بر حقانیت خویش) را برایشان اینگونه بیان نمود: به سخنانم گوش فرا دهید، اگر آنچه را که می گویم حق است، آن را بپذیرید؛و اگر باطل است آن را انکار نمایید، آنگاه فرمود: شما را به خدایی سوگند که اگر راست بگویید راست گوییتان را می داند، و اگر دروغ بگویید از دروغ گوییتان با خبر است، آیا در میانتان جز من کسی هست که بر هر دو قبله نماز گذارده باشد؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛آیا در میانتان جز من کسی هست که در هر دو بیعت فتح و بیعت رضوان شرکت داشته باشد؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خدا سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که برادرش در بهشت با دو بال تزیین شده باشد؟ گفتند: خیر. [b]ادامه دارد ...
|
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۲۰, ۱۱/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۰:۵۸ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
ادامه خطبه: فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هزار کلام به او آموخته باشد که هر کلامش کلید هزار کلام دیگر باشد؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در طائف با او خصوصی صحبت کرده، ابو بکر و عمر گویند: ای پیامبر! پنهان از ما با علی خصوصی صحبت می کنی؟ پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هم به آن دو فرموده باشد: من با انتخاب و اختیار خود با او خصوصی صحبت نکردم بلکه خداوند مرا به این کار فرمان داده است))؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در هاوَن برایش آب آورده و سیرابش کرده باشد؟ گفتند: خیر. ادامه دارد... |
|||
|
|
۰:۱۵, ۱۷/فروردین/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۳ ۰:۱۸ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
ادامه خطبه: [/font] [font=Tahoma] فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: تو در روز قیامت نزدیکترین فرد به من می باشی، با شفاعت تو بیشتر از جمعیت دو قبیله ((ربیعه)) و ((مضر)) وارد بهشت می شوند؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد (( ای علی! (روز قیامت) هنگامی که من دارای پوشش (و لباس) هستم تو نیز دارای پوشش و(ولباس) می باشی))؟ [/b]گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد (( تو و شیعیانت روز قیامت رستگارید))؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((کسی که گمان می کند مرا دوست داشته ولی این مرد (علی ع ) را دشمن میدارد دروغ می گوید))؟ [/b]گفتند: خیر. |
|||
|
|
۱۵:۲۸, ۱۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
ادامه خطبه: فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: (( هر کس این اجزا و قطعات مرا دوست داشته باشد مرا دوست داشته، و هر کس مرا دوست داشته باشد خدا را دوست دارد)). سؤال شد: اجزا و قطعات شما چیست؟ فرمود: ((علی و حسن و حسین و فاطمه))؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: (( تو پس از پیامبران بهترین بشر می باشی))؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: (انت فاروق) تو جدا کننده هستی، و میان حق و باطل جدایی می افکنی))؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((روز قیامت برترین مخلوقات پس از پیامبران تو هستی))؟ گفتند: خیر. ![]() |
|||
|
|
۱۵:۴۵, ۳۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
ادامه خطبه: فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) چادر شبش را بر او و همسرش و دو فرزندش کشیده، و فرموده باشد: ((بار خدایا! من و خاندانم به سوی تو (در حرکتیم) نه به سوی آتش)) ؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که برای رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) (هنگام هجرت) در عار ثور غذا می فرستاد و او را از اخبار با خبر می کرد؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((تو برادر و وزیر من، و همراه و همنشین من از میان خاندانم می باشی)) ؟ [b] گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((تو پیشی گیرنده مردم در اسلام، برترینشان در دانش و بردبار ترینشان می باشی)) ؟ [b] گفتند: خیر. ![]() |
|||
|
|
۲۰:۵۱, ۱۳/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۵۲ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
ادامه خطبه: فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که با قهرمان یهود _ یعنی (مرحب)_ مبارزه کرده، او را از پای در آورده باشد؟ گفتند: خیر. [b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اسلام را بر وی عرضه کرده، او گفته باشد، به من مهلت بده تا پدرم را ملاقات کنم. پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: (این نزد تو امانت است). او نیز پاسخ داده باشد: اگر این نزد من امانت است پس اسلام آوردم)؟ گفتند: خیر. [b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که درب(قلعه) خیبر را به هنگام فتحش برداشته، پنجاه متر( صد ذراع) با خود ببرد. آنگاه چهل مرد به سراغ آن درب رفته از پسش بر نیامدند؟ گفتند: خیر.
|
|||
|
|
۱۶:۴۵, ۱۱/خرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/خرداد/۹۳ ۱۶:۴۷ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
ادامه خطبه: فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که این آیه درباره اش نازل شده باشد: (( ای اهل ایمان هرگاه می خواهید با پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خصوصی صحبت کنید صدقه بدهید)) فقط من بودم که صدقه دادم؟ گفتند: خیر. [/b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) درباره اش فرموده باشد: (هرکس علی را دشنام دهدمرا دشنام داده و هرکس مرا دشنام دهد خدا را دشنام داده است )؟ [b]گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ( خانه ی من در بهشت روبه روی خانه توست) ؟ گفتند: خیر. *********************************
و کجایند آن چشمانی که فضائل مولای ما رو نادیده می گیرند!بیایند تا ببینند! تا کور شود هرآنکه نتواند دید!!!!!!!!
