کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خطبه امیر المؤنین (علیه السلام) در شورای شش نفره!
۱۸:۲۳, ۲۱/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #1
آواتار
در این تاپیک قصد داریم تمام متن خطبه امیر مؤمنان علی (علیه السلام) در شورای شش نفره درج کنیم!
در واقع مضمون این خطبه علی(علیه السلام) از دیدگاه علی(علیه السلام) می باشد.

فهرست برخی از منابع شیعه که خطبه یوم الشوری را نقل کردند:

1ـ امالی شیخ طوسی
2ـ خصال شیخ صدوق
3ـ الغدیر علامه امینی
4ـ بحار الانوار علامه مجلسی
5ـ احتجاج شیخ طبرسی
6ـ ارشاد القلوب شیخ دیلمی
7ـ بصائر الدرجات شیخ ابن صفار
8ـ شرح الاخبار قاضی نعمان
9ـ تمام نهج البلاغه سید صادق موسوی
فهرست برخی از منابع سنی که خطبه یوم الشوری را نقل کردند:
1ـ المناقب خوارزمی
2ـ المناقب ابن مغازلی
3ـ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید
4ـ لسان المیزان ابن حجر
5ـ تاریخ مدینه دمشق ابن عساکر
6ـ کنز العمّال علی متقی هندی
7ـ کفایة الطالب محمد گنجی
این شوری متشکل از این افراد بود:
1ـ علی بن ابی طالب (علیه السلام)
2ـ عبد الرحمن بن عوف
3ـ زبیر بن عوام
4ـ سعد بن ابی وقاص
5ـ عثمان بن عفان
6ـ طلحة بن عبید الله.

بسم الله الرحمن الرحیم

جابر جعفی روایت کرده که امام محمد باقر (علیه السلام) فرمود:
چون هنگام مرگ عمر بن خطاب فرا رسید و تصمیم گرفت کار خلافت را به شورایی واگذار کند، به دنبال شش نفر از قریش فرستاد:
علی بن ابی طالب (علیه السلام)، عثمان بن عفان،زبیر بن عوام،طلحة بن عبید الله،سعد بن ابی وقاص،عبد الرحمن بن عوف.
آنگاه فرمان داد این شش نفر در اتاقی جمع شوند، تا با یکی از خودشان بیعت نکردند از آنجا خارج نشوند. اگر چهار نفرشان بر یک نفر موافقت کردند و نفر آخر مخالفت کرده و با او بیعت نکرده، وی را بکشند. و اگر دو نفر مخالفت ورزیدند ولی سه نفرشان با یک نفر بیعت نمودند، آن دو نفر کشته شوند،خلاصه و نتیجه مذاکرات این شوری اتفاق بر عثمان شد.
امیر مؤمنان (علیه السلام) وقتی اتفاق نظر جمع بر بیعت با عثمان را دید برخاسته، دلایل و برهان ها(بر حقانیت خویش) را برایشان اینگونه بیان نمود:

به سخنانم گوش فرا دهید، اگر آنچه را که می گویم حق است، آن را بپذیرید؛و اگر باطل است آن را انکار نمایید، آنگاه فرمود: شما را به خدایی سوگند که اگر راست بگویید راست گوییتان را می داند، و اگر دروغ بگویید از دروغ گوییتان با خبر است، آیا در میانتان جز من کسی هست که بر هر دو قبله نماز گذارده باشد؟
گفتند: خیر.
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛آیا در میانتان جز من کسی هست که در هر دو بیعت فتح و بیعت رضوان شرکت داشته باشد؟
فرمود: شما را به خدا سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که برادرش در بهشت با دو بال تزیین شده باشد؟

[b]ادامه دارد ...

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali-0110 ، أین المنتظر ، صبح صادق ، sagheb ، soshiant ، mbaghaee ، hamediran ، دل خسته ، Woodi2020 ، انتصـار ، MohammadSadra ، السا ، منادی حق ، ilidin ، help me ، رضوانه ، neyestan23 ، aboutorab ، یاســین ، mahdy30na ، بیداری اندیشه ، شیدا ، آفتاب
۴:۴۲, ۲۳/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/اسفند/۹۲ ۴:۴۴ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #2
آواتار
ادامه خطبه:
فرمودند: شما را به خدا سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که عمویش سید الشهدا باشد؟
فرمودند: شما را به خدا سوگند؛آیا در میانتان جز من کسی هست که همسرش سرور و بانوی زنان عالم باشد؟

فرمود:شما را به خدا سوگند؛آیا در میانتان جز من کسی هست که دو پسرش، پسران رسول خدا و دو سرور جوانان اهل بهشت بوده باشند؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛آیا در میانتان جز من کسی هست که (آیات) ناسخ را از (آیات) منسوخ بشناسد؟
گفتند: خیر.[/b]

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که خداوند پلیدی را از او زدوده، پاک و مطهرش گردانیده باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان کسی جز من هست ه جبرئیل را چهره دحیه کلبی دیده باشد؟
گفتند: خیر.[/b]

فرمود:شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که در حال رکوع زکات داده باشد؟

فرمود:شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا به چشمانش دست مالیده،در جنگ خیبر پرچم را به او داده باشد و (به برکت رسول خدا) دیگر نه گرما را حس کند و نه سرما را؟[/b]

[b]فرمود:شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا در روز غدیر خم به فرمان خداوند متعال او را (به امامت و جانشینی خود)منصوب کرده، فرموده باشد:<<هرکه من مولای اویم، پس علی مولای اوست. خداوندا! دوست بدارهرکه علی را دوست دارد و دشمن بدار هر که علی را دشمن دارد؟

ادامه دارد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mbaghaee ، hamediran ، ali-0110 ، Woodi2020 ، انتصـار ، MohammadSadra ، السا ، أین المنتظر ، منادی حق ، soshiant ، ilidin ، help me ، neyestan23 ، aboutorab ، یاســین ، بیداری اندیشه ، شیدا ، آفتاب
۱۷:۳۴, ۲۶/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/فروردین/۹۳ ۱۷:۱۹ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #3
آواتار
ادامه خطبه:
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که برادر رسول خدا در زمان حضور آن حضرت در وطن بوده و به هنگام مسافرت رفیق و همراهش باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که در جنگ خندق به مصاف (عمرو بن عبدود) رفته و او را کشته باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او گفته باشد( جایگاه تو نزد من همچون جایگاه هارون نزد موسی است با این تفاوت که پس از من پیامبری نخواهد آمد)؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که خداوند در ده آیه از قرآن او را مؤمن نامیده باشد؟
ادامه دارد ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، کربلا ، MohammadSadra ، السا ، أین المنتظر ، منادی حق ، Woodi2020 ، soshiant ، help me ، neyestan23 ، یاســین ، بیداری اندیشه ، aboutorab ، شیدا
۱۳:۱۳, ۲۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #4
آواتار
سلام عیدت مبارکدعای ندبه جمعه اول فروردین 93 یادت نره. دعا کن سال جدید سال رضایت کامل آقا ازت باشه نا بلکه ظهور رخ بدهالتماس دعا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soshiant ، حضرت عشق ، آفتاب
۲۳:۰۵, ۲/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/فروردین/۹۳ ۱۷:۱۹ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #5
آواتار
ادامه خطبه:

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که مشتی از خاک را به دست رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) داده، آن حضرت هم آن خاک ها را به سوی کافران پرتاب نمود و در نتیجه رو به فرار نهادند؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که در جنگ احد فرشتگان پا به پایش ایستادند تا دشمنان متفرق گردند؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که بهکاری رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را پرداخت کرده باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که بهشت مشتاق دیدارش باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که شاهد وفات رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بوده باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را غسل داده، کفن کرده و برایش لحد گذاشته باشد؟

ادامه دارد ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soshiant ، MohammadSadra ، ilidin ، أین المنتظر ، Woodi2020 ، منادی حق ، help me ، neyestan23 ، یاســین ، بیداری اندیشه ، aboutorab ، السا ، شیدا ، آفتاب
۱۷:۱۸, ۳/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/فروردین/۹۳ ۱۷:۲۰ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #6
آواتار
ادامه خطبه:

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که اسلحه و پرچم و انگشتر رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را به ارث برده باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) طلاق همسرانش را در اختیار او گذاشته باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) او را بر دوش گرفته، تا بتها را بر در کعبه بشکند؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که این ندا از آسمان به نام او رسیده باشد که:

((شمشیری جز ذوالفقار نیست،و جوانمردی جز علی وجود ندارد))؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که همراه رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از پرنده کباب شده یی
(سنن ترمذی/ج5/ص636)
که برایش هدیه آورده بودند خورده باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد (تو در دنیا پرچم دار من و در آخرت صاحب درفشِ من می باشی)؟

ادامه دارد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Woodi2020 ، MohammadSadra ، أین المنتظر ، منادی حق ، help me ، ilidin ، neyestan23 ، یاســین ، بیداری اندیشه ، aboutorab ، السا ، شیدا ، آفتاب
۱۲:۳۷, ۴/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/فروردین/۹۳ ۱۲:۳۸ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #7
آواتار
ادامه خطبه:
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که به هنگام نجوایش با رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) صدقه داده باشد؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که کفش رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را پینه زده باشد؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او گفته باشد (من برادر تو هستم و تو برادر منی)؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: (تو محبوبترین مخلوق نزد من و حقیقتگو ترینشان هستی) ؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که ده سطل آب را در برابر ده دانه خرما کشیده باشد و آن خرما ها را برای تناول به رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)-که گرسنه بوده- داده باشد؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که در جنگ بدر جبرئیل و میکائیل و اسرافیل همراه با سه هزار فرشتهبر او سلام کرده باشند؟