|
|||
|
|
۲۰:۲۳, ۱۸/خرداد/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/خرداد/۹۳ ۲۰:۲۸ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
ادامه خطبه: فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((خداوند قاتل تو را بکشد و دشمنِ دشمنِ تو باشد!))؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که بر رختخواب رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)- هنگامی که قصد حرکت به سوی مدینه را داشت- خوابیده، و با جانش اورا از مشرکان-که قصد کشتنش را داشتند- حفظ نموده باشد؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((تو پس از من سزاوارترین مردم برای (امامتِ) امت می باشی)) ؟ گفتند: خیر. فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((تو روز قیامت سمت راست عرش می باشی، و خداوند با دو پارچه تو را می پوشاند: یکی سبز و دیگری صورتی رنگ)) ؟ گفتند: خیر. ******************************************** [/b]![]() * * ایوان نجف عجب صفایی دارد ***** حیدر بنگر چه بارگاهی دارد
|
|||
|
|
۲:۲۸, ۳/تیر/۹۳
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
ادامه خطبه: فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که هفت سال و چند ماه قبل از مردم نماز گزاده باشد؟ گفتند: خیر.[/b] [b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: (( من روز قیامت تکیه گاه پروردگارم را که از نور می باشد می گیرم، تو تکیه گاه مرا می گیری، و خاندانم تکیه گاه تو را می گیرند))؟ گفتند: خیر.[/b] [b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: (( تو چون خودم می باشی. دوستی تو دوستی من، و کینه تو کینه من می باشد))؟ گفتند: خیر.[/b] [b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((زمامداری تو همچون زمامداری من می باشد، پیمانی است که پروردگارم با من بسته، و مرا فرمان داده که آن را بر مردم برسانم))؟ گفتند: خیر.[/b] [b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) درباره اش فرموده باشد: (( بار خدایا! او را یاور و بازو و یار قرار ده))؟ گفتند: خیر.[/b] [b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: ((پول و سرمایه پیشوای ستمکاران است، ولی تو پیشوای مؤمنان می باشی))؟ گفتند: خیر. [/b][b]فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) درباره اش فرموده باشد: ((مردی را بر شما می انگیزم که خداوند قلبش را بر ایمان آزموده باشد))؟ گفتند: خیر. [/b][b] ذکر علیٍ عبادة |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| سخنرانی عبد صالح پیرامون شخصیت حضرت عباس علیه السلام | عبدالرحمن | 0 | 1,151 |
۱۸/بهمن/۹۶ ۱۷:۵۷ آخرین ارسال: عبدالرحمن |
|
| لحظات اخر زندگانی امام حسن عسکری علیه السلام چگونه گذشت؟ | Islam | 0 | 1,224 |
۱۸/آذر/۹۵ ۲:۴۰ آخرین ارسال: Islam |
|
| 40 حدیث در وصف,سالار شهیدان امام حسین(علیه السلام) | GustavoWoltmann | 0 | 1,189 |
۱۹/شهریور/۹۵ ۲۱:۴۴ آخرین ارسال: GustavoWoltmann |
|
| يا اميرالمومنين (علیه السلام) | مصطفي مازح7610 | 4 | 2,876 |
۱۸/تیر/۹۴ ۸:۵۵ آخرین ارسال: مصطفي مازح7610 |
|
| کاشانی | منقبت امیرالمومنین علی علیه السلام | ehsan8taherian | 0 | 1,506 |
۱۷/تیر/۹۴ ۱۸:۱۷ آخرین ارسال: ehsan8taherian |
|
| توصیه امام رضا علیه السلام برای روزهای پایانی ماه شعبان: | مرتضی اقبالی | 0 | 1,345 |
۲۵/خرداد/۹۴ ۱۶:۳۱ آخرین ارسال: مرتضی اقبالی |
|
| کلام جاودان علی علیه السلام | عمار رهبری | 12 | 4,960 |
۲۲/خرداد/۹۴ ۱۲:۵۲ آخرین ارسال: عمار رهبری |
|

![[تصویر: imam_ali800.jpg]](http://alumni.tums.ac.ir/Images/UserFiles/37984/image/1392/5/imam_ali800.jpg)
![[تصویر: 168020_206.jpg]](http://www.bultannews.com/files/fa/news/1392/3/4/168020_206.jpg)
![[تصویر: siiKHM_535.jpg]](http://media.afsaran.ir/siiKHM_535.jpg)
![[تصویر: monasebat.com_image_gallery_image_762.jpg]](http://www.monasebat.com/sites/default/files/image_gallery/78/image/monasebat.com_image_gallery_image_762.jpg)