ادامه دارد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، ساجد ، Woodi2020 ، MohammadSadra ، help me ، soshiant ، منادی حق ، ilidin ، neyestan23 ، یاســین ، بیداری اندیشه ، aboutorab ، السا ، شیدا ، آفتاب
۱۴:۱۳, ۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
یا علی مددددددددددددددد
♥•٠·
پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله وسلم فرمودند:
خداوند تبارک و تعالی برای برادرم، علی بن ابی طالب آن قدر فضیلت قرار داده که شمارش آن را فقط خدا می داند.هرکس فضیلتی از فضائل او را بازگو کند و به آن اعتراف نماید ، خداوند گناهان گذشته و اینده اش را بیامرزد ، هرچند به اندازه جن و انس گناه کرده باشد.و هرکس فضیلتی از فضائل علی علیه السلام را بنویسد ، تا آن نوشته باقی است فرشتگان برای او طلب آمرزش می کنند.و هر که به فضیلتی از فضائل علی علیه السلام گوش دهد ، خداوند گناهانی را که به وسیله ی گوش انجام داده می آمرزد.و هرکس به نوشته ای از فضائل علی علیه السلام نگاه کند، خداوند گناهانی را که با چشم انجام داده می آمرزد. {سپس رسول الله فرمودند نگاه کردن به علی ابن ابی طالب (علیه السلام)عبادت است و ذکر او عبادت است و پذیرفته نمی شود ایمان بنده ای مگر (به واسطه ِ)ولایتش و برائت از دشمنانش }
امالی(صدوق) ص 138
جامع الاخبار (شعیری) ص 15
ارشاد القلوب (دیلمی) ص 209{قسمت آخر حدیث نیست}
بحار الانوار(ط-بیروت) ج 38 ، ص 196 ، ح 4
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، أین المنتظر ، MohammadSadra ، سدرة المنتهی ، soshiant ، منادی حق ، بیداری اندیشه ، aboutorab ، شیدا ، آفتاب
۱۸:۴۶, ۶/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/فروردین/۹۳ ۱۸:۴۷ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #9
آواتار
ادامه خطبه:
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که چشم رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را بر هم گذاشته باشد؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که پیش از من موحّد بوده، اعتقاد به یگانگی خدا داشته باشد؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که نخستین وارد شونده بر رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ، و آخرین فردی باشد که از نزدش خارج می گردید؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که همراه رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) حرکت کرده و به باغی رسیده، گفتم: چقدر این باغ زیباست!
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: باغ تو در بهشت از این هم زیباتر است.
تا این که از کنار سه باغ گذر کردیم، در هر یک از آن ها می فرمود: باغ تو در بهشت از این باغ بهتر و زیباتر است،؟
فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به او فرموده باشد: تو نخستین کسی هستی که به من ایمان آورده، مرا تصدیق نمودی، و اولین کسی هستی که روز قیامت سر حوض کوثر بر من وارد می شوی؟

ادامه دارد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: منادی حق ، ساجد ، MohammadSadra ، أین المنتظر ، ilidin ، Woodi2020 ، neyestan23 ، یاســین ، بیداری اندیشه ، aboutorab ، السا ، شیدا ، آفتاب
۱۶:۲۸, ۸/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۳ ۱۶:۲۹ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #10
آواتار
ادامه خطبه:

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به هنگام مباهله با مسیحیان اهل نجران دست او و همسر و دو پسرش را گرفته باشد؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) درباره او فرموده باشد (( ای انس! نخستین کسی که از این در وارد می شود امیر مؤمنان(علیه السلام)، آقای مسلمانان، بهترین وصی، و سزاوارترین مردم بر خودشان می باشد.

انس گفت: خداوندا ، او را از انصار قرار بده!

در این هنگام من وارد شدم.

رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: ای انس! تو نخستین کسی نیستی که قومش را دوست دارد))؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که این آیه درباره اش نازل شده باشد (( همانا صاحب اختیار شما خدا و پیامبر و آن اهل ایمانی هستند که نماز برپا می دارند و در رکوع زکات می دهند))؟

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که خداوند درباره او و فرزندانش ای آیه را فرستاده باشد (( همانا نیکان از جامی می نوشند که خوش گوار است)) تا پایان سوره؟(سوره انسان)

فرمود: شما را به خداوند سوگند؛ آیا در میانتان جز من کسی هست که خداوند درباره اش فرستاده باشد (( آیا آب رسانی به حاجیان و ساخت و ساز مسجد الحرام را با کسی قیاس می کنید که به خدا و روز آخرت ایمان داشته در راه خدا به جهاد می پردازد؟ هرگز این دو گروه نزد خدا برابر نخواهند بود))؟

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali0077 ، أین المنتظر ، ilidin ، Woodi2020 ، MohammadSadra ، soshiant ، neyestan23 ، یاســین ، بیداری اندیشه ، aboutorab ، السا ، شیدا ، آفتاب
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]